Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 окт. 2019, 22:57 ч.

Има ли място за всички на площадката

 • 5 633
 • 344
 •   1
Отговори
# 330
 • Мнения: 612
За последно се обяснявам. Ако бебетата не могат да ходят при големите, то и големите не е редно да ходят при малките. Ама го правят. Аз съм ок и с двете, стига децата да играят и да се забавляват. Под “заговарям/“манипулирам””,  имам предвид, че питам какво са сготвили (примерно), вкусно ли е, може ли да ни почерпят, черпят ни, казвам, че много ни е харесало и си тръгваме. За сега не ме дразнят децата, на колкото и години да са. Не знам кога ще се промени, но когато беше бебе, не ме дразнеха 12-18М, които викат около бебето или дърпат играчките по количката, което на моя не разрешавам.

# 331
 • Мнения: 4 985
Да, това за пипането на бебешките играчки от по-големите също го има. Виждат шарена играчка вързана за количката и директно хващат с ръцете от пясъчника. Почти никога не съм чувала майката или бабата да си направи труда да обясни, че бебето още лапа книжките и играчките и че другите деца не трябва да ги пипат с мръсни ръце.
За големите, които направо изтръгват количките и моторчетата от ръцете на по-малките и бягат, няма да споменавам, да не се връщаме 15 страници назад.


Накратко - поводи за недоволство има у всички родители.

# 332
 • София
 • Мнения: 38 119
Аз не давах, но и вярно, че когато бяха съвсем бебета и малки почти не съм се мотала по детските площадки именно за да не стават конфликти. Не им давах да пипат чуждите бебета и техните играчки, както и те като бяха бебета не съм позволявала чужди деца да пипат.
 И много-много по люлки и пързалки в най-голямата навалица не съм ги водила. В общи линии гледахме да са по-настрани от стълпотворението или на съоръженията играеха, докато беше спокойно - започнеха ли да идват много деца си тръгвахме.  Но се е случвало да има майки и баби, които не ме виждаха, те и нямаше как да знаят, че има родител, и се опитваха да ги баламосват или да им държат тон колко са невъзпитани, ако не искат да слязат от люлката заради бебето. Тогава се намесвах и питах какъв е проблемът, което предизвикваше объркване у въпросния възрастен, защото не очакваше някой в неговата категория да му влезе. Явно много страшно съм гледала, защото се изнизваха след втория опит да ми обяснят колко са ми невъзпитани децата.

# 333
 • Мнения: 612
Наистина за последно. През живота си не съм казала на дете, че е лошо, невъзпитано, че прави нещо не както трябва, че греши, напротив. Винаги съм се обръщала към тях с добро отношение и усмивка, защото за мен това е правилният начин и с деца, и с възрастни. И до сега са ми отвръщали със същото.
Бебетата не се мотят по детски площадки, но има пространства, в които се засичат бебета, тодлъри, баби, колела, кучета и за всеки трябва да има място. (Ако видя повече от 2 деца на площадка, вообще не ходя на нея).

# 334
 • Мнения: 1 447
Вчера моето и още три деца се питат кой на колко години е. Всеки си казва, обаче едно от тях разбрало-неразбрало каза на едно момченце, че е на 3, а той на 4 всъщност. И като ревна детето, явно обидено, тръгнаха да си ходят. Хлипа и обяснява, майката се залива от смях, а бабата на висок глас - Ами така са лошите и невъзпитани деца. ..... Е, втрещих се.

# 335
 • София
 • Мнения: 38 119
Голяма веселба е било! Като сцена от филм.
Наистина са много обидчиви точно на тази възраст, ако ги изкарат по-малки. Обаче репликата на бабата е "култова"!

# 336
 • Мнения: 317
Имам две дъщери - на 6 години и година и половина. След като двете намират начин да си играят на една площадка, значи има шанс. Независимо дали сме пред блока, на футболното игрище или на площадка. Всеки си се занимава с това което му е интерестно.

# 337
 • Beyond the stars
 • Мнения: 6 098
Не бях онлайн уикенда, та само четох с интерес. Изводът е, че най-нормалното нещо на света е бебето да развали играта на големите, щото е естествено любопитно и опознава света и не разбира (явно и майка му грам не разбира). Но никога не може големите напълно естествено да го изгонят, защото им пречи, защото те са големи, разбират, трябва да са възпитани и да се грижат за всички бебета в околовръст.

Уикенда бях на другия полюс - площадката е 0-3, освен табела е и физически невъзможно или поне доста трудно да се ползва от по-големи - люлките са за бебета, пързалките са къси, има едно тунелче-влакче, което е супер късо и то. Еми това не пречеше на горди родителки да карат 7-8 годишни да "играят", та трябваше да пазя бебето от хвърлени обръчи (2метра встрани им скейт площадка и огромна поляна - терен бол), топки, хвърлящ се батко върху влакчето и да гледам злощастни опити за ползване на уредите. Ми направих забележка на родителките, дето чоплеха семки, та излязох черна та черна, но преместиха децата на.. кучешката площадка Grinning Където почти накараха пък брат ми да си прибере кучето, щот децата играят. Grinning
Та мамините златни прерастват в още по-мамини и по-златни. Въпросният парк има предостатъчно съображения за големи, но понеже при бебетата и кучетата явно имаше най-малко хора и свободни пейки за люпене на семки. Grinning

# 338
 • Мнения: 6 771
Така е.
Ако всеки си знае мястото , проблемите ще бъдат по-малко.
Децата на детската площадка .

Драмата на нашата площадка.3-12г.
В момента повечето от по-големите деца са болни от варицела.
Майките на бебетата-4 месеца-1 година са в стрес.
Защото големите,които са почти здрави-пъпките имат корички,пак са на площадката.

Ако аз съм майка на четиримесечно бебе няма да стъпя на пренаселена площадка.Не е безопасно според мен.


# 339
 • София
 • Мнения: 38 119
Всяка жаба да си знае гьола. Малките в тяхната, големите на голямата.

# 340
 • Мнения: 140
Навремето така ли са се карали майки по площадките...
Аз, като бях дете всички дружно пред блока, никакви проблеми. Имам по-малка сестра и с радост я взимах с мен да си играем

# 341
 • София
 • Мнения: 38 119
Тогава нямаше майки, но имаше баби на малки деца, които само ни дебнеха да ни се карат. И тогава го имаше "слез от люлката", а люлките бяха от онези, големите, тежките, със седалка от двете страни и обща облегалка, високи. Това чудо като го залюлееш и няма спиране, винаги гледахме да се пазим да не ни удари. И за пързалките същата работа - висока пързалка, от онези ракети, като двуетажни къщи са, направо си беше страшно спускането, обаче бабата иска да пуска бебето или 3-годишното точно на долната една-четвърт от пързалката, а ние горе чакаме - нито да се спуснеш, нито да слезеш по вътрешната стълба.

# 342
 • Мнения: 140
Права си... следя темата и се замислих, а аз колко много ни хвалел пред приятелка чужденка. Че учим децата ни на самостоятелност, да играят игри , а не да им даваме таблетите в ръцете и т.н. А то какво стана , супер изненадана останах това лято.  Кой ходи с играчки на площадките? Защо ги взимаме на ресторанти с нас, след като им хвърляме таблетите , от горе на всичко и едни слушалки не даваме, че цялото заведение да слуша

# 343
 • София
 • Мнения: 3 012
Разбира се, че има място за всички деца на площадката. Е, ако говорим за площадка за деца до 3-годишна възраст, големите нямат място там. Малките пък нямат място на площадка за по-големи. Но в повечето случаи пребиваването е смесено. И това не е толкова лошо, ако се спазват някакви елементарни човешки норми на поведение. Ролята на родителите е да научат безценните си отрочета да се съобразяват с другите. Да не взимат чуждо без разрешение. Да връщат взетото Да не обиждат , да не бутат, дърпат, скубят, удрят... Но тъй като детската площадка е огледало на реалния живот, то на нея пребивават деца и родители с всякакви модели на поведение, които естествено влизат в конфликт помеждуси. Всеки тегли "чергата" към себе си и към своето дете. Няма "прав" и "крив", защото всеки е със своите разбирания, желания и нужди. Както бебетата искат да играят с големите, така големите искат да играят помежду си техните си игри без да се налага да се съобразяват с бебе. Всички са деца, а площадката е направена за деца. Нашата роля е да започнем да учим децата си още от първото им стъпване на площадката, че трябва да се съобразяват с другите, защото площадката е за всички Е, винаги ще се срещат деца и възрастни, които не се съобразяват с никого , освен със себе си, но пък те могат да бъдат от полза като пример за децата относно това, което не е редно да правят.

# 344
 • Мнения: 2 480
Не смятам, че деца с варицела имат място между други здрави деца.
Без значение бебета или по - големи. В градината на синът ми имаше Скарлатина наскоро. Той не се разболя, но през периода на карантина не съм си и помисляла да го събера с други деца, без значение познати или непознати.

Общи условия

Активация на акаунт