Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 2
Здравейте,резултатът от скрининга ми показва повишено представяне на хромозома Y, което предполага анеуплоидия на половите хромозоми (XYY). При което последва аборт по мед. причини.Какво изследване трябва да направи си направи бащата за да се разбере дали проблема идва от него ?!

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 95
Здравейте,
RBC еритроцити резултат 5.33 t/l при реф стойност до 5.30 t/l
МCK    26.90 при реф стойност 27-33
МCV    80.7  при реф стойност 82-96
Всички останали показатели са в норма.
Става дума за жена на 67 г. Кръвна картина при профилактичен преглед. Личната лекарка и казала, че са близо до референтните и няма нужда да се повтаря изследването. Според вас дали това е правилно?  Забелязахме от предходни изследвания, че преди година пак са били със същите стойности.
Благодаря!

# 17
  • Мнения: 18 507
Здравейте,резултатът от скрининга ми показва повишено представяне на хромозома Y, което предполага анеуплоидия на половите хромозоми (XYY). При което последва аборт по мед. причини.Какво изследване трябва да направи си направи бащата за да се разбере дали проблема идва от него ?!
Може да отидете в Националната лаборатория- 14 етаж в Майчин дом и да направите консултация. Ще се изследвате, а ако се наложи се правят и дородови изследвания.

# 18
  • Мнения: 82
01.01-Кръвна картина-8 параметъра Профил * *
 HGB (хемоглобин) 125 g/l 120.0 - 178.0
 HCT (хематокрит) 34.98 % 36.0 - 54.0
 WBC (левкоцити) 15.34 10^9/L 4.0 - 10.0
 PLT(тромбоцити) 350 10^9/L 150.0 - 450.0
 RBC (еритроцити) 4.25 10^12/L 3.90 - 6.20
 PDWcv (ширина на тромб.
разпределение)
35.5 %
 MPV (среден обем на тромбоцита) 7.4 fl 7.6 - 10.0
 PCT (тр.обем/общ обем) 0.26 %
 RDWcv (девиация на
еритр.разпределение)
14.6 % 11.5 - 16.0
 MCHC (средно HGB концентрация в
еритр.)
356 g/l 310 - 360
 MCH (средно HGB съдържание в еритр.) 29.3 pg 27.0 - 34.0
 MCV (среден обем на еритроцита) 82 fl 78 - 98
 LYM (лимфоцити) 5.78 10^9/l 1.2 - 3.8
 LY% (лимфоцити) 37.7 % 20,0 - 45,0
 MID(моноцити) 0.99 10^9/l 0.2 - 8.0
 MI% (моноцити) 6.4 % 2.0 - 9.0
 GRA (гранулоцити) 8.57 10^9/l 2.5 - 7.0
 GR% (гранулоцити) 55.9 % 50.0 - 72.0
01.03-СУЕ 12 mm 2 - 15
Урини
Име на теста (изследването) Флаг Резултат Единици Референтни стойности
01.08-Хим. изсл. с течни реактиви Профил * *
 Урина - белтък отр
 Урина - билирубин отр
 Урина - уробилиноген неув
01.09-Урина - седимент 2-3 ери ед левко
Zdraweite tova sa rezultatite na dashterq mi bihte li interpretirali? Tq e na 13mes. vazrast da dobavq,che e leko bolnicka sega s hrema I kashlica na lekar sme cak na 21...blagodarq

# 19
  • Мнения: 278
Какво значи количество сигнификантно?

# 20
  • Мнения: 17
Привет!
 
За първи път си правя цитонамазка в България и резултата честно казано малко ме изненада.На един хвърчащ лист просто пише: "II група по Pap. Ендо- и екзоцервикален епител - б.о". Компетентното лице твърди, че всичко е наред.
Скрит текст:
Само по тези данни, може ли да го твърди?

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 00:15 от Не се сърди, човече

# 21
  • Мнения: 8 985
Привет!
 
За първи път си правя цитонамазка в България и резултата честно казано малко ме изненада.На един хвърчащ лист просто пише: "II група по Pap. Ендо- и екзоцервикален епител - б.о". Компетентното лице твърди, че всичко е наред.
Скрит текст:
Само по тези данни, може ли да го твърди?
1 и 2 група са в нормите, от там нататък 3-4, не помня дали имаше 5, говори за проблем. И аз така се блещех, че разпитвах да ми обясняват.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 00:15 от Не се сърди, човече

# 22
  • Мнения: 4 288
не се сърди човече
https://drkehayov.com/kravni-izsledvaniq/palna-kravna-kartina-pk … i-niski-stoinosti
можеш да го сложиш ако искаш в началото

# 23
  • София
  • Мнения: 2 055
Химично изследване на урина с течни реактиви (белтък, билирубин, уробилиноген)
    белтък      /-/         
    нитрити      /-/         
    билирубин      /-/         
    уробилиноген      N         
    pH      5.5         
    специфично теглo      1.025         
    глюкоза      /-/         
    кетони      /-/         
    кръв      /-/         
    левкоцити      1+         
01.09 Седимент на урина – ориентировъчно изследване      70 LEUK

70 левкуцита в седимет, а нямам ниакви оплаквания.
 Минах и на ехограф всичко е наред с пикочните пътища.
Мнеие???

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 11:34 от Tinа

# 24
  • Мнения: 7 009
Аз бих пуснала още една, ако трябва и в друга лаборатория  Peace

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 68
Здравейте, може ли коментар за следните изследвания:
Скрит текст:

Виждам, че желязото е под норма. Прекалено ниско ли е за жена 25 години?

# 26
  • Мнения: 4 288
всичко ти е ОК
пренебрежимо до нива нормално желязо е от 6.6. до 26 !!!
твоето е чук

# 27
  • Мнения: 2 321
При остър пиелонефрит само за два дни показателят CRP се беше покачил от 12, в първия ден на кризата - на 468, а левкоцитите от 11 на над 30. Обясниха ми, че в случая СУЕ няма смисъл да се изследва, защото много по-бавно реагира при възпаление в сравнение със CRP.  Заедно с тази висока негова стойност дойде и температура 40.5, като нейните стойности се задържаха над 39 седмица и после още 10 дни над 38. Това на фона на антибиотична венозна терапия с 3 вида антибиотици няколко пъти дневно.  Просто минах да се похваля😀

# 28
  • Мнения: 17
Скрит текст:


Здравейте има ли някои опит с висок DHEA-S хормон, притесняваме, докато го разчете лекар? Правил опити за бебе,  на 27 години съм, изследванията са на 4 ден от МЦ.

# 29
  • Мнения: 13 262
Здравейте! Някой може ли да ми обясни резултатите от носния секрет на синът ми. Лекувах го с антибиотик, но хремата му продължава Sad
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт