Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 дек. 2019, 17:54 ч.

Проблеми с гнева

 • 3 903
 • 84
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 3 511
Абе ако не сте чупили бутилка в главата на мъжа си, нищо не сте направили.

# 46
 • Мнения: 1 391
Те са прясно женени, пресни родители, тепърва ще има да си ходят по нервите и да се изваждат от кожата.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 17:59 от Елфичка

# 47
 • Мнения: 1 985
Няма да го приемете сериозно, но това, което на мен помогна е медитацията.  Няколко месеца медитирах. За съжаление спрях.
И на психолог да се иде, те също използват дишане и медитация за такива случаи. Не съм сигурна,  но така мисля.

Дишането помагат на човек да поспре за момент преди да се отдаде на раздразнението/избухването/истерията. Най-просто казано да преброиш до десет преди да говориш и да си подбереш реакцията. Целта не е да спреш да се гневиш, а да не даваш на гнева си такъв експлозивен израз, който отблъсква хората.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 11:38 от tainichka

# 48
 • Мнения: 320
Аз имам същият проблем. Трудно се случва промяната. В момента на гняв, ти всячески оправдаваш поведението си... не се сещаш какво си обещал, защото “този път” за теб е различно.
В гнева си съм казвала много грозни неща и съм наранявала хората около мен. Мога да счупя нещо. Да си събера багажа. Да разваля леглото. Да гоня човек от апартамента си. Грозно...
Не мога да ти помогна, защото не знам как се оправят нещата. Единствено... не си сама!

Мъчително е развод, а след това живот без брак. Бракът - взаимност, заедност. Трябва да се лекуваш ВЪВ брака. Ако той се раздели с теб, нека да е окончателно. Човекът се отказва от теб... А аз не така разбирам брака.

# 49
 • Мнения: 1 391
Това се нарича емоционална дерегулация. Хистрионните хора са такива. Те чувстват всяко нещо много силно. Обикновено ги слагат в графата мелодраматични или избухливи.

Един добър начин да се регулират емоциите е да се опознаят. Коя кога се появява и за какво служи. Под емоцията има страх. Добре за регулацията на емоциите е да се води дневник всеки ден, в който се записва: Имам страх, че ... последвано от медитация. 

Ако тези страхове останат невидяни достатъчно дълго, се натрупва вътрешно напрежение, което се появява като драсни-пални-клечица.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 23:02 от Елфичка

# 50
 • Мнения: 5 591
lora_ivanova , мислила ли си, че този силен и неконтролируем гняв може да се дължи на хормонален дисбаланс?
Потърси информация по въпроса.
Имала съм период като твоя. Абсолютна невъзможност да си сдържам нервите и избухване за елементарни неща.

На твое място бих започнала добавки за нормализиране на хормоналния баланс, както и леки билкови успокоителни.  Агнес, Прим ойл и Невролаксин на д-р Тошков - това ми помогна на мен.

# 51
 • Мнения: 4 318
Паля много лесно. С годините и с общуването с други се научих да се оттеглям в другата стая, навън, някъде - само да не е около човека, покрай и заради когото съм се ядосала. Никога не паля от нищо, винаги има причина. Никога не атакувам хора, които не са пряко виновни, че съм ядосана (но забелязвам много хора да агресират видимо безпричинно срещу семейство или непознати, щото им бил крив деня, и ги считам за просто егоцентрични кретени).
Мъжът ти не ми харесва. Звучи като агресор и неуважително. Не се съгласявай в никой случай на развод по взаимно. Ако ти нямаш пияндета в рода, мъжът ти има. Не знам доколко биха го взели под внимание къде да ходи детето, ако разводът не е по взаимно съгласие.
В една друга тема писах, че имах любовник - разведен с малко дете. Доста се оплаква от 'отношенията с бившата'. Почнал е да си пийва. Все не чувам той с какво е сгафил в поне 5годишната им връзка. Детето не е при него, но и то, и бившата са редовно оправдание.

# 52
 • Мнения: 469
всъщност да се разделите и да загубиш някого койот е важен за теб ,може да е стимула който да ти даде мотивация да се бориш с проблема си . Каква мотивация за промяна ако всичко си върви по старому и на теб ти е ок в тази ситуация ,за съжаление често отварянето на очите идва след житейско сътресение .

# 53
 • Мнения: 149
Авторке, моят бивш е като теб. Избухва, гневи се и после съжелява и иска да се сдобрим в името на семейството.
Такива хора трудно се издържат, а пък аз съм дооооста търпелив човек. Та, разбирам защо мъжът ти иска да се разведете и да си почине от теб няколко месеца. Това агресивно поведение смазва партньора ти, колкото и да те обича той. Все пак човек трябва И себе си да обича. Аз на моето бившо чудо съм предлагала терапия за овладяване на гнева, но никога не ме е послушал.
Може да си прегледаш и хормоните. Моят вземаше, сигурно и още взима от време на време стероиди, въпреки че те също повишават нивото на агресивност и раздразнителност.
Каквато и да е причината за твоя гняв, никой не е длъжен да е емоционална изтривалка на някой друг.
Да не говорим, че гневните и раздразнителни хора вредят преди всичко на себе си и много добре го осъзнават.

# 54
 • Мнения: 4 318
Временната раздяла може да стане и без развод. Който иска развод, да си подаде документите по надлежния ред.

# 55
 • Мнения: 1 391
Друго, което трябва да бъде обучен съпругът е, че гневът е чувство на което имаш право. Гневната реакция е нещо, което може да бъде променено или поне смекчено, НО това че се гневиш не те прави кофти човек. И ако някой се разгневи, то то си има причина. Никой не стои гневен просто ей така.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 20:56 от Елфичка

# 56
 • Мнения: 988
Елфичка, думата обучен предполага неравностойност и не ми харесва как звучи.
Иначе да, съгласна съм с теб, че партньорите трябва да допускат и да не се газират веднага, ако съвместното им съжителство предизвика у другия нелицеприятни емоции. Възможно е да е дефицит на партньора, но по-вероятно е да е от неправилна комуникация.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 10:10 от NOVA NADEJDA

# 57
 • Мнения: 1 709
Като не може да играеш хоро, не се хващаш. Хората сме с различни темпераменти, не може да очаквате всички да сме еднакви. Като не ви харесва някой гневен, взимате си спокоен да ви е мирна главата, че толкова диагнози прочетох дотук - свят ми се зави.

# 58
 • Мнения: 4 318
Между другото, в подобни диагнози много ме тревожи отчетливото виждане на изказващия ги, че е прав и никой не може да му се меси.
Влудява ме да помоля културно за нещо и да получа 3-5-10 отказа и отлагания, а за капак да ме изкарат истеричка, че на 4-6-11ти път решавам да удовлетворя явната нужда от по-твърд тон. Има хора, со кротце с тях не става. Ами съжалявам, но ако някой живее още в пубертета и пуберски реагира на всичко, което го задължава да си мръдне малко задника - това не ме прави истеричка. Прави него недорасъл.

# 59
 • Мнения: 1 985
Елфичка, не те разбрах.
Женският гняв е табу. Какво предлагаш?

Общи условия

Активация на акаунт