Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ноем. 2019, 14:44 ч.

ТД в Лидл

 • 1 515
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 49
Здравейте, чета доста противоречиви мнения относно работата в магазини Лидл. Някъде четох, че масово назначават в 6 месечен изпитателен срок и след това просто те освобождават. Някой може ли да ми каже как стоят нещата тъй като се колебая относно започването работа там? Благодаря!

# 1
 • Мнения: 18 594
Нямам вътрешна информация, но хората в нашия лидл са все едни и същи от години.

# 2
 • София
 • Мнения: 3 277
И аз имам наблюдение, че в нашия Лидл си работят почти едни и същи хора.
Вече за условия и заплащане нямам идея как е.

# 3
 • Мнения: 6 953
И при нас са едни и същи с години . Заплатите ги пише в обявите в jobs.bg, имат различни смени, н 4,6 и 8 часа.

# 4
 • Мнения: 17 919
Здравейте, чета доста противоречиви мнения относно работата в магазини Лидл. Някъде четох, че масово назначават в 6 месечен изпитателен срок и след това просто те освобождават. Някой може ли да ми каже как стоят нещата тъй като се колебая относно започването работа там? Благодаря!
Има такива слухове не само за Лидл.
В някои Кауфланди е така. Зависи от управителите. Може и в други магазани. Бях студент като работех там. Поне във филиала в който бях се оказа, че наемат хора 2-3 месеца преди коледните празници. Освобождават тези, които най-малко се справят.
Аз допуснах грешка на касата. Веднъж 5 лв минус, веднъж 10 плюс.
Плюс това още на интервюто заявих, че кандидатствам за касиер и не желая да ме пращат вътре заради дисковата херния. Не вдигам тежко и избягвам навеждане. Почнаха да ме пращат, даже се случваше да ме карат тежки неща да вдигам  и веднъж имах спор със самия управител. Трябваше да му напомня уговорката ни и моите условия на които се е съгласил.
След празниците ме извика, че ми прекратява договора и не съм на работа от утре. Нямах проблеми, беше ми временна работа.
Всъщност освободи още 10 човека. От новите някъде остави 3-4.
За Лидл от познати съм чувала хубави отзиви.
Слуха, който си чула може да е от човек, който да не се е справял и да твърди, че наемат временно.
Но като цяло преди празници се набират повече служители.
Друг е въпроса дали е коректно да казваш,  че длъжността е постоянна, а всъщност да си мълчиш, че временно наемаш.

# 5
 • Мнения: 1 376
Моя позната работи там от 3 години,много е доволна,пращаха я в командировка (с нейно съгласие),много добре плащат командировъчните.И в Лидъла до нас са едни и същи,само знам че е кофти работното време,май в 5.00 сутринта беше първа смяна,а втората до 0.00 или нещо такова.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 10 151
На нашия Лидъл вечно виси обявата, че търсят хора. Което ме навява на някакви мисли.

# 7
 • Мнения: 24
За пловдивските Лидъли,постоянно има обяви,че търсят хора.При последното ми заглеждане,бяха вдигнали даже заплатите.

# 8
 • Мнения: 1 258
Работата в Лидл е много динамична и доста тежка физически. Хора, които не са свикнали на такова натоварване, обикновено не издържат. В Лидл няма мъжка и женска работа, всичко се върши от всички. Когато започваш работа там трябва да си наясно, че ежедневно ще вдигаш неща тежки около 15 - 20 кг, работи се на каса, зарежда се стока, пече се хляб, почиства се, няма пауза между дейностите, тичаш от едно място на друго и така цяла смяна. В последно време новопостъпилите виждат за какво става въпрос, като реалността се различава много от предварителните очаквания, отказват се и напускат. От там и многото обяви за работа. Иначе са коректни като заплащане, няма глоби, няма проблеми при болнични, каквото е описано в договора - това е. Като цяло намирането и задържането на качествен персонал е трудно, така че опасенията да те освободят безпричинно са неоснователни.

# 9
 • Мнения: 8 696
Не знам доколко ще съм ти полезна, но като редовен клиент на един и същи Лидъл, в Пловдив, съм чувала много, ама много пъти, мрънканията на служителите (които, не си правят труда да са дискретни и често разговарят през слушалката си на висок глас) - по повод начините, по които са били ощетени от работодателя си...Гадно ми е ставало като чуя, защото виждам колко е тежка работата им, и как сега си на касата, после си в склада и влачиш палети...и накрая с жален тон, и скрита агресия споделяш с някого, че се чувстваш прецакан Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт