201-ва златна немска есен

• 27 962
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И при нас вчера вечерта духаше много силен вятър, трябва да проверя за щети.
Следобедът беше слънчево, 16С, но един студен вятър разваляше всичко.

# 571
  • Немция
"Любимата" тема за коронавируса тези дни... Забелязвам яко пазаруване по магазините. Освен че вчера една позната просто между другото ми спомена, че почва да трупа провизии за всеки случай, тъй като вирусът и карантината нямало да ни подминат, днес в магазина всяка втора, трета количка бе пълна  с консерви(едни бяха наредили 20 броя), буркани с кренвирши, дълготрайно мляко и други продукти с голяма трайност. Тоалетната и кухненската хартия бяха редовния артикул по касите. Хората пощуряха, ще трябва и аз да се позаредя, че не се знае къде ще му излезе края. Flushed

# 572
Аз забелязах в ДМ всички видове антибактериални за ръце наредени на огремен стилаж точно на входа.
Пътувам всеки ден с бановете, та малко се притеснявам. Хора с маски не виждам никъде.

# 573
  • в сърцето на един мъж...
Ох, същия разговор водих и аз вчера. Не съм ходила от три дни да пазарувам и се чудя да се запасявам ли, да не се ли Sad

# 574
  • Немция
Като гледам какво масово презапасяване става, ще взема и аз по нещо да складирам, да не остана по-назад. Rolling Eyes

# 575
  • Germany
Ние се запасихме още преди 2 седмици. Днес ходих да довзема разни неща и ми направи впечатление, че почти всички макаронени изделия бяха свършили, евтният ориз също, дълготрайното мляко... Зареждаха разни неща, да видим утре как ще е.

# 576
Ми аз ориз, боб, разни консерви имам, може да ми се отдаде случай да изпразня най-накрая килера Simple Smile

# 577
  • DE
Уф, два дни не съм пазарувала и вие ме стреснахте. Утре ще се поразходя да видя при нас как е.

# 578
  • Немция
При нас празни рафтове по магазините не съм забелязала.
Запасяване- добре, ама в какви количества... За седмица, две мога да си го представя, ама за повече трудно. Особено за замразени продукти в голямо количество нямам капацитет.

# 579
  • Germany
Седмица, две и на мен ми се струва максимума. Сухи и консервирани храни могат и за повече да се складират, но плодове и зеленчуци няма как. Аз доколкото четох, идеята е че при една евентуална карантина или ще доставят някаква храна или ще пускат по един от семейството на няколко дни до магазина, както е в Китай. Мен много повече ме вълнува кога ще спрат децата от училище. Ние сега сме ваканция, но в понеделник трябва да отидат, а половината им съученици са на ски и не е ясно какво ще довлекат...

# 580
  • Берлин
При нас помолиха учтиво (т.е.задължиха)  всички,които са в отпуск извън Германия, да си останат превантивно вкъщи. Едната платен, другата неплатен отпуск или болнични. В международна компания работя. Всеки ден имаме инструктаж как да се пазим,отделно безплатни дезинфектанти и маски за ползване по желание. В градския транспорт само двама азиатци с маски видях. Спокойно е засега

# 581
Още не съм откачила, но да ви препоръчам да сложите всички варива първи във фризера поне з 48 ч, че да измират всички буби. Аз така правя от години и нямам проблем с молци по брашното, ориза и фасула.

# 582
Аз моите отдавна ги държа там Simple Smile Та явно съм се запасила в повече, та няма да купувам сега.

# 583
Сбърках да пазарувам тази вечер. Олио намерих в третия магазин. Дезинфекционни няма никъде. Щандовете с макарони олекнали.

# 584
Хм... моите момчета са на ски в БГ. Запаси нямаме. Аз сама без кола не мога да напазарувам кой знае колко. Минавам през магазина на 1-2 дни да си купя пресни неща. Запасяващи се не съм видяла. Rolling Eyes То и колко може да се запаси човек... плодове и зеленчуци за повече от седмица не виждам как могат да се съхраняват. Обаче в килера имам около 100 кг орехи... май няма да умрем от глад. Smiley
Случай на заразен има съвсем близо до нас... на 30 км. Още не съм се паникьосала.

Общи условия

Активация на акаунт