Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 374
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
И на мен ми се струва неразумно точно 7. и 12. клас да се събират в училище. Ми те ако се заразят, после на матурите какво става...

# 556
Ако няма матури, на моят син му се отнема възможността за получаване на по- високи оценки. И не, няма по- ниски оценки, защото не е учил, а заради "несходство в характерите", така да се каже. Доколкото разбрах от дъщеря ми, във Франция ще имат матури учениците, защото после кандидатстват с тези оценки. Студентите също ще имат присъствени изпити.

# 557
  • София
Ако вместо матури приемат някаква осреднена оценка, ще прецакат елитните гимназии. Колко от учениците в нискобаловите училища ще повторят годишните си оценки при ДЗИ?
Хич не ми се вярва, че зад петица от диплома в СМГ и в Бузема стоят равни знания.

# 558
Ще има матури, не вярвам да отпаднат. От това, което каза министъра става ясно, че в момента обсъждат как точно да се състоят матурите. Аз като майка на 12-класник няма да съм квестор, но нека не се лъжем, че всички колеги ще са ОК с това да са квестори.

# 559
  • София
Опасност за квесторите има, но тя не е по- голяма отколкото за шофьорите от ГТ, продавачите в хипермаркетите, аптекарите и другите хора, които не могат да работят дистанционно.

# 560
Връщането на учениците физически в училище в момент, когато до края на учебната година остава 1 месец и епидемията е в експоненциален възход, би било фатална грешка! МОН и правителството трябва да си дадат ясна сметка за това.
Ако тези ученици бъдат върнати в клас, немалка част от тях ще бъда болни или под карантина точно по времето на НВО, което, да припомним, няма резервни дати за провеждане!
Това не е "осигуряване на условия за успешно завършване и полагане на изпити" - това е пожертване на бъдещето на цял набор деца!
Оставете учениците да завършат дистанционно обучението си и осигурете присъствен изпит за НВО и ДЗИ със спазване на санитарно-епидемиологичните норми!

# 561
Аз също мисля, че ще има, не съм чула министъра да коментира  вариант за отпадане а уж следя внимателно, защото и двете деца тази година са на матура.

# 562
Връщането на учениците физически в училище в момент, когато до края на учебната година остава 1 месец и епидемията е в експоненциален възход, би било фатална грешка! МОН и правителството трябва да си дадат ясна сметка за това.
Ако тези ученици бъдат върнати в клас, немалка част от тях ще бъда болни или под карантина точно по времето на НВО, което, да припомним, няма резервни дати за провеждане!
Това не е "осигуряване на условия за успешно завършване и полагане на изпити" - това е пожертване на бъдещето на цял набор деца!
Оставете учениците да завършат дистанционно обучението си и осигурете присъствен изпит за НВО и ДЗИ със спазване на санитарно-епидемиологичните норми!
Напълно вярно и много точно казано, стига да има кой да чуе !

# 563
  • Пловдив
Ясно е, че нашите копират. В Германия връщат част от учениците в училище и то точно тези, които завършват или ще кандидатстват. Но дано да изчакат да видят как ще се развият нещата при тях.
Нашите утре имат разговор с директорката онлайн за изпитите, които имат да взимат по модулите.

# 564
  • София
Връщането на зрелостниците в клас е напълно безсмислено. Те вече не взимат нов материал, учат единствено за предстоящите изпити и едва ли има предмет, по който не могат да ги оформят дистанционно.

# 565
  • Пловдив
При нас имат модули, по които не са държали нито един изпит т. е. нямат оценки. По някои модули са покрили 50 или 60 %. Затова имат доста въпроси към директорката.
Ще видим дали утре ще има яснота.

# 566
Утре тези, които сме от групата на Философията ще правим онлайн пробна матура в реално време. Нашата госпожа постоянно ни изпраща всякакви материали, но доколкото разбрах тези с английски изобщо нямат никаква допълнителна подготовка. В началото на годината половината клас хубаво искаха да се направи преговор и да се започне подготовка за тяхната матура, но госпожата 'НЕ! Има време от втория срок натам..'

# 567
Напълно вярно и много точно казано, стига да има кой да чуе !
https://www.peticiq.com/263785

# 568
Подписах петицията . Дано има ефект. Няма как да няма компромиси с обучението при тази пандемия. И за мен е жалко , че не са на училище.
Много съжалявам за знанията, които няма да придобият по специалните предмети от профила - при нас математика и не знам кога и как ще наваса, но да се върнат  в училище за някой друг ден , колкото да се разболеят , дори и малко деца е глупаво и безотговорно .

# 569
  • Пловдив
Аз също подкрепям. Не стига, че на този етап изтеглиха връчването на дипломите и баловете в края на юни, ами и малко след това започват редовните изпити, като много университети или не обявиха предварителни 👿, или те не се осъществиха и сега учениците, кандидатстващи в тях имат само един- единствен шанс👎🏻. Или..., разбира се следващата година.
Математиката и за нас е много важна, пък дистанционното преподаване на точните науки е абсолютна проформа, нищо че сме в МГ, колкото и да се стараят всички, а те го правят, вижда се, НО по- важно е да се опазят децата здрави.

Общи условия

Активация на акаунт