Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Куциндрел
 • Мнения: 21 560
Някои ЛЛ са си останали само с обучението си от едно време и не си опресняват знанията. За семинари и подобни медицински неща трябва да се бръкнат в джоба, за да ги посетят, което не е по силите на всеки. И понеже държавата отдавна е абдикирала от соц си политика, то на обикновения човек му остава да чете за болести, алергии, лекарва, да търси 2ро и т.н. мнение...

# 31
 • София
 • Мнения: 21 778
Нашият доктор е преподавател в МУ. Не ни даде да правим тестове до 5, въпреки че аз настоявах и никога не е обвинил животните ни. Но все пак при малкия проблемът е кожен, не респираторен.

# 32
 • Azeroth
 • Мнения: 4 125
Значи не е само моята лична, която смята, че трябва да махна котките... щото така. Просто, защото ги има.
Наистина да се чудим как сме оцелели като вид.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 21:04 от Elunaria

# 33
 • Мнения: 12
Аз съм израстнала заобиколена от животни всякакви. В къщи винаги сме имали котки поне две , пропълзяла съм благодарение на това че сме имали малки котета и съм искала да ги хвана. Уважавам решението на родителите ми тогава да ме отглеждат по този начин и го следвам сега. Аз самата обожавам домашните любимци и искам и сина ми да ги обича, те са си като още две деца , и на тях им се играе. И аз  прочетох доста инфо за децата и животните иии реших за себе си ,че е по-логично контакта с животни да повлияе по-скоро положително за в бъдеще ии на мен ми се струва че педито си говори по учебника от едни време...

# 34
 • Мнения: 7 735
Всичко това е така, но ако мое дете се задушава и лекарят е на това мнение, няма да имам домашни любимци. Обожавам котки. Преди година и половина прибрахме у нас 2 малко котенца - бебето ми направи тежка алергична реакция с подуване на лицето, сълзене на очите, кихане, кашлица. Веднага ги преместих. Гледах ги на закрито в помещение 1 година, после ги пуснах навън.

Не знам как сте толкова убедени, че лекарят е измамник едва ли не и какви са ви познанията за алергии. Ваше право е да постъпите както решите. Струва ми се, че сте убедени, че всичко е преувеличено. А ако не е така?

# 35
 • Мнения: 12
Аз не изключвам напълно възможността животните по някакъв начин също да се окажат проблем , но за момента нямам причина да го смятам , псевдокрупа беше в следствие на вирус. Естествено че ако детето е алергично представлява неудобство е меко казано да имаме животно ще се лишим от тях, за момента аз не го излагам на риск. В случая няма установена абсолютно никаква връзка между псевдокрупа и животните. Педито предполага някаква теза , която ще следим но за сега за мен не е основателна.

# 36
 • Куциндрел
 • Мнения: 21 560
Никой не е казал, че лекарите са измамници. Споделяме, че поставят диагнози прибързано. Примерно в случая с глистите. Или в моя случай с гинеколожката, която се презастрахова със съвета да махна котките. Като разбра, че няма да ги махна ми направи изследване за токсоплазмоза, беше отрицателно и повече не е споменавала нищо за животните.

# 37
 • Мнения: 1 645
Аз сама си ходих да си правя за тоскоплазмоза и на котката правих. Щото акушерката не ме прати на изследване, само каза "няма място при бременна и бебе""... както и да.. да не се случва на никой детето му да има каквито и да е алергии. И аз не твърдя, че лекарите са измамници, просто като чуят, че имаш животно и почват да правят физиономии и бързи заключния. Разбира се, че трябва да се вземе в предвид наличието на животно, но не и да се отсича без други излседвания дали то е виновното.

# 38
 • Мнения: 1 491
За токсоплазмозата също съм чела много, че при дълго съжителство с котка е абсолютно безсмислено да се прави изследване - или вече е изкарана или има изградени антитела. Вероятността да го прихванеш от домашна котка е нищожна, рискът е в пъти повече от неизмити добре зеленчуци. Малко през 6-5 го пиша, не помня вече, било ми е материал за четене преди 4 години.
За глистите като споменахте ... Моята щерка скърца със зъби като спи, като казах на педиатърката тя веднага заключи, че има острици. Знаят само по старите книги да карат и това си е. От изследванията за детската се видя, че е чиста като сълзица. Но като казвам аз, че е наследствен фактор, тя - не, не, глисти са.

# 39
 • Мнения: 12
Ии аз имам случка с токсоплазмозата. Една братовчетка ми подметна ами ти знаеш ли за токсоплазмозата ,трябва да си направиш изследвания , когато си бременна е опасно. Аз прочетох за какво става въпрос ,защото в интерес на истината нз , не се бях сещала. Аз живея с котки от както се помня и през ум не ми беше минавало ,че може да крие опасност за плода. След като се информирах пак реших, че няма смисъл да си правя специални изследвания, тъй като ако някога съм имала токсоплазмоза е било отдавна най-вероятно , едва ли за 25 години съжителство с котки едва когато съм забременяла ще взема да прихвана. Ии въпреки това за всеки случай попитах гиноколога , той поне беше с всичкия си. Ии при моя въпрос амиии аз имам котка трябвали да се притеснявам той ми отговори ... в смисъл как да се притесняваш иии аз онемях 😐

# 40
 • Azeroth
 • Мнения: 4 125
И откъде домашна котка ще се зарази с токсоплазмоза? Трябва да изяде заразено животно или вие да й дадете заразено, сурово месо. За мен, това пак малко граничи с параноя.

# 41
 • Мнения: 1 645
Знам, че токсоплазмозата се хваща и от неизмита зелена салата, например. Моя котарак обича всякакви треволяци, гризе всичко зелено що види, дори и зелена салата, листа на пресен лук и чесън и т.н. Та, за това го изследвах.

# 42
 • Мнения: 1 491
Моята котка не е яла никога нищо по-различно от котешка храна, че дори е лечебна, защото си има разни проблеми. Затова и дори не ми е минало през ума да правя подобни изследвания.
Това, което съм чела е че по-скоро от улични може да се прихване. Все пак като деца сигурно няма някой, който не е галил такава.

# 43
 • Мнения: 8
Когато се роди внук ми преди 9 г в къщи имахме 3 персийки и мопс.Веднага попитах личната лекарка дали е опасно за бебето и те казсче така се повишаеа имунитета на детето към алергии.Същото потвърди и ветеринаря.Дъщеря ми направи псевдокруп на 9 мес.без да имаме нито едно животно. В ИСУЛ ни казаха да държим тенджеря с вряща вода и лайка в случай на нова криза.Оказа се ефикасно.Слава богу оттогава нямаме проблеми.

# 44
 • Мнения: 245
Педиатърът не е алерголог. Диагноза за алергия, може да ви даде само алерголог, така че обърнете се към такъв. Вероятно случаят изобщо не е свързан с животните, но пак казвам, това може да се потвърди само от специалист. Наскоро детето на позната (3 г.) направи среднощна задушаваща кашлица и тичаха до спешното, оказа се усложнение от вирус. Не се отказвайте лесно от животните си, няма по-хубаво от това децата да растат в компанията на домашни любимци.

Общи условия

Активация на акаунт