Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 12
За момента ще ги задържим , тъй като нямаме пряко основание да ги махнем. Ще видим с времето дали наистина присъствието на животните поставя детето в риск.

# 16
 • Мнения: 8 344
Правят се кръвни тестове на бебета и е обсъждано в бг мама много път.
Примерно ето тук. Ние сме правили по нашето населено място, но в София има повече възможности. Може да се окаже алергия към полени, влага, мухъл или тривиално - домашен прах .

https://m.bg-mamma.com/?topic=99291

# 17
 • Мнения: 2 124
аз не виждам основание да се правят тестове за алергии към момента. пак ви казвам - псевдокруповете се срещат често. израстват се с върастта. важното е да си подготвен с инхалатор и съответното лекарство при нужда.
на мен навремето се опитваха да ми внушат, че имам лаергия към котки. на сума изследвания и лекари ходих заради едни обриви. тогава джипито ми каза, че са на нервна почва, но трябваше да мине половин година и сума хапчета и мазила, за да установя, че е прав. е, така или иначе нямаше да махна котките, де.

# 18
 • Мнения: 8 344
Това е спорно твърдение.
И въобще тази така разпространена фраза " изчакайте детето ще го израсте " е нещо като народна мъдрост предавана от уста на уста ,  която обаче стои в много случаи доста далеч от истината. Дъщеря ми имаше подобни прояви още от 3-4 месечна възраст. Знаехме че е с алергии но не предприехме сериозни мерки. В резултат от 15 годишна  е астматик на алергична основа. Като походихме по пулмолози и алергология разбрахме, че много много по- рано е трябвало да направим доста неща, да предприемвм лечение с надежда да се смени ситуацията ... Всичко се разви така защото ние с мъжа ми чакахме именно "да го израсте" както бяхме масово съветвани.  

Навремето е едно , сега е друго. Има модерни методи за диагностика ,методи за десенсибилизация които биха облекчили ( далеч съм от мисълта за излекуване ) състоянието. Ако кръвният тест каже че нямате алергия към котки значи нямате. Ако каже че имате колкото и пъти да ви повтарят че е на нервна почва все тая. Живеем в други времена, знаем какви мерки да предприемаме. В моето семейство всички сме с алергии а дъщеря ми и мъжът ми в полиалегрии. Имали сме котки, аз чистя дома а съм минавала курс десенсибилизация с алергия към домашен прах .Важното е тези неща да се знаят, особено ако има начин да бъдат определени .

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 08:53 от _re_ge

# 19
 • Мнения: 2 124
ами то затова се следи, има много индикации, че може да е на алергична основа или че детето е предразположено и тогава трябва да се предприемат мерки. няма универсално решение, но да се твърди, че веднага трябва да се правят тестове на бебе е несериозно. да, всеки изхожда от своя опит, затова понякога не дава рационални подходи. явно и лекарката ви е за бой, защото е трябвало тя да ви насочи.
и да, в повечето случаи се израства, за което си има и много научно обяснение. моят също започна от 3 м.

# 20
 • Мнения: 8 344
Ако детето ви е постоянно с инхалатор и инжекции е джоба вероятно ще имате друго мнение....и за следващо дете няма да чакате да се случи да го израсте...
Но да всеки гледа от своята камбанария.

# 21
 • Мнения: 2 124
пак ви казах - затова се следи, има си индикации, което очевидно при вас не е било направено.
аз моя като ястреб го следях, точно защото не се доверявам само на твърденията на джипито. и, разбира се, на някакъв етап правихме консултация, макар да се виждаше, че се развива добре и става все по-леко състоянието, което е най-честият случай на развитие.
излишно плашите авторката. трябва да има повишено внимание и да се взимат навременни и адекватни мерки, нищо повече. 
 

# 22
 • Куциндрел
 • Мнения: 21 560
Най-лесно е да обвинят домашните любимци. Ами, ако това е в резултат на някакъв вирус? Най-добре е да направите консултация с друг педиатър и да проверите къде да направите тестове за алергия.
Моето дете също е правило подобни спазми, не чак толкова силни, за да се стига до болница, но никога ЛЛ не е подозирала котките ни. Единственият й коментар по темата за домашните животни беше след изписването от родилното - първите 3 месеца да не го събираме с котките.

# 23
 • Варна
 • Мнения: 18 849
Никой не я плаши. Споделяме лични преживявания за да може тя да погледне ситуацията от различни страни. По същата логика аз мога да кажа "не я успокоявайте излишно", нали?

# 24
 • Мнения: 12
Причината за псевдокрупа сега беше вирус , но поради малко по-тежките симптоми , според педиатърката той е по-чувствителен и по някакъв начин предразположен към алергии и така се стигна до извода , че трябвало да махнем животните и да внимаваме с пухени възглавници завивки и т.н. Смята ,че следващия път (надявам се да няма такъв , ни може би ще има ) може да получи псевдокруп едва ли не от всичко. Искам да кажа че заради един псевдокруп не са оправдани крайните и мерки в каква обстановка да живее той . Възможно е, не отхвърлям и идеята че може и нещо др след време да повлияе , но за момента не мисля че имам основания да махна животните незабавно. Нейната реакция не беше... " ами възможно е внимавайте , наблюдавайте го " , а беше " ооо не трябва да махнете животните , в никакъв случай да няма контакт и с всякакви др пернати и домашни животни и т.н

С времето ако видим ,че има проблеми ще направим каквито е необходимо тестове и т.н за да се установи какво се случва , но за сега смятам че е излишно да се хвърляме в такива приключения. Ще си имам нещо на ум...

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:47 от AnMary

# 25
 • Мнения: 1 645
Моята 1годишна девойка не може да спи качествено и веднага се лепна диагноза глисти, щото имаме котка... Все домашните любимци са им виновни на лекарите, ако няма домашен любимец не знам как си поставят диагнозите... В крайна сметка няма глисти, и тоя път котарака отърва кожата Grinning За всичко все ни се повтаря „той е виновен, махнете го”. Не че няма и случаи, в които животното е причината, но масово по подразбиране ей така се поставят диагнози.

# 26
 • Куциндрел
 • Мнения: 21 560
И как така поставиха диагноза глисти без изследване?
Да махна котките ми беше казала гинеколожката, която ми води бременността. Ама веднъж, защото й отговорх, че ще ги доведа в клиниката да го гледат те. Повече нищо не каза. Whistling
Помня веднъж нещо детето се беше изринало и питам ЛЛ - това да не е от котките? Тя ме погледна все едно съм тъпа и каза - алергията към котки се изразява със съвсем други симптоми.

# 27
 • Мнения: 1 645
Е, пуснахме излседвания, ама човека си каза още преди тях „За сега няма да махаМЕ котката” Joy Още повече, че е домашен котарак, не излиза навън и по-скоро малката ще му лепне глисти отвън с мръсните обувки, а не той на нея... И моята акушерка орева света за котката, после една докторица от 112, абе житвотното е враг номер едно на децата... Как сме израстнали на село, па и нашите родители, и баби и дядовци...

# 28
 • Мнения: 8 344
Явно така както ви чета моята гинеколожката е била напредничава и никога не е обвинявала котките за всички световни проблеми. Като забременях ( което е било преди 22 години )  нашите две котарак и котка бяха на две години , с нас от новородени. Гинеколожката ми каза - нашите баби чунким в стерилни условия са бременеели. Та така де. А както казах мъжът ми е с алергия към котки ( установена с кръвен тест ) ама те все в него се гушеха. Но като се почиства редовно дома , като се поддържа хигиена в тоалетната им и като няма много килими,мокети вълна завеси и други да събират косми и прочие - нещата много лесно се регулират.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 21:18 от _re_ge

# 29
 • Мнения: 1 491
Всъщност алергията към котките е не към космите, а от котешкия пърхот.
Чела съм доста медицински статии за съжителство на дете с котка, които твърдят че сблъскването от самото начало с този алерген спомага да превъзмогването му и като цяло за по-добър имунитет срещу останалите. Т.е. точно обратното на това, което е казала лекарката на авторката - че от животните е по-уязвим.

Общи условия

Активация на акаунт