201-ва златна немска есен

• 27 989
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Ние щорите не ги пуснахме тази нощ, едно че щяха да тракат ужасно, второ решихме, че са си пластмаса и като нищо може да се откачат и да отлетят. И аз не знам кое е по-добре, да пазя стъклата или щорите.

Работя в сграда, където при определена сила на вятъра щорите се вдигат автоматично и не се пускат, докато не спре. Смята се явно, че това е по-безопасния вариант.

# 436
  • Немция
Да, щорите пазят прозорците. Когато паднаха големите дървета при нас, върхът на едното дърво се удари в прозореца на съседите. Повреди щората, но прозорецът остана невредим.

Изводът засега при нас- ураганът преди 2 години, Фридерике, нанесе повече щети. В града ни, който е под 100 000 жители имаше тогава над 300 паднали дървета. За щастие това не се повтори вчера. Зависи и откъде минава най-мощния поток на вятъра. Вятърът бучеше, дърветата се огъваха, но явно най-нестабилното е опадало преди 2 години.
Днес се очакват до 90 км в час, утре пак ще има на моменти бурен вятър, не мога да преценя доколко е безопасно.Thinking

# 437
Ние имаме външни щори и при такива ситуации ги вдигаме максимално. Такива са инструкциите. Колата я паркирахме в подземен гараж.

# 438
Ние пък пуснахме плътно всички външни щори. Въобще не ми пука за щори, предпочитам ако литне нещо да не счупи прозорец и да ни духа, докато хазяите се натуткат да го оправят. За щорите си имат застраховка, която ние плащаме. А и да нямаха, техен си проблем.

Тук пече слънце, но още духа много силно. Вали дъжд, градушка, спира, пак почва, въобще шантава работа.

# 439
  • Германия
И при нас сякаш мина по-спокойно. Видях паднали дървета, едното за "късмет" е паднало върху велоялеята, а не в автомобилната част; в детската градина 2 иглолистни не са издържали и са паднали върху част от оградата; но като цяло "Сабине" ни пощади.

# 440
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас вее.
Някой има ли вече инфо дали утре ще се учи??? Аз не намирам актуална информация за нашата община....

# 441
  • Немция
При нас още в петък съобщиха, че във вторник занятията ще се проведат по обичайния ред. Днес не сме получили друго съобщение, тоест утре са нормални учебни часове.

# 442
Преживяхме и Сабине. Дребни поражения в околността, нищо страшно.  От утре обичайния ритъм се възстановява.

# 443
Преживяхме и Сабине. Дребни поражения в околността, нищо страшно.  От утре обичайния ритъм се възстановява.

Да, аз очаквах да е ужас някакъв. В Мюнхен сутринта беше страшничко. Доста силно духаше, но сякаш няма много поражения, поне аз не съм видяла. Мъжът ми каза, че е видял на доста места паднали клони. Проблем беше, че S-bahn - ът се движеше със закъснение и отидох с 10 минути по-късно на работа. В моята група дойдоха 2 деца от 12. И доста колеги, които живеят извън града, не можаха да се придвижат.
Определено, не беше толкова страшно, а за мен двата най-големи ужаса в тоя живот са змии и силен вятър.

# 444
  • в сърцето на един мъж...
И при нас официално училището обяви, че няма да работят, градините бяха затворени. Затова и децата стояха в къщи. Като цяло много леко мина всичко и слава богу. При нас половината колеги не дойдоха, но нямаше кой знае какъв проблем. Много беше странно обаче - валя, духа, пече слънце, пак духа, пак валя, в 9.30 сутринта беше тъмно, все едно е 7 вечерта. Но като че ли доста леко мина, явно сме закачили опашката някак.

# 445
В класа на детето са били 15 от 21 деца. Правилно са преценили повечето родители, че не е чааак толкова страшно. И то наистина не беше. Е, на моменти фучеше и валеше вертикално, но спираше, редуваше се с пълно безветрие, че даже и слънце видяхме. Дървета не знам дали има изпопадали в околията. На нашата улица веднъж падна дърво при доста по-слаб вятър.

# 446
Много беше странно обаче - валя, духа, пече слънце, пак духа, пак валя, в 9.30 сутринта беше тъмно, все едно е 7 вечерта.

Същата работа и при нас, но отделно на два пъти валя градушка, после сняг, в паузите птички пеят и беше ту топло, ту студено. Поне три сезона се смениха днес, може би и четири, ако лятото го броя като типичното немско, а не като последните две.
Но леко мина като цяло.

# 447
  • в сърцето на един мъж...
Днес сутринта виеше яко вятър и беше 15 градуса, после дойде студено. Абе мина Simple Smile

# 448
По 5-6 деца в клас е имало при нас, следобедното училище са го отменили като безсмислено.

# 449
Бях на среща-разговор с директорката на детската градина. Синът ми /4 години и половина/ ще направи Pause до август, защото не знае език, така създава конфликти с децата и разваля настроението на другите, защото идва без желание на градина. Багажа трябваше да му го взема още сега.
Нямам думи...

Общи условия

Активация на акаунт