Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 227
  • 741
  •   2
Отговори
# 390
  • Виена
Ей сега подуших черната орхидея, вися по принуда на едно летище и душа парфюми. Еми мирише ми на напикано и това си е... И на блотер, и на кожа, и на ръкав, все тая... Обаче новото Cloe L'eau е пълен розов разкош, свеж, не сладък, даже тръпчив, прозрачен и плътен едновременно. Olimpea я има в 4 версии, от интенза веднага получавате кариес

# 391
Ей сега подуших черната орхидея, вися по принуда на едно летище и душа парфюми. Еми мирише ми на напикано и това си е... И на блотер, и на кожа, и на ръкав, все тая... Обаче новото Cloe L'eau е пълен розов разкош, свеж, не сладък, даже тръпчив, прозрачен и плътен едновременно. Olimpea я има в 4 версии, от интенза веднага получавате кариес

Те да върнат старото, пък новото нека си е разкош.
П.П. Любопитна съм да тествам новото Cloe L'eau, но старото ми е любов голяма.  Heart Eyes

# 392
Joe Malone & Zara колаборация, изглеждат интересно Wink
https://www.fragrantica.com/news/A-New-Line-of-Perfumes-Named-ZA … hxTYnvk1XNRGeRyR8

# 393
Дъщеря ми се напръска с някакъв розов парфюм като бяхме в Зара, ами после два дни се чудих откъде идва този аромат. Изпълваше стаята. Беше се напръскала в косата. Не можех да повярвам, че парфюм за 20 лв. мирише толкова добре и е толкова траен. Тя е на 9 години и при нея парфюмите имат невероятна трайност. Освен това не се променят от началото до края. Черната орхидея при мен не е особено трайна. Но за мен е хубав аромат. Велвет съм споменавала, че много го харесвам и пръскам с кеф. Мисля да го подновя.

# 394
Не мога да повярвам, че на някой му е нетрайна Черната Орхидея, това е един от най-трайните парфюми от менстрийма. И то във всички версии, защото аз имам и Воала. ЕДТ също е много трайна.

# 395
  • някъде под слънцето...
Черната орхидея при мен не е особено трайна. Но за мен е хубав аромат. .
И преи мен първите няколко години беше много нетрайна.
Купих от летището  в Мадрид, веднага щом започнаха да я комерсиализират в Испания.
Понеже бях взела две, едната за парфюмно другарче , се притесних , че съм улучула кофти партида.
За щастие парфюмната фея за която за която беше предназначена , сподели, че при нея  е доста трайна
Сега след повече от десет години вече и при мен издържа достатъчно дълго, но продължава да бъде далеч от  други парфюми  от менстрийма , кото издържат при мен над 18 часа.
С чистия парфюм пак се запознах горе долу по онова време но го получих като подарък доста по късно.

Само мога да кажа, че е разкош.
Като повечето чисти парфюми е по прибран и стои  по близо до кожата....но е невероятно красив.
Струва си да бъде тестван.
Относно пардюмите на Аманасио Ортега(Zara), като цяло не съм им фен.
Не харесвам Джо Малоун, но ще пробвам от любопитство

Zara iмат и попадения, но тези които ми допадат са Zara Home
Доста добър бюджетен вариант на Африкансия Бал.
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara-Home/Tonka-Wood-42690.html

Имам.и двата.Дъщеря ми отмъкна част от запасите .Спряха го миналата зима и го изчистваха на символични цени.
Друг любимец е Ориентал Лайт, накупила съм си цялата серия , пръскам с ароматизатора за плат пуловери шалове... и се нося в облака му.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 10:45 от sl

# 396
Аз имам черната орхидея от годината на излизане купена от Италия. За толкова години съм изразходила по - малко от половината. Мм също го ползва от време на време. Не съм имала по - мощен парфюм. Миналата зима го извадих и пробвах с едно леко пръсване на ръката, разпределено зад двете уши. Изкара до късни нощи и се усещаше силно и много приятено. Пробвала съм и Velvet orchid lumiere, не е лош. Интересно ми е едт какво представлява. При мен често тоалетните води стоят много по - добре от парфюма, но не съм го тествала. Снощи си пръснах на ръката Nin - Shar,  много е приятен - все  повече го харесвам.

# 397
  • Пловдив
Аз имам и двете орхидеи, но категорично Velvet orchid ми е по-любимата и носима версия. Черната е по-нахална,агресивна и е с убийствена трайност.
Кадифената е женствена, нежна. Абе и тя се опитва да нахалства,но по-умерено.

Черната орхидея харесвам много върху мъж, но хич не съм се сетила да я предложа на ММ. Ще вземе да я хареса, пък ми е малко и аз винаги си пазя остатъчни количества в бутилките.

# 398
Повече мъже носят Черната Орхидея отколкото жени и им стои много добре.

# 399
  • ново
Имам дълбоко закътана една мостра на Черната орхидея и ще я извадя, но в това слънце едва ли ще е удачно. Може би трябва да почакам да се застуди?

# 400
  • Чукарландия
Чак сега намерих време да надникна в темата, благодаря, Денс! Flowers Rose

Нямам нещо много, любимо на Армани.
Имах преди Emporio Armani Diamonds Rose Giorgio Armani, който си харесвах, но чак любим не ми е бил.
Изписали сте света... Satisfied
Връщам се да ви чета.

# 401
Имам въпрос- каква е разликата между Tom Ford Soleil Blanc и TOM FORD EAU DE SOLEIL BLANC освен очевадната разлика в цените в Нотино и Дъглас ?

# 402
  • В сърцето на един мъж
Орхидеите ги имах и двете в 30 и в 50 мл., купувани през 2012 - 2013 година там някъде. Изключително трайни и интензивни парфюми. Много ги харесвах, но миналата година продадох и двете. Нямаха изпръскване, а ми бяха поомръзнали. Точно вчера в автобус някои беше сложил черната орхидея, беше изпълнила цялото пространство. Чак накрая на пътуването ми прилошаваше от нея.

Мимозата на Амуаж чаках с огромно нетърпение, но и аз като Денси се разочаровах. А и никаква мимоза не усещам само една водниста круша, трайност едва едва при мен. От серията имам само люляка.  Туберозата също ми харесва, имах я, но понеже имам и Туберозата на FM я подарих на майка ми. На нея и стои божествено около 4 часа.

На ароматите на зара хоум и аз съм страшен фен, включително и на сапуните, праховете за пране.... Абе въобще фенка съм на зара хоум. А сина ми има един парфюм на зара от детската серия - е няма отмирисване.

Последните дни тъна в блаженство с Regina и Back to black.
Иска ми се нещо новичко за студеното време, но не знам какво. Ще чакам черния петък, въртя се около бомбите, но се обърках, много са. Коя ви харесва на вас. Как са като трайност и шлейф.

# 403
Отскоро имам Velvet Orchid и при мен е мнооого трайна, драйдауна е страхотен.
Замислям се и за черната.
Заинтригува ме колаборацията на Зара, пролетта имаше едни страхотни унисекс лимитки, от които взех само кардамона и сега съжалявам за поне още 1-2 от другите версии, вече ги няма май. Описанията на някои от серията с Джо Малоун  звучат интересно, определено искам да пробвам.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 21:04 от tuali

# 404
  • София
Минавам набързо през темата, за да ви кажа, че Жан-Клод Елена е вече Olfactive директор на Le Couvent des Minimes и първите резултати от колаборацията са the Botanical Colognes, осем на брой. Аз се сдобих с Aqua Solis, https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-des-Minimes/Aqua-Solis-56827.html - това е летният парфюм, който търсих цяла година. За мен съчетава най-доброто от Градините (аз усещам най-вече Средиземноморската) + много изтъкната смокиня в стила на Филосикос. Щастлива съм, мисля и останалите от колекцията, а бранда вече ще държа изкъсо. Доста техни неща има в notino, но следващото, което искам най-много - Hattai - ще издирвам допълнително, описанието е крайно съблазнително и интригуващо: https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-des-Minimes/Hattai-57299.html

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 19:18 от Rafiqa

Общи условия

Активация на акаунт