Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 211
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
 d.k благодаря, ще отида да ги пробвам.

# 346
Здравейте! Бихте ли споделили мнение за Toujours Glamour Moschino, ако го познавате? Търсих с търсачката, но освен, че се усеща люляк, друго не намерих.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 11:20 от Мау Мау

# 347
Здравейте, момичета!
В търсене съм на един мъжки парфюм, но не го намирам. Съпругът ми го е имал преди доста години- Agua brava sea power.
https://www.fragrantica.com/perfume/Antonio-Puig/Agua-Brava-Sea-Power-19436.html
Надявам се, че вие ще ми помогнете поне да намеря някакъв еквивалент. Благодаря предварително!

# 348
Здравейте, моля помогнете да намеря коя съставка не ми допада. Не харесвам Guerlain heritage и CK obsession, мирише ми на спарена, потна кожа. Мисля, че паточули, но забелязвам, че тази съставка я има в парфюми, които харесвам, като Aqua di gio profumo, A*men, pure malt, Rochas man, Bentley for men intense. Някаква идея какво точно не ми допада, за да го избягвам.
Имате ли наблюдения върху, lalique encre noir/noire extreme? Прилича ли на Guerlain Vetiver? Понеже Guerlain-а не ми допада много, на одеколон от едно време ми прилича.

# 349
  • София
Съставката е канела и/или кехлибар. Едно време /80-90те/ е било много модерно съчетание, но сега не се харесва вече.

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 13:26 от Free Agent

# 350
И аз устанивих, че ако даден парфюм ме отблъсква, то обикновено има в основата си Пачули. Мирише ми на много стар дядо с одеколон или на нещо вехто. Но също така установих, че имам други парфюми с пачули, кои харесвам, явно там е слабо изявено.

# 351
Не мисля, че е пачули, освен ако не е прекалено много. Кимион мирише така, и някои мускуси при мм.

# 352
  • София
Пачулито като моноаромат мирише на пръст и мазе.

# 353
  • Бургас
Не мисля, че е пачули, освен ако не е прекалено много. Кимион мирише така, и някои мускуси при мм.
И кориандър - този го има и в двата, докарва потна нотка на някой кожи.

И аз устанивих, че ако даден парфюм ме отблъсква, то обикновено има в основата си Пачули.
Неви, сладки парфюми с пачули за основа са много класни, без да са лигави и захаросани. Предполагам, че точно такива ти харесват, Пачули с роза обаче е по-ретро макар и класна комбинация.

# 354
Момичета, какво мислите за Tom Ford - Velvet Orchid? Харесвам черната орхидея, но ми се струва, че кадифената ще е по-сладка и женствена. Притесняват ме, обаче, флоралните нотки. Кои се усещат доминантно? Не понасям розата  Mr. Green

# 355
Пачулито придава ретро усещане, наистина, аз го усещам точно така тежко и лепкаво в парфюмите от Angel серията. В комбинации с други нотки обаче е доста универсално, дава плътност, например с роза е много красиво, с ванилия обаче става твърде сладко и лепкаво. Така де, говоря аз как го усещам.
Лалик Енкре ноар е лек, сладък и летлив, противно на мненията, които съм чела. Екстрем версията има по-арабско звучене, плътно, пищно, без да е твърде натрапчиво. Харесва ми повече от оригиналния вариант.

# 356
Здравейте, моля помогнете да намеря коя съставка не ми допада. Не харесвам Guerlain heritage и CK obsession, мирише ми на спарена, потна кожа. Мисля, че паточули, но забелязвам, че тази съставка я има в парфюми, които харесвам, като Aqua di gio profumo, A*men, pure malt, Rochas man, Bentley for men intense. Някаква идея какво точно не ми допада, за да го избягвам.
Имате ли наблюдения върху, lalique encre noir/noire extreme? Прилича ли на Guerlain Vetiver? Понеже Guerlain-а не ми допада много, на одеколон от едно време ми прилича.
Не е пачулито. То е остро, но по-скоро като превъзбудител на сетивата, не като нещо старо. Възможни дразнители и ретро миришещи могат да са алдехидите, мъха, както и карамфила. Аз не харесвам и ветивер също.
Обикновено ориенталските подправки като пипер, кориандър, канела, индийско орехче дават дълбочина, плътност, пикантност и заоблят състава, не го изострят.
За мен избягвай алдехиди, карамфил, ветивер, мъх.

# 357
Обикновено препоръчавам за проба Encre Noir на мъже, които харесават Chanel и им седи много добре.

# 358
  • Бургас
Лалик Енкре ноар е лек, сладък и летлив, противно на мненията, които съм чела. Екстрем версията има по-арабско звучене, плътно, пищно, без да е твърде натрапчиво. Харесва ми повече от оригиналния вариант.
killpop , предполагам, че говориш за дамският парфюм. И тъй като Петър Радев 644257 е мъж си мисля, че той пита за мъжкият. За мен Encre Noire  е сух, дървесен аромат без грам сладост. Екстремната версия не я познава, но предвид състава, пък не виждам от кое би сладнил.

# 359
Момичета, какво мислите за Tom Ford - Velvet Orchid? Харесвам черната орхидея, но ми се струва, че кадифената ще е по-сладка и женствена. Притесняват ме, обаче, флоралните нотки. Кои се усещат доминантно? Не понасям розата  Mr. Green
Секси, страстен аромат. Рози не се усещат.

Общи условия

Активация на акаунт