Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 ноем. 2019, 10:53 ч.

Мразя приятеля на майка си

 • 7 072
 • 277
 •   1
Отговори
# 15
 • Paris, France
 • Мнения: 4 978
Доскоро майка и син са живели разделени. Момчето е живяло при баба си и сигурно с нетърпение е чакало да заживеят заедно. Защо пък да трябва да се изнася? Днешните млади не искат да се изнасят, защото не виждат никакъв позитив от живота сами, а трябва да плащат наеми и сметки. Точно в Лондон аз не бих се изнесла на 19 и все още учеща. Живяла съм в Лондон във времена, в които наемите не бяха като сегашните и не ми беше лесно да съвместявам учене, работа и плащане на наем. Добре си е с мама момчето, само мама да се осъзнае и да си вземе живота в ръце. След като има син, който все още учи майката е длъжна, дори по закон, да го издържа.

ансурд, дебелаците рядко са силни. Има дебели, които не могат и 30 кила да вдигнат. Допълнителната маса при дебелаците е мазнина и мазни карантии в шкембората. Ако искаш да ти намеря проучване, според което дебелите имат по-малко мускулна маса от нормалните, че даже от кльщавите. Доста дебели хора са крайно депресирани и комплексирани от външността си, това, че пухтят, хъркат и имат проблеми с дишане, обличане, вързваме на обувки - елементарни за нормален човек дейности. Малко им трябва за да се осигурят съвсем. Някои се самоубиват. Майката не е с този мъж от голяма любов или привързаност. Системата, която предложих работи.

# 16
 • Варна
 • Мнения: 1 958
Да се спасява сам, съветват някои. Да стане клошар, докато майка му си изживее "романтичния" период. Без  сигурни доходи, квалификация и колосалните наеми в Лондон. Кой е с приоритет сина или приходящия тъпкач? Майката си е объркала приоритетите. Когато има нужда, остарее и се разболее, сина и дали ще и помогне ?

# 17
 • Мнения: 32
Като си толкова отворен и самостоятелен Simple Smile вземи че се изнеси бе ама не ти стига : дупенцето " досега си свикнал баба да ти огажда. Какво си мислиш , мама да те дообгрижва докога бе -
Не съм казвал,че съм самостоятелен и отворен,нито,че вечно искам някой да ме обгрижва!Много моля,само без такива тънки заядливи коментарчета,защото много "обичам"хора,които без да са запознати с цялата ситуация,само дрънкат!
Аз също си имам мечти и цели и също се стремя към самостоятелен живот.Но като се има предвид,че съм в друга страна,за да кандидатствам и работя и да се развивам,ми се вижда безсмислено да харча излишни пари за още един наем или общежитие,при положение,че си имам близък(майка ми),с която да живеем и да си помагаме взаимно!Аз също работя и до голяма степен и аз помагам с тези пари за сметките и за наема,така че бих казал,че по-скоро допринасям на нея за това,че съм при нея,отколкото нищо да не правя и да получавам всичко на готово и няма заради едно капризно прасе да се изнеса!
Така че държа на повече разбиране и толерантност!А не на някакви празни злобни приказки!

# 18
 • Мнения: 32
Съжалявам за това, което ти се случва.

Говори ли с майка ти по въпроса? Тя какво ти обясни? Защо седи с този дебелак? Силно подозирам, че има някаква изгода от живота с него. Можете ли да си позволите да се изнесете само двамата на квартира?

Ако майка ти е с ниски доходи и ти си студент може да кандидатствате двамата за някакво социално жилище - общинско, ведомствено. Ще ви олекне и на двамата.

Междувременно - пускаш в Гугъл "obesity" + impotence, premature death, cancer, social exclusion, poverty и каквато се сетиш друга мизерия. Принтирай проучванията и ги разказвай ежедневно на дебелака. Можеш да правиш намеци, че понамирисва, да се питаш може ли да извърши полов акт без наконечник с този корем и подобни шегички. Като се оплаче от нещо казваш, че е чувствителен, защото има хормонални проблеми от това, че е мъртво дебел и затова е нервен като жена. Коментираш това, че в гръб прилича на дебела лелка, че е много женствен и ефекта от кастрация върху нерезите, които бързо се превръщат в угоени шопари.

Трябва да помогнеш на майка ти да се осъзнае и да излезе и тя от тази отровна и заразна среда.

PS Стилът на писане е малко като този на Даскалка. "Дотук добре", Лондон, пастроци, конфликти с тях.
Здравей🙂
Да,говорили сме,но тя просто го обича.Когато стане нещо,тя се кара после и с него и с мене и вечно се опитво да ни сдобри и все успява,но до следващия път,когато той пак се размрънка за нещо...
И така това продължава до безкрайност..Като един кръговрат.Тя казва,че той много мисли за нас и много неща плаща и че даже ако не бил той нямало да успеем,но аз се съмнявам,защото познавам майка си!Тя цял живот всичко е постигала сам и знам,че дори да се изнесем,все ще се намери някакъв начин,но не иска.
...Не знам...Сложен случей е цялата тая ситуация....

# 19
 • Мнения: 1 794
Да се спасява сам, съветват някои. Да стане клошар, докато майка му си изживее "романтичния" период. Без  сигурни доходи, квалификация и колосалните наеми в Лондон. Кой е с приоритет сина или приходящия тъпкач? Майката си е объркала приоритетите. Когато има нужда, остарее и се разболее, сина и дали ще и помогне ?

Мхм, да, всичките деца, дето живеят сами, без мама в Англия, са клошари. На неговата възраст предишното поколение влизаше в казарма. Как ли са оцелели без мама?
И как реши, че това е на мама приходящия тъпкач, а не любовта на живота? Като го четете автора, струва ли ви се разбран, компромисен, коректен в отношенията? Дали само другият е виновен или е нацелен за гонене, без значение какво прави и говори?
Грозните квалификации на потърпевшия и Невена за килограмите на човека даже не ми се коментират.

# 20
 • out of space
 • Мнения: 7 963
Не може ли просто да не разговаряш с него, да го игнорираш.
Очевидно нито ти, нито той планирате изнасяне в близко бъдеще и за това единствения вариант е да се понасяте някак.
Надявам се имаш собствена стая. Извън конкретните ти задължения не е лошо да го лишиш от присъствието си.
Бъди над нещата.

# 21
 • Paris, France
 • Мнения: 4 978
Ник,  според мене майка ти не мисли, че двамата ще се справите без мъжа. Казала ти е, че мъжът "много неща плаща" . Не мисля, че го обича искрено щом се кара и с него, явно не е съгласна с подхода му. Много емигрантки не смеят да признаят на децата си, че са със стар, болен, дебел или грозен мъж, защото не намират друг по-добър, който да влага финансово колкото този за да не се унижават в очите на децата си и да не излизат използвачки.

Мисля, че ако имаше начин да живеете без мъжа майка ти вече щеше да е излязла от този конфликт.

Ти виждаш ли начин да живеете само двамата, без мъжът да плаща "много неща"? Ако майка ти работи дълги часове може да не иска да идете далече от центъра, където наемите са ниски и да пътува дълго. Или да не може да обзаведе ново, празно жилище.

И как реши, че това е на мама приходящия тъпкач, а не любовта на живота? Като го четете автора, струва ли ви се разбран, компромисен, коректен в отношенията? Дали само другият е виновен или е нацелен за гонене, без значение какво прави и говори?

Авторът писа, че мама е казала, че съквартирантът ги обича и им купува много неща. Подобно обяснение е далеч от описание на голяма любов. От обясненията на мама разбирам, че ако утре се появи желаещ да ги настани безплатно в собствената си къща и да им купува повече неща мама ще литне веднага към него, а този ще остане в миналото. Нагледала съм се в Лондон на поредни тъпкачи и големи любови. Майка му даже може и да излиза с други мъже, които и харесват повече от този, но не биха помагали с наема.

Да, авторът ми се струва разбран и коректен. Не се сърди на родителите си, че са го хвърлили на баби и са заминали, не иска да бъде издържан (а това е негово право до 25г ако учи.

# 22
 • Мнения: 14 056
………. не иска да бъде издържан (а това е негово право до 25г ако учи.

Къде е написано това право?

Чудно ми е просто?
Ако родителят няма възможност да издържа студент, особено в чужбина, как точно ще бъде задължен? Всеки пълнолетен човек отговаря за себе си и никой не му е длъжен. Може да му се помогне, разбира се, ако родителят има средства и желание.

# 23
 • София
 • Мнения: 19 694
.

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 15:12 от absurT

# 24
 • София
 • Мнения: 19 694
Тя казва,че той много мисли за нас и много неща плаща и че даже ако не бил той нямало да успеем,но аз се съмнявам,защото познавам майка си!Тя цял живот всичко е постигала сам и знам,че дори да се изнесем,все ще се намери някакъв начин,но не иска.
...Не знам...Сложен случей е цялата тая ситуация....

Защо не погледнеш ситуацията от другата страна- цял живот майка ти сама се е справяла, без подкрепа, без мъжко рамо, на което да се опре.
Човек се изморява, а и годинките се навъртат. Тя има нужда да знае, че може да разчита на някого и го е намерила този човек.
Не можеш да искаш от нея да го изгони и да живеете само двамата, щото на теб така ти харесвало.
Утре ще си хванеш пътя и тя ще остане сама, защото е "много оправна". Това ли искаш за нея?
Или, ти ще останеш стар ерген и ще си живеете заедно, докато тя е жива?
Помисли малко и за нея, не само за себе си.

# 25
 • Мнения: 4 975
Издръжката на пълнолетен учащ е от СК:

"Издръжка на пълнолетни учащи се деца от родители
Чл. 144. Родителите дължат издръжка на пълнолетните си деца, ако учат редовно в средни и висши учебни заведения, за предвидения срок на обучение, до навършване на двадесетгодишна възраст при обучение в средно и на двадесет и пет годишна възраст при обучение във висше учебно заведение, и не могат да се издържат от доходите си или от използване на имуществото си и родителите могат да я дават без особени затруднения."


Невена е права. Не е лесно за сама жена да издържа себе си и сина си в чужбина, особено в Лондон.

# 26
 • Мнения: 14 056
Издръжката на пълнолетен учащ е от СК:

"Издръжка на пълнолетни учащи се деца от родители
Чл. 144. Родителите дължат издръжка на пълнолетните си деца, ако учат редовно в средни и висши учебни заведения, за предвидения срок на обучение, до навършване на двадесетгодишна възраст при обучение в средно и на двадесет и пет годишна възраст при обучение във висше учебно заведение, и не могат да се издържат от доходите си или от използване на имуществото си и родителите могат да я дават без особени затруднения."


Невена е права. Не е лесно за сама жена да издържа себе си и сина си в чужбина, особено в Лондон.

Не е права Невена. Длъжни няма тук, нито задължително право на детето, което е пълнолетен човек.

Ако се тръгне по тази плоскост, детето трябва да съди родителите си за издръжка, която могат да му дават само до определения от съда размер.
Животът в Лондон е доста скъп, за ученето да не говорим.

# 27
 • Мнения: 4 975
Ами щом мислиш, че не е права и всъщност животът в лондон е евтин - ок. Досега не бях срещала такова мнение, но да речем, че светът е шарен и освен на саудитец и катарец, има и българи, на които не им е скъпо в лондон Grinning

# 28
 • Paris, France
 • Мнения: 4 978
………. не иска да бъде издържан (а това е негово право до 25г ако учи.

Къде е написано това право?

Чудно ми е просто?
Ако родителят няма възможност да издържа студент, особено в чужбина, как точно ще бъде задължен? Всеки пълнолетен човек отговаря за себе си и никой не му е длъжен. Може да му се помогне, разбира се, ако родителят има средства и желание.

В българския семеен кодекс е написано. Тук е обяснено:

http://old.segabg.com/article.php?id=663505

В цяла Европа е така. По закон е така и във Франция. Ако родителите са с ниски доходи студентът има право на стипендия и общежитие ако учи в друго населено място. И двамата родители дължат издръжка.

Ще си му помага мама още няколко години и дано да си намери по-свестен мъж, а не да се дере с недоволен нервак.

Не можеш да искаш от нея да го изгони и да живеете само двамата, щото на теб така ти харесвало.
Утре ще си хванеш пътя и тя ще остане сама, защото е "много оправна". Това ли искаш за нея?
Или, ти ще останеш стар ерген и ще си живеете заедно, докато тя е жива?
Помисли малко и за нея, не само за себе си.

По-добре сам, отколкото в лоша компания.

Ако утре този мъж го тръшне някой мозъчен удър или инфаркт майката пак няма да има рамо, но и ще трябва да обслужва тежко болен + да работи и да плаща наема. Мъжът може и за издръжка да я осъди (а може и да не може ако не са женени). На много места дългото безбрачно съжителство дава право на издръжка.

Не виждам да и дава особено рамо. Без нея и сина мъжът ще трябва да си плаща наема сам + да се храни. Тази шия не е от туршия. Той сигурно яде колкото 5 човека. Не е като да я е настанил и тя да няма разходи като наеми и сметки.

Струва ли си да се кара с нервен психар за да живее малко по-близо до центъра или да разполага с половин стая повече. Според мене е по-удачно да си наемат някъде стая или 2 стаи двамата, даже със съквартиранти в другите стаи, но без партньорски отношения с тях. Ще си отдъхнат - от опит и видяно пиша.

Докато синът се изучи и си тръгне ще изтече много вода. Дотогава този мъж може и да не е жив, да не е в Лондон, да не е с майката. Седейки с него майката губи запознанства с нови, по-културни и възпитани мъже. Ако го напусне ще може да се среща с други и да си намери човек, когото искрено харесва и с когото се разбират без караници.

# 29
 • Мнения: 14 056
Ами щом мислиш, че не е права и всъщност животът в лондон е евтин - ок. Досега не бях срещала такова мнение, но да речем, че светът е шарен и освен на саудитец и катарец, има и българи, на които не им е скъпо в лондон Grinning

Напротив, писах, че животът е скъп в Лондон, а Невена не е права за това, че някой е длъжен на младежа да го издържа. Ако имат възможност и желание, да, но иначе си е пълнолетен човек, който трябва да поеме отговорност за себе си.

Невена, прочети:

Цитат
На студенти до 25 години се дава издръжка само ако не могат да се издържат самите те от доходите си или от използване на имуществото си. Ако например получават хиляди левове от наем или работят и получават добра заплата, то тогава не е задължително да получават и издръжка. Друго важно условие е родителите да могат да дават тази издръжка без особени затруднения.

Всичко това се урежда в съда, ако родителите не желаят и/или не могат да плащат.

И да добавя. Изключително грозно се изказваш за човек, когото не познаваш и не е твоя работа теглото му, колко наем плаща и колко яде. Отвратително... Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт