Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква марка хладилник да избера

 • 9 571
 • 311
 •   1
Отговори

Анкета

Коя марка хладилници според вас е най-добра

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 27 ное 2019, 19:35

# 240
 • SF
 • Мнения: 10 494
Моят е Либхер и NoFrost има само фризерната част. В хладилната виждам капчици понякога по стените.

# 241
 • Мнения: 4 003
Дааам...с времето капчиците ще стават повече и повече.

# 242
 • Мнения: 68
Нееее. Нашият е такъв и единия ден има заскрежени капки по хладилната част, на другия ден са станали на капки вода и са се стекли надолу и всичко си е нормално. Все пак температурата в хладилната част е 4-5-6-7-8 градуса над нулата.

# 243
 • SF
 • Мнения: 10 494
Дааам...с времето капчиците ще стават повече и повече.

Защо?

# 244
 • Мнения: 3 604
Според мен зависи какво и колко се съхранява в хладилната част - колкото по-голямо количество, толкова повече изпаряване би трябвало да има, повече конденз по гърба. При по-пълен хладилник и ваденето и слагането на продуктите отнема повече време, тъй като държиш вратата отворена, докато намериш, извадиш/сложиш това, което ти трябва. Колкото повече продукти, толкова по-малка е циркулацията на въздуха и вадичките почват да се заледяват, особено ако задните неща не се вадят често. Дори се е случвало да ми се залепят за леда за гърба.
Този конденз би трябвало да се стича в някаква ваничка на гърба на хладилника, ама колко от потребителите се занимават да дърпат хладилника и да чистят ваничката?
Като тръгнеш да го изхвърляш в един момент и го дръпнеш, тогава виждаш ваничката, цялата покрита със засъхнала или почти засъхнала жълто-кафеникава гадост.  А вадичките по гърба стигат до ваничката през едно улейче, което е толкова малко и толкова трудно, почти невъзможно за почистване. Трябва да се фъска препарат в него, защото на практика няма как да се почисти с ръка.

# 245
 • Мнения: 68
Това са пълни глупости.
  Ваничката е поставена върху самия компресор - оттам тя се затопля и събралата се вода се изпарява от топлината.

# 246
 • Мнения: 3 604
Щом казваш, че такава е идеята. Но това не отменя реалният факт, че тръбичката за оттичане на конденза към тази ваничка не може да се почисти. Ако си виждал поне веднъж кондензна ваничка на употребяван хладилник, би трябвало да ти е ясно, че това жълто-кафявото по ваничката го има и по тръбичката към нея. И също като бивш потребител на хладилници без но-фрост го казвам, че вадите конденз и след това заледяване на този конденз също са нещо обичайно и стандартно. Какво се прави ли? Ами размразява се - вади се всичко от него, ден-два стои изключен хладилникът, слагат се и се изливат тави с вода, понякога се разливат и попиват, голям фитнес си е.

Като е с 1 компресор и но-фрост само във фризерната част какво се случва при размразяване на хладилната част - фризерната изключва ли и тя? Питам, защото не съм имала такъв половинчат вариант.

# 247
 • Мнения: 15 141
Чисти се с топче памук на парче тел. Някога ме караха да го правя. Вече нямаме такива хладилници.

# 248
 • SF
 • Мнения: 10 494
Аз няма да размразявам хладлилника. И в хладилната, и във фризерната част има много малко продукти. Хладилникът се отваря и затваря рядко - няколко пъти вечер, през уикендите, но може и само веднъж на ден.

# 249
 • Мнения: 3 604
Към хладилниците без но-фрост имаше едно пластмасово приспособление към 10 см. дълго за ръгане във въпросния улей с цел почистване. Първите 1-2 пъти го ползвах, след това естествено се загуби някъде. Забърсвах, доколкото можеше, само по-широката част на улея на гърба на хладилника, оттам нататък фъсках обезмаслител и след 1-2 чиста вода, каквото може да протече и почисти. Но няма как в 21 век да си причиня да ръгам тел с памук по някакви тръбички, набутана в хладилника.

Есме, в инструкцията на тогавашния ми хладилник от този тип си пишеше да се размразява и почиства периодично, с цел ефективната му и безпроблемна работа. Колко периодично си зависи от домакинството и количествата съхранявана храна.  Сам човек или двойка млади, които не готвят много, в хладилника се съхраняват напитки, мляко и нещо полуготово и зеленчуци е едно, семейство с дете/деца е друго. Освен разликата в количествата, децата и мъжете имат навика да отварят вратата на хладилника и да разглеждат известно време, чудейки се какво да си вземат. Laughing Сигурно има мъже, които не правят така, ама децата - при тях разлика няма.

# 250
 • SF
 • Мнения: 10 494
Хладилникът е NoFrost и е на 1 година. Голям е - 1,91 м е висок и доста широк, защото едва се побра в мястото. Никой не го отваря, за да разглежда какво има вътре, защото вътре няма нищо особено.
Не винаги, но съм виждала капчици конденз по гърба и съм ги забърсвала, когато сабърсвам стъклените рафтове.
Ако трябва сега да купувам хладилник, според нуждите си, ще избера по-малък и с горна камера.

# 251
 • Мнения: 4 003
Хладилникът е NoFrost и е на 1 година. Голям е - 1,91 м е висок и доста широк, защото едва се побра в мястото. Никой не го отваря, за да разглежда какво има вътре, защото вътре няма нищо особено.
Не винаги, но съм виждала капчици конденз по гърба и съм ги забърсвала, когато сабърсвам стъклените рафтове.
Ако трябва сега да купувам хладилник, според нуждите си, ще избера по-малък и с горна камера.

Аз помня, когато купуваше хладилник. Не ме послуша тогава за горната камера и total no frost, а избра полвинчат, ако мога така да кажа. Дано изкара повече време.

# 252
 • Мнения: 1 035
Мнение за малък фризер за под плот и за пълно вграждане. Мяма много голям избор, а и жените са доста високи на това, което намерих. На добра цена намерих един в Икея, но не знам как е качеството на техните уреди.

# 253
 • Мнения: 1 285
Моят е тотал no frost, до сега не съм виждала конденз в хладилната част., но вече издаде багажа Sad.
Търся нов, отново тотал но фрост но се чудя и за тези с диспенсърите за
Вода. Моля за отзиви.
Другото ме интересува какъв модел да избера Thinking, префишният ми е индезит

# 254
 • Мнения: 1 355
Здравейте, и аз съм пред дилема за хладилник. Много ни хвалиха Липхер, но сега има едни модели по магазините с едни чупещи се дръжки, изключително са ми неприятни, имам усещането че дръжката ще ми остане в ръката. Ние търсим да е с горна камера, и има ограничение и на височина да е до 176, което много стеснява избора. От самото начало се нахвърлих на lg ето този модел https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 362PZCZD/p/660200 Тук недостатък е, че вратата не се върти посоката и ако направиш ремонт се отваря само на дясно.
А после прочетох, че и Самсунг ги хвалите и си харесах този
https://zora.bg/product/rt32k5035s9eo-321-l-a-no-frost-inoks Тук много ми хареса, че може камерата да става на хладилник, защото ние камера ползваме много малко, почти никак. Е, държим някакъв лед понякога за напитки и понякога замразяваме месо.
Мъжа ми се притеснил, че нямало представителство на LG в България и ако нещо се счупело нямало да има как да се поправи. Изобщо не знам къде е намерил такова инфо, аз мисля че греши. Той иска Липхер, но аз никак не ги харесах като усещане с тая глупава дръжка. Имат и по-ниски без дръжка, но те идват вече доста малки около 157 см височина и ширина 55.
Ето този ни препоръчваха горещо и той него си харесва https://zora.bg/product/ctpesf-3316-1 Тук е хубаво, че има повече рафтове, защото е висок, но няма no frost, а някакво smart frost.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 17:55 от lovely

Общи условия

Активация на акаунт