Банята - 35 тема

• 66 065
  • 805
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, аз съм в процес на търсене на майстор за баня и попаднах на https://www.sechkov.com/remont-na-banq.htm . Прекалено хубаво звучи,всички цени са на разбивка, доволни клиенти, но ми се иска някой който е работил с тях да сподели.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 18:12 от wildmama

# 361
  • Горна Оряховица
https://baniastil.com/index.php?a=details&product_id=14600
Взехме този вентилатор за новата баня, но ми се струва, че не се справя с влагата достатъчно както в старото ни жилище обикновенния вентилатор от 13 лв.
При покупката с мъжо смятахме... 2х3х2.45 банята и уж беше повече от достатъчен. Дали си въобразявам ама...след 1 къпане и половината баня почва да тече от тавана на долу.
Като минем всички през банята и капките са вече до пода.

# 362
Винаги ще тече зимата. Лятото по-малко.   Какъвто и да е вентилаторът, все има влага във въздуха и тя кондензира като се допре до студените плочки. После вентилаторът и да изтегли парата след 5 минути, кондензът си остава.

# 363
Взехме този вентилатор за новата баня, но ми се струва, че не се справя с влагата достатъчно както в старото ни жилище обикновенния вентилатор от 13 лв.
При покупката с мъжо смятахме... 2х3х2.45 банята и уж беше повече от достатъчен. Дали си въобразявам ама...след 1 къпане и половината баня почва да тече от тавана на долу.
Вратата вероятно е PVC. Затваря плътно... Оставяйте леко отворено, докато изсъхне. Или сложете на вратата едни специални "клапи".

# 364
  • Горна Оряховица
Вратата вероятно е PVC. Затваря плътно... Оставяйте леко отворено, докато изсъхне. Или сложете на вратата едни специални "клапи".
За клапи се чудех, но "пускаш" шум ... вратата е дървена по поръчка. Къпем бебка последна и няма как да оставя отворено сега зимата, защото ще й е студено.
Значи ще си насоча мислите в друга посока Joy банята ще си тече и това е.

# 365
А иначе правилно ви казаха - и индустриален вентилатор да си сложите, ако няма приток на въздух не може да смуче.

# 366
  • Mostly in my mind
Взехме линеен сифон за душовото пространство. Въобще не съобразих, че плочките ще са подредени диагонално. Има ли някой по същия начин? Добре ли се получава?

# 367
Даже по-добре, ако плочките са от по-малките.

# 368
  • Mostly in my mind
Май бяха 33 на 33.

# 369
А иначе правилно ви казаха - и индустриален вентилатор да си сложите, ако няма приток на въздух не може да смуче.
Може, ама от сифона...и вътре замирисва на....  Mask

# 370
  • Горна Оряховица
Лолита нашите ги направихме така заради сифона, а и на мене лично така ми харесаха повече разположени. Някакси ми се "отделя" душ пространството.

petiaivanov сифона ми не връща миризми.При строежа на на къщата майсторите сложиха тръбите на S или нещо такова ( от ВиК даже се удивиха, че са ми ги направили така, защото рядко имало такива съвестни строители, които да мислят за клиентите си) и няма никакви миризми от никой сифон.

# 371
Взехме линеен сифон за душовото пространство. Въобще не съобразих, че плочките ще са подредени диагонално. Има ли някой по същия начин? Добре ли се получава?
Зависи от конструкцията на сифона (дали позволява скриването на рязаните ръбчета) и екипировката и уменията на монтажника. Имам плочкаджия, на когото ще оставя без притеснение подоен детайл, но знам и над 20 такива, които ще го о**рат.

# 372
  • Варна
Jeini,какъв е размера на душ зоната? Точно така се очертава да е разпределението на банята и при нас,но куфара на вграденото казанче ще стига до паравана.

# 373
Здравейте, имам един въпрос. Преди няколко месеца бяхме в една норвежка къща и там банята в къщата за гости беше направена с едни плоскости, имитиращи плочки - все едно е голям, широк гранитогрес, дори и фуги имаше. Ако не беше мъжа ми да ме светне, никога нямаше да разбера. Та въпросът ми е някой знае ли къде могат да се видят такива плоскости? Търсих в интернет, то даже не знам и как да ги търся... Струва ми се евтино и красиво решение за ремонт на баня, а нашата определено има нужда от такъв, но не ми се дават толкова пари.

# 374
Ами защо не попитате хората на които сте гостували в къщата им за гости?

Общи условия

Активация на акаунт