Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 ноем. 2019, 21:47 ч.

Какво не бихте простили в отношенията?

 • 8 191
 • 209
 •   1
Отговори
 • Мнения: 312
Някои хора си тръгват, когато им изневерят. Други, след лъжа. Трети прощават всичко това, но нещо съвсем друго обръща палачинката.
До кога си струва да се бориш за едни отношения? До къде стигат компромисите... със себе си?
Пред раздяла съм. Искам да си сверя часовника:
Вие кога бихте си тръгнали? Категорично.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 09:50 от Редактор*

# 1
 • Мнения: 782
Трудно е да се прогнозира. Не бива да чакаш знак отвън кога.
Може би правилният момент е дошъл, когато го усетиш "отвътре".

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 23:14 от Teresa30

# 2
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 2 997
Много зависи от всичко. Ако кажа, че не бих простила изневяра например е много общо. Зависи има ли деца в картинката, на каква възраст е/са, може ли въобще да си позволиш да си тръгнеш на момента, връзка ли е било, за една вечер ли и тн. Понякога просто обстоятелствата те задържат.
Обаче бих се задействала и мобилизирала мигновено при физически тормоз, ей това няма да го търпя при никакви обстоятелства,категорично.

# 3
 • Мнения: 663
Когато усетя, че мога да живея много по-добре без този човек. Почти на всеки е изневерявано, на мен също, реших да простя, но не бях вече същата с времето охладнях, и си казах, че защо ми е? Историята е, че трябва да го усетиш в себе си, който, каквото и да ти казва няма смисъл.

# 4
 • Мнения: 3 507
Аз с първия си мъж и баща на детето, не е тайна, че имах много драматична раздяла и трудна връзка като цяло. Имаше изневери, посягания, криене на пари, палежи на дрехи, полиции, дела, събирания и разделения. Много ми беше трудно да се  отърся от всичко. Няма да забравя никога момента, когато реших да се разделя окончателно с него- пак след някакви простотии и извинения и опити за секс той стана да пие вода и видях как я преглъща... минаваше му през гърлото някак супер гнусно и грозно. Ей тогава осъзнах, че няма да мога да живея повече с него.

# 5
 • София
 • Мнения: 15 747
Обидно и/или унизително отношение спрямо детето ни.

# 6
 • Мнения: 1 703
Категорично при насилие, физическо и психическо са ми на един тезгях. Наркомания, алкохолизъм, хазарт и ревност също са начело.
Не толкова категорично, но твърде вероятно при лъжа, изневяра, влошени родителски задължения.

# 7
 • София
 • Мнения: 22 055
Физическо насилие.
Финансова измама.

# 8
 • Azeroth
 • Мнения: 4 231
Унижение, изневяра, психическо или физическо насилие. Това са нещата, които чупят безвъзвратно всякакво привличане и чувства, които мога да имам към някой.

# 9
 • Мнения: 2 949
Насилие или изневяра.
За хазарта нищо не казвам. Обичам лотарията. Innocent

# 10
 • Мнения: 21
Търпяла съм много неща, много време. Лъжи, опити за изневяра (до такава не се е стигало), ревност, мачкане на самочувствие, обиди и какво ли не. Борех се за тази връзка, но в един момент ми писна адски много да съм единствената бореща се. Категорично приключих тази връзка след дребна лъжа от която ми преля чашата.

Никога не бих търпяла физически тормоз!

# 11
 • Мнения: 1
И аз съм в това положение,пред раздяла която отлагам от многа време.Не знам как да постъпя.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 00:01 от Teodora Petrova 650503

# 12
 • София
 • Мнения: 393
Лъжата е това, което не бих простила.

Ако един мъж иска да е с теб, ще се грижи за отношенията ви. От своя страна, ако и жената го иска, ще го приеме и ще се погрижи и за неговите нужди. Всичко е въпрос на енергия, която двамата обменят помежду си. Останалото е в сферата на забавлението и суетата.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 09:54 от lilivid

# 13
 • Мнения: 311
Когато не ми се прибира вкъщи, когато ме обзема тревога и гняв, че  съм в една стая с въпросния мъж, когато нямам желание да се облека за работа от безсилие, когато не ми се гледат хора, защото ще се насилвам да говоря, когато са ми изпили живеца...тогава е време да се оттласна от дъното...

# 14
 • Мнения: 165
Тъй като не видях изискване за само дамски мнения, да се запиша и аз:
Бих си тръгнал при лъжа - мразя я във всичките ѝ форми.
А на бой нося много Smile
Ааа, щях да забравя - И ДА НЕ МИ СЕ ПИПАТ ВЪДИЦИТЕ!

# 15
 • София
 • Мнения: 2 822
Аз си тръгнах, когато не можех повече да понасям и преглъщам пренебрежението.
Физически тормоз не е имало.
Изневери и лъжи безброй.

# 16
 • София
 • Мнения: 1 180
Има един комплексен момент на непреодолими различия.
Изневярата не винаги е предателство и не я третирам като такова.
 Важно е да усещаш, когато партньорът ти те третира справедливо и е добронамерен/градивен.
Бих си тръгнал, когато отношенията станат наистина нездравословни. Също така понякога хората наистина искат да поемат по друг път и аз го разбирам.

# 17
 • Мнения: 312
В предишни отношения съм прощавала лъжа. Смятам, че е имало и изневяра, но нямам доказателство. След втората, си тръгнах.
Сега съм сигурна, че изневяра няма. Просто той има такъв морал. Простих ужасни обиди, които бяха отправени към мен от слабост (казах му, че приключваме) и след алкохол а именно, че аз съм “най-ужасната жена”, че аз нищо не заслужавам, че никога не е имал чувства към мен. Всичко това да ми привлече и негативното внимание.
Относно физическото насилие, случи се в един от скандалите да ми посегне. Удари ми шамар. Аз знам, че съм провокатор, но все пак ми изглежда много жестоко, на фона на това, че той е спортист, а аз съм слаба, дори съм вегетарианка от години и нямам никаква сила в ръцете. След въпросния случай, бях с огромна синина на ръката явно от дърпане.
За този случай той се извини в последствие. Каза, че му е тежко, че така е постъпил спрямо мен и че съжалява.
Въпросът е, че аз не виждам разбиране от този човек. Знам, че има чувства към мен, но не знае как да ме задържи. Имаме сходно чувство за хумор и много силно привличане - сексуално. Според мен, това е, което ни е задържало.
В последната седмица просто не издържам. И преди три дни му казах, че се разделяме. Въпросът е, че имам чувства към него. Той има много достойнства. Но някак си, искам да уважавам себе си.
Не знам къде е границата... дали е премината. И затова питам вас.

# 18
 • София
 • Мнения: 1 180
Шамар не е окей, дори и да си го заслужаваш.
Не само, защото не нараняваш хората, които обичаш, а и защото няма да е единствен.

# 19
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 2 997
За изказаното под влияние на алкохол съм склонна да простя, това с шамара обаче ми идва в повече и мисля че е само началото. Ти си знаеш най-добре, но ако нямаш нещо по-сериозно, което да те задържа, хващай си багажа и довиждане.
И това дали си провокатор или не, говори че търсиш вината в себе си, а не Бива. Каквото и да кажеш или направиш, не е редно да има физически тормоз, особено от мъж към жена. (и vice versa също)

# 20
 • Мнения: 312
Предполагам, че няма да е единствен. Аз вярвам, че има случаи, в които хората може да си изпуснат нервите и повече да не се повтори. Но с този въпросен мъж говорим и за друг манталитет, възпитание, народност. Той вярва, че може жена да се усмирява и по този начин. Извинява се, защото виждаше, че аз съм наранена от това. Но не, защото той не го смята за нормално...

# 21
 • Мнения: 1 703
Аз също съм провокатор, скандалджийка и избухлива. Виждала съм мъжа ми как буквално става зелен от ярост, но никога за 18 години не е посмял да си помръдне ръката дори.
Така, че такива оправдания и извинения след това ... не, мерси.

# 22
 • Мнения: 81
Този въпрос е на дневен ред при мен сега , в този момент.  Аз обичам , а може би обичах партньора си страшно много ... търпях доста неща , които ме караха да се чувствам като безгръбначно,  проблем който непознати забелязваха много бързо , когато сме били ва почивка.  Чашата при мен преля , когато обиди непростимо родителите ми ,опита се да ми забрани да се виждам с тях,  както и на децата / децата не са негови/ и се опитваше да ми внуши , че ако се скарам с родителите си и не им говоря ще защитя неговото достойнство . След като се опита да ми наложи този модел на поведение се направи на мноого обиден и реши да напусне жилището ми .... след 2 дни се обажда + съобщения колко ме обича и иска да се върне,  но на мен вече ми омръзна да съм крайпътна гара. Проблемът е, че сме от 10г заедно , обичаме се и по навик може би , странно е вкъщи без него , но поне имам желание да се прибера... та ако може съвети,  ще съм благодарна

# 23
 • Мнения: 165
Моник, според мен, ако още изпитваш чувства към този човек (а какво е мнението на децата не разбрах или са още малки?), можеш да му кажеш, че е възможно да се върне само при посочените от теб условия и при първо престъпване на дума приключвате. Въпреки, че не вярвам пълна промяна на характер да е възможна, ако мислиш, че го обичаш (а не е само навик) би могла да опиташ поне.

Тайра, а твоето ми прилича на мазохизъм с такъв екземпляр

# 24
 • Мнения: 2 593
Този въпрос е на дневен ред при мен сега , в този момент.  Аз обичам , а може би обичах партньора си страшно много ... търпях доста неща , които ме караха да се чувствам като безгръбначно,  проблем който непознати забелязваха много бързо , когато сме били ва почивка.  Чашата при мен преля , когато обиди непростимо родителите ми ,опита се да ми забрани да се виждам с тях,  както и на децата / децата не са негови/ и се опитваше да ми внуши , че ако се скарам с родителите си и не им говоря ще защитя неговото достойнство . След като се опита да ми наложи този модел на поведение се направи на мноого обиден и реши да напусне жилището ми .... след 2 дни се обажда + съобщения колко ме обича и иска да се върне,  но на мен вече ми омръзна да съм крайпътна гара. Проблемът е, че сме от 10г заедно , обичаме се и по навик може би , странно е вкъщи без него , но поне имам желание да се прибера... та ако може съвети,  ще съм благодарна
Непростимо е да се опитва да ограничава контактите ти и на децата ти с твоите родители. Сама виждаш, че ти е по-спокойно сега и вече имаш желание да се прибираш вкъщи когато го няма. За какво ти е да се връща? Да си безгръбначно пак?


А за Tyra: ударил ли те е веднъж, пак ще го направи. Още повече че според неговата култура го приема за нормално. Явно не виждаш ясно картинката, щом питаш мината ли е границата. Не само е минала, но и по-зле. Аз не бих простила нито шамарът, нито обидите.

# 25
 • Мнения: 2 949
Тайра, каква е файдата да е много висок и с винаги растящи доходи (знам, че имаше още много, ама това съм запомнила от твоите изисквания), като ще те шамаросва? Пренареди си приоритетите. При мен номер едно винаги е било изискването да е добър човек. Това изключва всякакъв бой и обиди. Звучи семпличко, но е много важно, основата на всичко. После вече аз лично държа на смелостта (не мога да си представя да съм със страхлив мъж), да не е скръндза (грозно качество, но пък съм ОК с това да е беден) и още някое там. Ти си имай твоите лични изисквания, каквито ще да са те, но това за добротата на човека го изтегли напред в първостепенна позиция, че без него кофти. Ей сега си представих и как ще се почувства детето ми, ако баща му ми плесне един шамар пред него. Ще изпадне в ужас. Ти нали търсеше добър баща (това също си го спомних)? Това значи и добро отношение към майката.

# 26
 • Мнения: 14 934
"С един мъж трябва да ми е ДОБРЕ. Да ми е зле мога и сама!". Това е. Просто е. Не ми ли е о. к. с него, значи не трябва да сме заедно. Животът е мнооооого кратък, единствен е, не желая да го пропилявам /подарявам на хора, които не го заслужават.

# 27
 • Мнения: 312
Благодаря на всички! Иначе, аз никога не съм мислила, че от слабост той може да направи толкова глупости.
Бях на гости в семейството му. Той е отговорен син, брат, приятел. Към мен винаги е бил мъжкар и джентълмен досега.  Въобще той ми е показвал досега съвсем друго отношение. От там идва и объркването.
Едва ли ще се върна в тези отношения. За мен са поредните провалени...

# 28
 • Мнения: 919
Тайра, замисли се тези алкохолни изцепки често ли са? Да не се окаже, че прекалява с алкохола често? А и от алкохала падат задръжки, та може много от казаното да го мисли.
  Аз се борих 15 - 20 години за своя брак. Накрая алкохолът беше този, който ми реши проблема. В последствие разбрах колко ме е лъгал. А аз лъжи трудно прощавам.
  И аз го мислех за добър човек. Но пиян става много агресивен и тогава разбрах, че иска да е добър или се прави на такъв, но дълбоко в душата му живее властен егоист, който полудява   ако не стане неговото.

# 29
 • Мнения: 311
Tyra, премината е границата в момента, в който отсрещния решава, че не сте човек и Ви посяга физически. От там нататък е въпрос на време за следващия шамар. Така той се научава да греши, а Вие да прощавате. Докато дойде моментът на безсилие да промените ситуацията. Не стигайте дотам!
Другото момиче, което се включи със сходен проблем, съветът ми е същият. Щом е дотолкова егоист и манипулатор да иска да Ви отдели Вас и децата Ви от най-близките Ви, изобщо не Ви обича. Просто иска да нямате никаква опора в живота и да Ви подчини изцяло, вече по какъв начин - аз предполагам...
Успех, момичета! Действайте смело и не пропилявайте секунда от така ценния живот!

# 30
 • Мнения: 264
И психическото и физическото насилие са признак на слабост. Никога не съм харесвала слабохарактерни мъже.
Няма универсална рецепта за тръгването. Със сигурност бих му била шута ако ме насилва.
Изневярата никога не ми е била задължителна причина за раздяла.
До вътрешно усещане е.

# 31
 • Мнения: 312
Не бих обвинила алкохола за това, а характера му. Разбира се, алкохола кара човек да се отпусне. Иначе, той няма зависимост. Може дълго време да не пие.
По-скоро той е възпитан със строго патриархални ценности. Не спря да ме учи каква трябва да бъде жената. Според мен, целият проблем е, че се влюби в "лоша" жена. Под лоша, такава, която пуши, пие и не се притеснява да каже какво мисли.
Имам късмет, че сме в България. Ако бяхме в Русия, там щеше да е по-зле. Тяхното общество е по съвсем друг начин настроено към тези неща, включително и домашното насилие не е криминализирано... Не казвам, че се счита за нормално, но при много ситуации оправдано.

Мисля, че имаме културни различия. По-скоро не заради различните националности, а поради различно възпитание.

Лошото е, че се виждаме всеки ден. Няколко дни сигурно ще ми е доста тежко, но съм много обидена и разочарована и не мисля да прощавам или говоря с него.

# 32
 • Мнения: 23
При нас доста често взеха да стават скандали. ММ просто не иска да се затормозява да обсъдим даден проблем. Когато тръгна да казвам нещо, което ме притеснява се започва от негова страна с едно крещене, едни закани за раздяла и изнасяне, обиди, при това много грозни обиди. В последно време като се прибере от работата сяда на лаптопа да играе, като сложа вечерята си пуска филм, а като си легнем си взима телефона пак да играе. Като му направя забележка, че буквално е залепен за лаптопа, телевизора и телефона той започва да се ядосва и да ми крещи, че не пречило и така да си говорим. Една вечер реших изключих телевизора, докато вечеряме, то започна едно офкане, едно тъпо гледане. Взе сериозно да ми омръзва, провели сме сумати разговори, но той дори не ме чува. Мисли си, че все той е прав.

# 33
 • Мнения: 312
При нас доста често взеха да стават скандали. ММ просто не иска да се затормозява да обсъдим даден проблем. Когато тръгна да казвам нещо, което ме притеснява се започва от негова страна с едно крещене, едни закани за раздяла и изнасяне, обиди, при това много грозни обиди. В последно време като се прибере от работата сяда на лаптопа да играе, като сложа вечерята си пуска филм, а като си легнем си взима телефона пак да играе. Като му направя забележка, че буквално е залепен за лаптопа, телевизора и телефона той започва да се ядосва и да ми крещи, че не пречило и така да си говорим. Една вечер реших изключих телевизора, докато вечеряме, то започна едно офкане, едно тъпо гледане. Взе сериозно да ми омръзва, провели сме сумати разговори, но той дори не ме чува. Мисли си, че все той е прав.

На мен ми кипна в последния разговор, именно докато говори с мен през телефона си. Не знам какво се случи, но просто го приех за много голяма наглост и неуважение. След това казах, че имам самоуважение и приключваме. Микроизражението му беше ужасно треперене на лицето.
Преди се е случвало да казвам, че е край и затова според мен сега не ми вярва... Но проблемът си е негов.

# 34
 • Мнения: 7 817
Не знам. Моята търпимост към каквито и да е "мъжки номера" клони към нула... Нищо, което ми бърка в нервите сериозно не бих търпяла.

# 35
 • Мнения: 4 237
Цитат
. В последно време като се прибере от работата сяда на лаптопа да играе, като сложа вечерята си пуска филм, а като си легнем си взима телефона пак да играе. Като му направя забележка, че буквално е залепен за лаптопа, телевизора и телефона той започва да се ядосва и да ми крещи, че не пречило и така да си говорим.
А замисляли ли сте се, че ако спрете да се държите като прислужница и придатък, той няма да си позволява подобно отношение. Проблемът тръгва оттам, че много жени приемат за нормално подобно отношение и когато нещата навлязат в напреднал стадий на простотии, се почва "ама, какво стана". Да, сега ще се каже, че той не е бил такъв, променил се е. Ами, не, той си е бил такъв, но някой е носил розови очила и после те са се счупили.

Тайра, бъди по курназ (превеждам за "младите" – отворена, смела, безстрашна). Границите не само, че са преминати при теб, а и ми се струва, че са твърде широки. Либералното мислене ти играе лоша шега. Големият избор е да можеш да избираш в тесни граници, а не да приемаш всичко с мисълта, че си свободомислеща.
Те в Русия обикновено жените бият мъжете, така че го почвай (шегувам се на твой гръб, извини ме, но ми стана смешно).

# 36
 • Мнения: 83
Заради един шамар да се разделяте ... не знам. Аз почти нямам интимен партньор, който да не ми е посягъл в някаквъв момент. Разбира се, аз съм мъж и се счита, че не може да се оплаквам и да отразявам такива неща.

Отностно дали да продължиш да си с даден човек ... винаги е трудно решение. Човек, трябва да си даде сметка, как се чувства и какво дава/получава от връзката. Разбира се, добре е да има и преспектива. Емоционалната памет е само 3 месеца. Ако се разделите и не си превърташ 'хубавите' спомени в главата, като филм .. след 3 месеца ще си възстановена. Същото важи и ако се сдобрите и си простите и твоя приятел си коригира поведението. Ако смяташ, че това негово виждане е непоправимо вкоренено в него и ти не може да живееш така, просто се разкарай.

# 37
 • София
 • Мнения: 393
Заради един шамар да се разделяте ... не знам. Аз почти нямам интимен партньор, който да не ми е посягъл в някаквъв момент. Разбира се, аз съм мъж и се счита, че не може да се оплаквам и да отразявам такива неща.


Laughing Laughing Laughing

Ма в никакъв случай. Какво е един шамар?!?

Дай малко инфо за тия интимни партньори. Да не са се наговорили нещо, та всички в някакъв момент започват да ти посягат?

(Колко мъка има по тоя свят....)

# 38
 • Azeroth
 • Мнения: 4 231
На мен повече ми хареса това, че емоционалната памет била 3 месеца Joy
Това го кажи на всички травмирани в детството си хора, които дори не помнят какво точно се е случило, но психиката им все още помни!

И за да не съм голословна, h7akhu, теб кой те е пляскал като малък, че си толкова толерантен към шамарите и явно все жени, които пляскат си намираш "случайно"?

# 39
 • София
 • Мнения: 751
Авторке, започнала си да се чувстваш и държиш като жертва. Била го провокирала за шамара. Глупости! Колкото и да провокираш, истинския мъж знае как да се контролира и няма да те удари. Така че бягай, докато все още виждаш реално нещата. Освен това явно този си търси жена, която ти очевидно не си, а е почнал да те обработва с “ ти си лошата, но аз ще тр науча как...” И последно, не мисля, че народността му е изцяло фактор за това, че е насилник. Навсякъде има такива. Изходът ти е само един- прекъсни всякакви връзка с него. Но ако сме прави за него,  няма да ти е лесно, ще те преследва още дълго. Дано мине всичко лесно и безболезнено.

# 40
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 483
Психически тормоз, унижение и липса на уважение са нещата, които ме накараха да си тръгна от 11-годишна връзка, седем от които в брак. Постоянни критики, "ти да мълчиш!" и "за нищо не ставаш" до побъркване. Научих си урока - оттогава не търпя някой да ме настъпва по никакъв повод. Както отбеляза някой назад - ако усетя, че без него ми е по-добре, по-спокойно, по-приятно отколкото с него, казвам край.

Физическото насилие, дори един-единствен шамар, дори посягане да е, не бих търпяла и секунда. Опитвам се да науча и дъщеря ми да има същата нетърпимост към такива изпълнения. Струва ми се абсурдно да стоя във връзка с някой, който вече ме е ударил.

# 41
 • Мнения: 782
Българското правителство не подписа Инстанбулската конвенция за насилието над жените !!!

# 42
 • Мнения: 6 924
"С един мъж трябва да ми е ДОБРЕ. Да ми е зле мога и сама!". Това е. Просто е. Не ми ли е о. к. с него, значи не трябва да сме заедно. Животът е мнооооого кратък, единствен е, не желая да го пропилявам /подарявам на хора, които не го заслужават.

И аз мисля така.

# 43
 • Шумен
 • Мнения: 1 012
Ти наистина ли си мислиш, че същността на въпросната конвенция е защита на жените от насилиие?! Да не говорим, че на практика тя ще е неприложима по отношение на насилието над жени и задължително приложима за всичко друго, залегнало в нея, което е истинската причина да не бъде подписана от няколкото държави, между които и България.

# 44
 • Мнения: 782
Ти наистина ли си мислиш, че същността на въпросната конвенция е защита на жените от насилиие?! Да не говорим, че на практика тя ще е неприложима по отношение на насилието над жени и задължително приложима за всичко друго, залегнало в нея, което е истинската причина да не бъде подписана от няколкото държави, между които и България.
Не ви вярвам на нито една дума.
Аз пък съм запозната, така че кьор фишеци...(не)благодаря ви за включването.
Да не спамим темата.

# 45
 • Мнения: 1 703
Със или без конвенция побойниците си остават такива и не е работа на полицията да решава вътреличностни отношения.

# 46
 • Шумен
 • Мнения: 1 012
Моля, въпрос на гледна точка.
На въпроса: спирам да бъда част от връзка, в която има опити за психически тормоз. Физически не ми се е случвал. Патологична ревност, лъжа, незачитане на лично пространство и достойнство, манипулации от всякакъв вид.

# 47
 • Мнения: 1 753
Изневяра и физическо насилие.Директно си тръгвам,без да се обръщам.

# 48
 • Мнения: 198
Когато вече не искам човека и не виждам нищо , ако го искам малко поне бих се опитала да се получат нещата . Вече връзките много бързо се разпадат .

# 49
 • Мнения: 1 102
Много са май нещата, които не бих простила и повечето доколкото попрехвърлих страниците, сте ги описали. Simple Smile
Основната повратна точка за мен сякаш е когато се усетя, че трайно съм загубила способността си да се смея на глас и от сърце, в съвместния живот с един човек и/или в неговата компания.
Другото към, което изпитвам нулева търпимост е позволяване от страна на мъжа на силно, обсебващо вмешателство в личните ни отношения от трети лица (най-често родителите му или приятели също).

# 50
 • Мнения: 675
Аз си тръгнах след продължително психическо насилие, което се изразяваше в пасивна агресия, пренебрежение. Чрешката на тортата беше, когато ме излъга, че е зает във фирмата, а беше отишъл сам или с друг на почивка.
Разбрах го от майка му. После излезе, че не съм му уважавана личното време и пространството.
Още ми стои буца в гърлото като се сетя.

# 51
 • Ню Йорк/София
 • Мнения: 340
Не бих и не прощавам лъжа под никаква форма. Независимо дали говорим за интимни или приятелски отношения.

Лъжата е предателство, лицемерие, изневяра - във всичките й форми и за мен е непростима. Забравям, изтривам, прощавам в себе си.
Така приключих много дълги приятелства, шат с брадвата и приключваш. Същото е и с интимните партньорства.

# 52
 • София
 • Мнения: 1 180
Аз обичам жената да забива нокти в задника ми при мисионерска, както и аз да я шамаря леко на задна.
Долу ръцете от дупЕтата, Конвенцио.

# 53
 • Мнения: 165
Аз обичам жената да забива нокти в задника ми при мисионерска, както и аз да я шамаря леко на задна.
Долу ръцете от дупЕтата, Конвенцио.

Joy
И не би простил липсата на маникюр или ?

# 54
 • Мнения: 236
Здравейте, често в отговорите ви присъства психично насилие? Как точно разбирате и определяте това?

# 55
 • Мнения: 6 216
Липса на доверие, лъжа, лицемерие, изневяра, физическо и психическо насилие,липса на уважение и зачитане на личното пространство, както и на човека като такъв. Има неща които са в основата на всяка една истинска връзка. Наруши ли се някое от тях, всичко се срива и неминуемо води до крах рано или късно.

# 56
 • Мнения: 14 934
Здравейте, често в отговорите ви присъства психично насилие? Как точно разбирате и определяте това?
Ами аз назад писах... Трябва да се чувствам добре с даден мъж, да ми е спокойно с него, да не се притеснявам да изкажа мнение, да съм себе си без страх.

# 57
 • Мнения: 782
Здравейте, често в отговорите ви присъства психично насилие? Как точно разбирате и определяте това?
Същото кат физическото, ама без бой.

# 58
 • Мнения: 675
Здравейте, често в отговорите ви присъства психично насилие? Как точно разбирате и определяте това?
Психическото население при мен беше липса на всякакъва емпатия, не заинтересованост, нежелание да се обсъждат проблеми, наказание с мълчание, заплахи, че ще ме напусне ако не започна да бъда еди каква си, викане, игнориране. Нежелание за емоционална близост, само секс, но когато той пожелае. Забележки за всичко. Унижение пред близки, отново с повишаване на тон.
Не е нужно да те удрят на почивки, за да разбереш, че си тормозен.
Пасивна агресия.

# 59
 • Мнения: 3 008
Съгласна с Лорелада. Добротата ми е важна. Няма ли я, ами нищо няма...Когато човек по природа, истински си е добър, няма да ги има всички изброени причини за раздяла в темата. Добротата макар и да звучи скромно и тривиално е основата.

Този си е манипулатор отсегде- това към авторката.

# 60
 • София
 • Мнения: 393
Здравейте, често в отговорите ви присъства психично насилие? Как точно разбирате и определяте това?

Хубав и смислен въпрос! Simple SmileFlowers Hibiscus

За мен психичното насилие е форма на автоагресия, докато физическото - на външна. Ако съм във връзка с някой, който не се грижи за нуждите ми, пренебрегва ме и ме лъже и това предизвиква тъга, ярост, сълзи, безкраен телефонен рейд с някоя приятелка или внезапно заминаване нанякъде за неопределено време то това означава, че съм влязла в ситуация, в която незаслужено тормозя сама себе си. Или с други думи - насилвам се психически, оставайки в тази връзка. Другият е отговорен дотолкова, доколкото е създал очаквания, които заради негова си характеропатия не може да покрие.

# 61
 • Мнения: 638
Бих си тръгнала заради насилие под каквато и да е форма (и не само към мен), заради безразличие в партньора или лъжи от типа "знам, че знаеш, че лъжа, но си наивна/зависима/глупава и ще ми простиш".

# 62
 • Магнаурската школа
 • Мнения: 3 430
По темата:
1. Насилие във всяка една форма.
2. Системни лъжи, лицемерие, неуважение.
3. Инфантилщини от рода на това човека отсреща да направи някаква глупост и след това да се държи "хахаха, хихихи", все едно НЕ е направил нищо.
Това ми идва на първо четене. В случаи на точка 1 или 2, търпя до едно положение. В случай на точка 3, директно разписвам обходния лист БЕЗ право на обжалване.

# 63
 • Шумен
 • Мнения: 1 012
Психическият тормоз е да те прави на луда вербално най-вече, да ти вменява вина, да се изкарва вечната жертва, ти да си виновна за всичко, да те манипулира тънко тънко,  да използва слаби места, да те превръща в друг човек, който няма  общо с теб. Това е най-общо казано и според мен. Този вид тормоз е много мръсен и е също толкова противен, даже и повече от физическия. Има големи майстори в неговото прилагане, но с годините и опита ти стават ясни много по-бързо, отколкото на 20-30 г.

# 64
 • Мнения: 355
Тормоз - независимо дали е физически или психически
Системни лъжи
Системни изневери

# 65
 • Мнения: 48
Всичко се прощава, ако има общи интереси.
Е, изключвам тормоз под всякаква форма.

# 66
 • Мнения: 714
Вие кога бихте си тръгнали?
При подигравки и присмех. Знам за един случай, при който мъж наричал жена си с най-грозните имена и че е грозна, дебела, глупава (руса, синеока и съвсем нормално изглеждаща жена на средна възраст, която на всичкото отгоре работи ръководна позиция в банка!). Повръща ми се от такова отношение. Нито една изневяра не може да се сравни с това да те деградират, тормозят и унищожат като личност. Тя си го е обяснявала с някакъв популярен синдром, който той официално не иска да тества и търпяла, но аз не бих. Няма причина да стоя при такъв човек.

# 67
 • Мнения: 6 924
Е това не мога да го разбера...
Как така обичаш някой ,който те тормози.
Мазохизъм ли е,стокхолмски синдром ,...какво?

# 68
 • София
 • Мнения: 15 747
Скрит текст:
Вие кога бихте си тръгнали?
При подигравки и присмех. Знам за един случай, при който мъж наричал жена си с най-грозните имена и че е грозна, дебела, глупава (руса, синеока и съвсем нормално изглеждаща жена на средна възраст, която на всичкото отгоре работи ръководна позиция в банка!). Повръща ми се от такова отношение.
Нито една изневяра не може да се сравни с това да те деградират, тормозят и унищожат като личност.
Скрит текст:
Тя си го е обяснявала с някакъв популярен синдром, който той официално не иска да тества и търпяла, но аз не бих. Няма причина да стоя при такъв човек.

10000% съм съгласна с това.

# 69
 • Мнения: 675
Veni, обикновено тормозът не започва от ден първи.
Това е уловкката. При мен се случи след години на приятелство и чудесно отношение.
Когато еуфорията му приключи си показа действителното отношение. Чувствата не могат да изчезнат от раз. Затова и "жертвите" на подобни хора трудно решават да си тръгнат.
Така ти объркват представите и ти вменяват вина, че се чудиш дали наистина ти не си в ред.

# 70
 • Мнения: 7 792
А съм шампионка по тръгванията, хубавото е, че вече веднага хващам червените сигнали и бързо прекратявам..)
Тръгвала съм си - заради чувството, че съм предадена; заради лъжите; заради това, че не харесвам начина покойто ме обичаше; заради това, че не понасях егоизмът му;
Браковете ги прекратих, когато усетих, че съм минала здравословната граница на търпенето и ми се включи защитния механизъм.

Тайра, от товакоето разбирам за връзката ти - тя вече е "заминала". Щом си задаваш такива въпроси - значи любовта е отлетяла, или въобще не я е имало, просто привличане и готин секс. Това не е любов и не си струва да влачиш подобни отношения.

# 71
 • Варна
 • Мнения: 2 460
Лъжа, фалш, апатия, пороци - споменати са. Бих прекратила връзка , ако един от двама ни не е щастлив и удовлетворен , дори и без сериозни доводи .

# 72
 • Мнения: 782
Veni, обикновено тормозът не започва от ден първи.
Това е уловкката. При мен се случи след години на приятелство и чудесно отношение.
Когато еуфорията му приключи си показа действителното отношение. Чувствата не могат да изчезнат от раз. Затова и "жертвите" на подобни хора трудно решават да си тръгнат.
Така ти объркват представите и ти вменяват вина, че се чудиш дали наистина ти не си в ред.
Judit Becker, никой не може да те накара да се чувстваш като нищожество, ако ти самият нямаш вътрешната несигурност, че си точно такова и може би заслужаваш всичко това.
Затова, някои жени просто търпят. Аз така си го обяснявам.
Позволявам си да те репликирам тук и да не се съглася.
Винаги, когато те чета имам усещането, че сякаш си тренирана да изпитваш вина за всичко. Даже се чудя къде успяваш да я поемеш ?
Явно, просто си си такава.
Което не е лошо. Обаче, звучиш винаги много разочарована от мъжете. Не вярвам пък само лошо да е било ? Хайде, хайде, сигурно хубавите моменти са били много повече. Много драматизъм вкарваш. Enjoy your life 😜

# 73
 • Мнения: 675
Teresa, не случайно съм писала, че не се случва веднага и разбира се, че имам и хубави моменти, но в сравнение с това, което ми причини, всичко губи смисъл.
Не знам къде толкова си ме чела, но не пожелавам това да е причина, за раздяла.
Само не го играй психолог, защото е несериозно.

# 74
 • Мнения: 714
Как така обичаш някой ,който те тормози.
За щастие не си срещала психопати явно. Едни такива чаровни, сладкодумни, обаятелни, концентрират се върху теб и дават цялата любов и внимание на света, докато не решат, че искат да те фраснат в земята, за да те повдигнат отново, докато ти дори им благодариш. Видяла съм го, за щастие не е било на мой гръб, но е изключително трудно да слезеш от това влакче на ужасите. Спокойно, мило и щастливо до следващото спускане, после пак романтика и прелест, за да ти изтръпнат краката на завоя... И човекът се скапва, а другият дори не чувства всичко това, защото познава само майнд-геймс.

# 75
 • София
 • Мнения: 22 055
Може и да се случва веднага, но да си влюбена и загубена и да го мислиш за любофф. Гледам тука една съвсем млада двойка в квартала - ама я е хванал през врата, ама я мляска, не я пуска. А познавам момчето, знам го какъв е и че е склонен към насилие. Обаче тя явно е много влюбена, горката. Да видим до къде ще стигнат.

# 76
 • Мнения: 355
Всичко се прощава, ако има общи интереси.
Е, изключвам тормоз под всякаква форма.
тук не съм съгласна.. независимо от общите интереси, собственото ми аз и децата ми са над всичко

# 77
 • Мнения: 12 265
Да уточня, че има разлика между връзка и съжителство.
Може да има съжителство и без връзка.
И двете прекратявам незабавно при най-малкото физическо насилие; финансова измама; зависимост на партньора; системно неприемливо отношение към децата.
Мога да продължа да съжителствам с някого като съквартирант, ако съм принудена от обстоятелствата или в момента ми е по-изгодно, или така предпочитам - докато поискам нещо друго - при: изневяра; емоционално отчуждение; липса на общи цели; несъвместимост на характерите и основни ценностни несъответствия; ако не е травматично в ежедневието и децата го предпочитат пред раздялата ни. Но това само при положение че вече не ми пука за него. Ако имам чувства, по-скоро бих напуснала. За щастие никога не съм била финансово принудена да съм с когото и да било.

Прави ми впечатление, че хората на по-млада възраст, с по-кратки връзки и без деца са по-безкомпромисни Simple Smile

# 78
 • Мнения: 2 648
Време е да си тръгна, когато мъжът ми започне да ми мирише зле. Перифразирам Морис Дрюон - "няма нищо по-отвратително от потта на мъж, когото си престанала да обичаш".
Та така - без значение какво се е случило и кой е виновен , ако една жена спре да усеща миризмата на един мъж като хубава, е време да си ходи.

# 79
 • Мнения: 782
Teresa, не случайно съм писала, че не се случва веднага и разбира се, че имам и хубави моменти, но в сравнение с това, което ми причини, всичко губи смисъл.
Не знам къде толкова си ме чела, но не пожелавам това да е причина, за раздяла.
Само не го играй психолог, защото е несериозно.
Ок, бе мацка ! Готина си, аз те харесвам, затова те чета. Просто ми звучиш винаги много тъжна.
Извинявай, не съм искала да те подразня с псевдо психоложките си заложби😜
Дано да срещнеш човека за теб и да ти в готино. Желая ти го искрено.

# 80
 • Мнения: 48
Всичко се прощава, ако има общи интереси.
Е, изключвам тормоз под всякаква форма.
тук не съм съгласна.. независимо от общите интереси, собственото ми аз и децата ми са над всичко
Понякога собственото аз може да подтикне партньора към изневяра, да речем.
Деликатна е всяка ситуация, ако погледнем  по-обективно обаче, всичко опира до това, какво се търси в една връзка.

# 81
 • Мнения: 1 703
Понякога собственото аз може да подтикне партньора към изневяра, да речем.
Не го реквай, това си е чисто пораженческо мислене.

# 82
 • Мнения: 7 817
Е като го е подтикнало, може и занапред да го подтиква (само да кажа) Simple Smile Та за какво да се занимаваш?

# 83
 • Мнения: 48
Исках да кажа, че проблема може да е в нашия телевизор, дали осъзнато, или не ...

# 84
 • Мнения: 27 644
Преди бях категорична, че изневяра не бих простила. Край, това ми е било най страшното. Мдааа, сега от призмата на опита знам, че сигурно нея бих простила, но мачкането на самочувствието, пренебрежението и игрорирането не мога.

# 85
 • Мнения: 782
Исках да кажа, че проблема може да е в нашия телевизор, дали осъзнато, или не ...
И ? К'во праим тогава ? Прощаваме ли или си тръгваме ?

# 86
 • Мнения: 48
Зависи как сте си подредили живота и дали е комфортна средата, дали е осъзната споделената вина.

# 87
 • Мнения: 12 265
Исках да кажа, че проблема може да е в нашия телевизор, дали осъзнато, или не ...

Никогаш!!!!

# 88
 • Мнения: 1 703
Исках да кажа, че проблема може да е в нашия телевизор, дали осъзнато, или не ...

Никогаш!!!!
Абсолютно! Проблем с телевизора няма - сигнал перфектен, кабелна, картина ... на който не му харесва обаче как предава, ами негов си проблем.

# 89
 • Мнения: 782
Зависи как сте си подредили живота и дали е комфортна средата, дали е осъзната споделената вина.
Звучи перфектно, но дали е приложимо в реалният живот ?  Все пак сме хора, не сме неодушевени предмети.

# 90
 • Мнения: 1 141
Изневяра бих простила, ако е еднократна забежка. Ако има влюбване, чатчета, писаници колко е прекрасна и как мисли за нея, край. В едно семейство може да се случат много по-лоши неща от една изневяра.
Бих си тръгнала при насилие и при неглижиране на семейството, т.е.аз и детето, за сметка на други хора.

# 91
 • Мнения: 3 507
Човек е склонен да прощава това, което сам би направил.

# 92
 • Мнения: 236
Да ме смятат за тъпа и да се опитват да ме лъжат постоянно. Всеки има право на лично пространство и може да премълчи нещо, но да ми играят циркове с цел заблуда - не са познали. Физическото насилие няма да го коментирам. Нямам роднини жени, които са малтретирани и от малка съм възпитана, че това не е нормално. Вербално насилие имах от страна на родители и съм доста чувствителна на тази тема, така че и такова поведение не бих толерирала.

# 93
 • Ню Йорк/София
 • Мнения: 340
Та така - без значение какво се е случило и кой е виновен , ако една жена спре да усеща миризмата на един мъж като хубава, е време да си ходи.

Абсолютно, да!!!! Категорично!
Сякаш любовта е и в моя нос, там я усещам, не в сърцето.

# 94
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 831
Предателство, и/или лъжа. За какво се боря, и какви ценности следвам, е ясно от самото начало. Когато човека до мен ме предаде в първото, или лъже за второто, нещата приключват.

# 95
 • Мнения: 48
Е да де, ама след 20 години брак, деца, малко е пресилено да се твърди с такава категоричност каквото и да било.
Забежките (изневяра, еднократна, не паралелна връзка), смятам, че не са кой знае какво предателство, и ако жената/мъжа е достатъчно силна и философски настроена личност, не би следвало да се дестабилизира до степен разруха на граденото.

# 96
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 831
Е да де, ама след 20 години брак, деца, малко е пресилено да се твърди с такава категоричност каквото и да било.
Щото тук масово сме на по 20г, и тепърва ни предстоят тези неща Grin Hearts
Скрит текст:
Не съм философски настроена личност, и ако мъжа до мен няма намерение да помага в житейските борби, или не му допадат моите ценности, как точно ще смелим брашно заедно? Хората се променят, и някои неща мога да преглътна, други не мога - за мен ценности и цели са фундаментални. Така че да, деца сме правили, дом сме градили, и каквото там още ти хрумне. Но ако в един момент отношенията ни се счупят непоправимо, до колко смяташ че ще имам нервите на 40-45-50 да се занимавам с кариерата, ипотеката, децата, къщата, и всичко останало, и отгоре на това този индивид дето тотално е загубил уважението ми, но яде на една маса с мен?

# 97
 • Мнения: 1 980

И какво ще е това неприемливо отношение към децата? Да ги побийва?

# 98
 • Мнения: 12 265


И какво ще е това неприемливо отношение към децата? Да ги побийва?
За побийване въобще не говорим.

# 99
 • Мнения: 1 980
Викането и обиди не са отменяни, затова реших, че е бой.

# 100
 • Мнения: 14 934
Е да де, ама след 20 години брак, деца, малко е пресилено да се твърди с такава категоричност каквото и да било.
Забежките (изневяра, еднократна, не паралелна връзка), смятам, че не са кой знае какво предателство, и ако жената/мъжа е достатъчно силна и философски настроена личност, не би следвало да се дестабилизира до степен разруха на граденото.
Добре де, защо все прецакания трябва да се настройва философски и да се примири? Защо веднъж поне, нямаше подобен съвет /упрек към мизерника - изневерител :да се настройва философски и да го /я държи в гащите?! Значи неверника си хойка и не му дреме за граденото 20 години, но потърпевшия трябва да прояви разум и да пази граденото? Изключително цинично.

# 101
 • Мнения: 7 817
Да бе, за какво да се занимавам, че и да живея с мъж, който се е сближил с някоя друга, като навън е пълно и с други мъже. Никой не е единствен и незаменим, каквито и общи имоти и деца да имате - това са фактите.

А която жена вярва е еднократната забежка е просто наивна. Най-нормално е ако залитнеш някъде извън къщи, да ти хареса доста. И тогава как сядаш мирен обратно у дома не е ясно ... Wink

# 102
 • Мнения: 997
Има си модели на поведение. Ако при криза в отношенията или от скука човек има навик да търси навън, винаги ще търси навън в такава ситуация. Ако ще и след 5 години да дойде такъв момент, той / тя хросто е такъв. Същото с лъжите и насилието. Човек, който не му е отвътре, не прави такива неща. Той/тя го няма в себе си. Ако го има, то си е там и чака ситуацията да се прояви.

# 103
 • Мнения: 12 265
И аз съм на това мнение.
Всички постоянно търпят външни провокации. Но различните хора реагират различно.
Така че не, не е повредата в телевизора на мамения, нито пък причината са прословутите дефицити във връзката.

# 104
 • Мнения: 2 396
Има дребни непростими неща, има и големи непростими неща. Въобще-непростими неща има предостатъчно на света. И всеки според търпилото си търпи, прощава или не търпи и не прощава. То не е задължително да простиш, за да останеш във връзка. Някои остават във връзка и не простили. На кой колко му е търпилото е много относително, дори при един и същи човек едно и също "провинение" действа различно.
Отделно, че на 20 се прощават лесно всякакви неща и дребни и не толкова. След  20 години живот в прощаване на нещо си, в компромиси, във вечно съобразяване, дори да не е с един и същи партньор, а с различни, ми то ти идва байгън, както се казва.
Не си ли на една честота с партньора и паднал косъм от главата му не мож му прости.
Аз лично съм прощавала доста смущаващи за някои хора неща, но общо взето тези хора си говорят само, докато не изпаднат в някакви сходни ситуации, в които се оказва, че въобще не са толкоз ербап колкото се пишат и правят двойни компромиси.
И изненадващо охладнях и се отдръпнах в момент за нещо дребно, което явно ми е било капката, която да прелее от чашата. Точно както по-нагоре някой беше описал-видях го как пие вода и се отвратих. То е малоумно, не точно защото човекът е пил вода, а че изведнъж очите ти са видели един чужд човек, явно добре си е постлал, за да стане такъв.
Въобще, на етап от живота си съм, в който мъж не може да ме разклати със сценки. Не търпя. Отказвам да полагам усилия на него да му е комфортно, имам нужда към себе си да насоча малко усилия да бъда човек, да изживея оставащото ми в мир и спокойствие, а не във вечни анализи на кой какво у е криво.

# 105
 • Мнения: 29
Е да де, ама след 20 години брак, деца, малко е пресилено да се твърди с такава категоричност каквото и да било.
Забежките (изневяра, еднократна, не паралелна връзка), смятам, че не са кой знае какво предателство, и ако жената/мъжа е достатъчно силна и философски настроена личност, не би следвало да се дестабилизира до степен разруха на граденото.
Да, обаче такова нещо като една еднократна забежка не съществува. Има множество еднократни забежки. То е ясно, че ако мъжът/ жената си кръшкат редовно, поне веднъж са ги хващали. Не се заблуждавай въобще. Особено мъжете са царе при хванати в изневяра, да лъжат че това е за първи и последен път.

# 106
 • Мнения: 997
Жените също се сцепват от лъжи като ги хванат. Не е до пол изобщо.

# 107
 • Мнения: 29
Просто споделих мои лични наблюдения и опит. Уви горчив опит.

# 108
 • София
 • Мнения: 1 180
Забелязал съм, че жените изневеряват без особена съвест, защото подсъзнателно винаги търсят да оправдаят изневярата (мъжът ми не ми обръща внимание, не ми е правил скоро комплименти, бях пияна и т.н.). Тъй като са свикнали да им се разминава леко, дори не си правят труда да съчиняват някакви грандиозни лъжи - нещо простичко (дори глуповато), без много обяснения.

Мъжете са гузни когато изневярат, затова измислят цял роман, подплатен с алибита и доказателства.  Не знаят обаче, че мирис на женски парфюм или косъм по сакото им ще отвори кутията на Пандора. Нямат нужда да оправдават изневярата подсъзнателно, защото действат инстинктивно и животински, освен това обществото е по-толерантна към мъжката изневяра.

Дотук с разликите. Отричането и другите неща не са до пол.

# 109
 • Мнения: 12 265
Жените....мъжете...в това отношение споделям народното определение за изневеряващите от двата пола. А иначе мъжете нека си мислят, че тяхното определение е по-ласкателно от женското еквивалентно. Еднаква гадост е и в двата случая. И е до характер. Не е до външни обстоятелства.

# 110
 • Мнения: 48
Не знам дали повечето от вас си дават сметка колко много хора поголовно изневеряват.
Аз познавам няколко, които са ми споделяли, представям си останалите.

# 111
 • Мнения: 638
Изневярата е масово явление. Наскоро се смях много, защото говорих с две жени на по 25 години. Едната се възмущаваше, че другата изневерява на съпруга си, като самата тя без проблем се целува с мъже, различни от приятеля и. Тогава се замислих, че за един човек е неприемливо това, което той самият прави. Хората сме склонни да се извиняваме, вярвайки, че нашата ситуация е с нещо по-специална. Аз в общи линии нямам познати, които да не са изневерявали. В някои случаи се крият добре, в други партньорът си затваря очите, в трети и двете страни си слагат рога. Странно ми е, когато чета крайни мнения тук, защото във форума би следвало да са същите хора, които в реалния живот нямат задръжки.

# 112
 • Мнения: 7 817
Това си е тяхна работа. Важното е да нямам такъв вкъщи.

# 113
 • Мнения: 14 934
Аз пък се замислих... познавам лично само един (1) изневерител. За който знам със сигурност, че е кръшкал. И на мен едно гадже ми изневери преди "милион" години.

# 114
 • Мнения: 48
А, то някои така добре се крият, че трудно може да се хване какъв човек ти е в къщата.

# 115
 • Мнения: 7 817
Съгласна съм, че са много. Но или партньора на кръшкача наистина не знае, или и двамата в семейството са палави, това е обичайната ситуация, ако са си заедно. Има двойки, в които и двамата са флиртаджии и не се дебнат да не се хванат - намерили са се и няма лошо.

И да, може да се преструва някой, но все пак кръшкането изисква някакво време. рядко става в обедната почивка, освен по вицовете Simple Smile

# 116
 • София
 • Мнения: 1 180
А ако и двамата си изневеряват, кой партньор трябва да инициира раздялата и с какъв мотив?
Нещо като семейство суингъри, ама всеки за себе си. 
Thinking

# 117
 • Мнения: 7 817
Никой не инициира нищо, добре са си. Когато и двамата не са вторачени във верността, пак са си ОК.

# 118
 • Мнения: 231
Съгласна съм, че са много. Но или партньора на кръшкача наистина не знае, или и двамата в семейството са палави, това е обичайната ситуация, ако са си заедно. Има двойки, в които и двамата са флиртаджии и не се дебнат да не се хванат - намерили са се и няма лошо.

И да, може да се преструва някой, но все пак кръшкането изисква някакво време. рядко става в обедната почивка, освен по вицовете Simple Smile

Напротив. Точно така се случва, така започват повечето. Служебни обяди, тиймбилдинги.

# 119
 • Мнения: 7 817
Именно, и аз така казвам. Тиймбилдингите с преспивания обаче са "опасните". Обедната почивка освен да се натиснеш в килера какво друго позволява Simple Smile

Колега с 2 деца се изложи да се натиска със секретарката на 20 години в гаража в работно време - охраната ги осветил с фенерче, че му се счуло шум Simple Smile Не им е било много весело Simple Smile

# 120
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 831
Изневярата дали ще се случи, както писа и Black_Sapphire, е до характер, не друго.
Сред близките и приятелите ни изневярата не е "нещо нормално", и не се толерира. А от двойките около нас разделените заради изневяра не са много. Повечето приключиха заради съвсем други проблеми.

# 121
 • Мнения: 48
Добре де, тези, които твърдят, че хората в обкръжението им не изневеряват, как можете да сте сигурни ? Никой няма да дойде да ви се похвали.

# 122
 • Мнения: 638
Доста хора се хвалят или поне споделят с  приятели. Особено при продължителна връзка.

# 123
 • София
 • Мнения: 22 055
Ами ние сме към 30 човека по двойки. Като малко село сме, така че все ще излезе отнякъде причината.

# 124
 • Мнения: 782
На моя приятелка свекър и получил наскоро деменция....
Започнал да нарича жена си с други имена и да и припомня колко им било хубаво в Куба през 77-ма и на Златните през 82-ра. А те дефакто никога не са почивали заедно там. Той бил в служебни командировки.
😂😂😂
Смятай, след 45 год. брак и нито една изневяра !

# 125
 • Мнения: 1 980
Изобщо не е смешно,  тереза.

# 126
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 831
Добре де, тези, които твърдят, че хората в обкръжението им не изневеряват, как можете да сте сигурни ? Никой няма да дойде да ви се похвали.
В един не особено малък град, подобен на нашия, е почти невероятно да кихнеш на центъра, и до час да не се е разбрало в крайните квартали.

# 127
 • Мнения: 782
Изобщо не е смешно,  тереза.
Еми не е тайни, ама факт !

# 128
 • Варна
 • Мнения: 1
Хора и аз минах по този път ,тя ми каза че иска раздяла преди коледните празници миналата година отначало си мислех че се шегува ама после разбрах че е сериозно беше гадно искарахме си празниците заедно и после се раделихме а през цялото време се борех за връзката ама без успех ,все още я обичам ама тя мен никога така ми каза след 3 години заедно

# 129
 • Мнения: 7 792
На моя близка мъжът й изведнъж, след 23 г брак - стана и се изнесе. И не каза защо и никой 3 г не разбра защо. Докато не стана ясно, че чака бебе от 25 г по-млада изгора.
3 г от никъде не изтече информация, предсравяте ли си? И това, след като се изнесе. А те са имали връзка доста преди това също..)

# 130
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 2 997
Не мисля, че ако изневериш трябва да се хвалиш на всичките си приятели. И също така вярвам, че има такова нещо като еднократна изневяра. Понякога във връзките има периоди, в които сте отдалечени по една или друга причина и ако в този момент се подадеш и ти се отдаде възможност е възможно да стъпиш встрани. Виждала съм го при доста мои близки. После обаче се връщат обратно в правия път. И при мен повечето раздели при приятели са били поради други причини, а не поради изневяра. Дори в последната ми връзка се разделих с него заради обсебване, маниакалност и опити за физически тормоз (психическия изобщо не го броя). Така че изневерите падат надолу в класацията.

# 131
 • София
 • Мнения: 393
На моя близка мъжът й изведнъж, след 23 г брак - стана и се изнесе. И не каза защо и никой 3 г не разбра защо.

И аз имам роднина с такъв тип история. 3 г.живот в неизвестност и догадки си е ад под небето. Затова все повече се убеждавам колко по-добра е грозната истина от премълчаната лъжа.

# 132
 • София
 • Мнения: 1 180
Някой ако 3г. не може да усети системните изневери на партньора си, значи е бавноразвиващ, нарочно си е затварял очите или не му е пукало грам. 1-2-3 месеца може да се крие успешно, ама няма начин просто да не се забележат всичките признаци на изневярата с години.

# 133
 • Мнения: 2 396
Обикновено при изневяра всъщност най-бързо нещата се "разтурят". Няма скрито-покрито, може да лъсне малко по-късно, но винаги лъсва и все нещо се раздвижва и случва. Това даже е най-елементарният и лесен сценарий.
Трудно е, когато дълго време в годините се трупат някакви неща. Трудно е, когато тихо и подмолно се случва нещо (нещото дори не е нужно да е изневяра точно, има хиляди други неща). Трудно е, когато е замаскирано. Знаете за сварената жаба историята. Та така е и във връзките, когато леко, тихо и подмолно се случват в началото дребни неща и нарядко, после зачестяват, но ти си приспан. Започваш да се чудиш и маеш, дори има периоди, в които смяташ себе си за виновен за ситуации, които са безумни, които дори не можеш да опишеш с думи прости, толкова са нелепи. Но тези ситуации започват да мигат като червена лампичка в един прекрасен момент, ако ти е останал малко разум.
Та така, чудят се хората дали-или, защото не е така просто винаги. Изневярата е най-лесния вариант/повод да скъсаш връзка всъщност.

# 134
 • София
 • Мнения: 22 055
И@си! Не съм предполагала, че мъж може да пази такава тайна толкова дълго! И е супер гадно за жената - да я мами толкова време.

Името, така е. Аз съм била толкова бясна, че ми се е искало да има изневяра като повод. Ей така, да се свърши. А не да се мъчим. После пак всичко се оправя. Ама някъде дълбоко се чудиш дали се е оправило съвсем.

# 135
 • Мнения: 7 817
Абе аз бях вкопана и вгледана в здравето на бебето ми и грам не съм следила мъжа си навремето, и пак за 2 месеца загрях, че има нещо. Даже непълни 2 месеца. Така че това с годините наистина е крайно невероятно.

# 136
 • Мнения: 1 102
Ако човек е достатъчно наблюдателен и чувствителен се усеща, разбира се. Нелепото е като усетиш, че е така и поставиш въпроса директно "или-или" и се почнат едни безумни искания да изкараш черно на бяло "доказателства". Joy Айде, няма нужда, да се правим на детективи или да плащаме на такива, за да си повярваме на инстинкта и разсъдъка и/или да си признае прегрешилия. Или се осъзнаваш или продължаваш по пътя си, сам.

# 137
 • Мнения: 782
Човек вижда това, което иска да види.
Аз например не ги виждам признаците. Може би са видими за околните, но не и за мен. Аз например съм намирала женска гривна в колата, на вратата от моята страна. Като го питах, мъжът ми вика: "твоя ли е ?" Идеше ми да му шибна един, заради глупостта да си помисли, че бих могла да си купя толкова грозна гривна. На другия ден дойде една от неговите служителки, с която бяха пътували командировка, извини се и си я взе. Не съм си помислила, че спи с нея. Вярвам, че докато са пътували я е свалила от ръката си и после е забравила да си я вземе отново. Може би друга на мое място би си заподозряла изневяра ? Не знам. Ето, че аз не.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 10:48 от Teresa30

# 138
 • Мнения: 2 396
Това няма общо.
Усещанията са на съвсем различно ниво, а не са по намерена или забравена гривна.
Аз също не бих се усъмнила или помислила в такава ситуация.

# 139
 • Azeroth
 • Мнения: 4 231
Ако става въпрос за рандом изневери, които са били просто заради единият секс, може и да се пропуснат. Но връзка, която продължава с месеци/години и има намесени и чувства... трябва да си много загубен, за да не усетиш.

# 140
 • Мнения: 782
Това няма общо.
Усещанията са на съвсем различно ниво, а не са по намерена или забравена гривна.
Аз също не бих се усъмнила или помислила в такава ситуация.
Напротив, има общо. Защото познавам жени, които непрекъснато имат усещането, че им изневеряват, без това да е така.

# 141
 • Мнения: 1 980
Вярвам, че докато са пътували я е свалила от ръката си и после е забравила да си я вземе отново. Може би друга на мое място би си заподозряла изневяра ? Не знам. Ето, че аз не.

Защо да си сваля гривната, докато пътува? Свалила я е, за да не се закача в дрехите му, докато се събличат. Мисли малко!

# 142
 • Мнения: 2 949
Нарочно я е оставила, за да направи проблем между Тереза и мъжа й. Wink Сериозно го казвам, хора всякакви. Тереза, не се хващай.

# 143
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 2 997
И аз съм параноична на моменти, ама Тайничка, по-спокойно я карай 😂
Може да е паднала просто и да не е обърнала внимание. Причини да искаш.
Лорелада, съгласна съм че има всякакви хора и някои от тях могат да са много подли. Имахме една позната, която се буташе да ни става близка приятелка и редовно ми се хвалеше с кого е спала и как е минала гаджетата на всичките си приятелки. Е, пробва се и при моя мъж, ама номерът не мина и много бързо беше отсвирена. Та да, змии да искаш на тоя свят. 😁

# 144
 • Мнения: 1 980
Нарочно я е оставила, за да направи проблем между Тереза и мъжа й. Wink Сериозно го казвам, хора всякакви. Тереза, не се хващай.

Лорелада, тази жена ще да е някоя голяма куч.. кучинка.

# 145
 • Мнения: 14 934
Човек вижда това, което иска да види.
Скрит текст:
Аз например не ги виждам признаците. Може би са видими за околните, но не и за мен.
Аз например съм намирала женска гривна в колата, на вратата от моята страна. Като го питах, мъжът ми вика: "твоя ли е ?" Идеше ми да му шибна един, заради глупостта да си помисли, че бих могла да си купя толкова грозна гривна. На другия ден дойде една от неговите служителки, с която бяха пътували командировка, извини се и си я взе.
Скрит текст:
Не съм си помислила, че спи с нея. Вярвам, че докато са пътували я е свалила от ръката си и после е забравила да си я вземе отново. Може би друга на мое място би си заподозряла изневяра ? Не знам. Ето, че аз не.
Мъжа ти има връзка.Но явно не е особено важна, за него, щом не иска да се развежда.Засега.Другата обаче, има други планове.И прави нужното, за да разбереш за тях.Сега, защо мъжа ти чак на другия ден измисля обяснението, не знам...най-вероятно не е знаел на коя подчинена може да разчита да го покрие.Или е сметнал, че най-удачния вариант е да ти прати за обяснение най-безопасната, според твоите критерии.

Дори не ми хрумва причина, основателна и несъмнителна, при която би ми хрумнало да си свалям и ОСТАВЯМ в колата му-на колега/шеф, гривната.Ако толкова ми пречи или ме дразни, свалям я и я пускам в чантата си.Не я зарязвам по чужди коли.

# 146
 • Мнения: 7 658
Тъй де ,радведете жената сега...

# 147
 • Мнения: 638
Май на никоя дама не и се е откопчавала гривна/верижка. Joy
Факт, може да му е любовница, може и нарочно да я е забравила, а може и наистина гривната да е паднала или дамата да я е свалила и да я е оставила без да мисли особено. Не вкарвайте на жената проблеми в главата.
Много ми е любопитно, ако с Вашите мъже се беше случило, така бързо ли щяхте да решите, че е изневяра.

# 148
 • Мнения: 1 980
Бижута не свалям, точно защото има риск да ги забравя някъде.

По колите оставям само боклуци от ядене и кърпички. В движение няма къде да хвърля. Пускам в междината на вратата. За ценни бижута - има джобове, чанти, жените си знаем.

Тайчо, какви лични вещи ще подхвърлиш в чужда кола на вратата? Кажи, моля те!

# 149
 • Azeroth
 • Мнения: 4 231
Изпуснахте козите малко. Голям филм направихте от една гривна.
Дори служителката да има мераци и пъклени планове, това не означава, че мъжът изневерява.

# 150
 • Мнения: 782
Божееее, как може да си мислите така за хората !!
А не може ли да я е стягала и да я е свалила, докато са пътували ? Може да и се е развалила закопчалката или хиляди други неща ? И това беше преди поне 4-5 години.
И момичето отдавна не работи вече при мъжът ми.
Да бе, и той ще я опъва в колата, точно ? Щото не може да я заведе на хотел за час-два ? Или пък няма да закара колата на автомивка после ?

# 151