Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 ноем. 2019, 07:11 ч.

Измамник дилър на автомобили

 • 931
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 53
ВНИМАНИЕ!

Измамникът дилър на автомобили на старо от Габрово се казва "Тихомир Лазаров". Това е и името му във фейсбук. Изключително безскрупулен мошеник и лъжец. Фирмата му се казва "Дима Трейд 99". Адресът и на регистрация е Габрово, ул. Александър Стамболийски 22, ет. 6

На същия адрес престъникът Тихомир Стефанов Лазаров има и регистрации на други фирми, които вероятно използва за своите измамни схеми.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001379676319

Не желая да споделям подробности, за да си предпазя идентичността. Купих кола от него, за която той твърдеше, че е технически изправна, но всъщност трябваше скъп ремонт. Беше превъртял километража и ми каза "реалния" пробег, което също се оказа лъжа. Имах контакт с него чрез близки, които искаха да помогнат и на мен и на него, затова му имах доверие, с което той тотално се подигра.

# 1
 • Мнения: 761
Не поискахте ли преглед на колата в сервиз по ваш избор преди да я купите?

# 2
 • Мнения: 2 654
аааа, кьорав карти не играе, а и всяка кола си е котка в чувал. трябвало е да я огледа някой, който разбира, но и тогава няма никаква гаранция.
а за автокъщи, които не превъртат км, аз не съм чувала Wink.

# 3
 • Мнения: 2 142
Бил превъртял километража?! Вие като че ли сте очаквали, че вашата кола ще е най-честната.
И продавачът може да има вина, но и вие яко сте били спали по време на покупко-продажбата. Така че си разделете възмущението на две.

# 4
 • Мнения: 1 244
Как ги купувате тези коли все едно хляб купувате? Има си сервизи за тази цел. Аз не бих купила кола ако ми откажат преглед и диагностика в избран от мен сервиз. Това не е нещо ново при продажбата на коли и то от автокъщи. Няма кола, която да не е с върнат километраж и прикрити повреди. Вие все едно падате от луната. Не е редно, но това винаги е било практика.

# 5
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 15 896
Не всички проблеми се установяват с оглед в сервиз. Личен опит.

# 6
 • В големите очи на малчо, а географски - София.
 • Мнения: 1 954
  По автоктъщите в общи линии голяма час от колите са  "леш". Няма как да е на 10 години, да е 135 хил. км. , и да е в добро техническо състояние. Масла, ролки, ремъци, ходовата част е заминала, понякога двигателя е за основен ремонт, само с гарнитура няма да мине.
  Има и добри автомобили, но и цифрата за тях също е добра.
Мога да повярвам, че сте измамени, но в този случай е "свирено".

# 7
 • София
 • Мнения: 386
Аз когато купувах кола наех майстор на когото платих ,за да каже и оцени колата,и до ден днешен съм доволен за този си избор.Има начин да осъдите съответния човек,ако ви е измамил или да му пратите данъчна проверка или да го заплашите,не знам защо се страхувате и толкова държите да станете анонимна.

# 8
 • В големите очи на малчо, а географски - София.
 • Мнения: 1 954
Аз когато купувах кола наех майстор на когото платих ,за да каже и оцени колата,и до ден днешен съм доволен за този си избор.Има начин да осъдите съответния човек,ако ви е измамил или да му пратите данъчна проверка или да го заплашите,не знам защо се страхувате и толкова държите да станете анонимна.
Защото голяма част от авто джамбазите са престъпници. Твърдя го съвсем сериозно. Освен, че не плащат данъци, и правят всякакви  "врътки", работят и с авто крадците, и си плащат на ченгетата да не ги закачат.  Страхува се, защото закони в България няма.

# 9
 • Мнения: 440
Тоя само като му гледам физиономията...
Това с препоръката от приятел е най-голямото прекарване при покупката на автомобил втора ръка. Тия типове сантименти нямат, а на приятеля или приятеля на приятеля, не гледат като на някого, на когото трябва да предложат най-добри условия, а като на човек, когото могат да прецакат лесно, злоупотребявайки с доверието му. Често цената не само, че не е по-изгодна, но си е направо набутване. Разчита се, че кандидат купувачът ще има скрупули да се пазари, за да не се излага пред общия познат, който уж е осигурил най-добрата сделка (Често и последникът няма представа, че всъщност натриса приятеля си.)
Ако кандидат-шаранът се усети и откаже сделката по някаква причина, може да се убеди как после тази кола ще претърпи в обявата няколко понижения от "супер оферата".
Този мач съм го играл няколко пъти. Веднъж развалих сделка непосредствено преди подписа при нотариуса, защото се оказа, че колата е с две години по-стара от обявеното. Просто се предоверих, че близък приятел на мой близък приятел, няма да ме излъже и не се задълбочих в изследването на документите.
Друг път ме спаси задълбочен преглед в сервиза.
Край мене се заличиха дългогодишни приятелства, точно защото единият беше решил да помогне на другия като го беше свързал с познат автоджамбазин, за когото така и не можа да повярва, че е способен на такива мошеничества.
Така че кола от автоджамбазин чрез приятели никога.
Скрит текст:
Най-сполучливата ми покупка е от един тип, който въобще не вдъхваше доверие. Колата, вярно че беше на малко години, но изглеждаше като извадена от автосалон, а цената и беше поне 20% по-ниска от аналогичните предложения в обявите за този модел.
Чудехме се, не вярвахме, но след консултация във фирмения сервиз, я взехме. След покупката я заведох и във фирмения сервиз в моя град. Отново се оказа, че трябва да се сменят само дреболии.
Продавачът даже ни издаде фактура на цена, близка до реалната. В КАТ бяха изумени. След като платихме фактурата по банка, човекът ни показа документите за покупка от дилър на автомобили. Въпросната кола е била върната още в гаранция и собственичаката си е взела нова. Имаха документи за покупка на реалната цена. Но тия документи ни ги показа след сделката и въобще не ни е омайвал предварително. Имах чувството, че даже го мързи малко.
Мисълта ми е, че има и попадения при втората ръка, но то е като в секънд хенд магазините за дрехи - от два магазина с боклуци, може да срещнеш някое неносено яке например.
Отвреме-навреме хвърлям поглед към обявите и виждам, че пазарът за купувача е много зле - под 10 хил. лв.  читав семеен автомобил не може да се вземе, а преди години за тези пари се намираха прилични возила.
Но и новите коли също поскъпнаха.

# 10
 • Мнения: 1
Мисля , че мина достатъчно време от направата на тази " свинщина" от " мой познат" , смятам че е време и за моя коментар.
Теодоре, независимо че се криеш под различни ник неймове  като мишок, аз смятам да съм честен и открит, защото няма какво да крия.
Ще се постарая да бъда максимално кратък и точен и донякъде ще запазя благоприличие само заради майка ти.
Когато дойде да вземеш въпросния автомобил от мен, аз ти казах, че съм намерил един единствен проблем по автомобила, а имено неработещият климатик. Нужна беше подмяна на климатичен радиатор,  за което ти казах да оставиш автомобила при мен ,за да отстраня проблема, но ти пожела това да го направиш в последствие.Също ти казах, че на тези километри на които беше колата, в най- скоро време според мен ще ти се наложи да сменяш денферния маховик, за който ти бях казал,  че ще струва 600 лв със смяната с НОВ, за което също смея да споря, че няма такава цена за тази услуга. Според мен всичко друго по автомобила беше в перфектно състояние, като ти показах снимките от момента и мястото на закупуването и всички свързани документи с колата. За километража ти казах, че километрите на автомобила според мен не са толкова, защото продавача смяташе, че няма сервизни документи, а аз ги намерих в тайника на багажника , за което продавача явно не е знаел, а кой е манипулирал километража , не знам. Въпросните документи мисля, че са някъде при мен и смятам да ги дам на майка ти, за да се увериш, кой крив и кой прав.
За цената на колата смятам , че няма нужда да коментираме, тъй като ти беше при мен когато ми се обади клиент за нея и ми предложи цена с 1600 лв над тази, която плати, затова с мятам че
обвиненията и нападките, които си използвал срещу мен са напълно некоректни и неоснователни. Когато майка ти ми се обади, че автомобила е вкаран в оторизиран сервиз и разбрах сумата за ремонт, която са ти казали, посъветвах майка ти веднага да махнеш автомобила от там , защото фирмената политика на оторизираните сервизи е  да се сменя всичко с ново, независимо от това дали функционира или не и да намериш начин автомобила да дойде при мен.
Когато правехме тестове и се возихме  освен климатроника всичко останало работеше перфектно без излишни шумове, вибрации и т.н. и затова отново твърдя, че си супер НЕЛОЯЛЕН И НЕКОРЕКТЕН още повече като визирам ОЩЕ ВЕДНЪЖ СУМАТА на която плати колата, защото ако вникнеш по - нагоре нужният ремонт на автомобола става въпрос за не повече от 800 лв., а ти отстъпих двойно повече!
Принципа и начина на работа на фирмата ми предлага възможност НА ДИАГНОСТИКА НА ВЗЕКИ АВТОМОБИЛ В СЕРВИЗ ПО ИЗБОР НА КЛИЕНТА И СЛЕД ТОВА ТЕСТ ДО ТОГАВА ДОКАТО КЛИЕНТА ЖЕЛАЕ! Затова смятам , че НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ и не можех да повярвам каква помия ти е излязла от устата , защото те имах за много по културен и възпитан, а ти излезе прост софийски провинциалист( с извинение)!
Имам още много какво да кажа по тази тема, но както писах в началото, заради майка ти и в памет на моята майка смятам да спра до тук!
Считано от днес ти давам 10 дневен срок и  най учтиво те моля в сайтовете, в които си излял тази помия, да влезеш и да изтриеш качените от теб публикации, защото в продължение на работа на толкова години на фирмата ми, ти си единствената МИШКА, която се скрива зад различни ник неймове и позволява да бълва тези лъжи и клевети срещу мен ,срещу които имам 100- процентови опровержения. В противен случай постъпките на които ме навежда адвоката ми , а той е запознат с това което си писал, нито ще ти допаднат , нито ще ти стигнат парите, които съм ти направил като отстъпка.
Независимо от всичко написано ти желая най- вече здраве и късмет, тъй като вижданията ми за култура , обноски и уважение към хората са много по различни от твоите, независимо че не живея в София и не съм ти на образованието!

Общи условия

Активация на акаунт