Любители на кучета - 99

• 22 964
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • У Диспансера ...♥♥♥
Аз моя не го обличам, само като вали има едно дъждобранче и с него 😄
А за бълхите те такава напаст няма като тая година, така го пазя Тео, че на всичко отгоре знаете, че и алергия прави от тях 🤦🏻♀
И той благодарение на котките край блока, лятото по нашите крака скачаха. За щастие успях да го опазя и да не напълни къщата и котака 🙂
Аз му взимам каишка Килтикс на Байер, и зимата пак за всеки случай е с такава, даже скоро му взех и засега от нея съм доволна, но с това дъждовно време трябва да помисля за някоя водоустойчива, че тая му я сваляме като вали.
Ето го и него, колко е сърдит като го обличаме 😄

# 556
И аз не го обличам в студа, а само като вали му слагам една промазана дрешка от Лидъл. С тази козина като го навали доста време му трябва да съхне, а хич не обича да го суша.

# 557
Здравейте скоро си взех йорки на 7месеца.Бившите стопани изобщо не са го приучавали на хигиенни навици и в къщи беше минно поле 🤣  Вече е 5 дни в нас и го извеждам (кратки разходки) Слава Богу взе да посвиква и не се опъва като магаре 😂😂. Имах преди това друго куче(дребна порода) ,което беше блъснато от кола точно в тези месеци и съответно след това хигиенни навици 0-ла!!16 години правеше нон стоп бели в нас.  Не ми се иска да се случи пак това. Проблема с това кученце е,че в паспорта му има  2 ваксини(втората нямала печат) и лекаря не я приема... А бившата стопанка каза,че била бита?! Имал е ушна краста,която лекуваме сега. В клиниката ,в която ходим(една от най-добрите в моят град) единият от лекарите ми каза,че няма проблем въпреки,че няма бита  ваксина да го извеждам за малко и да го прибирам! Без контакт с др кучета и тн Според вас толкова ли е рисковано? Благодаря

# 558
Момичета, имам огромното желание да купя ето такава или подобна на тази къща на Ласи:

Видях я в Емаг.

https://www.emag.bg/kyshtichka-za-kucheta-curver-smola-99x95x99- … 177/pd/DDZGT1BBM/

Моля, ако някой я е виждал някъде за по-евтино, да ме насочи. Благодаря! Черния петък на Емаг кога беше и за всички или определени артикули има намаления?

# 559
Здравейте. Искам съвет. Имаме едно момченце в блока, 11 клас, с малко ретривърче. Ама не изглежда добре това куче. Друга жена попита с какво го храни, младежът каза Ройал Канин. Жената била чувала, че на опаковката на РК дават по-малко грамаж от нужното, а момчето хранело според грамажа, описан на опаковката. Кучето изглежда твърде слабо за ритривърче, а и дребно някак. Започнахме да го увещаваме да го заведе на друг ветеринар, различен от кварталния. Момчето се оправдава с това, че нямал още шофьорска книжка, а баща му не желаел да го заведе. Няколко пъти натърти, че бащата не искал да се занимава изобщо с кучето, а момчето наистина е много малко, ученик е още.
Направо си мисля тия дни да хвана ММ и младежа и да го закараме някъде това куче. Дайте съвет, как да го убедя. Както написах малко по-рано ми е умирало малко куче, много е тежко. Силно съм притеснена, не успях да спя спокойно, честно ви казвам, само ретривърчето ми е в главата и как няма да си намеря място, ако му се случи нещо. Оф, извинявайте, че ви зарих така.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 15:27 от Анонимен

# 560
  • София
Привет!

Отдавана не съм писала и чела в темата, но сега имам проблем и се надявам на съвет от други изпатили. Wink
Кучката ни баба Бианка взе, че се вдетини и на стари години започна да тършува в кофата за боклук. Та идея за нова заключваща се кофа или пък някоя трудна за отваряне да препоръчате или някоя хитрина...?

Блаодаря предварително!  Hug

# 561
  • Rock & Roll feeling ...
В клиниката ,в която ходим(една от най-добрите в моят град) единият от лекарите ми каза,че няма проблем въпреки,че няма бита  ваксина да го извеждам за малко и да го прибирам! Без контакт с др кучета и тн Според вас толкова ли е рисковано? Благодаря
Рисковано е
Скрит текст:
защото "агентите" на болестите, които "ходят" по малките кученца имат доста голям инкубационен период ( в почвата могат да се "скрият активни" за 7-8 години ), пренасят се не само от контакт с друго куче, а и ако човек мине през заразена територия с обувки може да пренесе носители, коли, хора,животни, всичко. А самите болести са много агресивни към животни нямащи изграден и добър имунитет. С оглед на това е рисковано. 
Консултирай се със вет дали има проблем,ако реваксинираш втората ваксина, поради създалата се ситуация с предишната стопанка и възникналата неяснота. След това поставете и третата. Дори и да го извеждаш за малко и без контакт, просто направете стъпки по направление изграждане на имунитет.

amy_nkа, малко тъп въпрос, ама това за двор ли ? Simple Smile

Косите на Вероника,
Скрит текст:
хей душице, защо си се изпоритиснила така Simple Smile Спокойно, ще помогнеш на детето Simple Smile
Първо защо трябва да ходи на вет. ? Защото куч е прекалено слаб ? Най-важно е да комуникираш с детето. От думите ти не изглежда лекенце, с правилна комуникация вероятно ще отбере от дума. За храната, обясни му че тази марка далеч не е най-подходящата. По-големият проблем е дали има възможност да подсигури по-висок клас храна. И да дава по-голяма доза, докато кучо започне да дърпа на кг. После да нормализира в предписаната. Също така говорете за обезпаразитяванията. Често слабостта е признак на паразити. Други симптоми има ли кучето, които да си зебелязала или той да е споделял ? Не мисля,че положението е толкова наложително за вет., освен ако няма някакви други симптоми. Но ако все пак нещо те тревожи май варианта с теб и тм да го придружите до специалист на който имате доверие ще е по ползотворен, отколкото да се разчита бащата да вдене.
А кучето колко е малко ? Разпитай го за ваксините. Самото куче омърлушено ли е ? Има ли апетит. Принципно липса на апетит и слабост понякога са симптоми за опасните болести по малки кучета, преди започването на клиника. Но ако е от повече от 3 дни така кучето, едва ли става дума за някоя болест.

жгмъц, срам - не срам, ние сме с заключваща се кофа, точно заради нахалните муцуни у дома. Редовно си тършуваха за интересности и в един миг ми писна и се изръсих за таквоз нещо. Скъпички са за кофа за боклук но вършат работа. Има различни модели и обеми. Аз я купих от един магазин в мола за царигардско на най-долния етаж...  Имаше най-различни и човек може да си прецени според способностите и размерите на кучето Joy Пък и да ги види "на живо" какво представляват. Нашата е ей такава :
Скрит текст:

# 562
  • София
Летящ Кактус, благодаря! Ще трябва да ги видя и аз на живо, колко тоно скъпа е и колко литрова ?

# 563
Според мен тази къщичка няма да държи много  топло,стените са тънки и вратата е голяма. Плюс е,че няма да се пропива с влага.
Може би вариантът с термопанели е по-удачен по картинката,която пуснаха тука в темата.Ако има кой да я измайстори.

# 564
Мерси за вниманието, отговорила съм ти в спойлера.
Косите на Вероника,
Скрит текст:
хей душице, защо си се изпоритиснила така Simple Smile Спокойно, ще помогнеш на детето Simple Smile
Първо защо трябва да ходи на вет. ? Защото куч е прекалено слаб ? Да, и защото не знам какво да го посъветвам, много от скоро съм с куч и все още съм лаик.
Най-важно е да комуникираш с детето. От думите ти не изглежда лекенце, с правилна комуникация вероятно ще отбере от дума. Точно така е.
За храната, обясни му че тази марка далеч не е най-подходящата. По-големият проблем е дали има възможност да подсигури по-висок клас храна. По-скоро няма.
И да дава по-голяма доза, докато кучо започне да дърпа на кг. После да нормализира в предписаната. Също така говорете за обезпаразитяванията. Често слабостта е признак на паразити. Това го знам и аз, попитах го, твърди, че всеки месец го обезпаразитява.
 Други симптоми има ли кучето, които да си зебелязала или той да е споделял ? Не мисля,че положението е толкова наложително за вет., освен ако няма някакви други симптоми. Но ако все пак нещо те тревожи май варианта с теб и тм да го придружите до специалист на който имате доверие ще е по ползотворен, отколкото да се разчита бащата да вдене.
А кучето колко е малко ? Разпитай го за ваксините. Самото куче омърлушено ли е ? Има ли апетит. Не е умърлушено. На 5 месеца е. Имало апетит, изяждало си за минута-две сипаното в паничката.Не е умърлушено, напротив, супер жизнено е.
Принципно липса на апетит и слабост понякога са симптоми за опасните болести по малки кучета, преди започването на клиника. Но ако е от повече от 3 дни така кучето, едва ли става дума за някоя болест. Кучето е така откакто го познавам, от да речем месец и половина, два. Наистина е твърде слабо за ретривърче, има фигурата на сетер, понеже съм имала сетер и поразително прилича. Даже момчето се чуди дали не са ги излъгали като са му продали кучето и да е някаква смеска.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 17:10 от Анонимен

# 565
  • Rock & Roll feeling ...
Ами мисля,че нашата е 40 литра . Аз държах да е по-голяма. Цената варира с големината. Според мен са скъпички  - над 100 лв. . Сега в гугъл като търсех нашия модел и видях цена от 137 лв., на друго място 116 лв. ... Аз смътно си спомням,че хванах някаква промоция и май за 90 и няколко лева я взех. Но аз държах да е голяма и да има все пак вид . Тези кофи са вносни на марката Simplehuman, може и това да оскъпява, знам ли. Като цяло съм доволна от избора си. Но ако има по-евтин и също толкова ефективен вариант, защо не ...

Относно кофите на Симпълхюман,
Скрит текст:
има най-различни изгъзици. Отварящи се със сензор, с глас и пр. На нас, хората с кучета не ни вършат работа обаче тези най-модернизирани кофи. Аз се колебах между 2 типа  и двата с педал. Но при единия има заключващ механизъм на капака ( на който и вариант се спрях ), а другия тип бяха с капаци, които плътно влизат и няма откъде да се подхванат с муцуна:
Скрит текст:
И с капак ала "пеперуда" :
Скрит текст:
Но като човек много добре знаещ  на какво е способен кучешкия род се спрях на онагледено това -  https://www.youtube.com/watch?v=70vjMsTv8J4

Косите на Вероника,
Скрит текст:
напълно вероятно е и да са го преметнали. Но нека не се акцентира на това,че да не се чувства прецакан и да рефлектира върху кучето,което за нищо не е виновно. Да му качи дозата с 30 или 50 процента  и да го наблюдава в рамките на 10 дни дали има движение в кг. Друг питателен,но по-евтин вариант е да готви - месце,ориз,малко зеленчук - морков, чушка. Като пропорцията е 50 гр ориз, 50 зеленчук, 100 протеин за 10 кг. Този вариант си има плюсове и минуси.Не е скъп кой знае колко, питателен е и човек що годе е сигурен в качеството на продуктите. Месото си е месо, не изсушена кръв. Но пък гранулите са по-балансирани или поне така се водят, а и имат някакви витамини и минерали и пр. За подрастващо куче какъвто и скептик да съм бих препоръчала висок клас гранула, после може да редува гранула и готвенко, но ако няма възможност по-добре готвено от калпава гранула.Най-хубаво е,че куч има апетит и не е отпаднал : ))) 

Тази къщичка ако е за двор и на мен не ми изглежда подходяща. Мой приятел наскоро поръчва къщичка за куче,което гледа на двора - от дърво, лакирано, плюс топлоизолация с фибран. Ако на някой му трябва мога да взема координати и да провери условията, дали го уреждат - размери,цена,материал.

# 566
  • Стара Загора

# 567
  • София
Скрит текст:
Мерси за вниманието, отговорила съм ти в спойлера.
Косите на Вероника,
Скрит текст:
Първо защо трябва да ходи на вет. ? Защото куч е прекалено слаб ? Да, и защото не знам какво да го посъветвам, много от скоро съм с куч и все още съм лаик.
Най-важно е да комуникираш с детето. От думите ти не изглежда лекенце, с правилна комуникация вероятно ще отбере от дума. Точно така е.
За храната, обясни му че тази марка далеч не е най-подходящата. По-големият проблем е дали има възможност да подсигури по-висок клас храна. По-скоро няма.
И да дава по-голяма доза, докато кучо започне да дърпа на кг. После да нормализира в предписаната. Също така говорете за обезпаразитяванията. Често слабостта е признак на паразити. Това го знам и аз, попитах го, твърди, че всеки месец го обезпаразитява.
 Други симптоми има ли кучето, които да си зебелязала или той да е споделял ? Не мисля,че положението е толкова наложително за вет., освен ако няма някакви други симптоми. Но ако все пак нещо те тревожи май варианта с теб и тм да го придружите до специалист на който имате доверие ще е по ползотворен, отколкото да се разчита бащата да вдене.
А кучето колко е малко ? Разпитай го за ваксините. Самото куче омърлушено ли е ? Има ли апетит. Не е умърлушено. На 5 месеца е. Имало апетит, изяждало си за минута-две сипаното в паничката.Не е умърлушено, напротив, супер жизнено е.
Принципно липса на апетит и слабост понякога са симптоми за опасните болести по малки кучета, преди започването на клиника. Но ако е от повече от 3 дни така кучето, едва ли става дума за някоя болест. Кучето е така откакто го познавам, от да речем месец и половина, два. Наистина е твърде слабо за ретривърче, има фигурата на сетер, понеже съм имала сетер и поразително прилича. Даже момчето се чуди дали не са ги излъгали като са му продали кучето и да е някаква смеска.
[/spoiler]
Като собственик на  ретривър да споделя че точно в тази възраст са едни много смешно несъразмерни-дълги крака,големи глави,слабо тяло.До към годинка вече се оформя нормалното телосложение. Не пречи да се заведе кучето на друг лекар,но не бързайте да се шашкате предварително.

# 568
За слабото комшийско куче искам да кажа и аз, че в периода на израстване доста кучета изглеждат недохранени и хърбави. Дори и моето прасе Макс в тази възраст изглеждаше слаб. 😂😂 Щом има апетит, енергичен е и обезпаразотяван редовно няма място за притеснение. Макс е израснал с гранули Роял Канин, та не е и от гранулите.

# 569
Някой да ми е виждал кучето? People EyesSmile

Общи условия

Активация на акаунт