По-малко време за пране, повече време за вас

• 14 415
  • 533
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Пера 2-3 пъти седмично с повече дрехи. Трябват ми по 10-15 мин. за зареждането и простирането.

# 406
  • Варна, Пловдив
Не съм засичала по колко време ми отнема. Почти всеки ден пускам пералня, понякога са и повече, като ги разделя цветово. Зареждане 5-10мин, за да проверя за пропусната дреха из апартамента, простиране - 10мин, най-много време ми отнема сгъването и прибирането по гардероби и скринове. Сумарно около половин час отделям, но то ми е така между другото и не го приемам за нещо ангажиращо.

# 407
Когато се събере пране и пускам пералня. Обикновено в Неделя слагам само белите дрехи, тях ги събирам по-дълго.

# 408
Събиране на дрехи и сортиране около 15 минути, на седмица общо около час, другото го прави пералнята.

# 409
  • Пловдив
Пускам няколко перални седмично между другите ми задължения. Време отива при сортирането,  простирането и сгъването на дрехите,  за кажем около час. Основна работа върши пералнята.

# 410
Пускам пералня всеки ден. Не съм засичала какво време ми отнема, но предварително подготвям разделянето на прането на бяло, цветно и тъмно. С това си помагам много или малко и спестявам от времето си за пускане.

# 411
# 412
Пускам пералнята през ден. Отнема ми около 10 минути за сортиране и зареждане, около 15 минути за простиране и прибиране, т.е. около2 часа седмично.

# 413
С малко дете около 5 перални седмично ми се събират. Около 5-7 минути отнема зареждането и ваденето на дрехите. После в зависимост дали се простират или ги пъхам директно в сушилнята.

# 414

Тази седмица имаме нов въпрос към вас. Той е:
Колко време на седмица отделяте за пране?

Един - два пъти по петнайсетина минути да сортирам дрехите и да заредя пералнята. После вече зависи на каква програма съм ги пуснала. И после простиране за съжаление... затова и следващата ми пералня ще е със сушилня.

# 415
На седмица пускам 3 перални, което ми отнема около 15 мин - зареждане на пералнята и простиране на дрехите.

# 416
Пералнята си пере ,  аз си върша други неща ,така че не ми отнема време.

# 417
Пускам колкото перални е нужно, но това не ми тежи. Лятото обичам после да простирам дрехите, а зимата ги пъхам в сушилнята, не е тежко занимание. 😊

# 418
  • оттам, откъдето започва България
Обичам да пера, обичам и пералнята си, тъй като вече не се пере основно на ръка или на стара пералня (примерно "Роса").
Не отчитам и колко време ми отнемат действията по сортиране на прането (проверка на джобовете за забравени неща), измерването му с кантарче, определяне на вида перилен препарат и количеството, което ще сложа, преценка дали е необходима цветоулавяща кърпичка. Това е така, защото тези действия ми доставят удоволствие. Отделно от това пера на програми, които не са кратки, а пералнята не я оставям никога сама, докато пере (всичко може да се случи, все пак това е техника).
Времето за сушене при мен зависи от атмосферните условия, тъй като нямам сушилня. Освен това, дори и да имам повече пране, ако е лошо времето, се съобразявам, не мога да го изпера, тъй като няма къде да го простра (терасата ми е колкото за една пералня). Лятно време е лесно.
За мен простирането също е приятно занимание, тъй като си имам логика, по която подреждам дрехите, както и цветово използване на щипките за простиране.
Приятно ми е и да прибирам прането, тъй като уханието на чисто пране е най-прекрасният аромат (стига навън да не е замърсен въздуха от кюмюра).
Като цяло до 6 перални на седмица пускам (естествено, в зависимост от прането), но наистина това не ме натоварва, а напротив, действа ми разтоварващо.

# 419
Пералнята си пере ,  аз си върша други неща ,така че не ми отнема време.

Точно така. То не бяха превземки как не можем да простираме. Малко движение никому не е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт