Дори да се грижим добре за себе си, понякога организмът ни не успява да устои и да се пребори с всички инфекции, които ни заобикалят. Когато нещо с нашето тяло не е наред, ние започваме да получаваме сигнали. Една от първосигналните реакции на организма при инфекция е повишаването на телесната ни температура. Причината за нейната поява е породена от вътрешната борба на тялото с причинителя, който най-често има бактериален характер.За нормална средна стойност на телесната температура се смята стойността от 36,8 ºС. Разбира се, тези градуси варират леко спрямо възрастта и индивидуалните потребности на всеки. Резултатите от проучване на Американския национален здравен институт, извършени в щата Мериленд, доказват, че децата имат повишена температура, когато тя надвишава 37,5ºС, а възрастните – над 37,2ºС.

Най-важното при температура е да се приемат много течности и най-вече вода, защото високата температура винаги е придружена с изпотяване и дехидратация. Ако по време на тези така дискомфортни и неприятни периоди от живота ни не приемаме достатъчно количество вода, може не само да се дехидратираме, но и организмът ни дълго да поддържа повишена температура. Когато имаме този симптом, приемът на вода трябва да се повиши. Ако когато сме здрави пием по около 1,5  – 1,8 л на ден, когато имаме температура трябва да изпиваме по 2 л. Така ще помогнем на организма си да успее да навакса загубените течности и да се справи.

Водата е ,,горивото'' на нашето тяло и затова редовно трябва да го зареждаме с него. Важно е не само да изпиваме необходимото количество вода на ден, но и да следим за нейното качество. Когато имаме температура, организмът ни се нуждае от по-голяма хидратация, придружена с повече полезни вещества и витамини. Минерална вода ,,Горна Баня'' е марка, която се е утвърдила и доказала с годините. Със своите съставки, тя е изключително подходяща, когато имаме температура.

Бъдете подготвени с някоя от удобните опаковки на ,,Горна Баня'' и винаги пийте вода, когато се сетите. Нека това става на малки части, а не наведнъж. Пиейки вода, ние ще сме добре хидратирани и нашият организъм ще стане по-устойчив и здрав!Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - спортен сак.
Можете да се включите с коментар до 02 януари включително.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 13:16 от Pедактop