Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 ноем. 2019, 21:00 ч.

Труден характер - има ли бъдеще с такъв човек?

 • 4 587
 • 60
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 564
Моят опит сочи, че такива мъже, в почти всички случаи са с емоционални дефицити от детството.
Има два типа, които произлизат от такива дефицити. Виждали са как тате вика, обижда, чупи, или тате нехае за мама в тишина и безразличие, мама отново търпи. За тях това е правилното. Дори смятят, че мил жест, подарък или цвете са глезотии. Защото тате не е правил на мама.
Дали на 20,30 или 40г тези мъже няма да се променят. Може и да създат семейство, но ще търсят склонна към всякакви компромиси жена, без мнение, изисквания.

# 46
 • Мнения: 27 694
Какво значи "бъдеще"? Принципно може да прекараш с него и цял живот, тоест да, ще имаш "бъдеще". Това, което няма да имаш, е нещо много простичко и дори прозаично - поредица от хубави дни. Човек подценява колко е важно ежедневието.

Имаш едно количество енергия за деня, а то може да намалява с годините. И сега - до себе си или имаш мъж, който се държи адекватно, или такъв, който иска един % от тази енергия, само за да стигне до кота нула. Всеки ден те краде по малко. И денят, и животът, вместо да почнат от нула и да се гради нагоре, почват под нулата и искат едни сипване на енергия за нищо. Тоест - губиш възможност да градиш хубави неща в живота.

Докато си млада, ще сипваш енергия...като ти намалеят силите, и то още да кажем след първото дете или около 30-35...и ще усетиш колко е тегаво да носиш мрънкало и критикар на гърба си. Как можеше с енергията си да направиш Х хубави неща, а вместо това само сте пилили гуми на едно място, да му успокояваш гадните настроения.

Не на последно място, според брачни консултанти, един от маркерите за успешен брак е "приятелско отношение". Тоест - ти за добрите си приятели си затваряш очите за кусури, не критикариш, гледате да вървите напред и да си направите хубавото. А мъже и партньори доста често почват да ровят за грешки и ескалират. И си представи ситуация - вместо вечер да си хванете капите и да отидете на концерт, кино, театър, да се обогатите, той ще дудне за нещо малко. Няма да вървите напред, ще се вбивате назад, ще ставате мнителни хора, без хоризонти, ще развиеш навика да гледаш дребното...

Тоест ще имаш бъдеще, но ще е мизерно, неприятно, смотано. И за какво ти е? За тиквения медал?

# 47
 • Мнения: 15
Все едно слушам историята на моя близка приятелка + че тя издържа нейния хрантутник, плаща квартирата, води го по почивки, дава му пари, защото той все няма, разкарва го с колата (той няма книжка). И накрая и окраде златото.
Бих те посъветвала каквото посъветвах и нея - бягай от него. По прочетеното ми се струва, че нещата няма да се оправят, а ще отиват към по-лошо.

# 48
 • Мнения: 960
Аnon7, имаш голям трън забит в пръста и мястото е силно възпалено, червено, болезнено. Знаеш, че няма да става по-добре, и че с таква инфекция не може да живееш пълноценно. Знаеш, че ще те заболи преди да оздравееш. И естествено знаеш какво трябва да направиш.

# 49
 • Мнения: 4 036
Човекът е супер експресивен, щом удря по мебели при афект. Това не би ме притеснявало, честно казано. Не е признак за нищо.
Много повече ме притеснява, че пред другите е душица, а с мен е мрънкало и агресор. Това вече е признак за страхотна манипулация. Хем те мачка, хем не те оставя, хем раздялата ще дойде от теб поради тотално изпиляване на нервичките - но за пред всички ти ще си лошата, защото той, нали, е душицата.
Хващай си багажа и го напускай.

# 50
 • Мнения: 51
Аз седя, чета, същевременно се сещам моите колежки как се оплакват от техните мъже, мисля за моя и се чудя, то нормален мъж има ли? Някой нормален, без психически отклонения? Да не се заяжда, да не избухва, да не е агресор или мързел? Мил и нежен? Любящ съпруг и баща? Да помага на жена си? Мммм не познавам такива. Все нещо ще има...или в поведението или характера или в секса или нещо друго. Но е важно как се чувствате вие, да гледате и вашето поведение ...на моменти си мисля, че най-добре е човек сам.

# 51
 • Мнения: 246
Аз седя, чета, същевременно се сещам моите колежки как се оплакват от техните мъже, мисля за моя и се чудя, то нормален мъж има ли? Някой нормален, без психически отклонения? Да не се заяжда, да не избухва, да не е агресор или мързел? Мил и нежен? Любящ съпруг и баща? Да помага на жена си? Мммм не познавам такива. Все нещо ще има...или в поведението или характера или в секса или нещо друго. Но е важно как се чувствате вие, да гледате и вашето поведение ...на моменти си мисля, че най-добре е човек сам.

Да, има такива мъже, Слава Богу. Познавам няколко.

# 52
 • Мнения: 409
1 година е сравнително малко време, по-добре започни отначало. Живота е пред теб и деца ще искаш. Ами ако тази негова емоционална нестабилност стане причина те да бъдат наранени или да по-лошо да станат същите нестабилни хора..

# 53
 • Варна
 • Мнения: 9 081
Разбрала си, че търси контакт с бившата си приятелка, стиснала си очи и сляпо напред.
Сега човекът виновен, ама силно виновен се оказва, и какъв ли не още, поради факта, че си пропуснала основни моменти в отношенията. Не стига това, ами хората да ти дадат съвет, сякаш те ще живеят с твоите решения.

# 54
 • Мнения: 16
Това е човек,който страхотно избива комплекси и неговите недостатъци ги приписва на теб и ти вменява вина. Сега се държи по този начин с теб, а след 20 години? Ти ще се чувстваш като напълно ненужен и неудовлетворен човек, който е изгубил вяра в себе си! По-добре се махни от този, животът е прекалено кратък, за да го пилееш с човек, който не те цени като личност!

# 55
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 8 164
Бягай от такъв колкото може по-далече! Тези неща с възрастта се задълбочават и ще става все по- лошо.

# 56
 • Шотландия
 • Мнения: 1 982
Скрит текст:
Авторке,хората се отнасят с теб така,както им позволяваш.
А ти си му позволила твърде много-неуважение,обиди,кара те да се чувстваш зле.
Помисли върху това.
Започни да уважаваш себе си.
Никога повече не позволявай на никого да се държи така с теб.

Имал тежък характер?Ами ти безхарактерна ли си?
Не искал да прекратите отношенията си?Тогава да си промени държанието.
Компромис може да направиш за определени неща.Всеки човек си има недостатъци.
Но за обиди и грубо отношение-НЕ.


Разбира се, подобно отношение не е постоянно, и естествено, че не бих го толерирала. Последните няколко месеца си пролича, не е като да съм търпяла години наред. Нито и аз мълча, но не си позволявам при спор да крещя, да го нагрубявам, да троша мебели и т.н., на мнение съм, че трябва по-цивилизовано да се решат нещата, не с обиди и дрязги.
На епизоди е, като много често ми се е струвало, че нищо не предвещава евентуален спор, и изведнъж той да избухне от най-дребното. По-точно не е труден или лош характер, както някой беше споменал по-долу, ами противоречив - в един момент се държи като най-милия и любвеобилен човек на света, в другия се преобръща на 180 градуса. Сякаш има няколко лица и не знам кое е истинското му - нещо като доктор Джекил и мистър Хайд. След разговор са се оправяли нещата, дори за сравнително дълго време, но впоследствие отново се появява другото му лице, затова ми е толкова объркано.
Явно нямаш опит с подобни екземпляри, което е хубаво, всъщност, досега не е трябвало да ги познаваш, но сега си се насадила на такъв и затъваш, става неусетно, но вредите върху психиката и живота са ужасно кошмарни. Ако съм на твое място, бих го напуснала моментално. Вече ти е насадил чувство за вина, кара те да се чувстваш незначителна, объркана, скапва ти настроението за цял ден, показва ти за колко неща не ставаш,  вече дори нещата, в които си виждала опора и смисъл, ти се струват безсмислени - това са цитати от твои мнения. С други думи те мачка и унищожава постоянно и систематично. Поддържа отношения с бивши или показва интерес към други жени, има вътрешна празнота и се спасява от нея с разправии, скандали и манипулиране - всичко това е типично поведение на човек с личностно разстройство. Повечето хора, общували с нормални хора, нямат критерий за разпознаване на такива "невъзможни хора", както са на наречени в този форум.  За да не ти е объркано, прочети тази тема. Бягай, преди да те е смачкал напълно и да не ти е останал кураж и сила да го напуснеш. И преди да е дошло някое бебе, защото тогава става много по-сложно.

# 57
 • Sofia
 • Мнения: 15 141
Щом от толкова рано се чувстваш така, помисли какво ще е като наистина е трудно.
И не, нямате бъдеще заедно.

# 58
 • Мнения: 8
Ще ти спестя чуденките - приятелят ти е егоист и не те обича, също така е или нарцисист или с друго поводенческо отклонение, т. е. емоционалната му зрялост е горе-долу на 5 годишен, не повече. В началото е бил във фаза идеализация (love bombing), тогава ти си му се възхищавала и е получавал необходимото позитивно внимание, за да си поддържа крехкото его. След като сте заживели заедно, нещата са улегнали съвсем естествено, но за него това не е било ок, защото е започнал да получава по-малко внимание. За това е започнал да се дразни и да те провокира (devaluation), като по този начин търси внимание от теб,макар и негативно такова в случая. Колкото повече се съгласяваш с това му поведение, толкова повече той си повдига егото, защото щом ти стоиш с него, въпреки гадното му отношение, значи той е супер незаменин и уникален. Изневерява ти с бившата(емоционално, физически няма значение как), защото той все още получава от нея позитивно внимание, тя сигурно му обяснява колко е невероятен и иска да се върне при нея. Такова внимание не получава от теб поне в момента, защото ти си недоволна от гадното му отношение. Когато реши, че ще го зарежеш, ще започне discard фазата - бруталния психически, а може би и физически тормоз със заплахи. Тези фази може да ги редува до края на живота си, ако му позволиш. Факта, че хвърля/удря предмети говори че вероятно има и допълнителни проблеми,може да е хистерик, това просто не е нормално. Взима ли наркотици/антидепресанти, пие ли? Проблемите му вероятно не се изчерпват с нарцисизма му, но те съветвам да не оставаш по-дълго, за да разбереш. Хвърля ли предмети, това е болест, няма как да знаем каква от толкова малко информация, а и не е важно. Важното е да се махнеш от него, преди да е станало късно. До няколко години макс ще започне да те бие, можеш да си сигурна. Ако родиш дете, ще започне да те тормози, че си лоша майка и да те заплашва че ще ти го вземе. Препоръчвам ти канала в youtube на Shrink4Men Dr. Tara J. Palmatier. Там всичко е обяснено много подробно и ясно. Според мен имаш някаква съзависимост, за да стоиш с него, която трябва да изчистиш възможно най-скоро. Както казах, не те обича и никога не те е обичал. Няма да се промени, не можеш да му помогнеш(нарцисизма не се лекува, както и другите подобни отклонения, това е характер). Вероятно си мислиш, че колкото по-добре се държиш, той толкова повече ще омекне и ще започне да те цени. Не, ти за него си просто предмет и източник на внимание/пари/секс и т.н. Казвам ти ги тия неща, за да ти помогна, не за да те съдя.

# 59
 • Мнения: 8
Авторке, още един съвет - като тръгнеш да се изнасяш, направи го докато е на работа. Този е нестабилен и не се знае до къде може да стигне.

Ако решиш да го гониш, сменяш ключалката докато го няма и му оставяш пари за хотел за няколко дни поне или му намираш временно място при приятел. Не ти препоръчвам този вариант, защото ще идва да те тормози, по-добре да не знае къде живееш.

Общи условия

Активация на акаунт