Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 1
Имаше проблем с популацията на бездомни кучета ...
Поизядоха ги, тръгнаха си.

# 16
 • Мнения: 9 226
Наистина проблемите с бездомните кучета реално възникнаха след като си тръгнаха виетнамците.

# 17
 • Мнения: 674
Основната причина беше конфликта между СССР и Китай за водещата роля в Азия

Казваха се виетнамски практиканти. Основно млади мъже, които трябваше да останат да работят в България поне три години след като бъдат обучени. ( 6 месеца изучаване на български 2-3 години обучение и три години работа по заводите )
България имаше три действащи договора с Виетнам за това. Идваха тук защото по това време Виетнам основно поддържаше армия и имаше огромна безработица.

# 18
 • Мнения: 221
Виетнамци и други са идвали по линия на някакъв вид социалистически Еразъм. Любопитно е колко българи са били на обмен в тези екзотични дестинации и дали България все още превъзхожда тези държави? Догодина ще има старт от Формула 1 във Виетнам, а у нас 50 г. не могат една магистрала да построят ...

# 19
 • Мнения: 3 522
Била съм малка, но ги помня. 85-86 година някъде е било. Живееха в общежития, на които казваха виетнамските. Някои идваха на гости в български семейства. Помня един, който се казваше До. Беше подарил на едни роднини изрисувано пано за стена от тънки пръчици и плетена шапка от тези островърхите. Подробности не помня, бях дете тогава.

# 20
 • Мнения: 6 556
Била съм малка, но ги помня. 85-86 година някъде е било. Живееха в общежития, на които казваха виетнамските. Някои идваха на гости в български семейства. Помня един, който се казваше До. Беше подарил на едни роднини изрисувано пано за стена от тънки пръчици и плетена шапка от тези островърхите. Подробности не помня, бях дете тогава.

Хах, да, и у родителите ми има такова изрисувано пано от пръчици. Подарък от виетнамеца, който ни беше на гости. Не съм го виждала от известно време, може би са го прибрали някъде. Laughing Плетена островърха шапка нямаме. Joy

# 21
 • София
 • Мнения: 10 401
Веднага след 10 ноември виетнамците се преориентираха към търговия с техника. По едно време повечето магазини на Илиенци бяха техни

# 22
 • София
 • Мнения: 2 665
Има много хора на моята възраст, със смесен произход, българи-виетнамски. Дори и в малкия ми град, където израснах имаше, защото наблизо има завод. Повечето бяха отгледани само от майките си, бащите им не се знае къде са заминали след 89-а. Някои даже са израснали по домове за изоставени деца. А уж в техните култури родителите са на голяма почит...

# 23
 • Пловдив
 • Мнения: 970
Аз съм от Димитровград и достатъчно голяма, за да помня виетнамците. Даже мисля, че те бяха в основата на зараждането на Димитровградския пазар. На тях им плащаха с някакви долари, те пазаруваха в Кореком и после продаваха дънки, ел.часовници, касетофони ... Сградата в която бяха настанени, дълго време беше наричана „виетнамското общежитие“, работеха в химическия комбинат, днешен „Неохим“.

# 24
 • София
 • Мнения: 10 401
И съм чувала, че плащали за секс с дънки и други доларови стоки  на бг момичета

# 25
 • Мнения: 325
Аз имам приятелка виетнамка сега. Много възпитана млада дама. Женена за българин.
Един път я попитах за кучетата и тя каза, че това е било едно време и то само в определени области.
Глупости на търкалета. Потърси в Google ядене на кучета или кучешко месо и ще откриеш съвсем актуални факти. Ядат си ги и сега, това, че има някакви опити да се намали е друга тема.

А виетнамците идваха по комунистическа линия организирано като работници. Идеята е малко като културен обмен, по-скоро ние да им повлияем и облагородим и като се приберат да са прихванали нещо от европейските другари.

# 26
 • Мнения: 7 411
Виетнам е една много интересна държава.
Като географско положение има от всичко.
Периода когато идваха виетнамците тук е малко след войната, когато страната им е опустошена от войната, живеели са предимно от помощи от СССР и Китай, бедност и нищета, санкции.
Нещата се отпушват след инициатива на сенатор Кери, ветеран от Виетнам, да се премахнат санкциите, за да им разрешат виетнамците да приберат телата и костите на останалите американски войници.
Днес това е една от най-бурно развиващите се икономика в света. Навлезли са много чужди инвестиции, напр. Самсунг са изнесли голяма част от производството си там. Социализма там е по китайски маниер.

За яденето на кучета вероятно има места, където все още го правят, както и предлагат екзотични блюда на туристите от типа на разни змии е нетрадиционни животни за ядене, но това със сигурност не е нещо, което е традиционно и определящо за тяхната кухня, а в графа любопитни факти.
А виж това наистина е традиционно за Виетнам алкохоли със змии и разни други животни в тях


Това, което казва free agent, не са никакви глупости на търкалета, а реалността за виетнамците днес.

# 27
 • Мнения: 17 886
Наистина проблемите с бездомните кучета реално възникнаха след като си тръгнаха виетнамците.

Глупости.
Едно време нямаше проблеми с бездомни кучета, първо, защото домашните в градовете бяха рядкост, а по селата популацията им беше строго ограничавана. Дворните кучета – на синджир в двора. Ловните дружинки отстрелваха всичко, което щъкаше навън.
А по едно време ходеха и по къщите и убиваха излишните кучета. Май на семейство се полагаше по 1 – тук вече не съм сигурна за бройката, но за убийствата на домашни кучета – да.

# 28
 • Norge
 • Мнения: 1 685
Как'Сийке, добре, че написа тази информация, защото от по-горе изказано мнение понякога тръгват ред митове за несъществували неща.  bouquet

# 29
 • Мнения: 9 855
Това са градски легенди за кучетата и виетнамците.

Моите спомени са, че имаше някакво общежитие съвсем близо до нас, в която посока като деца не ни даваха да припарваме. Затова пък ги целехме от балкона с орехи като се прибират по улицата. Аз си мислех, че са нещо като бежанци които сме приютили по социалистическа линия, това много дълго смятах че е така, после разбрах, че са по някакви договори между държавите ни.

Общи условия

Активация на акаунт