Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Къща на село

 • 4 456
 • 60
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
Напоследък,уморени от градската суета,се забелязва тенденция към връщане към живот в къща на село, особено ако е и в близост до работа,град и се съчетава спокойствието на селото с удобството на града.Но...какво е добре да знаем предварително?Какъв да е типът имот,към който да се насочим.Стара къща,която да стигнем,или да ползваме плана и и да я построим почти наново,нов градеж,от какъв тип да е?Или пък да търсим земя,но и тук много подводни камъни,в регулация ли да е,ако не,къде си струва да се търси и от какво да бягаме надалече.Въобще,ще се радвам да се включат хора,които са вещи в темата и такива,които са минали пътя и имат опит,който да споделят.

# 1
 • Мнения: 4 082
при състоянието на пътната мрежа ш и край градовете … не си струва никакво местене

# 2
 • Мнения: 19
при състоянието на пътната мрежа ш и край градовете … не си струва никакво местене
Мечта ми и,но като гледам обявите,усещам колко много трябва да си нащрек.. гледаш на снимката хубав парцел,регулация,ток,вода,а пък накрая пише  "без разрешително"?!?Какво ли означава,ей за тия подробности ми е въпроса...или да речем,купиш си нещо, после се оказва,че ще строят цех в близост,егати спокойствието,при кмета ли трябва да се пита,къде ли?Или пък се оказва,че някаква улица ще минава оттам,къде може предварително да се провери?

# 3
 • Мнения: 4 082
в кадастъра, но това ще ти е най/малкия проблем . ежедневните пътувания ще ти убият мерака.

# 4
 • Мнения: 19
в кадастъра, но това ще ти е най/малкия проблем . ежедневните пътувания ще ти убият мерака.
Относително е,аз съм от Пловдив, понякога е по-бързо да се предвижиш до близко село,отколкото от един до друг квартал,града се дели от река,на която мостовете отдавна не достигат, зверски задръствания в часовете пик и никакви алтернативи,понякога.

# 5
 • Мнения: 4 082
с кола

# 6
 • Мнения: 19
С всичко,транспорта е фактор,като общо,добре е,че го споменавате.Слава богу, околните села са добре обслужвани с градски линии и маршрутки,но да,и за това трябва да се помисли.

# 7
 • Мнения: 1 938
А насочили ли сте се към някое конкретно село?

# 8
 • Мнения: 19
Не,още проучвам за какво да внимавам в обявите,задала съм определен периметър,но искам на сурово да успявам да разбирам коя обява си заслужава вниманието.

# 9
 • Мнения: 30 802
След проучване на селата около Пловдив, се отказахме от романтичната идея. Първо, задръствания на входа на града. Второ, самите села имат проблеми. Белащица? според местен жител - осезаем прах и гърмежи от кариерата; липса на канавки - при дъжд улиците стават в пороища и кал. Много къщи, потенциално - спиращ ток и вода.

Марково - много далеч, вече презастроено. Куклен, Руен - вече в обсега на замърсяването на КЦМ. Полските села Труд, Войводино - не, все едно квартал на града, не е чиста природа.

Иначе съветът е да се вземе парцел с къща, да се събори и да се пише преустройство. Иначе взимането на разрешително - n брой години и сложна процедура.

# 10
 • Мнения: 1 549
Последното  от къде го измисли ?
Хора ,задавайте конкретни въпроси,за да ви се отговори най-полезно .а,не да изпитвате аудиторията какво си мисли ей,така,по принцип.

# 11
 • Мнения: 19
Последното  от къде го измисли ?
Хора ,задавайте конкретни въпроси,за да ви се отговори най-полезно .а,не да изпитвате аудиторията какво си мисли ей,така,по принцип.
Човек,не мога да задам конкретен въпрос,тъй като по темата могат да се зададат стотици въпроси и пак нещо да се пропусне!Мисля,че който има да каже нещо полезно,ще го направи,както горния потребител,на който благодаря от все сърце за мнението.

# 12
 • София
 • Мнения: 286
Ако сте решили твърдо да предприемете тази стъпка ето какво мога да ви посъветвам: първо огледайте близките села. Определете, кои са подходящи и кои не. Основните параметри по които да отсеете са: липса на проблеми /или рядко/ с ток и вода; наличие на редовен свързващ обществен транспорт с града, липса на проблемен ромски контингент. Тези три условия са първостепенни, с другото ще се наложи да правите компромиси. Селото не е град. След като сте набелязали няколко села, започвате да следите обявите - ежедневно, по няколко пъти на ден. Когато видите подходящ имот и особено, ако обявата е от частно лице, стремете се винаги да отидете първи на оглед. Търсете къща, която максимално да отговаря на това, което търсите. Времето, нервите и средствата, които ще изгубите при покупка на парцел и след това строеж на къща /или бутане на стара такава и пак строеж/ по-добре инвестирайте в търсене на най-добрия за вас имот. Със сигурност няма да ви излезе по-скъпо, но и няма да ви излезе по-евтино да строите къща. Търсете къща, сравнително нов строеж, след 2010, която да има цялата налична документация + разрешение за ползване. Трудно ще намерите, но не е невъзможно. Аз я търсих 3 години, но за това време разбрах какво искам, къде, с кое мога и с кое не мога да направя компромис.  Успех!

# 13
 • Мнения: 59
Ако в България бъдат изградени нормални пътища и условия за живот по селата определено около половината население в големите градове ще се изсели от тях. Никой не обича да се буди сутрин от шума на коли, ремонти или да се дави от отровните газове които бълват фабриките в градовете.

# 14
 • Мнения: 19
Много полезни съвети, благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт