Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 ноем. 2019, 17:47 ч.

Как да се справя с подигравките?

 • 10 657
 • 215
 •   1
Отговори
# 210
 • Мнения: 2 568
Лале, самоналагаш си един образ на тотална задръстенячка и се опитваш да убедиш всички наоколо в него. Я се вземи малко в ръце. Нямало да и обърнат внимание. Не си мисли, че всичките тези харесвани момчета, които няма да ти обърнат внимание, според теб, са чак толкова голяма печалба. Да, има мъже, за които жените се бият, но не всички са чак толкова идеални.Като студентка моя приятелка ходеше с един такъв, който и беше спукал тъпанчето със шамар. Мога още много такива примери да ти дам. Докато има и мъже, на които никой не обръща внимание, но когато застанат до жена, изведнъж се преобразяват. Не знам дали добре го обяснявам, но искам да кажа, че женското присъствие може да промени един мъж в много невероятни посоки. Вземи някое свитичко момче, заведи го да му направят една свястна прическа, облечи го с хубави дрехи, вдъхни му самочувствие и ... няма да го познаеш. Всички ще ти завиждат за него, а той ще е твое дело. Не се хвърляй винаги на излъсканите хубавци, много често не са това, което виждаш на пръв поглед. Затворила си се, заключила си се с девет катинара и от страх от разочарование ни желаеш да изпиташ хубави емоции. Я се пускай в живота и не му мисли толкова (и обръщай внимание)

# 211
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 8 267
Потърси друга работа и не се отказвай, докато не се получи.
Аз също съм напускала работа заради отровни колеги и кофти микроклимат. Не е болка за умиране.

# 212
 • Мнения: 393
99,99% напускат за това. което не е хич добре.

# 213
 • Мнения: 1 236
Не визирах отношенията шеф-служител. Давам пример: Наскоро се разделихме със служителка, която наистина не знаеше кога да си затвори устата. Работата ни е свързана с посещения на чужди инвеститори, институции и т.н. Казвам го, за да се добие представа, че обстановката на моменти е крайно сухарска. Та въпросната служителка, ни в клин, ни в ръкав обясняваше на гостите за домашните си любимци, за какво си харчи заплатата и как не ѝ стига, докато чакат за среща или пък ги разпитваше за неща, които изобщо не ѝ влизат в работата. Случвало се е да коментира кой с кого нощува (във връзка с хотелските настанявания), какво и за колко пари е ял и т.н. Това на фона на многократни припомняния за конфиденциалността, вътрешния ред и т.н.
Малко ѝ е била работата. При сериозна натовареност гладкото се променя в мозъчни гънки. И обратното - при малко работа гънките се изправят, губи се връзката с езика и той работи на бързи обороти.
Simple Smile

# 214
 • Sofia
 • Мнения: 1 489
Режеш я брутално и пред публика.
Когато обсъжда облеклото ти, отговаряш нещо от сорта на "Едва ли ни се плаща, за да обсъждаме облеклото ни, но ако толкова те интересува, да навлезна в подробности за бельото, вероятно е важно за теб?".
На репликата с прасетата, връщаш: "Ти го каза, явно това е начинът, по който се възприемаш".
Ако продължи: "Скъпа Х, убедена съм, че живо се интересуваш от личността ми, но предлагам следващия път да включим и г-н У (шефът или висшестоящ), за да не ги ограничаваме от толкова интересни дискусии". Или "Ужасно ли ти е скучен личния живот, та се интересуваш толкова от мен?".
Също може да я питаш "Ти в кое село каза, че си израснала до 7-мата година? Явно възпитанието не ви е било приоритет", последвано от леко подсмихване.
Трябва да я затапиш, защото колкото по-пасивно реагираш, толкова повече ще се вихри тя.

Много добри съвети - пробва се дамата и като не реагираш адекватно продължава. Като каже репликата за прасетата и кажи - по тази причина изглеждаш толкова ужасно и от лошата храна която консумираш си повредила и характера си..и т.н и както те съветват пред публика задължително и никога насаме.Не си мълчи, за да се случи нещо , тихите и кротки хора си страдат ако си мълчат. Пусни и едно оплакване до човешки ресурси , освен ако не работиш в този отдел, че колежката те тормози - като я привикат веднъж ще се замисли малко какво прави.

# 215
 • Русе
 • Мнения: 216
Ако нищо не помогне накрая просто им кажи, че си по-хубава от тях и затова ти завиждат ! Да се пръснат от злоба...Smile

Общи условия

Активация на акаунт