Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 393
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Воистина воскресе! Здраве, сили и благоденствие!

# 481
  • Варна
Девойката днес много се разстрои. Учителят не разбрал, че на контролно тя е е отбелязала верните според нея отговори, заграждайки със скоби.
Получи съобщение, че не вижда отговори и съответно 0. Обясни детето, и и от 2 точките стигат за 6.
Останалите са решили теста на хартия и са пратили снимка.
И на учителите не им е лесно.

# 482
  • столицата
Важното, че са се разбрали и всичко е приключило успешно. На моето по време на онлайн контролно му се беше рестартирал компа и съответно времето не му беше стигнало, за да отговори на всички въпроси. Обяснило на учителката, но без резултат.

# 483
Записвам се при вас, имам 12-класник и кандидатства в ТУ-София.
Снимах си мин балове от миналата година, очаквах високи балове, но чак толкова не вярвах да са. Синът ми иска софтуерно  инженерство, при мин бал 29.5 не вярвам да влезе.
Някой има ли мнение за другата подобна специалност- информатика и софтуерни науки?
Записвам се при вас, имам 12-класник и кандидатства в ТУ-София.
Снимах си мин балове от миналата година, очаквах високи балове, но чак толкова не вярвах да са. Синът ми иска софтуерно  инженерство, при мин бал 29.5 не вярвам да влезе.
Някой има ли мнение за другата подобна специалност- информатика и софтуерни науки?
И аз се отчаях при тези балове. Сънът ми ще кандидатства същата специалност. На предварителния изкара 5.40 и пак няма шанс ако са толкова високи баловете.

# 484
Моят син не се цели в тези специалности, но каза, че има доста хора , които са изкарали максималния брой точки на онлайн изпита на 11.04. Не питах откъде му е информацията. Допускам, че  варианти за "преписване" или получване на отговори има. Ще е жалко, кадърни деца да не се класират, а преписвачи да бъдат приети. Моят син ще се яви пак в събота. Успех на тези, които пак ще се пробват!

# 485
  • София
Ако това е вярно, ще е много нечестно спрямо явилите се на другите дати. Моят син се яви само на първата дата, сега в събота не знам дали ще се пробва. Хем иска, хем има рожден ден и се чудя, дали си заслужава. Особено ако са намерили начин да преписват. Пък и специалността, в която се цели, не е от тези с най-висок бал.

# 486
  • Варна
Е по колко дати за приемен изпит има в този технически университет?

# 487
  • Пловдив
Е по колко дати за приемен изпит има в този технически университет?
Имаше 3 дати, които бяха за различните градове. Сега с онлайн варианта разрешиха всички желаещи да се явят когато си искат и по колкото пъти си искат. Отделно имаха и дати за редовна сесия. Като има желаещи защо да не им вземат парите? За мен е това. Освен за някои по-желани специалности в София, в останалите се влиза и без изпит, а само с оценки от ДЗИ. И записват до последно с допълнителен прием до есента.

# 488
  • София
За съжаление не знаем със сигурност каква ще е ситуацията с ДЗИ. Ще има, няма ли да има, кой материал точно ще отпадне, колко трудна ще е?

# 489
Не знам дали си заслужава да се явява кандидат на всички предварителни изпити. Моят племенник преди 4 г. се яви на 3 предварителни. Изкара всички с над 4.80. накрая беше приет по първо желание с ДЗИ по БЕЛ, защото там имаше 5,60, а на изпитите по МАТ имаше най-висока 5.40.  Балът се формира от най високата от оценките от предварителни или матурата по БЕЛ( и тя може да се ползва за повечето специалности). Така, че ако 30 лв на изпит не са проблем и кандидатът има желание да решава задачи, лошо няма. За софтуерните специалности си трябва изпит и висок резултат обаче. Писах,че допускам възможността за измами, защото с тези технологии +изобретателността на младежите, сигурно  са намерили начин. Не твърдя ,че е вярно, а само допускам.

# 490
  • Варна
Ясно Дунди. Учудих се, а то не е за чудене за съжаление.

Спунк, Ами аз разбрах от моята щерка, че датите за матурите са изместени със седмица назад и се знаят. Не е ли така? Гледах я снощи, че решава задачи по математика, питах я 'ходи' ли още на уроци - приключили били с уговорката ако има неясни неща да се консултира, ама нямало.
По БЕЛ веднъж седмично си правели уроците онлайн.
За училище какво и къде учат изобщо не знам, 12ти клас не ми и трябва да знам.

Иначе освен, че е малко отслабнала и към веганство върви лека полека и в интерес на истината това въобще и изобщо не ми харесва. Сутрин ходи вън зад блока на една скрита пътека да "спортува" - скача на въже.

# 491
  • нейде там, където ....
Бяха казани нови дати, но при условие, че децата се върнат на училище след 13.05. Това все още не е сигурно.

# 492
Все още няма нищо сигурно обявено за ДЗИ-тата.Потвърждават се квестори, което значи, че се подготвя стандартна матура, а в същото време се обмисля и онлайн матура.Ще се реши около 10 май сигурно.
Моят син по БЕЛ не е силен, а и той иска в софтуерна специалност.Дано му стигне бала, дано!

# 493
Все още няма нищо сигурно обявено за ДЗИ-тата.Потвърждават се квестори, което значи, че се подготвя стандартна матура, а в същото време се обмисля и онлайн матура.
А дали не се обмисля отмяна на матурите Confused , Grinning Англичаните го направиха и образованието им едва ли ще загине от това.  Sunglasses

# 494
  • Пловдив
Мисля, че и Холандия ги отмени, но при тях явно матурите нямат голямо влияние при кандидатстването в университет.
В Германия ще си ги проведат, във Франция също или поне плановете са такива.
Всички чакаме, а аз вече виждам гопожицата как ще се издъни на тези матури, за държавните изпити да не говорим.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 12:53 от dundi73

Общи условия

Активация на акаунт