Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 135
 • Мнения: 1 715
Лошото е, че Демир не каза, кой му е казал за земята. Ако Хюнкяр разбере, че това е Хатип, то тя ще започне да се досеща, че този Хатип играе игра срещу тях.
Според мен, Йълмаз не е говорил с Фекели, действал е на своя глава и Фекели ще бъде гневен и то с право.
Хюнкяр е гневна на Демир, защото знае, че Фекели така или иначе щеше да върне земята, но с намесата на Демир нещата се омотаха. Хюнкяр и Фекели ще ре разберат на чаша кафе, но Демир и Йълмаз ще са пак на "нож". Надявам се Фекели да върне земята и после да се разправя с Йълмаз...все пак той я е купил, той си решава какво да прави.
Зюлейха може да си прави планове да стане господарка на конака и Чукурова, но и Хюнкяр има своите такива. Едно е да кажеш "нашите земи"...друго е да го мислиш. Зюлейха е далече от Чукурова все още.
Жалко за хората, дано ги спасят!
За Мюжгян - каквито тестове са направили на Зюлейха, такива тестове си е пуснала и тя. Не вярвам, че ще има грешка с бременността. Но може да загуби детето (дано не стане) и тогава нещата да се променят в някаква друга насока.
Не разбрах, Хатип нарочно ли направи това? Дали би рискувал живота и на жена си... и на толкова деца?! Ужас!

# 136
 • Мнения: 1 755
Нищо от това, което героите казват, няма да стане в същия момент. Но те ни показват накъде гледат.
Специално любовта между Зюлейха и Йълмаз, според мен, ще продължи до финала. Зюлейха е ценна за Демир чрез връзката си с Йълмаз. Тяхната връзка го стомулира да се променя.
Заложиха се много неща и те ще продължат да се развиват. Но на мен ми е интересно каква ще бъде странността на Мюжгян, за която са ни предупредили. Нямам идея накъде ще вървят техните отношения с Йълмаз.

Беше много хубав епизод.
Но сега ви казвам лека нощ! smile3524

# 137
 • Мнения: 15 217
Хюнкар вече няколко пъти се заканва на Зюлейха, даже сподели със Сание. Но ако няма скок във времето, Зюлейха ще роди в края на сезона.

# 138
 • Мнения: 4 192
Хюнкяр не яде ли от тия кокошки?

# 139
 • Мнения: 1 164
Тя не яде по такива партита. И май никой от официалните не яде, защото чакаха и слушаха речта на Демир по случая. Ядоха основно бедните и гладни от колибите, което си е нормално за хорица, които рядко виждат толкова храна по масите. Време му е на Гафур да си получи заслуженото за всичките си мръсни игрички.

# 140
 • Мнения: 1 755
Здравейте!  Hug


 
Още веднъж към несъстоялото се бягство, което искам да си изясня докрай. Неточно е да се каже само, че Йълмаз избра детето пред любовта. Зюлейха, неговата любов, не е сама. Тя е с двете деца „на Демир“, за които Йълмаз пое грижа и отговорност. Тя затова се съгласи на бягство. Когато не дойде на срещата и остава при своето дете - а той остава заради детето, не заради майката, Йълмаз отказва поетата отговорност към другите деца. Не правя оценка, нека всеки прави сам за себе си оценка на този много труден избор за Йълмаз, но това е фактически неговият избор: Йълмаз избира своето дете пред любовта със Зюлейха и нейните и „на Демир“ деца. Така той избира детето, на което е биологичен баща, и се отдалечава чрез поредно свое действие от любовта и кръвния си син от Зюлейха.
Колкото и да са различни другите обстоятелства, двете поредни бягства поставят Демир и Йълмаз пред един и същи избор, който всеки от тях прави по различен начин: Демир се отказа от бягството и свободата си в полза на детето на Зюлейха/и Йълмаз, докато при отказа от бягство със Зюлейха и нейните деца, Йълмаз избра своето кръвно дете. Припомням си коментара на Йълмаз, когато Мюжгян каза, че Демир може и да е лош човек, но е добър баща, когато Йълмаз коментира, че Демир е добър баща, но за своето дете, не и за чуждото. Сега виждаме реално поведение.  
За мен въпросът дали и кога Зюлейха е трябвало да каже на Йълмаз за сина му е неправилно поставен въпрос. Зюлейха не е длъжна нищо да му казва. Това, което свързва Зюлейха и Йълмаз, преди още да са станали майка и баща и продължава и в момента, е любовта между тях. Когато мъжът следва любовта към жената, той някъде по пътя – може в самото начало, а може и в движение, продължава пътя си със своята любима като майка и с тяхното дете. При Йълмаз пътят на любовта има прекъсвания, това е една от основните причини да е далече от общото им дете. Йълмаз носи любовта в сърцето си и не е необходимо нито Зюлейха да му казва, че го обича, нито, че имат дете, той трябва да следва тази любов, която носи в себе си и двамата са споделяли. Трябва да знае за детето ли, за да избере да бъде със Зюлейха? И дали ни харесва или не, създателите на сериала показват Демир, който служи за сравнение с Йълмаз. Двамата герои подават критериите за оценка, които откриваме между поведението на всеки от двамата.  

На Дженго е определена ролята на "посредник" в покупко-продажбата на земя между Йълмаз и Демир. Като подигра в затвора Демир, че е собственик на цяла Чукурова и му даде пример със Сюлейман, който и като султан не може да отнесе нищо със себе си в отвъдното, Дженго даде на Демир подготвителен „урок“ за продажбата на земя. А на Йълмаз като подкрепи Фекели в това да върнат акциите на Демир от комбината, защото така ще го накарат да си продава земята, Дженго даде „урок“ за купуване на земя. Така Дженго създаде „борсата“, "търговците на земя" и сега да видим дали ще тръгне търговията. А също и в чия полза ще бъде: на стария, на новия или и на двамата приятели?

Жената на Хатип му каза, че от Шермин знае, че Зюлейха е искала да направи аборт. Хатип няма да пропусне тази информация. Да видим къде ще я пласира и кой ще тръгне по нейната следа. По-общо казано това е следа, която отвежда към децата на Демир и отношенията между двамата съпрузи; по тази следа стои и другото дете на Яман, детето Аднан.

Триъгълниците станаха много, а „острите ъгли“ в тях – третите излишни  Grinning, Шермин и Бехидже, се поздравиха. Може Хатип да подхвърли на Бехидже и така да започне разплитането на истината за детето. Без доказателства те може да стигнат донякъде, преди в конака жените стигнаха до предбрачна връзка между Зюлейха и Демир. В затвора Йълмаз си спомняше Зюлейха и Демир в колата на връщане от болницата по време на епидемията, вероятно и в неговата глава е имало съмнения за същото. Разследването, което Сабахеттин преди спираше с твърдението за преждевременно раждане, без доказателство – евентуално от писмото в Гюлтен, и сега не може да отиде по-напред. Но въпрос е и това, дали Шермин и Бехидже, ако се съюзят по темата, биха имали общ интерес? Особено, когато Мюжгян и Йълмаз очакват свое дете. Ако тръгнат по този начин нещата, много вероятно е сега Зюлейха да започне съзнателно да крие истината за детето. А дали ще сподели това с Гюлтен...писмото в сандъка може да промени своето значение.

Щом настъпи пауза в любовта, започва отмъщението.
Йълмаз каза на Фекели, че сега продължават с Демир оттам, докъдето бяха стигнали.

Заразените кокошки ще съберат цяла Чукурова в болницата. Очертава се съвместна работа за новия директор и прокурорката. Отговорни и на двете места са Яман.

# 141
 • Мнения: 1 054
Здравейте! Hug

Момичета, снощи се предадох и не успях на време да ви благодаря за компанията, но сега го правя- благодаря ви! Flowers Bouquet

Чудесен епизод. Heart Eyes
Дано по- скоро да пуснат фрагман , та да имаме бегла представа какво ни очаква.

Мда, Хюнкяр вече призна какво смята да направи със Зюлейха. Но Зюлейха не е същата Зюлейха, която отново ще се остави в ръцете на Хюнкяр. Smiling Imp

Ваня Hug ,
Благодаря за споделеното!
Доволна съм от рейтингите, въпреки много силната конкуренция. Simple Smile)

Цитат
Отговорни за всичко са Яман.
[/b]
Да- още един удар за тях. Но се надявам тези удари да са градивни и полезни!!!

Хубав ден!

# 142
 • Мнения: 1 715
Здравейте Simple Smile
Благодаря за споделеното и за компанията снощи! Flowers Hibiscus
Лично за мен, двете поредни бягства не поставят по никакъв начин Демир и Йълмаз пред един и същи избор. Демир се отказа от бягството и се лиши от свободата си в полза на детето на Зюлейха и Йълмаз, защото Аднан беше болен и можеше да умре. Демир трябваше да избира между себе си и живота на дете, което сам вкара в рискова ситуация. И като допълнение: евентуална трагедия с Аднан щеше да коства живота или здравето/психиката (най-малко) на Зюлейха и оттам на нероденото дете на Демир.
Йълмаз избра своето кръвно дете, но и нищо не застрашаваше живота на децата на Демир. Йълмаз трябваше да избира между любов и деца (които ще имат свой баща и при двата случая) и дете (което би останало без такъв в единия). При бягство или при липса на бягство децата на Демир ще имат баща - или Йълмаз (при бягство) или Демир (при липса на бягство). Но при бягство, неговото собствено дете остава без баща още неродено.
Има огромна разлика между двата опита за бягство - както между страните за избор, така и при самата необходимост и неотложност за избор.
Ако Демир беше избрал себе си, Аднан щеше да умре и със сигурност това щеше да доведе до краха на Зюлейха и оттам и на бебето в утробата й. Факт.
Избирайки своето кръвно дете, Йълмаз нито застрашава живота на децата на Демир, нито оставането им без баща. Единствено рискува любовта си.
Така, че за мен Йълмаз трябваше да избира между любовта и детето си. А Демир между себе си и живота на Аднан, този на Зюлейха и оттам и на нероденото си бебе. Огромна разлика!
Прилика в ситуацията би имало, ако Йълмаз трябва да избере между своят живот и свобода и биологичното дете на Демир. И тогава пак ситуацията би имала различен заряд, защото все пак Демир е законен баща на Аднан и е бил до него от раждането му, докато Йълмаз няма да има никаква законова и емоционална връзка с биологичното дете на Демир, ако то е поставено от другата страна на един избор.
Simple Smile
Коментарът на Мюжгян и този на Йълмаз за сина на Дженго пък беше по съвсем различен повод и там се имаха предвид също коренно различни отношения. Като "чуждо дете" се има предвид дете от друго семейство. Аднан е законен син на Демир, роден в семейния чифлик, носи името на бащата на Демир, отгледан от Демир и признат с цялото знание на Демир за кръвта на Аднан. Няма как да се сравнява Али по отношение на Демир и Аднан по отношение на Демир. Аднан не е "чуждо дете" по отношение на Демир, така че просто сравнението е безпочвено и изкуствено, няма никаква връзка.
......
Йълмаз не знае за Аднан и го приема безусловно, избирайки да бъде със Зюлейха, защото я обича. И щеше да бъде с нея, щеше да бъде баща на децата й независимо кой е бащата. Не знам, къде точно в сериала са показали, че Йълмаз трябва да знае за детето Аднан, че е негово, за да бъде със Зюлейха?! Rolling Eyes
Ясно показаха, че независимо кой е бащата, Йълмаз е готов да приеме двете деца на Зюлейха и да ги отгледа като свои. Той й предложи това за Аднан още на първата им среща след затвора.
Честно казано, не знам от къде се правят другите изводи.Rolling Eyes
....
Йълмаз направи изключително тежък и труден избор. Оказа се, че ще става баща и той избра да не изоставя една невинна душица без бащина подкрепа още в утробата. Избра да подкрепи невинността.
....
И да, лично за мен, Зюлейха е длъжна да му каже, че има дете, защото дори той да обича Аднан, само защото е нейн син, той трябва да знае, че е и част от него самия. Информацията за бащинството не се "бие" с любовта към майката или с липсата на такава. Морално право на всеки баща е да знае, че е такъв независимо от ситуацията. Тук нещата не трябва да се бъркат и смесват.
Дори бащата да е насилник, убиец, наркоман и т.н. той има право да знае, че е баща...а вече друг е въпрсът, дали ще му бъде позволено да бъде родител. Това е друга преценка и друг въпрос.
....
Бехидже и Шермин: те се познават от много отдавна. Нали Саббахатин е бил студент на Бехзат. Сибел (майката на Мюжгян) познаваше Шермин, така че, тя вероятно и Бехидже я познава. Но, наистина биха били добър тандем, но целта им ще е различна, както беше споделено...така че, може и да влязат в сблъсък.
Да видим на кого този път Хатип ще "изтърси" за аборта на Зюлейха. Гледах пак момента с отравянето. Физиономията на Хатип беше доволна, сякаш. Това е ужасно и нямам търпение този човек да си получи заслуженото.

Хубав ден! Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 17:01 от dana78

# 143
 • Мнения: 1 755
Приятни почивни дни ви пожелавам с тази чудесна снимка!  Hug


 
Хатип използва всяка възможност, за да вреди. „Партньорството“ му с Шермин е на принципа „търкулнало се гърнето, та си намерило похлупак“. И двамата са безполезни, работят само за себе си и се държат във форма от това да вредят на тези, които правят нещо – Шермин в границите на семейството, докато Хатип е „герой“ в публичното пространство. Сюнетът, организиран от Яман е голяма възможност и тя няма да бъде пропусната. Дано се размине без сериозни последици. Отговорността е изцяло на Яман, а вместо радост и потвърждение на публичния им образ в традиционно от тях провежданото мероприятие, сега празникът може да завърши с катастрофа.

Има обаче една особеност на празника. Стопанката на имението е делегирала отговорностите си за организацията тази година на Сание, а самата Хюнкяр не се вижда да присъства. Доставчик на храната е Гафур, а търговецът Хатип е доволен. И най-съществената особеност, която може да промени замисъла на злосторника Хатип, присъствието сред официалните лица на Зюлейха. Тя посреща гостите като домакиня, следи раздаването на храната и при споменаването от Демир на „семейството Яман“ камерата отвежда към нейното лице. Зюлейха сега е не само съпруга на Демир Яман. Тя току-що е приела, че „Чукурова е нейна съдба, нейн гроб“, т.е. тя остава завинаги на тази земя, и е заявила претенциите си да е стопанка на имението. Това, което виждаме да се случва на финала на епизода, е възможност за нея да влезе и изпълни със съдържание тази роля. Не знам какво предвижда сценария, но аз очаквам от нея точно това.

Картината веднага връща към един подобен случай от началото на сериала, когато замърсена вода предизвика епидемия сред работниците. По това време Зюлейха е  още прислужница в конака; включи се активно в спасяването на децата; прекара нощта с болното дете на Назира, а на сутринта заедно с болните се отправи към болницата. Демир беше впечатлен от нейното поведение, а пътуването им заедно по обратния път, без съмнение и под влияние на видяното, накара Демир да и каже: „Искам да останеш тук с мен.“ Интересното е в това, че Демир, който в този момент знае, че не може да има деца, се впечатли и хареса в нея грижата и за чужди деца. Този ден като цяло има важно значение в случилото се между двамата нататък. Когато по-късно и каза, че тя е неговата Мадона, винаги свързвах това с онзи момент, когато Демир я гледаше в болницата с дете на ръце: едно чуждо дете, което тя държи като майка. А когато вечерта в ресторанта и каза, че знае достатъчно за нея, за да я направи "жената на своя живот", за мен Демир отново се връща към видяното в този ден.
 
И ето сега тя вече е „тук, с него“, взела е и сама решението да остане. Зюлейха сама вече е майка, а като стопанка е отговорна за децата, събрани на това място. Има и още една особеност, това се случва на земята на Яман, но хората са работници и на Фекели и Йълмаз; това обстоятелство сякаш потиска принадлежността към едно единствено нещо, присъстващите деца стават просто деца. При това са момчетата, които днес възмъжават, а утре като мъже ще продължат кръвната линия на своя единствен род. Картината в лагера е подобна на самата Зюлейха като майка, която има деца от бащи и от двата рода. В цялостната ситуация се сблъскват принадлежността към едно с принадлежността към общото. Това извежда възможността за проява на Зюлейха като майка и стопанка на още по-широка основа – като майка и стопанка на което и да е дете на тази земя, когато на кръвното е определено само ограничено значение. На фона на обсъжданата в сериала тема за кръвно и некръвно ситуацията е много подходяща да дадат възможност за изява на главната героиня. Участието на Зюлейха в овладяването на тази ситуация би било не само важно за отношенията им с Демир, но то би имало символичен характер за нея като майка в Чукурова и конкретно като майка на децата в Яман. Това би заявило пред цялата общност изразените засега само в семейството намерения на Зюлейха да е новата стопанка на Яман.
Интересно ми е как в сценария са решили изхода от тази криза.

Преди:

                   
 

 

 

 
И сега:

Откъс от сцената в 43 еп.:   
https://twitter.com/i/status/1192749960153980930


 

# 144
 • Мнения: 1 715
Здравейте Simple Smile,
Благодаря за споделеното! Съгласна съм с размислите за новата роля на Зюлейха. Но, тук - при тази криза с отравянето, освен лекарите не знам тя как точно би помогнала. По-скоро Мюжгян ще е на линия, ако мога така да се изразя. Зюлейха, разбира се, може да организира нещата по-стегнато, за да се стигне до болницата. Друго не виждам, какво би сторила. Но, за разплитане на ситуацията - да. Единствена тя не вярва на Гафур и може да тръгне по тази линия. До момента той заблуждава много умело майка и син, защото те му вярват, но Зюлейха може именно с недоверието си да стигне до истината. Лошото е, че тя е близка с Гюлтен, която винаги ще защитава брат си или може някак си да повлияе на Зюлейха или да издаде намеренията й от вина към семейсвтото си. Ще видим.
За странността на Мюжгян - знам, че няма да стане така, но да дам една идея Simple Smile: не знам защо все си мисля, че може да е свързано с бъдещите дечица на двете и естеството на професията на Мюжгян. Тя е лекар, може със Зюлейха да раждат по едно и също време и ако нещо се случи (дано не стане) с бебето на Мюжгян, то тя може да ги размени с детето на Зюлейха от отчаяние и от мъка, да речем. И да стане така, че Йълмаз без да знае да отглежда дъщерята на Демир. Тази идея прилича повече на част от латиноамериканска драма, но знае ли човек Simple Smile.

Хубав ден! Simple Smile

# 145
# 146
 • Мнения: 1 054
Привет! 🤗

Благодаря за фрагмана! 💐


“Аз те изтрих, Йълмаз. Изтрих те от сърцето си, от паметта си, дори от очите си.”


“Нека това е последната ни среща.”

Това много ми хареса.


Очаква ни още един вълнуващ епизод. 😍

Хубава вечер!

# 147
 • Мнения: 15 217
Привет! Hug

Благодаря за коментарите bouquet
Тигаса bouquet за фрагман 1 на еп. 44

С рус. суб.

https://vk.com/birzamanlarcukur?z=video-82230597_456240647%2F338 … pl_wall_-82230597

Детско отделение "Зюлейха Яман"  newsm74

Демир не го ли правят на глупак с този Хатип. След всичко, което сътвори до този момент и сега ли няма да разбере какви ги върши зад гърба му.

За мен е необяснимо, че Демир не разследва кой уби Дженго. Посети гроба му и после нищо. Как завърши ревизията на фирмата, разблокираха ли сметките ѝ - мъгла.

Еп. 43 рус. суб., с логване във вк

https://vk.com/video-135783830_456240292?list=4441d2d788adf192cc

# 148
 • Мнения: 4 192
Зюла - новата владетелка на Чукорова. Колкото до Хатип- и до него ще стигнат.Гафур може пак да вдига багаж.

# 149
 • Мнения: 1 715
Здравейте Simple Smile,
Благодаря за фрагмана и превода!
Преди в мизерните колиби избухна епидемия...тогава пооправиха лагера; сега хората се натровиха и създадоха детско отделение Яман. "Вече не струваме и грош в очите на хората!" За това ли се прави нещо...за да струват нещо Яман в очите на хората?! На мен не ми е О.К. причината, но все пак резултатът е положителен и това е важно. Но, цялата показност, големата табела с името на Зюлейха...не ми е по вкуса...това не е Зюлейха, която бих харесала.
Зюлейха прави напук, много е гневна и е толкова "прозрачна", същата ситуация като при Йълмаз, когато той нямаше надежда. И същите думи - "изтриване от сърцето, от паметта" и т.н. де да беше толкова лесно, но е добре да се надъхва така. Всичко показва едно поведение на обидена, разочарована и гневна жена, която ще мъсти Simple Smile. Всяка стъпка към Демир тя ще прави и с цел да нарани Йълмаз. Ще е интересно. Харесва ми точно това представяне на СЦ на Зюлейха - с типично женските емоции и номера Simple Smile.
Зюлейха имаше причина да лъже Йълмаз за брака (заради детето, както му обясни) и той се отказа от нея. Сега Йълмаз имаше причина да не избяга с нея - заради неродено дете и Зюлейха се отказа от него. Той я разочарова, а тя го лъжеше...и за двете реакции причината са деца и бъдещето им, страхът за тях.
Надявам се Демир да е разбрал за Хатип ага, след като хвърли един бой на Гафур. Дано онзи глупак да е изпял всичко.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 21:59 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт