Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 216
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
А как са откъм трайност Black Orchid и Velvet Orchid? Мислех да си самоподаря за Коледа един от двата,но се двоумя още... Thinking

# 361
А как са откъм трайност Black Orchid и Velvet Orchid? Мислех да си самоподаря за Коледа един от двата,но се двоумя още... Thinking
Черната орхидея при мен е много трайна над 10ч. Другата се радвам че първо си взех мостра, че се бях засилила за на сляпо, 1во че изобщо не ми хареса и 2ро не е много  трайна при мен. Без проба не препоръчвам

# 362
И при мен Черната орхидея е по-присъствена и трайна. Харесвам ги и двете, но ако трябва да избирам – Черната ще е.

# 363
Благодаря ви  bouquet
След последните коментари, обаче, се разколебах  Mr. Green Ще помисля и аз до ЧП коя да е  Grinning

# 364
  • Бургас
Черната орхидея при мен е много трайна над 10ч. Другата се радвам че първо си взех мостра, че се бях засилила за на сляпо, 1во че изобщо не ми хареса и 2ро не е много  трайна при мен. Без проба не препоръчвам
Не харесвам нито Черната,нито Velvet Orchid без предварителен тест на кожа също не препоръчвам да се купуват.Велвет ми е откровено неприятен парфюм.

# 365
  • София
... Не харесвам нито Черната,нито Velvet Orchid без предварителен тест на кожа също не препоръчвам да се купуват.Велвет ми е откровено неприятен парфюм.

+1

# 366
Здравейте, моля помогнете да намеря коя съставка не ми допада. Не харесвам Guerlain heritage и CK obsession, мирише ми на спарена, потна кожа. Мисля, че паточули, но забелязвам, че тази съставка я има в парфюми, които харесвам, като Aqua di gio profumo, A*men, pure malt, Rochas man, Bentley for men intense. Някаква идея какво точно не ми допада, за да го избягвам.
Имате ли наблюдения върху, lalique encre noir/noire extreme? Прилича ли на Guerlain Vetiver? Понеже Guerlain-а не ми допада много, на одеколон от едно време ми прилича.
Не е пачулито. То е остро, но по-скоро като превъзбудител на сетивата, не като нещо старо. Възможни дразнители и ретро миришещи могат да са алдехидите, мъха, както и карамфила. Аз не харесвам и ветивер също.
Обикновено ориенталските подправки като пипер, кориандър, канела, индийско орехче дават дълбочина, плътност, пикантност и заоблят състава, не го изострят.
За мен избягвай алдехиди, карамфил, ветивер, мъх.
най-вероятно от канелата, явно такава химия прави с кожата ви

# 367
При мен Орхидеите изчезват за не повече от час.
Може да пробваш Van Cleef and Arpels Precious Oud. Доста хора го намират за много сходен с Черната Орхидея и при мен има много добра трайност. По сайтовете се намира на супер цена, а и е 75мл.

# 368
Обожавам Velvet orchid! За мен е по-сладък и по-носим от Черната орхидея. Трае и излъчва часове. Бих носила само него, но ми е предизвикателен и секси за всеки ден.

# 369
https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Encre-Noire-1834.html
Не знам да има дамска версия, аз за този говоря. Да, лек и сладникав ми е, може би има лека горчива нотка, иначе доста летлив и много приятен.
Екстремния има повече амбър май.

# 370
  • Бургас
https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Encre-Noire-1834.html
Не знам да има дамска версия, аз за този говоря.
има

# 371
Пачулито като моноаромат мирише на пръст и мазе.
и
Явно отново е много индивидуално и зависи от личните възприятия. От любопитство отидох  в аптеката специално да помириша чистото масло от пачули - ами хареса ми, и то много! Нещо съвсем малко не ми достигна, за да го ползвам като моно аромат. Smirk

# 372
  • ново
Аз нищо сладко и леко не усещам в Енкре Ноар. Сух, дървесен, безличен. Скоро го пробвах в магазина на Нотино и се ужасих, защото от дамските Лалик имам попадения.

# 373
Канелата в Boss bottled intense ми е много приятна. Може би самата комбинация нещо с Амбър и паточули ми е ......

# 374
Encre noire на моята кожа няма  нито капка сладост, бях се засилила да си го купувам, но го тествах няколко пъти и се отказах. Супер сух, дървесно - ветиверен, понякога ми се появяваше даже камфорова нотка, заради която се отказах. Приятел го има обаче и от него в шлейфа се усеща свежест и даже някакви цветя, да се чудиш. Явно е до химия с кожата.

Общи условия

Активация на акаунт