Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 6

• 41 170
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • Стара Загора
Тогава няма какво да попълвате в допълнителни данъчни данни. Грешката е на друго място. Дайте шот на декларацията да намерим къде е скритата картинка.
Mikkey, много Ви благодаря! Утре ще пробвам на свежа глава.
Сега прочетох казуса ви. Колко точно е цената в USD без транспорта? Тези 0.18 лв направо плачат за разлика в курса

$17,11, с безплатна доставка
Днес пробвах отново за ЕОРИ, но ми дава празно поле.
Скрит текст:

# 316
Трябва ти ел.подпис за митн.декларация.
Ако се подава онлайн, или то няма друг вариант ?

По принцип питам Заслужава ли си/ Има ли смисъл физическо лице да има електронен подпис ?
До сега не ми се е налагало, и само заради попълване на 2 митн декларации годишно не виждам смисъл да плащам.

# 317
Заслужава си.

# 318
Само онлайн се подава митническата декларация...поправете ме ако бъркам.

# 319
Значи на 14 февруари съм изпратила по имейл документите на бг Пощи Митница 4005 Пловдив за да ми изчислят ДДС на един телефон и още чакам.Те по принцип смс ли пращат?И да чакам толкова НОРМАЛНО ли е?

# 320
Довечера ще напиша всичко наново, ако не успея да оправя нещата, ще търся пак помощ.
От любопитство питам. Какъв беше проблема с КЕП и успяхте ли да го решите?

# 321
  • Sofia
И да чакам толкова НОРМАЛНО ли е?

Да, нормално е. Не знам как стоят нещата в Пловдив, но в София до неотдавна хората чакаха по повече от месец, за да им освободят пратките.

# 322
  • София
Има ли смисъл физическо лице да има електронен подпис ?
До сега не ми се е налагало, и само заради попълване на 2 митн декларации годишно не виждам смисъл да плащам.
Ето какво са ми писали във ФБ по въпроса за цената на КЕП.
"Годишно е 12 лева. Първоначално е около 40 защото си купуваш карточетеца и смарт картата. Ако имаш съвместим карточетец и това не плащаш. Между другото вече има и услуча облачен КЕП и тогава плащаш само ползването без смарт карти и четци."

# 323
Скрит текст:
Има ли смисъл физическо лице да има електронен подпис ?
Ето какво са ми писали във ФБ по въпроса за цената на КЕП.
"Годишно е 12 лева. Първоначално е около 40 защото си купуваш карточетеца и смарт картата. Ако имаш съвместим карточетец и това не плащаш. Между другото вече има и услуга облачен КЕП и тогава плащаш само ползването без смарт карти и четци."
Много благодаря за информацията Simple Smile

# 324
  • София
Няма защо. Нали казват "Ако ти дам 1 идея и ти на мен 1 - всеки ще има по 2 идеи", а ако са ябълки - всеки ще има по 1.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 13:20 от Cuckoo

# 325
Между другото вече има и услуча облачен КЕП и тогава плащаш само ползването без смарт карти и четци.
С такъв малко трудно ще се регистрирате в АМ

# 326
  • София
Текста съм копнала от ФБ, не зная доколко върши работа.
Аз имам служебен (води се професионален, каквото и да означава това) и се чудех дали мога да го ползвам инцидентно за митницата.

# 327
  • In transit
Трябва да ти е личен, ако пратката, която ще освобождаш е на твое има. То е подпис. Все едно някой друг да се подпише вместо теб и да ти получи пратката.

# 328
Той пак е личен...не е ли?

# 329
  • In transit
Ами ако е на фирма издаден, не на частно лице, няма да е личен. Аз поне така разбрах..щом е служебен.

Общи условия

Активация на акаунт