Колко процента заема водата от нашето телесно тегло? Отговорът е приблизително 70%. Не е малко, нали? Тялото ни използва вода във всичките си клетки и органи. Водата отговаря и за поддържането на телесните функции. Интересни факти, свързани с тялото и водата, са, че губим вода дори чрез дишане, изпотяване и храносмилане, затова е важно да приемаме достатъчно течности. Препоръчително е да се консумират и храни с голямо процентно съдържание на вода в тях.

От какво точно количество вода се нуждае един човек зависи от много фактори, включително климата, в който живее, физическата му дейност и дали има здравословни проблеми. Въпреки честото ни пренебрегване на водата в забързаното ежедневие, трябва да знаем, че тя е много важна за нашия организъм. Един напълно здрав човек, живеещ в умерения климатичен пояс, трябва да приема най-малко литър и половина вода на ден. Ако ние си набавяме това количество, тялото ни ще е правилно хидратирано. Разбира се, ако не се грижим за него – то ще страда и ще го показва с различни симптоми – отпадналост, главоболие, често боледуване, лош сън и др.Ето три съвета, с които да победим умората и грипа през зимния сезон:

Pushpin Приемайте голямо количество вода – вирусът, с който сме заразени, води до дехидратация, която от своя страна може да доведе до различни усложнения.

Pushpin Редувайте топла и студена вода под душа. Това ще подобри кръвообращението и ще засили имунитета.

Pushpin Ако се разболеете, поставяйте хладни компреси на челото, шията и подмишниците. Те могат да се окажат добър приятел в борбата с високата температура.


За да избегнем честото разболяване, трябва да приемаме чиста вода с високо ниво на РН. Смята се за оптимално стойността на PH да е между 8 и 11. Най-добрият ни приятел в това начинание е минерална вода ,,Горна Баня'' с 9,65 РН и ниска минерализация, което я прави подходяща за ежедневна употреба от възрастни и деца.


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - спортен сак.
Можете да се включите с коментар до 02 януари включително.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 15:58 от Редактор*