Ако има нещо по-лошо от това да те мъчи грип, то е грип да измъчва детето ти. Всяка година вирусът засяга тежко между 3 и 5 милиона души в целия свят. Според информация на Световната здравна организация по време на грипна епидемия боледуват 20 – 30% от децата.


Тежките симптоми са достатъчно неприятни, но по-плашещи са възможните усложнения: пневмония и влошаване на хронични заболявания. Сигурни сме, че искате да защитите малките членове на семейството си, а за щастие знаем как да ви помогнем.Най-добрата превенция срещу грип
Спазването на хигиена и подсилването на имунитета са важни, но не могат да защитят от заразяване с вирус. Грипът се предава лесно по въздушно-капков път. Едва 3% от българското население се ваксинира, въпреки страшната статистика и наличните противогрипни ваксини на пазара.
Една качествена ваксина срещу грип може да защити детето ви и да му позволи да се наслади максимално на празниците и на весели емоции през зимата. Това е най-добрата превенция срещу вирусите.Защо да изберем противогрипната ваксина на „Санофи Пастьор“?
Четиривалентната противогрипна ваксина е единствената в България, която може да се прилага и на деца над 6-месечна възраст. „Тя е първата и единствена ваксина с разрешение за приложение на бременни, като пази не само бременната, но и осигурява пасивна защита от грип на новороденото, ако неговата майка е ваксинирана по време на бременността“, сподели д-р Анвар Расули, медицински директор противогрипни ваксини на „Санофи Пастьор“ за Европа.Най-добрата защита от грипа се постига, когато цялото семейство е ваксинирано. Не забравяйте, че са нужни около 2 до 3 седмици след имунизацията, за да може организмът да активизира антитела срещу вирусите. Френската ваксина се грижи за здравето на цялото ви семейство.

Митовете, които е време да развенчаем
Някои родители смятат, че ако не успеят да ваксинират себе си и децата срещу грип през септември и октомври, после е твърде късно. Това не е вярно. Всъщност се наблюдава изместване на пика на грипната епидемия. Можете да се ваксинирате и през зимата, стига да сте здрави – без температура и инфекция.
Друг мит, който се разпространява упорито, е, че ваксините могат да ви заразят с грип. Те са инактивирани и това е невъзможно. Ако се разболеете точно след ваксина, най-вероятно заразяването е станало преди нея.

Част от хората смятат, че ако веднъж се ваксинираш, имаш траен имунитет. За жалост не е така. Вирусите мутират непрекъснато, затова е нужна ежегодна имунизация.

Грипът е тежко, но подценявано заболяване. Ваксинацията против грип може да спаси живот и да ви помогне да се насладите на зимните месеци по начина, който искате.

SPBG.VAXIQ.19.10.0044/10/19

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 11:43 от Редактор**