За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 661
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 9 107
Имам 500 г оризово брашно, което купих в момент на умопомрачение и сега не знам в какво да го вложа. Дайте идеи!!!
Пеп-4о, изказвам благодарности за хитринката с охлаждането на сместа за картофени кюфтета и за маринованата бамя. Господ здраве да ти дава!!!
Моля Simple Smile За мен това е целта на споделянето на опита.
Оризовото брашно  си го съхранявам в буркан и използвам за панировка темпура https://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%83%D1%80%D0%B0 - виж тези тиквено морковени рошковци са чудни , но можеш и други зеленчуци  да правиш, скариди, тънки ивици пилешко филе.

# 361
  • Варна и...духом на Босфора
  • Мнения: 2 453
Как правите броколи със сирена и сметана на фурна -сметаната каква е-течна или заквасена че да знам как да ябтърся тука в Германия.
И моля дайте лесен блат за торта и два вида крем,може маслен да е единия.Тука е евтино маслото.Благодаря.

# 362
  • Мнения: 39 313
Как да направя от бялото сосче към пълнените чушки, но без брашно?

# 363
  • Шумен
  • Мнения: 1 456
Мдаа, евтиното масло в Германия, а тук ни обясняваха как в световен мащаб било поскъпнало, защото не знам какво си., за да  оправдаят космическата му цена. Така де на въпроса - слагам винаги течна сметана, неподсладена. Ползвам 30% от Лидъл.

# 364
  • Sofia
  • Мнения: 21 624
Как правите броколи със сирена и сметана на фурна -сметаната каква е-течна или заквасена ...
И моля дайте лесен блат за торта ,,,
Блашираните/или на пара броколи слагам в тавичка, поръсвам със сирената и малко течна сметана (или повече, ако искаш сос или сосче) и печеш за кратко, колкото да се поразмекнат сирената. Аз поръсвам с бадеми или лешници.
Най-простия блат е пандишпановия (яйца и равни количества брашно и захар), но пък може да го обогатиш с мляко и мазнина, да добавиш набухвател - да бъде като кексово тесто на гъстота и печеш.  

Как да направя от бялото сосче към пълнените чушки, но без брашно?
Без брашното си е само яйце (или само жълък) и кисело мляко + бульона от чушките. Но е редичко, като бульон.

# 365
  • Варна
  • Мнения: 3 415
Момичета, търся изпробвана рецепта за мусака. Напоследък ми става много суха и явно греша някъде. Няма да казвам как я правя, защото не искам корекция на моя начин, а изцяло нов! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 366
  • Sofia
  • Мнения: 21 624
Момичета, търся изпробвана рецепта за мусака. Напоследък ми става много суха и явно греша някъде. Няма да казвам как я правя, защото не искам корекция на моя начин, а изцяло нов! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз я готвя на котлон и си е със соче. Ако искаш заливка, само запичаш колкото за заливката, на високо във фурната и на грил.
Скрит текст:
Запържвам рендосан морков, след това лука, подправки, каймата да добие цвят, слагам кртофите и малко вода - готвя и към края добавям малко домати, накрая оставям с малко течност. Това е.

# 367
  • Мнения: 919
Аз варя на пара картофите, нарязани на кубчета. В тигана запържвам първо лук, после настърган морков и накрая кайма, като е готово добавям доматено пюре на око и подправки на вкус, оставям още малко на котлона. Омешвам соса със сварените картофи и запичам за 10 мин, добавям заливката и дозапичам.

# 368
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Скрит текст:
Как правите броколи със сирена и сметана на фурна -сметаната каква е-течна или заквасена че да знам как да ябтърся тука в Германия.
И моля дайте лесен блат за торта и два вида крем,може маслен да е единия.Тука е евтино маслото.Благодаря.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_27.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/11/blog-post_20.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html
Скрит текст:



Скрит текст:
Момичета, търся изпробвана рецепта за мусака. Напоследък ми става много суха и явно греша някъде. Няма да казвам как я правя, защото не искам корекция на моя начин, а изцяло нов! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1956.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_8.html
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 14:37 от bubanka

# 369
  • Варна
  • Мнения: 3 415
Благодаря, момичета, ще видя какво ще стане този път.

# 370
  • София
  • Мнения: 10 858
Как правите броколи със сирена и сметана на фурна -сметаната каква е-течна или заквасена че да знам как да ябтърся тука в Германия.
И моля дайте лесен блат за торта и два вида крем,може маслен да е единия.Тука е евтино маслото.Благодаря.

Ето така правя броколите и до сметана не стигам: Зеленчукова запеканка с кашкавал и сирене

Ето и кремове:

Еклери

Черно-бял сладко-солен тарт (без печене)

Ето и рецепта за блат, от който съм очарована: Нежно руло с мармалад.
Ти можеш да си разпределиш сместа във форми за торта и там да я изпечеш.

# 371
  • Мнения: 1 050
Моля за съвети за изпробвано желе от дюли, мисля, че се наричаше пелте. Какво съотношение захар и течност и горе долу колко време се вари?

# 372
  • Мнения: 1 865
Ако опека котлети в плик ще станат ли по сочни от такива печени в тава?Немога да приготвям хубави котлети и това е.

# 373
  • София
  • Мнения: 11 703
Моля за съвети за изпробвано желе от дюли, мисля, че се наричаше пелте. Какво съотношение захар и течност и горе долу колко време се вари?
Май има разлика между желе от дюли  и пелте, ще ти пусна как приготвих по рецепта на Пейч пелте от дюли на калъп. Според мен това си е мармалад на калъп , търсих в рецептите на Пейч нещо исках да си уточня, но нищо не намерих, \Пейч подай пак рецептата, моля ти се и искам да те питам дюлите почистваха ли се, или всичко се вареше в тенджерата, а после се пасираше, нещо ми се губи, благодаря
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_877.html

# 374
  • София
  • Мнения: 1 408
Ако опека котлети в плик ще станат ли по сочни от такива печени в тава?Немога да приготвям хубави котлети и това е.

Peggy Bundy, най-вероятно ги препичаш- тогава стават сухи и твърди.Намали времето на печене.А в плик могат да станат като сварени.

Общи условия

Активация на акаунт