Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 946
Здравейте,
Ако може малко помощ относно камините! Искаме да си сложим камина, спряхме се на такава, която не се вгражда, на дърва. Ще топли една стая. Въпросът ми е освен външния вид, какво да гледам? Казват, че чугунените били вечни, а на другите какво им става? Има много голяма разлика в цените. Харесах една от 900лв. но се чудя дали си заслужава, след като има и от 400. Пишете ми кое е най-важно при избор на камина - kW, материал или нещо друго!

# 1
  • Пазарджик
  • Мнения: 142
От опит препоръчвам Прити. Втора си закупихме миналата зима и сме изключително доволни. Първата вече е на над 10години. Според големината на помещението се определят и kW.
П.с. колкото е по-тежка, толкова по-добра (има материал).

# 2
  • Пазарджик
  • Мнения: 142
Само да допълня, че в родопския балкан, където зимите са дълги навсякъде почти са с Прити.

# 3
  • Мнения: 317
Камината е едно, а печка тип камина друго. Ако става въпрос за второто, то няма значение дали ще е Дипломат или Прити. Принципът им е един и на външен вид също са почти еднакви. Цената им зависи от kw и дали е суха или водна риза. Щом ще се топли една стая, то естествено с по-малко kw. Имам и от двете фирми по една суха.  Дипломат я ползваме от 10-12 години, Прити само , ако имаме гости с преспиване. Нямат разлика в топленето.  За една стая вършат работа сухите от 9-12 kw .

# 4
  • Мнения: 219
Ако ви е интересно може да разучите за ракетните печки. Ние сме с такава. Миналата зима сме изгорили 2-3 кубика дърва за 5 месеца отоплителен сезон. Има си недостатъци като не много ниска цена и изисквания към дървата (сухи и на тънко нарязани). Но е много еко вариант. Въпрос на приоритети и предпочитания, разбира се. Само давам още един вариант за размисъл.

Общи условия

Активация на акаунт