Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 500
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Вяра, на първата снимка сякаш се вижда най-ясно червеното, което за мен е махагон и стои красиво.
А по-тъмната коса е твоят естествен цвят, след падането на къната ли?

# 496
  • волно калдъръмче
Яркото е върху бяла основа. Колкото се е отмило то, толкова и другото. Върху тъмната коса имам само оттенък.

# 497
Аз ви пусках моята, но тук съм преди подстригване : ))

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 12:27 от Lemy

# 498
  • Бургас
Lemy,сладур си.
Струва ми се,че виждам тъмни вежди.Цветът ти отива много.И е напълно естествен.Хубав,топъл кестен.
Светлокестенявата на Хенафокс,нали?

# 499
Светлокестенявата на Хена фокс, да. Ами тъмно кестеняви са ми веждите, тя и естествената ми коса е тъмно кестенява.

# 500
  • Paris, France
Lemy, Вяра, страхотни цветове! Жалко, че не ми отиват.

Да се отчета за кафявото, растително багрила. Ето това:

https://naturalia.fr/henne-chatain-150g

Преди 3-4 дни къносах 5-6см корени със 130гр йеменска къна, лимон и вода. Преседяно е с къната 12 часа. Днес тя все още седеше огнена, не точно оранжевееща, но не и със синкав оттенък. Решихме, че нямаме време, защото до края на другата седмица трябва да е с прилична коса. Косата е изключително гъста, едвам минавах със среден гребен, суха, с много обем. Днес забъркахме сместа, цялата, защото миналият път рядка смес от 130 грама къна едвам ми стигна. Сместа съдържа индиго и сок от някакво пустинно, австралийско дърво, както и някакви листа, които не ги зная какви са. Жената в магазина ми обясни, че трябва да се забърка с дестилирана, много гореща вода и да се държи поне 2 часа, но понеже отдолу има къна да се подържи 3-4. През първия час е важно да е на горещо, а днес навън е хладно.

Видях доста зор да я забъркам, не съм свикнала да бъркам с гореща вода, но се справих. Мазането си беше ад, не е моята рядка и гладка косица, дето и с пръсти я намазвам бързо. Минавах с четка, а като отворя кичура вътре няма смес. Мазах първо основаното, а после разреди остатъка с гореща вода и намазах останалото.

Тя ме помоли да я духам с гореща сешоар, ама се извиних, че имам работа 😎 и се скатах.  Пита ме ще мога ли да и помогна при отмиването и си признах, че ме мързи, а и правя основно чистене в къщи и ди тръгнах. Дойде да ми се покаже преди малко и цветът е разкошен. Всичко е покрито, даже поизветрялото боядисано. Е, в корените, разбира се и в краищата е леко по-светла отколкото там, където е имало боя, но си е хомогенна. Няма зеленеещо, сивеещо, ярко оранжево, нищо. Доволна е, макар че желае леко по-червен цвят.

Беше ме страх да не стане черна от индигото, че съм виждала такива, но си стана кафява и плътно оцветена, а не като все още прозрачни косми  на които им личи, че са били бели.

Цялата коса е леко червеникава, като кафява е само отзад, там където къмата не ми стигна и разреждат остатък.

Мъжът и казал, че изглежда прекрасно и няма нужда от друга процедура, което е разбираемо предвид цапаниците, парцалите и 2те перални с хавлии.

Благодаря за насоките.

# 501
  • Бургас
Светлокестенявата на Хена фокс, да. Ами тъмно кестеняви са ми веждите, тя и естествената ми коса е тъмно кестенява.
Уф,сега остава да се престраша.По-добре е от къна.
Някога смесвала ли си къна+боя?
Или да си слагала едната седмица къна,на другата боя?
Ако сложа боя и в белите корени стане зелено,ще се спукам от яд.По-добре с бели корени отколкото със зелени.

Невена,цапаницата е ужас.Имам тениска,пола,спортен панталон и дори жилетка за къносване.Спасиха се от изхвърляне.Шапки,хавлии...
Радвам се,че се е получил хубав цвят,мъжът вероятно я е харесал много.Може да се научи сама да се боядисва.Ако трудно отмива къна/индиго,може да слага обилно маска за коса след отмиване на по-голямата част от къната,дори и пееди да се измие.Маже обилно,втрива в корените,стои 5-10 мин и така отмиването доста се улеснява,а маската не влияе на цвета.

# 502
Не мисля, че ще станеш зелена ако ползваш кестенявите бои. Аз станах зеленикава с някакво русо на Кхади, като преди това не се бях боядисвала 2 месеца заради реакцията, а надолу косата ми беше химично руса. После продължих със златистомедената на Хена фокс и не съм имала никакви подобни индикации за зелено.
След като започнах билковите бои не съм слагала химична боя защото първите месеци правех реакция като се тествах а сега вече нямам и желание, така ми е чудесна косата. Такъв вид и блясък не съм постигала дори и със скъпи мазила.
Невена, много интересно, наистина е била борба Simple Smile)

# 503
  • Бургас
Lemy,недей изобщо пипа химичните бои.Веднъж отключи ли се алергия,опасно е да се правят експерименти.
Много ти е хубава косата!Бляскава,жива,красива.
Четох,че с индиго или боя от билки мога да стана зелена,при всеки човек е строго индивидуален резултатът.Даже пише,че не е за бяла коса.Може би вече съм питала,но съм забравила.Ти колко бяла коса имаш?Моята е доста бяла.

Ох,представям си как ще се спукам от смях ако стана зелена,не знам как ще го махна това зелено.Може ако реша,първо на малък кичур да пробвам.И синът,и любовта ще се забавляват с клоунската ми коса.И за червеното ми се смеят,клоунско било.На мъжете им отива бяло и никой не очаква от тях да се боядисват.Не е честно.И БД,и любовта са вече с доста побелели коси(нали все по-големи от мен с поне десетина години си харесвам).Отива им на годините,на всички мъже стои добре.А на жените не отива.Ама никак.Поне аз така виждам нещата.Жените с хубава,плътна,блестяща,оцветена добре коса,изглеждат чудесно,дори и да са вече на възраст.

# 504
Здравейте!

Изчетох тази тема и част от предишните, защото реших и аз да пробвам да се къносвам.
По - скоро да пизлвам касия с малко къна, за по рижав отенък на косата.
Като цяло косата ми е светло кестенява и последната година на 6 месеца изрусявана на кичури и балиаж, но тъй като искам да е малко по - дълга, не мога да си представя какво ще се случи ако сложа трети път белина за коса...
Заредих се с всичко необходимо от Зоя, нооо вчера си направих сместа и днес преди да започна се усетих, че трябва направя тест за алергичност...
Съответно едно е да четеш, друго е на практика.
Не успях да намеря информация, дали тестът се прави преди преседяване на сместа или след, или няма значение.
ЗА това се намацах зад ухото с лепенка с престоялата смес от касия и къна за около 14 часа и другото пъхнах във фризера.
После забърках само чиста къна с малко лимон и вода и се намазах зад другото ухо веднага.
Та въпросът ми е, дали трябва да преседи, да се окисли преди теста или може и веднага?
И сега след като съм се намзала колко време трябва да изчакам, преди да измия и после преди да съм сигурна, че мога да продължа?
Надявах се на инструкции на къната и касията, които съм си взела, но нямаше, а в интернет има много различна информация. Къната и касията са натурални на Хенафокс.
Допълнителен въпрос - искам да сложа и бадемово масло, но прецених че ще го сложа непосредствено преди да се наклепам цялата коса, така ли е най - правилно за максимален ефект?не знам дали няма да повлияе на цвета?

# 505
Здравейте!

Заредих се с всичко необходимо от Зоя, нооо вчера си направих сместа и днес преди да започна се усетих, че трябва направя тест за алергичност...
Съответно едно е да четеш, друго е на практика.
Не успях да намеря информация, дали тестът се прави преди преседяване на сместа или след, или няма значение.
ЗА това се намацах зад ухото с лепенка с престоялата смес от касия и къна за около 14 часа и другото пъхнах във фризера.
После забърках само чиста къна с малко лимон и вода и се намазах зад другото ухо веднага.
Та въпросът ми е, дали трябва да преседи, да се окисли преди теста или може и веднага?
И сега след като съм се намзала колко време трябва да изчакам, преди да измия и после преди да съм сигурна, че мога да продължа?
Надявах се на инструкции на къната и касията, които съм си взела, но нямаше, а в интернет има много различна информация. Къната и касията са натурални на Хенафокс.
Допълнителен въпрос - искам да сложа и бадемово масло, но прецених че ще го сложа непосредствено преди да се наклепам цялата коса, така ли е най - правилно за максимален ефект?не знам дали няма да повлияе на цвета?
Mari999
На сайта на хенафокс под всеки продукт можеш да намериш подробна информация и инструкции за употребата му. https://hennafox.com/product/18/kana-na-prah.html, а също и в блога.
Ако косата ти не е суха, можеш да си спестиш бадемовото масло, то по принцип влияе  на доброто оцветяване.
Ползвам от близо 10 години тази къна, не мисля че имаш основания за опасения за алергия , но след като си решила да напарвиш тест, обикновено се препоръчва изчакване за реакция  48 часа след намазването.

# 506
  • Paris, France
mariq, не зная дали ще може да се къносва сама. Целите и ръце от китките до над лакът са в дебели, псориатични плаки. Косата и е ужасно гъста и трябва да се прави с рядка каша и на малки кичури, а като си вдигне ръцете от сместа може да потече по ръкавицата и да иде на кожата. За здрава кожа не е проблем и бързо се отмива, но къната пресушава, а нейните ръце и без това са сухи там. Тя си беше поизчистила псориазиса, но дойде карантината и трябваше да работи с ръкавици и започна пак.

Майка ми е редувала къна с с боядисване в черно, но никога не и се е случило да има зелена коса. Признавам си, че не съм компетентна по въпроса. В живота си не съм се боядисала никога.

Мари999, досега не съм видяла нито един сравнително здрав човек (или не здрав), който да направи алергична реакция към къна.  Около мене хиляди жени, но и мъже си слагат къна по някакъв повод. Живяла съм по места, където няма човек, който да не я е слагал поне веднъж и това от дете. Зачервяването след дълъг престой се дължи обикновено на лимона, който е много кисел и дразни. След престой в лимон кожата става чувствителна на УВ лъчи. Затова.много туристи се оплакват от сухота и щипане след рисунки с къна и мислят, че в нея има и друго.

Чела съм, че хора, които са носители на ген за фавизъм правели реакция към къна, но имам позната, която установи, че е носител на гена по време на бременност, а се къносва без проблем.

За другите билки не зная.

За цвета - не слагам масла в къната, защото после трудно се отмива, а и моята коса е с тънък косъм и седи мазна и на снопове след къна с масло. Като млада правех gloss от къна и горещ балсам за коса. Пак оцветяваше леко.  

Маслото прави цвета на къната по-нетраен. С масло вадим цвят. Веднъж бях станала ярко червена и започнах да мажа през вечер с със зехтин и да спя така. На сутринта измиват със шампоан. До 2 месеца по косата ми нямаше и следа от къна. Ако се къносвам често това няма значение, но ако искаш интензивен цвят не е много добре. Зависи и от косата.

# 507
Благодаря за отговорите!
След като направих тест на кичур и видях как става, с хубав рижав отенък , вече съм се намазала цялата и чакам с нетърпение да се измия да видя резултата!
Не сложих масло, точно с това съмнение за цвета, явно съм имала правилно усещане!

# 508
  • Бургас
Невена,трябва да има начин да се къносва сама.Можеш да я окуражаваш.Имам други здравословни проблеми и знам колко е кофти да не можеш да свършиш някои неща.Много мило от твоя страна,че и помагаш!Браво,нека и тя се почувства хубава и желана.Кой знае колко се е комплексирала с този псориазис.За която и да е жена би бил кофти какъвто и да е кожен проблем.Дано успее да го изчисти.

Mari999,ще се радвам да споделиш резултата!Стой най-малко 5-6 часа.Дори и да не се получи от първия път,ще се натрупа къната и ще изглежда по-добре.
В момента,в който се измиеш и изсушиш,ще видиш резултата,но имай предвид,че къната потъмнява до няколко дни след къносвянето.

# 509
  • Paris, France
мария, по ред причини не мога да се оправя с нея. Тя е пенсионерка, но с мъжа и, който е диабетик с отрязани крака и присаден бъбрек, че неговите отдавна не работеха отвориха магазин и тя седи там по 12 часа и всичко прави тя. Хиляда пъти и казах, че за времето, което прекарва в салон ще се е къносала и ще си е легнала. Сто пъти ми казва, че мисли, че къната не покрива бели коси, въпреки, че съм и показвала моите когато не се бях къносвала 2 месеца и ме вижда през ден. Казва, че моите са малко. Обясних и, че къна, която боядисва 5 косъма боядисва и 105, нъц, не влиза.

Дадох и линкове за диета, която оправя псориазиса, но така си остана. Знае, че е дефицитна на витамин Д, безплатно и го дават с рецепта и не го пие.

За гъстотата и трудното ресане- дъщеря ми беше на стаж при тях в магазина преди години. Показах и как и подстригват някои кичури вътре в косата и така се реше по-лесно и пада по-добре без да стърчи. Пита ме дали ше стане за по-права коса (дъщеря ми е мулатка към квартерон с тънък косъм и коса на букли с огромен обем). Казах и, че да. Пита ме дали късите, отрязани косми ще стърчат и и показах моите. Отрязват се под косата, която е отгоре и не си личи нито пусната, нито вързана. Каза добре и дотам. 0

Този път ме пита за боя всъщност и дали мога да я боядисвам, но и казах, че до боя не припарвам, особено сега, когато ръцете ми са в ръкавици и правят рани, защото пред метрото и всеки магазин седи охрана и слага спиртен гел по ръцете. Така узря за къната.

Има и друго - Не мога да ходя да я къносвам всеки път, защото сама знаеш каква игра е и колко е досадно. Че и аз да бъркам къната и да я чакаме. Да и отмивам къната приведена на две над ваната пък е абсурд.

Аз пък мисля, че за светла коса е по-добре да се седи по-малко първия път. Много е лесно да се каноса отново и да се потъмни, но ако стане много тъмна е трудно да се вади цвят.

Да си прави каквото реши.

Не е за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт