Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 окт. 2019, 23:11 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 663
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 1 953
Не се бях замисляла Satisfied. Скоро ще готвя нахут, отдавна не съм. Та, ако може една рецепта все пак, моля?!

# 676
  • Sofia
  • Мнения: 15 754
Не стават "гърмящи" целувките Grinning
Правила съм няколко пъти,но все нещо не ги издокарвам като на Силвена Роу.
Обаче става само от вода от готово сварен нахут/купешки/,от домашно приготвен не ми се получи.

# 677
  • Мнения: 7 324
ето майонеза от блога на Диани http://trydiani.blogspot.com/2016/12/aquafaba.html
и целувки https://trydiani.blogspot.com/2016/11/aquafaba.html

# 678
  • Мнения: 4 501
И аз нещо нахутените целувки не ги одурдисах Simple Smile Рядка ми стана сместа и съответно не можах да оформя, пък за шприцоване и дума да не става. Не е за всеки работа. Моя нахут от консерва беше. Нещо прекалено много ли разбих, до едно време беше добре, после се в течни и до там бях.

# 679
  • Мнения: 15 256
Благодаря, момичета. Целувки са висш пилотаж за мен, така че се огранича само с нахута Simple Smile

trevichka,  точно тия хич не са висш пилотаж, правя ги по рецептата на Бети. Бързо стават, но и бързо трябва да се хапват, поне моите леко се овлажниха на другия ден.

Скрит текст:

# 680
  • sf
  • Мнения: 6 246
Имам един карфиол, дето смятам да го печа на "филии" 🤔 ама трябва ли да го бланширам преди това?

# 681
  • София
  • Мнения: 8 700
Имам един карфиол, дето смятам да го печа на "филии" 🤔 ама трябва ли да го бланширам преди това?
Да. Попарваш ги розичките във вряща вода и изваждаш с решетъчна лъжица.

# 682
  • Русе
  • Мнения: 2 597
Скрит текст:
Имам един карфиол, дето смятам да го печа на "филии" 🤔 ама трябва ли да го бланширам преди това?

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/09/blog-post_29.html

# 683
  • sf
  • Мнения: 6 246
Благодаря! По последната рецепта го направих, стана невероятен! 😍

# 684
  • Мнения: 1 953
Пълнозърнест ориз и кафяв ориз са едно и също нещо, нали?! Купувала съм си брашно от кафяв ориз от Зоя, но близо до мястото където работя има магазин, който предлага оризово брашно от пълнозърнест ориз, на Ecosem.

# 685
  • Sofia
  • Мнения: 13 000
Пълнозърнест ориз и кафяв ориз са едно и също нещо, нали?! .
Да. Виж, черен ориз е друго нещо. Simple Smile

# 686
  • Young and beautiful.
  • Мнения: 3 165
Има ли тема за веган рецепти? Търся спешно изпитана рецепта за веган (постна) торта, която да не е изцяло шоколадова, но пък да е с някаква височина, не от тези съвсем ниските,обаче нищо подходящо не успявам да намеря 😔

# 687
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 172
Веганите са в Алтернативна медицина.
Питай там за рецепта, но темата не е много оживена.

# 688
  • Мнения: 1 953
Лана, виж дали няма да ти хареса нещо от тук: https://www.zdravei.org/17-vegan-torti/.
Аз правих една септември, почти веган, имаше само яйца, но те могат да се махнат, заменят. Почти само с кокосови продукти: брашно, мляко, масло.

Още: https://firstcolor.net/index.php?route=product/category&path=64

 http://-/recepti/deserti/bezglutenova-torta-s-lukuma-i-kokos-240.html

# 689
  • Young and beautiful.
  • Мнения: 3 165
Ще разгледам, благодаря ❤️

Общи условия

Активация на акаунт