Семейни проблеми

• 5 108
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
И за какво точно се карате? Кой да измие чиниите ли какво?
Ами за чиниите все още не сме се карали, но предимно се караме за глупости, защото винаги единия е изнервен и тръгва остро към другия и от там става голям скандал, а всъщност е за глупост.... Просто той не споделя какво го мъчи и с какво го дразня, а аз съм тази дето все си казва всичко и явно от там идват караниците ни. Защото той държи всичко в себе си.
Обясни му,че вече сте семейство,вече сте едно цяло и ако нещо не му харесва или държи нещо в себе си трябва да го сподели. Трябва да разговаряте ти няма как да гадаеш какво му има,а без да говорите няма как да решите проблеми те си и да спрете скандалите... А ако има по лоши от това дете да израсне с разделени родители то това е да ги слуша как всеки ден се карат... Ако държи на теб и на детето ви трябва да се научи  да казва какво му е.... ако не по-добре да се разделите явно не сте един за друг... Това е една от главните причини хората да се разделят или изневеряват в днешно време - не се борят за връзката си ... В случая ти се опитваш,но той бяга от разговорите и ги отлага....

# 16
  • София
След като си наясно, че насреща си имаш интроверт, не може ли да прецениш кое терзание да вербализираш и кое - не? Аз съм от типа на мъжа ти и ако някой постоянно ме преследва да дискутираме усещанията му и някакви измислени мъки, аз също няма да искам да участвам. Имай предвид, че непрестанният натиск да обсъждате проблеми амортизира връзката. И не, защото не трябва да се обсъждат проблемите, а защото много хора са склонни да правят от мухата слон. Прецени кое струва да се повдига като въпрос и кое е твой продукт. Хората сме различни и не е резонно да очакваш, че някой ще се държи изцяло според твоите очаквания.

# 17
Признавам беше много глупаво от моя страна това със събирането на багажа и после да се връщам. Просто се надявах, че така ще се оправят нещата не кратко време, а за дълго, но уви беше грешка.
Свекърва ми помага с детето, също така през седмица уикенда сме при нашите и те изцяло поемат грижите.
Относно нещата, които искам да обсъждаме поне според са важни ще ви споделя някой от тях:
1. За възпитанието на детето, защото сме говорили, но много преди детето да се появи и имаме различия в това как да бъде възпитано и в момента все си прави каквото знае и е голям хаус... За мен това е изключителен и сериозен въпрос...
2. За пестене на пари. Имаме планове, мечти за които ни трябват доста средства и му обяснявам, че можем малко по-малко да спестяваме, но той не желае и да чуе..
3. За брака ни, както да си го по-добрим, как да правим повече неща заедно, които да ни сближат.. Как да си подобрим сексуалния живот, тъй като е само 2-3 месечно.
За мен това са едни от най-важните въпроси, но явно за него не са...

# 18
  • Варна
След изброените точки аз лично започвам да се чудя има ли нещо, което да ви е наред в тоя брак...

# 19
Двама млади и здрави хора, и родителите ви помагат да се гледа 1 брой дете, и се дракате и карате? Ами ако вземат родителите да ви оставят детето за постоянно, сигурно ще се избиете направо...

# 20
Грешката ти май е, че си се върнала. Гледате различно на живота и това трудно ще се напасне. Само ако има желание и от двете страни. Такова не виждам.

# 21
  • София
Аа, секс и пари. Както обикновено. Добрата новина е, че можете да работите и по двете точки. Но трябва да го направите заедно.

# 22
При свършен факт, както се казва... изобщо не знам как се постъпва. Но ми се вижда да е малко след дъжд качулка.  Всичко изброено от теб би трябвало да се коментира преди брака и детето. В три годишна връзка съм, искаме брак и дете и точно тези неща коментираме СЕГА преди брака всъщност

Признавам беше много глупаво от моя страна това със събирането на багажа и после да се връщам. Просто се надявах, че така ще се оправят нещата не кратко време, а за дълго, но уви беше грешка.
Свекърва ми помага с детето, също така през седмица уикенда сме при нашите и те изцяло поемат грижите.
Относно нещата, които искам да обсъждаме поне според са важни ще ви споделя някой от тях:
1. За възпитанието на детето, защото сме говорили, но много преди детето да се появи и имаме различия в това как да бъде възпитано и в момента все си прави каквото знае и е голям хаус... За мен това е изключителен и сериозен въпрос...
2. За пестене на пари. Имаме планове, мечти за които ни трябват доста средства и му обяснявам, че можем малко по-малко да спестяваме, но той не желае и да чуе..
3. За брака ни, както да си го по-добрим, как да правим повече неща заедно, които да ни сближат.. Как да си подобрим сексуалния живот, тъй като е само 2-3 месечно.

# 23
Хм, изпитвах някаква съпричастност, докато не прочетох, че си изкарваш всичко на бебето. Изглежда ми като да ти е скучно и се чудиш каква драма да си сътвориш. Само не си го изкарвай на детето.

# 24
Аз пък, признавам си, изобщо не разбрах в какво точно има проблем.....това Е животът.Сигурно поне 99% от семействата имат някакви разминавания за пари/секс/деца....Добре, че не всяка си стяга багажа през ден.   Smiley
Добре е да запомниш, че мъжете НЕ обичат сериозни разговори.Особено такива, инициирани от жените с "Виж, мило, трябва да поговорим сериозно!.Повечето мъже, чуят ли подобна реплика, автоматично реагират с "Виж, мило, няма да стане!".Дори да се навие, привидно, за разговор, гаранция, че ще опита по всякакъв начин да не се проведе.И не защото мъжете не спестяват, не възпитават деца или не правят секс, а просто не мислят, че това изисква специално разискване.
Ако искаш изобщо да има някакъв ефект, използвай ситуации.
Например, детето е направило нещо, което изисква реакция, остави мъжа ти да се оправи с него.Ако не си съгласна на 100% с неговия метод, после можеш да му кажеш само "Ако все така правим, накрая ще имаме едно глезанче/мързеланче...!"-в зависимост от повода.Не е ли по-добре да направим еди как си?".
Относно секса:апетита идва с яденето.Вместо да мрънкаш, че няма секс и да инициираш разговори за секс, просто го съблазнявай.Не вярвам да има мъж, здрав, млад и прав, който да откаже, ако обича жена си.
За парите:започни ти да спестяваш, заделяй всеки месец някаква сума от общия ви бюджет.След 2-3-4 месеца му покажи колко си отделила и че можете да си купите вече така желаното ....
Винаги има начин, стига да има желание.
Ако продължиш да го "гониш" за сериозни разговори, най-много да се разведете бързо-бързо.
Кой знае защо, от разказа ти останах с впечатление, че ти си основния инициатор на скандалите....

# 25
  • София
Авторката, сложи си този пост на Франсоаз в рамка и си го препрочитай всеки път, когато те избие на сериозни разговори по темите, заради които вдигаш скандали. Peace

# 26
Поредното  "семейство" на което човек ще се надява, от детето да излече човек за пример.
Аман от такива семейства около мен и тук.......на 20 години (визирам сега това поколение, а не хора които са в момента над 45 г. Тъй като преди е било съвсем друго, а сега? сега е страшно. Преди е било нормално на 22 да имаш семейство, но сега... и за това всяка година  броят на разводите расте.) да създаваш семейство, камули да възпитаваш.....
Когато няма ценостна система, ясна посока  и разговори нищо хубаво не чака България (хората правят държавата.)
Не нападам никого, дано намерите своят начин да съхраните и запазите семейството, но от прочетеното мача е свирен....

# 27
  • София
Аз да си кажа. За 15 г семеен живот, никога не съм започвала скандали и сериозни разговори. Казвам съвсем спокойно 5-6 изречения и туйто. Който има уши - ще чуе.

# 28
Оставете пестенето на пари за когато ще можеш да работиш. За всяко нещо има време, не може всичко наведнъж. А пък и нещо да не стане веднага, няма нужда от скандали.
За сближаването детето може да ви помогне. Излизайте заедно на разходки тримата. Щом твърди, че детето му липсва, значи че го обича и ще ви е приятно тримата.
Имам чувството, че психясваш от нищо правене, защото има много хора, които ти помагат за детето.
За секса, ако редовно се карате и вдигате скандали, не знам как очакваш човека да има желание в тази напрегната обстановка.

# 29
  • София
В майчинство ли си или работиш?

Общи условия

Активация на акаунт