Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 75
  • Мнения: 4 329
Ооо безкрайно благодаря. Защо докторите не ни ги казват тия неща. Побъркахме се от притеснения....Доктора мънка, суети се, не знае какво да каже.

# 76
  • София
  • Мнения: 9 453
Пак е малко височко, но не мисля, че е нещо фрапиращо. А и момчетата в тази възраст мн бързо растат.
За ваше спокойствие може да се консултирате с ортопед, щом няма проблем с черния дроб

# 77
  • Мнения: 4 329
Живеем в чужбина и докторите са трета глуха. Иначе точно сега ходим по ортопеди спортна медицина и ше попитам все пак. Благодаря за отзивчивостта.

# 78
  • Мнения: 477


CRP < 1  ( до 5 )
В 12 - 513  ( 187-883 )
Фолиева к. - 7,7  ( 2,3-17,6 )
Вит.Д - 34,1  (  30- 100 )
TSH -1,21  (0,30 - 4 )
FT3 - 3,10  ( 1,7 - 3,7 )
FT4 - 10,1  (7 -14,8 )
ASL (Antistreptolysin- Titer) - 185  (<200).
В6- не е готов.

Може ли помощ в раэчитането.
Два-три дни ми се виеше свят и ми беше много отпаднало эатова док.ми пусна теэи иэследвания,вчера когато ги вэей,доктора го нямаше , в понеделник ще се видя с него.Сега не эная ,трябва ли да се притеснявам от високите реэултати.

Пия вит.Д ( 4000+К ),Омега 3 , Вит.Е и Q 10
B12 +B6 ,по едно на ден,

# 79
  • Мнения: 7 071
Щитовидните са добре  Peace , но резултатите на витамините не са реални щом в момента ги приемате. Изследване се прави след минимум 14-20дни пауза.
МCV и MCHC са най-вероятно завишени заради дефицит на В12.

# 80
  • Стара Загора
  • Мнения: 693
Здравейте,
Виждате ли нещо притеснително в резултата на дете на 1,1 г. Знам, че за малки деца реф.стнойности са различни. За тромбоцитите знам, че е нормално да са по-високи, но другите стрелки ми се виждат повечко.

# 81
  • Мнения: 7 071
Здравейте,
Виждате ли нещо притеснително в резултата на дете на 1,1 г. Знам, че за малки деца реф.стнойности са различни. За тромбоцитите знам, че е нормално да са по-високи, но другите стрелки ми се виждат повечко.



Ето за децата, до колкото погледнах, всичко май си е наред, огледайте ги по-подробно http://maimunka.org/2012/10/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%82 … 0%B0%D1%82%D0%B8/

# 82
  • Мнения: 92
Здравейте! Това са изследванията на синът ми, който е на 3г.4м. От вчера е с температура, сега отиваме на лекар и ще покажа изследванията. Виждам, че доста неща са под и над референтните стойности, дали става въпрос за вирус? И трябва ли да пусна още някакви изследвания?

# 83
  • София
  • Мнения: 9 453
Здравейте! Това са изследванията на синът ми, който е на 3г.4м. От вчера е с температура, сега отиваме на лекар и ще покажа изследванията. Виждам, че доста неща са под и над референтните стойности, дали става въпрос за вирус? И трябва ли да пусна още някакви изследвания?
Референтните стойности  за деца са други
Но все пак има олевяване и по-скоро е бактериална инфекция, не вирус.

# 84
  • Мнения: 47
Резултати на дете на 4 г.
Със сигурност не са безобидни, просто няма видими признаци на инфекция, освен кашлица и сополи, които рецидивират.
Подути са лимфни възли също. Това е и повода за изследването.

# 85
  • София
  • Мнения: 9 453
Референтните стойности за деца са други. Нищо му няма на детето

# 86
  • Мнения: 47
Много съм притеснена. Пратиха ни на хематолог. Всичко е заради лимфните, много са увеличени.
Ще отидем в понеделник, хематолога ще пусне и диференциално броене.
Имаме и направление за гърлен секрет.
Дано всичко да е наред.
Благодаря ви за отговора.

# 87
  • София
  • Мнения: 9 453
Няма признаци на инфекция, но има кашлица, сополи и подути лифни възли... малко ли е?
И на тези изследвания има диференциално броене, но аз лично не бих разчитала на него. Най-добре е хематолога да си пусне изследване  да видят клетките на микроскоп.

# 88
  • Мнения: 499
Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   Serum        2.51       µIU/ml     0,27 - 4,20     ECLIA
fT4   Serum        11.38       ng/l     9,30 - 17     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   Serum        10.52       IU/ml     0 - 115     ECLIA
МАТ (TPO Ат)   Serum        6.81       IU/ml     0 - 34     ECLIA
Пролактин Prolactin   Serum        219.2       µIU/ml     102 - 496     ECLIA
Тестостерон   Serum       1.78       nmol/l     0,29 - 1,67     ECLIA
DHEA-s   Serum       16.74       µmol/l     2,68 - 9,23     ECLIA
Инсулин (IRI) сутр. на гладно   Serum        7.00       mIU/l     Оптимална стойност <10 mIU/l     ECLIA *
FT3- III   Serum        2.78       ng/l     2 - 4,40     ECLIA
Хематология
ПКК-14 показателя   EB                      
     Левкоцити   EB         6      G/l    3,5 - 10,5     LD
     Еритроцити   EB         4.25      T/l    4,20 - 5,40     DC-det.
     Хемоглобин   EB         126      g/l    120 - 160     SLS
     Хематокрит   EB         0.375      l/l    0,370 - 0,440     calc
     MCV   EB         88.2      fl    82 - 98     Calc.
     MCH   EB         29.6      pg    28 - 33     Calc.
     MCHC   EB         336      g/l    320 - 360     Calc.
     Тромбоцити   EB         167      G/l    140 - 440     DC-det.
     RDW-SD   EB         40.4      fl    36,40 - 46,30     calc.
     RDW-CV   EB         12.5      %    11 - 14,40     calc.
     PDW   EB         16.1      fl    9 - 17     calc.
     MPV   EB        12.5      fl    9,4 - 12,3     calc.
     P-LCR   EB        45.90      %    13 - 43     calc.
     PCT   EB         0.21      %    0,17 - 0,35     calc.
Клинична химия
Глюкоза   Serum        5.1       mmol/l     2,8 - 6,1     HK
Желязо   Serum        6.83       µmol/l     6,60 - 27,5     Spectrophotometric *
Специфични протеини, витамини
Витамин В12   Serum        163       pmol/l     145 - 569     ECLIA
25-OH-VitD3   Serum        26.35       ng/ml         ECLIA
Препоръчителни нива: >30ng/ml
Здравейте,
Виждате ли нещо притеснително в резултатите освен : Тестостерона,DHEA-s,MPV,P-LCR-които са завишени и силно  ме притесняват?Другите как са ,има ли причина и за тях да се тревожа до срещата с лекаря?Благодаря на отзовалите се!

# 89
  • Мнения: 795
Здравейте,незная дали тук е мястото да питам,но някой може ли да ме насочи какво значи това заключение от проведено ЕМГ на ръка /неврологично изследване/
Налице са данни за предкоренчева увреда С6-7 вляво както и дистална периферно стволова увреда на N Medianus вляво от сегментно демиелинизиращ тип умерена степен

Общи условия

Активация на акаунт