Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 507
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Абе Миме, какво си се вторачила в това зелено, то е зеленикав отенък, не ставаш като зелен фулмастер. Ако си сложиш нещо от кестенявите на Хена фокс, няма да станеш зелена.
Ами имам доста бели коси, особено отпред и отгоре на темето.

# 511
Nevena, много добри съвети даваш, откакто си в темата. Flowers Hibiscus
Сега се намазах със златисто медена, на мръсна и суха коса. Досега само на чиста и влажна съм слагала. Добавих кокосово масло, защото много ми се изсушават краищата, иначе съм с мазна коса в корените.
Аз не се цапам толкова много, хавлии, кърпи поли.... Какво правите? 😁
Дори като се мажа, нямам нищо на врата. Само първата нощ като легна, слагам нещо отгоре на възглавницата.

# 512
Аз имам 2 хавлиики с които си увивам главата, даже и нищо не слагам на възглавницата, нямам нацапани.

# 513
  • В полите на Пирин планина
Никога не ми се е цапало нищо от къна, но аз я правя по-гъста и не тече. След отмиване не е имало проблеми. Единствената цапаница - в банята. При отмиване. Simple Smile

# 514
Никога не ми се е цапало нищо от къна, но аз я правя по-гъста и не тече. След отмиване не е имало проблеми. Единствената цапаница - в банята. При отмиване. Simple Smile
И аз така Grinning

# 515
Момичета днес за пръв път си боядисах веждите с къна, но не съм очарована, тоест почти няма ефект, въпреки че косата става по тъмна

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 19:36 от Ira7373

# 516
Здравейте,не можах да пиша тези дни,та минавам да кажа.10 дена се мих със сапунените ядки и амла и всичкп е супер.Обаче отидох на море,купих си лампоан 98%естествени неща в него и алое.Сега се мия с него.Скалпът ми е доста по-добре вече,но цветът ми е потресаващ-лешник с вече бели коси в корена и тъмно кафяво по дължините.Гледах за маска с Витамин Ц,която сваля боя.Мисля да я пробвам преди да нанеса къна някога си.

# 517
Ира, каква хубава коса имаш. 🌷
Аз я измих, утре, ако има слънце, ще ви я покажа. Не знам каква е разликата, с мръсна или чиста коса. Но определено на мръсна коса, не ми останаха онези треви, които имах като я среша.
Това е на лампа.

# 518
О, Сис, чудна е, чудна Heart Eyes

# 519
  • Paris, France
Ira7373, косата, която виждам е тъмна, почти черна. Не зная какъв е естествения цвят на веждите ти, ламинирани ли са, боядисвани ли са, но на тъмна и черна коса къната почти не личи, освен на слънце или силна светлина, където се проявява като червенилав или патладжанен оттенък.

Веждите са малко по-друга бира. Техният цикъл на растеж е много, много по-кратък от този на косата, Понеже са къси не се преплитат и нараняват и са доста здрави. Съответно цвят трудно ги хваща, ако са тъмни не си личи промяна в цвета, цветът трябва да се поддържа на 10 дена и да се държи дълго.

Смисълът от къносване на вежди е леко потъмняване на естествения цвят, прикриване на бели косми, като в косата, ако има и визуално сгъстяване на космите, така че да може и молив да не се носи и да изглеждат плътни и без плешиви участъци. Това, разбира се е невъзможно при много редки вежди, плешиви места по веждите, липсващо окосмяване по веждите. Идеално е за жени със светла коса и вежди, изгорели и изрусени на слънце вежди, побелели вежди. Когато жена (или мъж 🤐) със светла.коса се къноса светлите  вежди изглеждат незабележими  на фона на по-ярката, червенееща или оранжевееща коса и лицето се губи в огнената стихия на косата. Ако се оформят чрез подстригване и оскубване и се къносат картинката става съвсем друга. Изведнъж всичко става в тон, като естествено. Много жени със светла коса установяват, че сивеещият, рус молив или пудра за вежди изведнъж не им седят добре. Което е нормално. Ако в залата влязат облечена в червено и друга в беж или сиво жени, червенушката ще се забелязва отдалеч.

При жени с черни или тъмнокафяви естествени вежди и бели корени черните вежди, особено ако са дебели силно контрастират с оранжевеещите тонове на корените. Корените изглеждат по-малко брутални когато и веждите са светли и червеният.

При руса или светлочервена коса черните вежди издават химия 😎. Русите жени изглеждат много по-женствени с кафяв молив за вежди, а не черен. Ако се боядисват черни черният молив може да им седи добре.

Мадонна,  в младостта си, си беше изрусила косата и пресъздала визията на Мерилин Монро, но при Мерилин Монро го нямаше огромният контраст черни вежди - руса коса. Ето ги една до друга:

https://www.pinterest.fr/pin/483855553686855765/

Мадонна прилича на самоизрусила се, евтина кифла, докато Мерилин Монро е върха на женствеността.

В по-късно възраст Мадонна си беше покафенила веждите и изглеждаше супер елегантно с русата, вече по-тъмно руса коса:

https://popcrush.com/harvey-weinstein-madonna-marilyn-monroe/

Жените с руси коси и дебели, черни вежди ми приличат на английската серийна убийца Myra Hindley:

https://www.crimeandinvestigation.co.uk/crime-files/myra-hindley

Sis, моята коса е подобна, макар и да оранжевее повече.

# 520
Ira7373, косата, която виждам е тъмна, почти черна. Не зная какъв е естествения цвят на веждите ти, ламинирани ли са, боядисвани ли са, но на тъмна и черна коса къната почти не личи, освен на слънце или силна светлина, където се проявява като червенилав или патладжанен оттенък.

Веждите са малко по-друга бира. Техният цикъл на растеж е много, много по-кратък от този на косата, Понеже са къси не се преплитат и нараняват и са доста здрави. Съответно цвят трудно ги хваща, ако са тъмни не си личи промяна в цвета, цветът трябва да се поддържа на 10 дена и да се държи дълго.

Смисълът от къносване на вежди е леко потъмняване на естествения цвят, прикриване на бели косми, като в косата, ако има и визуално сгъстяване на космите, така че да може и молив да не се носи и да изглеждат плътни и без плешиви участъци. Това, разбира се е невъзможно при много редки вежди, плешиви места по веждите, липсващо окосмяване по веждите. Идеално е за жени със светла коса и вежди, изгорели и изрусени на слънце вежди, побелели вежди. Когато жена (или мъж 🤐) със светла.коса се къноса светлите  вежди изглеждат незабележими  на фона на по-ярката, червенееща или оранжевееща коса и лицето се губи в огнената стихия на косата. Ако се оформят чрез подстригване и оскубване и се къносат картинката става съвсем друга. Изведнъж всичко става в тон, като естествено. Много жени със светла коса установяват, че сивеещият, рус молив или пудра за вежди изведнъж не им седят добре. Което е нормално. Ако в залата влязат облечена в червено и друга в беж или сиво жени, червенушката ще се забелязва отдалеч.

При жени с черни или тъмнокафяви естествени вежди и бели корени черните вежди, особено ако са дебели силно контрастират с оранжевеещите тонове на корените. Корените изглеждат по-малко брутални когато и веждите са светли и червеният.

При руса или светлочервена коса черните вежди издават химия 😎. Русите жени изглеждат много по-женствени с кафяв молив за вежди, а не черен. Ако се боядисват черни черният молив може да им седи добре.

Мадонна,  в младостта си, си беше изрусила косата и пресъздала визията на Мерилин Монро, но при Мерилин Монро го нямаше огромният контраст черни вежди - руса коса. Ето ги една до друга:

https://www.pinterest.fr/pin/483855553686855765/

Мадонна прилича на самоизрусила се, евтина кифла, докато Мерилин Монро е върха на женствеността.

В по-късно възраст Мадонна си беше покафенила веждите и изглеждаше супер елегантно с русата, вече по-тъмно руса коса:

https://popcrush.com/harvey-weinstein-madonna-marilyn-monroe/

Жените с руси коси и дебели, черни вежди ми приличат на английската серийна убийца Myra Hindley:

https://www.crimeandinvestigation.co.uk/crime-files/myra-hindley

Sis, моята коса е подобна, макар и да оранжевее повече.
Косата и веждите не са боядисвани само с къна, а с индиго, нито са ми редки веждите, нито нещо подобно, просто са по светли от косата. Не съм ти искала мнението

# 521
Къносвам се от години и никога не е било такава занимавка, както някои го описват тук Simple Smile Та хавлии, та прецизности..  Grinning
Аз съм джаста-праста и резултатът е супер.
Попарвам къната, държа 1 час в топла вода купичката да пусне цвят. Цвъкам вътре малко оцет или лимонов сок и мажа .. директно с ръкавицата на косата. Става за нула време и не пропускам нищо, размачквам добре. Слагам шапка, отгоре хавлия. Обирам омазаното по лицето с едно памуче със сапун. 2-3 часа и айде душ. Толкоз.

Проблеми със имала в следните ситуации:
- с индигото не с разбирам, действа ми като обезцветител направо.
- от някои видове оцет получавам сърбеж на тила;
- понякога я правя малко редичка и може да потече;
- и.. .имах ситуация с УНГ. Беше ми влезнала къна в ухото, та се наложи да ми правят промивка за първи път в живота ми. Лекарят не зацепи какво е, както и аз първоначално.. но после се усетих. Честно казано, умрях от срам. Гледам сега да внимавам да не ми влиза в ушите, като се плакна.

Това е.. Ако трябваше да минавам през по-сложни процедури по мацотенето, никога нямаше да се занимавам.
Сега започвам да разучавам опциите за смесване с други билки, макар че малкото ми опити в тази насока са неуспешни, косата ми става като изгоряла слама от амла, нийм и тн.

Мисля да разуча за тази йеменска къна, която споменавате, звучи интересно Simple Smile

# 522
Невена, винаги съм се чудела как процедират хората с веждите си, и ми беше интересно.

# 523
  • Paris, France
Ако косата е къса, не е много гъста, в добро състояние, сравнително прав косъм, къносването не е трудно. Ако е дълга и не може да се изпъне докрай с ръка, в смисъл протегнатата ръка е по-къса от косата става сложно. Не е все едно дали се къносва рядка, права коса, остригана на канадска ливада или дълга до под задника, гъста коса на букли. Оттам и разликите във възприятията за процедурата. .

Не е без значение и наличието на бели коси.

Запалихте ме да пробвам с вода и да седя по-малко.

За ушите - аз махам душа, приставката с малките дупчици и като отмия къната си промивам ушите с маркуча. Насочвам струята, която трябва да не е силна и да не е много гореща към ухото, така че да влезе вода и после навеждам главата, така че да излезе водата с къна, ако се е насъбраха. След измиването слагам хавлия и с клечки за уши изсушаеам ушите вътре.

Вчера си подстригах косата сама, така че да я къносвам по-лесно и вече ми е леко на главата.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 13:27 от Nevena Virolan

# 524
Привет,днес се боядисах с готовата смес на Хенафокс-черна.Стоях 3 часа намазана,измих се с шампоан и балсам.Цветът е хубав,но не покри белите коси.Следващия път ще пробвам с двете стъпки.Колкото до главоболието и мен ме заболя главата,подозирам да е от шапка
та+хавлията,които тежат.Сърбеж на главата нямам.

Общи условия

Активация на акаунт