Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 ноем. 2019, 16:21 ч.

Стара клюкарка очерни името на приятелката ми.

 • 5 123
 • 74
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 189
"Вечер като си легна и започвам да си мисля , кого да скарам утре"

Ех... Патология. Joy

# 61
 • Мнения: 571
" Вечер като си легна и започвам да си мисля , кого да скарам утре"

Леле каква откачалка. Как не е изяла някой пердах😬

# 62
 • Мнения: 30 078
Клюкарките са прототип на алгоритмите на социалните мрежи:)

# 63
 • Мнения: 571
Най-лошото е, че се измъкват безнаказано.
Защо на никой не му пука за емоционалните вреди, които нанасят.
Аз съм много чувствителна и ако на мен някой ми скалъпи подобна лъжа и ми замеси името в гадости, това ще ме съсипе, ще ме срине емоционално.
Дори ми е леко странно, че много хора казват да не му пука на човек, кой каквото си иска да говори.

# 64
 • Мнения: 2 494
Най-лошото е, че се измъкват безнаказано.
Защо на никой не му пука за емоционалните вреди, които нанасят.
Аз съм много чувствителна и ако на мен някой ми скалъпи подобна лъжа и ми замеси името в гадости, това ще ме съсипе, ще ме срине емоционално.
Дори ми е леко странно, че много хора казват да не му пука на човек, кой каквото си иска да говори.

Това изказване:

"Вечер като си легна и започвам да си мисля , кого да скарам утре"

не ти ли дава информация що за човек иска да те очерни? Трябва ли да ти пука от подобен "човек"?

# 65
 • Бургас
 • Мнения: 638
Преди доста години шефката ми започна да ме "гърчи". Всъщност, нямам идея от кога и защо започна всичко. Не исках да "видя" реалността. Докато един ден ми даде заповедта  за наказание " Предупреждение за уволнение". В такъв случай, човек няма избор- отива на съд. Но през цялото време се гърчех и недоумявах какво съм направила, че да предизвикам толкова злоба и несправедливост. И тогава една колежка ме "светна":
" 1. Много си възпитана. Тя знае,че ти никога няма да бъдеш груба и да я сложиш на място, пред всички колеги.
2. Не търси логика, не търси причината в себе си. Просто трябва да приемеш, че има лоши хора. "
 Няма да правя разбор на ситуацията, нито на себе си, но знам, че човек трудно се променя "ей така"- решава , и става от утре друг. Трябва нещо да "обърне каруцата" , след което ставаш безпардонен като дразнителя и ролите се разменят.

# 66
 • Мнения: 571
armeria , много съжалявам, че така се е случило с теб и е трябвало да стигнете до съд.
Имало ли е желание след това да й отмъстиш например? Тя е постъпила толкова несправедливо.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 00:30 от 10001

# 67
 • Мнения: 2 494
Има големи гадняри.
Преди години работих едно лято на морето. Решиха шефовете да уволнят един барман. Не го харесваха, но директно нямало да стане уволнението. Целенасочено товарене, подлудяване с претенции, гърч, докато сам не се откаже и не си тръгне.

# 68
 • Бургас
 • Мнения: 638
armeria , много съжалявам, че така се е случило с теб и е трябвало да стигнете до съд.
Имало ли е желание след това да й отмъстиш например? Тя е постъпила толкова несправедливо.
Накараха я да се пенсионира, та не се наложи да се боря със себе си. 
Описах случката, защото си мисля, че с поведението си съм й подсказала, че може да ме гърчи и сипвайки ми по лъжичка, аз си търпях - от възпитание, от мекушавост, а може би просто от липса на самочувствие. Сега наблюдавам поведението на внучките си и разбирам колко е тудна борбата да накарам едно дете да разбере, че трябва да си "отръсква мухите" и да заявява високо позицията си.

# 69
 • Мнения: 75
Темата е много сериозна, искам да помогна на моя приятелка. Преди седмица с плач ми съобщи, че някаква възрастна жена от нейното село постоянно говори срещу нея и майка й. От разговор на разговор разбрах, че всъщност старата клюкарка е скарана от години с майка й и си имат стара вражда.
Тази разправяла наляво надясно, че приятелката ми е боклук, прибирала се посред нощ, уличница, отрепка била. Действието се развива в средно голямо българско село. Опитах се да я утеша и искам да й помогна, но не знам как. Онази клюкарка явно им има зъб и си отмъщава като разпространява на хората, които живеят там, лъжи. И явно по-възрасните хора вярват на всичко. Говорила е, че приятелката ми е наркоманка, а това е направо смешно. Има една татуировка на цялата ръка и явно създава впечатление, че е някаква страшна, но всъщност не е така. А онази е стара учителка и явно хората й вярват. Успяла е да настрои много хора срещу приятелката ми и майка й. Дори някаква друга възрастна жена я била спряла и й се скарала, защо обиждала и говорила зад гърба на хората, а моята приятелка дори и не знае за какво
става въпрос. Когато си чакала автобуса някаква друга жена от там и се заканвала и й казвала : Ей боклук, скрий се някъде. Момичето дори не подозира, какво е направило, че получава такова отношение.
Тя не общува много с хората от селото, защото всеки ден пътува от селото до града, в който работи.  Как се процедира в такива случаи, момичето е разстроено. Не е много общително, нито е толкова смела да тръгне да се защитава. Ядосвам се, че старата селска клюкарка била много разговорлива и на всеки човек от там, не пропускала да очерня името на момичето. А то дори го е страх да се защити. Казах й да отиде в полицията и да подаде жалба, да подаде също в прокуратурата сигнал.
Не зная как ще процедира, но съм много ядосана, че по по-малките населени места, хората могат да съсипят доброто име на някой човек!

От три години имам същия проблем.Съсипаха ме психически,нямам желание за нищо. Аз също съм "уличница" и "наркоманка",даже и "алкохоличка".Мислех и аз за дело за клевета,но четох че тези дела са много трудни и се проточват а трябват и свидетели.

# 70
 • Мнения: 93
Като чета тези истории на авторката и от последния пост си спомням една история още от преди много години, 20 и повече. Тогава 11 годишно момче се беше самоубило в трафопост като се хванало за кабелите с високо напрежение, след като една такава дърта вещица го беше обработвала системно за това, че е осиновен, че осиновителите му не го искат, да се маха от тях и др. Всичкото само защото имала зъб на семейството му.
На такива дърти брантии не е лошо да им се напомни, че на тази възраст костите са силно чупливи и едно леко "побутване" е достатъчно да завършат живота си в гипсово корито... Обикновено едно такова напомняне би им било достатъчно да се спрат, обаче потърпевшите рядко биха се осмелили да го направят. Винаги си избират беззащитни жертви, а не някой, който би ги подредил добре....

# 71
 • Мнения: 189
Жалко, много жалко. За осиновените. Не за това, че са осиновени, а кой знае как са се чувствали, винаги са с някакви съмнения, че не са родни деца, после ги заливат със злобата си. Тамън да си знаят, че са осиновени. Това е работата на осиновителите, не на останалите.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 15:15 от 6510

# 72
 • Мнения: 1 834
Не само. Има закони, които пазят осиновените от такива коментари.

На авторката бих й препоръчала да започне приятелката й да разказва на всеослушание че бабата си има олтар на Сатаната вкъщи и всеки ден се моли за пари на дявола, че й трябва чиста душа за жертва и колкото повече се дърпа приятелката толкова повече си измисля какво да я оклевети, за да я примами в жерта на господаря си. Ей така да почне да казва ама на всички, които види. Те по селата са много ... прости хората. Не че и в големия град не са ама нейсе.

Възпитанието и да отстояваш себе си са две различни неща. И от двете има нужда.
Ето вчера - една дъртачка на 50на се беше разширила на седалка и половина при пълен вагон. Помолих я да си отиде на мястото. Все пак, моето Д е с размерите на цяла седалка и физически няма как да се побере на половин такава. Нищо некултурно, нищо неправилно не съм й казала. Даже не го казах и като забележка, а като молба.

Еми, тая жена, уж добре облечена, уж добре изглеждаща - почна да се гъзи и да ми влиза още повече в седалката. Как го мисли тя, че ще стана права заради нея ли, че ще изскоча извън прозореца заради нея ли, че ще й козирувам на хулиганското поведение ли.

Напуши ме смях. Ама толкова не се бях смяла отдавна. То това е толкова нелепо държане, че просто няма накъде. Бута ме, ръга ме, гъзи се. Жена на 50на. Каза ми, че съм била коза, тя щяла да се държи както си иска... Ами, гледАх, гледАх й сеира, както и целия вагон и накрая се включих и аз: на "Ще се държа както си искам" от нейна страна дупликарах с: "Ще се държите както си искате ама у вас. Тука сте сте на обществено място и така както се гъзите и бутате .. . Да не би да ви търсят от някой диспансер. Да се обадиме ли някъде за вас. "

Като ми каза: "Ти си луда" продължих: "Не знам, Вие знаете по-добре от мен за лудите. На спирката за лудницата ли ще слизате". Като ми каза: "Премести се на друга седалка като искаш" отговорих: "Аз не съм се качила във влака, за да угаждам на вас, госпожо. Седнала съм където съм седнала. Няма нужда да ми казвате какво искам или какво не искам".

Абе, посмях се много на тая кукавелка, но това, което исках да кажа е, че такива като нея надушват възпитаните и веднага се пробват да ги захапят. И тогава идва време за второто - репликираш, дупликираш, надсмиваш се, включваш всичко, което може да се сетиш, за да отстоиш себе си.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 08:37 от Елфичка

# 73
 • Мнения: 6 353
Да вика Жоро Игнатов.Да покаже пред цяла България старата интригантка и да я разобличи.та цяло село да види кой колко струва..Щото ако е говорила,че е наркоманка и прочее,или ще трябва да го потвърди отново пред камерите,или да се отрече публично от  думите си.
Мисля,че това предаване е полезно именно в такива махленски и трудно доказуеми спорове,когато не толкова се търси "съдебна" справедливост,колкото морална разтуха и подкрепа от обществото.Казусът на приятелката ти, е перфектен за въпросното предаване.
Другото което може да направи е да игнорира простотията,или да се опита да поговори човешки с някой от настроените срещу нея..Но едва ли ще има такава реакция от страна на масата,друго си е "по телевизора" да кажат кой крив,кой прав..

# 74
 • Мнения: 1 981
Не е ли опция да се премести в града вместо да пътува всеки ден?
Лично аз не съм имала досег с такива злобни хора,но и принципно съм дебелокожа и не ми пука грам за хорското мнение и някви измислени клюки.

Общи условия

Активация на акаунт