Детоксикацията е процес, през който всеки трябва да премине, за да се чувства по-добре, но въпросите, на които трудно намираме отговор, са: "Кога?", "Как?" и "Кой е правилният начин за детокс?".

Нека започнем от въпроса “Какво всъщност представлява детоксикацията?”.
Детоксът е процес, който се използва  за пречистване на токсични субстанции от организма. Тази функция обикновено се изпълнява от черния дроб и бъбреците, разбира се, с цел подобряване на нашето здраве. Оттук възниква и друг въпрос “А токсините?”. Токсините са два вида – тези, които сами си набавяме, и тези, които са около нас в природата. "Доставчикът" на първия вид са нашите пороци – цигарите и алкохолът, а "доставчикът" на втория – мръсният въздух, химичните елементи (цианид, арсен, живак), работната среда и прочие. Или, казано накратко, токсините са навсякъде около нас. Черният ни дроб успява да преработи голяма част от тях сам, но предвид факта колко вредни вещества ни заобикалят, ние трябва да му помагаме.Детоксът може да се прави по всяко време на годината, като най-популярни са летните диети, но според специалисти през зимния сезон е по-важно да пречистим телата си, защото се нареждат куп празници, през които няма как да не си похапнем и пийнем.

Пречистването може да стане с увеличаване на приема на вода и витамини и намаляване на вредните и тежки храни, както и алкохолните напитки. За съжаление, плодовете, които ги има през лятото, липсват, но червеното цвекло, тиквата и крушите са тук, за да помогнат. Но не и без най-важната съставка – ВОДАТА! Приемът на течности е фактор, който е задължителен при детокс, колкото повече, толкова по-добре.

Както вече знаем – водата е нашето средство за по-здравословен живот, но и тя има своите тайни, когато е свързана с детокса. По време на нашата детоксикация ние трябва да приемаме минерална вода, която е с подходящо РН. Такава вода е “Горна Баня”, нейното РН е  9.65%. То е уникално само по себе си. Можем да я комбинираме с различни плодове или зеленчуци, правейки истинска здравословна ,,бомба'' срещу вредните токсини.  

Някои от тези комбинации са:

Вода с резен лимон, лайм и мента – съчетанието между тези 4 продукта е вкусно и здравословно. Лимонът и лаймът се препоръчват за по-добро храносмилане, а ментата помага за проблеми с кожата. Някои изследвания сочат, че има и положителен ефект при депресия.

Боровинки (може и замразени), вода и мед – знаете ли, че боровинките често са наричани “храната на мозъка” и са шампион сред антиоксидантите? Те са богати на фитохимични вещества, оксалат, витамин C, витамин Е и фибри, а в комбинация с мед представляват много силен имуностимулатор и детоксикиращ агент.

Вода с джинджифил и лимон – вълшебна комбинация, когато говорим за прочистване и стабилизиране на организма. Трябва да стоплите половин литър минерална вода ,,Горна Баня'', след което да сложите няколко парченца джинджифил и сок от половин лимон. Впоследствие похлупвате с капак, докато изстине, и след това може да пиете цял ден, пречиствайки организма си.

Използвайте тези три комбинации и здравето ви ще е в отлична форма, а вредните токсини ще изчезнат за дни.


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - спортен сак.
Можете да се включите с коментар до 02 януари включително.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 12:50 от Редактор*