Първият ден от болничния вече няма да се плаща

• 6 975
  • 209
  •   1
Отговори
# 75
  • Буркина Фасо
говоря/пиша по принцип и дадох за пример за съпоставяне м/у теб и мен. за по-разбираемо.

# 76
Ако болничния е без напускане на населеното място и т.н. си има ред за обжалване. Но ми е тъпо, че работодателят трябва да се включи в разследването на тези неща. Това изисква ресурс, често не дава резултат и т.н. да не говорим колко надвишава правомощията си.
И накрая доктора, издал фалшив документ нищо.

# 77
говоря/пиша по принцип и дадох за пример за съпоставяне м/у теб и мен. за по-разбираемо.
Пишеш, че съм симулирала и правила снимки. И за втори път казвам да цитираш поста в който твърдя, че симулирам и съм взимала фалшив болничен.
Ами по принцип писането ти е като на неразположена неграмотна женица.
И не можеш да пишеш ей така по принцип, защото от нефелно написания ти пост излиза други неща за мен.
Ако обичаш, дръж се коректно и възпитано.

# 78
  • тук-там
Eй така започват истериите... "Нещото" още не е прието, обаче вече сте против, че и схеми заформихте.  Laughing
Аз одобрявам, макар, че е незаконно да се приеме такава промяна. Осигурените следва да са осигурени винаги.
Няма как да оправдаят един ден във въздуха.
Може и да приемат промяната - докато не ги осъди някой за простотията.
А, че приемам... Фалшивите болнични от по 2-3 дни при нас са изключително много, много! Имаме бонус присъствие. Променяхме го няколко пъти .....и интересно продължителността на болничните се променя с него. Laughing
А отпуските си седят...
Който не иска да има неплатен болничен - си пуска отпуска. И сега го има този вариант.  Peace

# 79
Елора, не ставаше дума за теб. Simple Smile

# 80
  • Буркина Фасо
Пишеш, че съм симулирала и правила снимки. И за втори път казвам да цитираш поста в който твърдя, че симулирам и съм взимала фалшив болничен.
И не можеш да пишеш ей така по принцип, защото от нефелно написания ти пост излиза други неща за мен.

приеми го ,че аз симулирам, правя си снимки ... въобще лъжа при доктора. ти си работодателят ми. ти си най-хрисимата, а аз ...  не си казвала, че си такава. просто се постави на мястото на лекар, работник, работодател, НОИ.

# 81
Аз пък не разбирам с каква цел си вземаш болничен, ако имаш наличен отпуск и не ти правят спънки?
Точно защото ако имаш бонус присъствие, веднага пада. Отделно, че болничен се плаща 70 %. Говорим за 2-3 дни.

# 82

приеми го ,че аз симулирам, правя си снимки ... въобще лъжа при доктора. ти си работодателят ми. ти си най-хрисимата, а аз ...  не си казвала, че си такава. просто се постави на мястото на лекар, работник, работодател, НОИ.

Ами изразявай се правилно.
Ако съм лекар, няма да издам фалшив болничен.
Ако съм работодател и имам доказателства ще оспорвам + ще намеря начин да науча мързеливеца да разбере откъде изгрява слънцето.
А като работник твърдя, че никога не съм взимала фалшив болничен.
А на мястото на НОИ не мога да се поставя, не работя там и не им знам процедурите. Но не смятам, че се отхвърлят всички такива жалби.

Дева, твоя работодател като обжалва често имало ли е случаи да е удоволетворена жалбата и болничния непризнат?
Иначе взимат защото и отпуската ще си отиде, а с болничен все пак ще си вземат надницата. Не пълна, но ще вземат пари.
Не е коректно, но има и такива хора.

# 83
Елора, на две колежки, които лично познавам им ги платиха, ходят на ЛКК, там слагат резолюция, че всичко е наред и така.
Гарван гарвану око не вади. Simple Smile

# 84
  • Ямбол
Снимките във фейса не доказват нищо. Казвам, че съм имала някакви снимки и съм решила днес да ги публикувам.
Лекарят ми издава болничен за високо кръвно, примерно. Работодателят оспорва, щото е видял снимките ми във фейса. И? Правят проверка, лекарят казва - да, в този ден имаше високо кръвно, поставих го под наблюдение и препоръчах домашна почивка. Оспорването пада и всичко е наред. А снимките във фейса са от последния уикенд.
И на мен ми е интересно да прочета за начините, за които говори Елора.

# 85
Снимките във фейса не доказват нищо. Казвам, че съм имала някакви снимки и съм решила днес да ги публикувам.
Лекарят ми издава болничен за високо кръвно, примерно. Работодателят оспорва, щото е видял снимките ми във фейса. И? Правят проверка, лекарят казва - да, в този ден имаше високо кръвно, поставих го под наблюдение и препоръчах домашна почивка. Оспорването пада и всичко е наред. А снимките във фейса са от последния уикенд.
И на мен ми е интересно да прочета за начините, за които говори Елора.

В конкретния случай не беше обжалван болничния.
За снимките си беше напълно ясно, че са от същия ден. В подробности няма да навлизам.
Шефа я наказа като и даваше работа, която и намали надницата за известно време. Разбира се това зависи и от естеството на работа. Има хора са на твърда заплата.
Глоби я на два пъти за неспазване на трудовата дисциплина и нанасяне на материални щети /брак/. А за брак той принципно не удържа.
Също така за известно време реши да не се съобразява с желанията и за определени смени.
Та и каза ако не и харесва да напусне.Жената не напусна и спря с фалшивите болнични. Имаше болнични, но наистина по повод.
Имаше друг служител в същата фирма, който излизаше редовно в продължителни болнични, но беше ясно, че човека има сериозна диагноза и не може да работи.
С една дума ако на един работодател не му изнася подобно поведение на служител винаги може да го разкара или с други методи да си върне парите. Има начинида вгорчиш живота на някой ако поискаш.
А за същата жена се е случвало да взима болничен като казва, че е с висока температура и повръща, не идва за втора смяна, но началника я среща  весела и усмихната в магазина вечерта.

# 86
  • гр.Видин
Голяма завист в тази тема. Не е важно дали, аз ако се разболея от грип /примерно/ с тази промяна, ще ходя на работа и ще заразя всички, защото не желая да не ми се плаща. Важно е колежката да и е зле, че тя пуска снимки във фейса… Голяма простотия…

# 87
Абсолютно простотия. Лицето, издало фалшив документ, е лекарят. За тях дума не се продумва, макар да имаше репортажи за уж слепи лица, които шофират...разходите за телк и болнични при такива злоупотреби са чудовищно големи. И нищо. Дай да режем работещите, дето се чудят как да се довлекат на работа макар и болни, за да не я загубят.

# 88
  • Буркина Фасо
Абсолютно простотия. Лицето, издало фалшив документ, е лекарят. За тях дума не се продумва, макар да имаше репортажи за уж слепи лица, които шофират...разходите за телк и болнични при такива злоупотреби са чудовищно големи. И нищо. Дай да режем работещите, дето се чудят как да се довлекат на работа макар и болни, за да не я загубят.
често документа не е фалшив, а оплакването на пациента е такова. лъжеш, че ти се вие свят и ти се гади и излизаш с болничен лист.

# 89
А може и да не лъже.

Общи условия

Активация на акаунт