Банята - 35 тема

• 66 049
  • 805
  •   1
Отговори
# 345
Second плочките ще са 60/120 но ще се разположени по дължина т.е  в душ зоната реално ще са 2 плочки. Отворът е 100 сифонът можеше да го отрежем колкото искаме но конструкцията му е таква че ще остана по 2 пръста от двата края заради конструкцията под плочките т.е не идва от край до край както си мислехме първоначално и аз мисля че точно от там ще протича навън.

bubalesa колко голяма е вашата душ зона струва ми се невероятно да няма пръски навън но иначе ММ иска точно това което и ти с два наклона отвън и отвътре към сифона. Дали мога да помоля за снимка на лично. Благодаря ти

# 346
И какво, ако се намокри? Нали банята е мокро помещение?
При нас е без лайстна или праг, нямаме душкабина или паравани (не ги намирам никак удобни). Имаме общ наклон към сифона и това е достатъчно - цялата баня след къпане е суха след 7-8 минути. Е, наложи се майстора да разбива плочките на пода, защото беше направил толкова малък наклон първоначално, че изсипана кофа на средата на банята си седеше на кръгче, без да се оттича към сифона.
Ето с малко вдълбаване https://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=52&t=3356&start=0

# 347
Как съхнат тея бани за 7-8 минути, аз такова нещо не съм виждала.

# 348
niss, ето ти още една идея. Душът може да се измести и чрез стъкла да се увеличи пространството за къпане. Според мен, там където е позициониран душът на твоята схема, ще пръска много към тоалетната.
Виж какво имам предвид:

# 349
Вече е късно за промяна на ВиК-то а мястото за къпане не може да се удължава защото тоалетната и мивката са във вградена конструкция и те изядоха 20 см така че няма място. Дори отворяема врата няма да може да направим изцяло защото ще опира в тоалетната ще трябва да е или хармоника или неподвижна и подвижна част. Не мисля че може да минем без параван всичко ще е мокро.
Аз също не съм видяла баня да съхне за 7-8 минути. Може би ако се забъсва с моп ама тая работа не е за мен.

# 350
Вече е късно за промяна на ВиК-то а мястото за къпане не може да се удължава защото тоалетната и мивката са във вградена конструкция и те изядоха 20 см така че няма място. Дори отворяема врата няма да може да направим изцяло защото ще опира в тоалетната ще трябва да е или хармоника или неподвижна и подвижна част.

Можете да направите вратата да се отваря навън.

# 351
Ами според мен си направете наклон само на душ зоната към виегата. Тя адвантикс тясната ли е или някоя по-широка?
Останалото го оставете равно. - за да нямате проблем с вратата, аз си я представям хармоника сгъваща се към стената и навън.
Може да я направите една идея във “външния” край на линейния сифон и отдолу да й сложите ей такова нещо

А смятате ли дебелината на стенните плочки, лепилото, обмазната изолация, за да казваш че ще останат по 2 пръста?

П.с сега ми хрумна-дали  да не сложите самите 2 плочки под мнооого лек наклон една спрямо друга в душ зоната, освен спрямо виегата.. така основната вода ще отива към средата на сифона. Не знам дали реално е възможно, а и как ще се представи майстор..

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 21:32 от second

# 352
  • Велико Търново
След къпане забърсваме с моп, вентилаторът ни е хубав и да, след десетина минути плочките на пода са сухи. Така беше и в квартирата ни преди. Според мен има значение и разположението на самата баня. Нашата е вътрешна и топла като цяло. Niss, ще ти пратя снимка малко по- късно 🙂 И аз като papi6 не виждам драма в това да е мокра банята, все пак е баня.

# 353
Не забърсвам, просто наклонът е хубав и плочките изсъхват, оня ден го засичах, че и на мен ми се видя много бързо. Сифонът е линеен, всичко е висящо - тоалетната, а и мивката няма ботуш.

# 354
  • Mostly in my mind
В сегашната ни баня наклонът също е хубав, но винаги забърсвам след последния къпал се и стените, и пода. Ако не забърша, плочките стоят на петна. Вероятно от варовитата вода. Пък и хич не обичам да ми е мокро.

# 355
Ако тръгна да бърша и да мия мопове, след като съм се изкъпала, значи че пак ще трябва да се къпя след това.
Не го мога това упражнение и това си е!

# 356
Second адвантикс е тясната шина. Каквото си да се прави винаги ще има поне 2 пръста разстояние просто пласматерията под плочките е по-дълга а над плочките имат едни декоративни капачки които още скъсяват отвора. Просто който взима този сифон трябва да знае че не става от край до край.
Иначе за наклоните които казваш вкл за тези плочките вътре да имате между тях наклон и ние го мислехме но ще видим дали  може да стане.

# 357
Да се включа и аз с питане за съвет:
Закупихме и ремонтираме къща, баните са към улицата с прозорци- немалки- 90 см. широки на 150 см. високи /височината е като в стая/.
Какво да сложа на стъклото, за да не се вижда отвън навътре? В същото време искам да ми е светло през деня, за да не се налага да се палят лампите.

# 358
Ако можете да смените стъклопакетите, можете да сложите едно от стъклата да е матово или орнаментно. Няма да се вижда и отвътре навън, но ще пропуска светлина.
Ако финансово не ви устройва този вариант - прозрачно орнаментно фолио за прозорци, има го по строителните магазини - Бриколаж, Практикер, Домко и др. Може да тръгне да се отлепя в един момент от парата в баните, но няма да е веднага, а и е сравнително евтино.
Трети вариант - светопропускащи щори-роло отвътре, има материали, които са доста тънки и красиви, материята си е ПВЦ, така че ще е ОК за мокро помещение.
Четвърти вариант - има едни релсички/корнизчета, залепват се за дограмата. На тях слагат перденца от онези сладките старомодните-дантелени или на цветя, дето често са от средата на прозореца надолу. Избираш си плат и переш периодично. Не знам дали ме разбра за тези пердета. Релси за такива пердета има по магазините за пердета и по строителните магазини също.

# 359
  • Пловдив
Да се включа и аз с питане за съвет:
Закупихме и ремонтираме къща, баните са към улицата с прозорци- немалки- 90 см. широки на 150 см. високи /височината е като в стая/.
Какво да сложа на стъклото, за да не се вижда отвън навътре? В същото време искам да ми е светло през деня, за да не се налага да се палят лампите.
На прима виста се сещам за пердетата от нишки, нещо такова https://m.emag.bg/perde-na-resni-lyskavi-drejpari-siv-270x140-20 … mp;scenario_ID=52. Има голям избор от цветове и материи, дори с мъниста съм виждала, ако решите да бъде акцент. Това за през деня, а за вечерите - ролетна щора.

Общи условия

Активация на акаунт