С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 797
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Пак казвам- ако пречи на сина, да е намерил генерално решение на въпроса. Щом не е, значи не му пречи колкото се опитва авторката да внуши.
Ако вайкането на авторката му пречеше, щеше и с нея да се оправи генерално.
Явно, човекът не ги взима насериозно и двете змии, и ги оставя да си съскат на воля. Simple Smile

# 211
  • волно калдъръмче
Кой реши, че пречи на сина ѝ? Той ли?

Подобни взаимоотношения не са за завиждане. Значи свека командва, снахата не иска да командва. Снахата се дразни и стратегически подпитва мъжа си дали му харесва да го разиграват, за да го спечели на своя страна и да затвърди образа на злото. Днес е тази история, утре ще е следващата. Да се изприщваш от всяка дума на свека, която "само си казва" и отново да обсъждаш с мъжа си всяка простотия, за да го спечелиш в борба срещу майка му, издава обърканост и неувереност.

# 212
  • София
Сина да вземе да спре да и изпълнява командите, щом са му неприятни. Да се прави на глух или да и казва сама да си сипе вода и т.н.
Е той когато наистина не я чул, тя се разкрещяла и то пред гости с думите "колко пъти да ти кажа да ми донесеш чантата"?!? (WTF) Щото на принцесата ще й паднат краката ако направи 2 метра до коридора да си я вземе. Така че няма оправия  с такива хора.

# 213
  • при късмета
Това "аз само да кажа" на всяка крачка си е дразнещо, само по себе си. Става още по-дразнещо, когато няколко пъти ти е обяснено, че няма да стане по този начин, решено е различно вече, но "аз само да кажа" не спира. Ако свекървата не се натрапваш за най-малкото и снахата нямаше да се дразни на дребни неща

# 214
  • волно калдъръмче
Между тези хора няма сърдечност. Съжалявам, но снахата да навива сина против майка му, като търси във всяка нейна дума и жест възможност да я дискредитира, си е патология. Това не е печелившият ход.

# 215
  • София
А да се отнасяш със сина си като към прислужница е много здравословно.

# 216
Между тези хора няма сърдечност. Съжалявам, но снахата да навива сина против майка му, като търси във всяка нейна дума и жест възможност да я дискредитира, си е патология. Това не е печелившият ход.
Пресоляваш.

# 217
Бреййй, в тази тема човек сакън да не каже " с какво дразни свекървата", ще го изядат направо.
Всъщност за какво е темата?

# 218
  • волно калдъръмче
Защо да е към прислужница? Взела е детето да му се порадва, какъв е проблемът някой да подаде играчка, чаша вода или дамската чанта. Важно е тя да е на гости, а не да се чувства като у дома си. Важно е дума да не обелва и да не дразни снахата с репликата "аз само казвам". Очевидно, начетена жена - знае как да дразни, без да прекалява Grinning И тъй като все пак дразни, дай да я оповръщаме.

Бреййй, в тази тема човек сакън да не каже " с какво дразни свекървата", ще го изядат направо.
Винаги се стига до тук, когато казусът не отговаря на очакванията на потребителите. Нищо зрелищно не е направила свека.

# 219
  • София
Чудя се какъв ли е манталитетът на тези тук, които не правят разлика между "може ли една чаша вода да ми сипеш," "сипи ми вода моля," и "отивай да ми сипеш вода!" Или "донеси ми, моля те, чантата" и "колко пъти да ти казвам да ми донесеш веднага чантата!" Ако сериозно не виждате разликата, то сте от онези хора, с които не може да се спори. Има едни такива дето от собствения си глас друго не чуват.

# 220
Сина да вземе да спре да и изпълнява командите, щом са му неприятни. Да се прави на глух или да и казва сама да си сипе вода и т.н.
Е той когато наистина не я чул, тя се разкрещяла и то пред гости с думите "колко пъти да ти кажа да ми донесеш чантата"?!? (WTF) Щото на принцесата ще й паднат краката ако направи 2 метра до коридора да си я вземе. Така че няма оправия  с такива хора.
Е, как да няма? Толкова ли не може да и каже: "Майко не се излагай пред гостите и иди си вземи чантата от коридора." или "Майко, недей да повишаваш тон за такива дреболии. Иди си вземи чантата." Да се прави на обиден, ако трябва. Голям мъж, а не може да тушира репликите на мама.🙄

# 221
  • София
Само преди няколко страници е написала:
"започва от вратата да раздава команди на ММ. Закачи ми якето, донес и ми вода, къде е еди коя си играчка...донеси я и т.н.
дори скоро, на едно събиране по повод празник на детето ни, изведнъж се развика "Колко пъти да ти казвам да ми донесеш чантата?" на ММ!"
За тези случаи, както казах, смятам, че мъжът би трябвало да се оправи сам, ако иска. Но:
 "тя постоянно дърпа детето да го гушка, то се дърпа
Напоследък започва много да се опитва да се бърка по отношение на детето! По всички въпроси...относно градината как трябва тя да го гледа, относно хранене, възпитание, обличане...
винаги ме прекъсва в разговор с нея или с другите гости, без да ме изслуша и започва да нарежда и обяснява, поучава
В един момент от престоя й започва да наглася и домът ни"

И последен цитат:
"С ММ живеем самостоятелно в наше жилище, не ни помага с нищо и не зависим по никакъв начин от нея."

Отн. маркираното.
Тази жена прекалява много сериозно.

П.П. Съгласна съм със svee.

# 222
  • волно калдъръмче
Ако бяха зависими от нея, нейното държание по-приемливо ли щеше да е?

В тази история са събрани множество кофти постъпки на свека и за снахата е много е важно тя да е лоша. Ако е успяла да убеди мъжа си в това, значи всичко ѝ е точно. Защо и нас държи да убеди?

# 223
  • София
Ако бяха зависими от нея, нейното държание по-приемливо ли щеше да е?
Не, но щеше да е по-трудно да парира това държание.

В тази история са събрани множество кофти постъпки на свека и за снахата е много е важно тя да е лоша. Ако е успяла да убеди мъжа си в това, значи всичко ѝ е точно. Защо и нас държи да убеди?
1. Защото темата е за това.
1. Защо трябва да убеждава мъжа си, че майка му се държи невъзпитано, след като тя наистина се държи така?

# 224
  • София
Скрит текст:
Защо да е към прислужница? Взела е детето да му се порадва, какъв е проблемът някой да подаде играчка, чаша вода или дамската чанта. Важно е тя да е на гости, а не да се чувства като у дома си. Важно е дума да не обелва и да не дразни снахата с репликата "аз само казвам". Очевидно, начетена жена - знае как да дразни, без да прекалява Grinning И тъй като все пак дразни, дай да я оповръщаме.
Скрит текст:
Винаги се стига до тук, когато казусът не отговаря на очакванията на потребителите. Нищо зрелищно не е направила свека.
След като детето не иска тя да го гушка и мачка, защо това трябва да продължава тази дейност и насила да демонстрира кой е физически по-силен - тя или детето, стигайки до крясъци и пищене от страна на детето? Като не е проблем да й бъде донесена чантата, защо не изчака синът да се освободи, а крещи селяндурската, да спре всичко и на мига да изтича да й я донесе с привкус на вина (казано му било, ама той не откликнал на командата). А какъв е проблема тя сама да си я вземе? Тя ако знаеше как да дразни без да прекалява, снаха й нямаше да стигне до бгмама. А между "аз само казвам" за всяко нещо и нормален разговор - разлика бол.

Общи условия

Активация на акаунт