Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кафеавтомат - заслужава ли си? /тема 2/

  • 9 116
  • 208
  •   1
Отговори
# 195
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 12 652
Благодаря за информацията за кафемелачките. А млените кафета, които продават - "идеално ли са смляни"? Би следвало всеки производител да се стреми да предлага най-доброто, но може би не е така. Никога не съм имала представа за тези детайли.

# 196
  • Мнения: 15 090
Да де, ама само експерт дегустатор ще хване разликата. Oсвен това повечето хора не искат тази натурия в кухнята си.
Не отричам, че има разлика, но за повечето хора тя е неуловима (само си помисли, че Нова Бразилия има 50% дял в пазара на кафе, пък ми кажи как мелачката ще го оправи това кафе).

# 197
  • Мнения: 266
За вкус говорим най-вече, ако свикнеш да пиеш вкусно кафе, няма връщане назад и то не става за съжаление автоматично, автоматичното е бързо, лесно и посредствено.

# 198
  • Мнения: 1 590
CFBG, това не означава, че кафето е лошо. Зависи човек какво кафе обича и на какво е свикнал. Аз бях много раздвоена когато получих моя автомат, но сега съм много щастлива, че го задържах. Има зърна с които получавам наситен вкус и хубав каймак и такива, които не са толкова задоволителни. Преди години имах ръчка, и там е така.

Това е точно така, има хора харесващи и Нова Бразилия-примерно  и няма смисъл да дават повече пари за друго кафе.
Това се отнася за всичко, не само за кафето

Да де, ама само експерт дегустатор ще хване разликата. Oсвен това повечето хора не искат тази натурия в кухнята си.
Не отричам, че има разлика, но за повечето хора тя е неуловима (само си помисли, че Нова Бразилия има 50% дял в пазара на кафе, пък ми кажи как мелачката ще го оправи това кафе).
Разбира се, че няма да се подобри както и да се мели Нова Бразилия.
То и домашно джиброво вино, няма много разлика от някакви по 100-200лв, все вино, 14% и т.н. и има хора, които няма да усетят никаква разлика.

# 199
  • Мнения: 15 090
Не говоря за автоматичните машини, а за мелницата. Естествено, онези мелачки с перките ги оставяме настрани, но останалите си вършат работа - може да се регулира едрината на зрънцата и същите са горе долу еднакви/хомогенни. Ако някоя мелачка дава 90% хомогенност, а друга 100%, едва ли ще се хване от 99% от консуматорите.

# 200
  • Мнения: 1 590
Всеки си преценя, питаха каква е разликата в мелачките, казах.
Дали ще си я слага в кухнята или ще пие на джезве или автомат всеки си решава.

# 201
  • Мнения: 15 090
Да, а аз казах, че за над 90% от хората разлика практически няма, ако не е от тези с перките.

# 202
  • Мнения: 36
О да с бутикови кафета еле пък по-светли не ще е вода, ами ще е умил си ходжата краката, да от значение е кафето - за автомата само евтини итал смески арабика - робуста, специалното кафе НЕ е за автомати.
Задръжте си мнението за Вас, говоря от опит  - защо подвеждате хората?!?!?!
Опитайте Lavazza Tierra Intens и ще видите разликата!
Лаваца Тиера Интенз не е бутиково кафе.

Нека някой с автомат да пробва това:
https://bianchi.bg/kafe/kafe-na-zarna/bianchi-origins-costa-rica-250-g
И да каже мнение.

Като купувате кафе гледайте и датата на печене и пакетиране - кафето е най-хубаво през първите месец-два след печенето.

В мелачките разликата се усеща, когато трябва да смелим някое кафе изключително ситно. Тогава пластмасовите просто не могат да се справят - кафето става тръпчиво поради разпрашаване или мелачката спира да мели. Ако изобщо има настройка за толкова ситно.
А ситно може да се наложи да мелим по ред причини - специфично кафе, грамаж - примерно 11 грама за двойна цедка, микс от някое останало (и овлажняло) кафе с прясно и хубаво.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 21:04 от npace

# 203
  • София
  • Мнения: 26 248
Моето Рондо се върна! Оказа се, че нещо датчика не отчита правилно и трябва само да завъртя мелачката на по-ситно.
Много съм щастлива!

# 204
  • Мнения: 5 985
Черна станцияаз съм от тези които не търпят натурия по кухненските плотове. И за това мелачката отпада. Пък да я вадя всеки ден от някъде и да я прибирам ми идва малко в повече. Абе ще го мъчим автомата докато утрае.

# 205
  • Мнения: 176
Аз поръчах това кафе преди няколко дни (в зелена опаковка е, нали), но имам още малко от старото, и нямам търпение да  го пробвам Simple Smile

Имам един въпрос относно коментари по-назад в темата. Не веднъж се споменава, че за хубавото кафе най-важна е мелачката. В тази връзка - какво прави едни мелачки различни от други?

Зелено е да Wink

Определено ще Ви хареса.

# 206
  • Мнения: 176
О да с бутикови кафета еле пък по-светли не ще е вода, ами ще е умил си ходжата краката, да от значение е кафето - за автомата само евтини итал смески арабика - робуста, специалното кафе НЕ е за автомати.
Задръжте си мнението за Вас, говоря от опит  - защо подвеждате хората?!?!?!
Опитайте Lavazza Tierra Intens и ще видите разликата!
Лаваца Тиера Интенз не е бутиково кафе.




Кой е казал че е бутиково кафе - или на всяка манджа - меродия?
Това кафе е ПРОФЕСИОНАЛНО , затова не се продава в масовите магазини.

Със здраве!

# 207
  • Мнения: 1


Добре се справи машината Simple Smile - Saeco PicoBaristo 5460/10

# 208
  • Мнения: 1 590
Там им е силата

Общи условия

Активация на акаунт