Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гримиране - идеи и техники. Тема №75

 • 33 701
 • 768
 •   1
Отговори
 • Бостън
 • Мнения: 9 521
Добре дошли в Гримиране - идеи и техники (Тема № 75)


Правила на темата:

Празни постове тип "запис", "благодаря за темата", "да ви следя" се трият (както навсякъде във форума)
- Моля въздържайте се от постове изразяващи само възклицание от показан грим, нека постовете ни са конструктивни и полезни на останалите пишещи за да се учим един друг. Например може да обясните какво точно в грима и защо ви е харесало.
- Моля въздържайте се от по-подробни дискусии за продукти и ги пренасяйте в съответните теми, за да могат повече хора интересуващи  се точно от това да ви помогнат, а и да е по-лесна за намиране информацията за в бъдеще.

Спазването на тези правила ще ни помогне да запазим темата максимално полезна и приятна за четене за всички.Стари предизвикателства:

Предизвикателство Арабска Принцеса
Предизвикателсво Амазония
Предизвикателство Любим Герой
Предизвикателство бронзова Богиня
Предизвикателство Рок Звезда
Предизвикателство Кукла
Предизикателство Карнавалът във  Венеция
Предизвикателство Зелен Грим
Предизвикателство Коледен и Новогодишен Грим
Предизвикателство Зимна Приказка
Pin Up Предизвикателство
Предизвикателство Св Валентин
Предизвикателство Годината на Змията
Предизвикателство Грим на Любима кино звезда
Предизвикателство Пролетно Настроение
Предизвикателство Гейша
Предизвикателство Коралов риф
Предизвикателство Морски страсти
Предизвикателство Неонов грим
Предизвикателство Египет
Предизвикателство Фея
Предизвикателство Креативна Очна линия
Предизвикателство Хелоуийн
Предизвикателство Топла есен
Предизвикателство 5 минутен грим
Предизвикателство лилав грим
Предизвикателство Грима, който не ми отива
Предизвикателство Мартеничка
Предизвикателство Женственост
Предизвикателство Римейк на стар грим с новите ни уменият


Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на гримаСкрит текст:
Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на  целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.

В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.

Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.

  Класическо опушено око
Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно  се изтегля максимално към слепоочията.Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.

Грим за дълбоко разположени(потънали) очиСилно изразени клепачи -  тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда."Паднал" клепач - тъканта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен.  Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.

Основи на грима при паднал клепач
Грим за паднал клепач
Грим за паднал клепач 2
Грим за паднал клепач 3
Грим за паднал клепач 4

Всичко за контурирането - как се ползва бронзър и хайлайтър


Полезни клипчета:
Бюти блогове на съфорумки:


http://idaandmakeup.blogspot.com/ - Блогът на Stardust
http://maquilab.blogspot.com/  - Блогът на Hellinger
http://lepidopteria.blogspot.com/ - Блогът на Lepidopteria
http://www.mybeautymadness.com/ - Блогът на  Адри
http://eatlovemakeup.com/ - Блогът на Elle-même
http://www.makeupgalaxy.com/ - Блогът на Жаки
http://www.illybeautybar.com/ - Блогът на Илли


YouTube-канали на съфорумки:


https://www.youtube.com/channel/UCfbgevzSI2QnliWAO5WrFSQ - Каналът на Stardust
https://www.youtube.com/channel/UCAd8P8U1bKE13mJubhcSn7Q - Каналът на Lepidopteria
https://www.youtube.com/channel/UCqSnAcbOhjR1TrSe-fonwCw - Каналът на  Адри
https://www.youtube.com/channel/UC-vLop90i8p3PEHtiUZgl-Q - Каналът на Elle-même
Предишни теми
Грим тенденции FW 2019-2020:Драматични или дискретни за Коледните купони?

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 13:35 от Agent Provocateur

# 1
 • Мнения: 26 029
Винаги драматичен грим за мен, за коледните купони.

# 2
 • Мнения: 3 822
Първата показана визия е моята напоследък, минус ярките устни. Мокър блясък на клепача и по-нюд устни, тъй като папам няма как да не се омажа с червено до ушите.

# 3
 • Мнения: 7 979
Аз и да не искам, винаги накрая се озовавам с драматичен грим. Не знам как се случва.

# 4
 • някъде под слънцето...
 • Мнения: 6 097
За служебното парти в зависимост от това къде ще се провежда и какъв е дрес кода.
За Коледа, това е семеен празник, който се празнува у дома .Дискретен
За новогосишната нощ, зависи къде ,вероятно поввчв от диакрвтен и не точно драматичен.
Всъщност не харесвам драматичния грим  извън сцена, карнавал или Хелуин

# 5
 • Мнения: 5 332
Нещо средно между лек и драматичен грим. Нормална визия за мен, без брокати и фалшиви мигли. Друг е въпросът, че на хора, които не се гримират, моят неутрален грим им се вижда твърде силен. Grinning

Мисля, че напоследък доста съм се променила и от бързане сутрин правя натурален no makeup makeup за 5-10 минути, за да не плаша много хората в офиса. Joy

# 6
 • Мнения: 1 199

Това не разбирам как се прави.
Другите снимки са по-отблизо и е по-разбираемо. Въпреки, че това също много ми харесва, но се чудя дали е само с един цвят направено и някак ..мазен(приятно) ми стои цвета(с моята палитра не е същото) и нещо ме притеснява-възможно ли е с розовото и на долния клепач, да се помисли, че ми е възпалено окото😂

# 7
 • Мнения: 5 332
На долната снимка не е един цвят - поне 3-4 са. Матово розово в сгъвката. Тъмнорозово в края на окото, светло блестящо на подвижния клепач и хайлайтър цвят във вътрешния ъгъл.

# 8
 • Мнения: 26 029
Да 3-4 цвята са, но гримът е много хубав.

# 9
 • Мнения: 7 979
Не знам за останалите, но на първата снимка виждам опушен грим, като за съжаление различавам само три цвята. Предполагам, че на клепача има още поне един, ако не и два.

# 10
 • Мнения: 224
5 цвята виждам. Това е уникален грим. Чакам да ми дойде палитрата, която поръчах в розовата гама и ще го пробвам. Идеи от къде мога да се сдобия с подобни, но малко по-къси мигли.

# 11
 • Мнения: 5 332
Ardell demi wispies или Eylure. Вторите се намират в Лили и Ремедиум. В ДМ има мигли на Кис, тях не съм ги пробвала, но предполагам, че също са добри.

# 12
 • Мнения: 1 396
С подсмърчащ нос пристигам да кажа,че съм супер доволна от покупките от вчера. Както вече ви е споменала Ния, разделихме къщичката на Too faced, която според мен беше покупката на деня, особено като се има предвид, че я взехме буквално на касата. Освен всичко изброено  от поста в предишната тема,аз си взех и стика фдт на МУФЕ, който беше нечовешки намален на 45лв, 2 шийт маски и маската на Sky & sand Australian pink clay. Снощи, разбира се, се пробуждах и съжалявах,че не съм взема още 1738273 неща, но както и да е 😂
По въпроса за празниците- предполагам,че ще бъдем вкъщи и ще бъда с по-лек грим Simple Smile

# 13
 • Мнения: 32 214
дискретен или с акцент върху устните

# 14
 • Мнения: 1 122
На Коледа ще сме у дома, ще съм с лек грим.

На Нова година - вероятно нeщо такова, с нюд устни.

Общи условия

Активация на акаунт