Боя за коса - Blond45 - Клуб на блондинките

• 33 973
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Балсама като боя нанасям, не става шарено. Ако нанася на зони/петна, става на петна. Няма как иначе.

# 601
И аз с четка на суха коса нанасях.

# 602
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Има ли значение със какъв номер боя се прави мат? Ако примерно се боядисвам в корен с 8 или 7 може ли да правя мат с 9?

# 603
  • Варна
Девяката не вкарва пигмент в косъма/поне в моят/ тъй,че упражнението е безсмислено. Мат правя с 8=ца чиста и коректор.

# 604
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Девяката не вкарва пигмент в косъма/поне в моят/ тъй,че упражнението е безсмислено. Мат правя с 8=ца чиста и коректор.
Принцеса, беше писала, че слагаш 8см.боя.В случая колко коректор добавяш и може ли да споделиш от кой коректор си доволна за пепелив оттенък? Благодаря.

# 605
  • Варна
Иве между 2 и 3 см. син коректор слагам на 8см. боя. . Ползвам тоя на Jungle fever. Доволна съм. Преди го слагах директно в боята при боядисване,но откакто се боядисвам с Oway тонирам отделно ако се наложи. Просто при самото боядисване се получава разкошен цвят и няма смисъл от допълнителен мат. Другия момент е,че боята е безамонячна а коректорът амонячен и не съм сигурна как ще реагира.

# 606
Другия момент е,че боята е безамонячна а коректорът амонячен и не съм сигурна как ще реагира.
Аз взех на Oway коректор и го слагам когато се боядисвам ( пак с тази боя ) , логиката ми е  че рижавеещото ми се получава не на кичурите защото са изсветлени , а при боядисването на останалата коса. Когато правих мата ( с разредената боя )  с коректора, някой кичури станаха сини Sad
в магазина не ми казаха че не може, а им обясних за какво го вземам

# 607
Кичурите няма как да не станат сини,т.к. пигментите от тях са изтеглени и синьото се набива директно.Когато матираш кичури не се слага коректор

# 608
  • София
Уфф, аз пък смятам началото на март пак да се боядисвам, някъде месец след последният опит.

При него ползвах блондора от едно време (за който тук казахте че е силно изсветляваща боя, не блондор https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0 … rc=gOfQsiti_0SFcM ) ама бях омазала корените с ЯЧРМ - не знам дали това е повлияло или не, но корените си станаха оранжеви.
 Опитах да тонирам веднага след това  с тонера на Елеа - нямаше мн ефект, сега опитах с този на престиж, покри малко но пак няма мн ефект.
Та реших сега да мина пак корена където е оранжево някъде един месец след процедурата, за да щадя косата.
Въпросът ми е : ако мина отгоре със слабо амонячна боя цвят 9.1, за да е по пепеливо, според вас с какъв оксидант трябва да е, 6, 9 или 12?
От Арлен ме посъветваха с 12 ама се чудя дали няма да е лошо за вече изветляван корен?

# 609
  • BG-DE
При мен 9.1 с 12% жълтее много, може би по-добре ще е да вземеш някоя качествена супер изсветляваща боя като Колестон например, защото оранжевото означава, че косъмът не е достатъчно изсветлен.

# 610
  • София
При мен 9.1 с 12% жълтее много, може би по-добре ще е да вземеш някоя качествена супер изсветляваща боя като Колестон например, защото оранжевото означава, че косъмът не е достатъчно изсветлен.

Моят корен винаги оранжевее, с колестон съм пробвала, същата работа.

Всички качествени бои съм пробвала - Колестон, Мажирел, Лакме, Олиосета, Иноа, Keune, Fanola No Yellow и т.н.
Само на макадамия не съм, но вече я няма, и Oway, но нямам откъде да я поръчам.

Хвърлила съм око и на Joico, но ще я потърся по натам, че не се продава свободно.

Затова фризьорки ме посъветваха, че единствения начин е Блондор за да изсветли и отгоре безамонячна за нюанс.
Пробемът е че този път си мислех че това е блондор, а се оказа силно изсветляваща и чвно не вдигна до жълто а само до оранжево.

И сега се чудя за оксиданта...

# 611
  • BG-DE
Явно основата ти е много тъмна и без блондор наистина няма да стане чист цвят. След като е минал близо месец от предишното боядисване значи вече имаш и новоизраснал корен, който какъвто и оксидант да сложиш на тази боя резултата ще е оранж, ако обаче смяташ само да тонираш то тогава вземи възможно най-ниския 3% или max 6%.

# 612
  • София
Да, така ще направя.
Не ми е тъмна косата, колористи са ми казвали че естествения цвят ми е на ниво 5-6.
Обаче естественият ми цвят е кестеняво -оранжве и този оттенък явни си избива винаги Confounded

# 613
  • Varna
Здравейте, Блoндита! Heart Eyes
Не съм ви писала отдавна... може би защото вече не ми се полага да съм член на ваште редици. Загърбих 12-ките, за да пускам естествен цвят. Правих 3 пъти дълбок корен и я оставих да израсте. Проблемът ми в момента е че боядисаното вече се е отмило и съм останала по оксидант както се казва.
Не искам да боядисвам естествената си коса, но тая промивка хич не ме кефи:
Скрит текст:

Възнамерявам някак си да боядисам само среднта част на косата (там където си личат остатъците от дълбокия корен), та питанката ми е следната: Тъй като не разбирам и никога не съм ползвала по-тъмно от 12-ка Smiley , смятате ли, че това което си мисля е постижимо? Мисля си да сложа някаква 7-ца с 6% оксидант. Като стар фен на Велла, например 7/75? Отворена съм за предложения!

# 614
  • BG-DE
Много интересен омбре ефект се е получил 🤩 аз не съм капацитет но от 3 месеца се правя с 7-ца и доста тъмно става, направо си е кестеняво, та ако искаш да продължиш с омбре ефекта може би ще дойде твърде тъмно с 7-ца и ще се загуби преливането не знам дали 8-ца няма да е по-добре 🤔

Общи условия

Активация на акаунт