Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 715
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Днес за пръв път правих обременяване с глюкоза. Пиша резултатите и ви моля за помощ за разчитането, защото мога да отида при личния лекар утре, а се притесних много. Предстои ми и инвитро, та още повече.
На гладно 6.26-30.79
1ви час   8.72-266.80
2ри час.  5.84-73.36
Първо е глюкоза, второто инсулин. Много ли е зле според по-запознатите?

# 586
Здравейте! Днес за пръв път правих обременяване с глюкоза. Пиша резултатите и ви моля за помощ за разчитането, защото мога да отида при личния лекар утре, а се притесних много. Предстои ми и инвитро, та още повече.
На гладно 6.26-30.79
1ви час   8.72-266.80
2ри час.  5.84-73.36
Първо е глюкоза, второто инсулин. Много ли е зле според по-запознатите?
Ако болднатото е инсулина, да, зле са нещата.Но са поправими.

# 587
Да, болднатото е инсулина. Горе - долу за колко време се нормализират нещата? Знам, че при всеки е различно, но не ми се иска да си отлагам ин витрото този месец. Дали тези резултати биха попречили на процедурата, според вас. Ще питам и репродуктивната ми лекарка, но и нея утре, а ми е напрегнато сега, затова питам тук. Благодаря ви!

# 588
Не знам дали ще се съгласят при тези стойности. По-точно нямам представа как е в България. Случайно се запознах с един швед лекар по репродуктивна медицина лятото на 2018, когато все още имах проблем с инсулина и се заговорихме за ИР. Той каза, че в неговата работа се сблъскват често с нея, и първо взимат мерки да я овладеят и едва след това правят инвитро. Тук не знам как е.

Да дам отчет, първите два дни кето 1.8 кг надолу. Нормално, чистя вода сега. Леко замайване имам от време на време. Но нищо общо с първия път, когато около месец бях като парцал. Много се радвам, че не се налага да минавам пак през тези мъки. Пия витамини и магнезий, взех си и келтска сол за електролити, заредила съм се и с лимони, ама засега не се налага. Съвсем кратко и поносимо е замайването, а хапвам и домашна туршия (ферментирала само със сол). Следващото, което ме притеснява, е проблемът с ВЦ-то да не се появи отново, но засега всичко е наред.

# 589
  • София - Рим и обратно
Запекът при мен беше само първият път, като влязох в кетоза. После много пъти влизам и излизам и се появява, само ако намаля мазнините, без да искам.

# 590
А момичета, в кетоза как ви е пикочната киселина?
Миналия път влязох много бързо, но пикочната киселина ми скочи на горна граница и сега се притеснявам пак да мина така рязко към абсолютно кето хранене?
Оше нещо - кисело зеле може ли? До сега не кусвах, обаче, тази зима се побърквам за него Thinking

# 591
Висока пикочна имах преди НВ.
След като почнах НВ постепенно почна да спада.
Пикочната я гледам 2 пъти в годината като се изследвам.
Ама вече дали съм била в кето или не, не знам.
Не съм чак такъв маниак. Нали слабея, инсулина пада. Всичко е тип топ.

# 592
ПК първия път в кетоза ми скочи и на мен, но това е по-скоро заради отслабването, има обяснение на механизма в една статия, която нямам запаметена. Ще видим как ще е сега, защото не вярвам много да отслабна. Имам едни плаващи 3 кг и най-много пак тях да сваля. После стигам до едно ниво, което засега не съм преминавала. Най-вече се хванах сега за компания на сина ми, който има нужда да отслабне, а и за да опитам да спра цигарите без да надебелея като предишния път. Та ще видя дали ще има проблем с ПК без интензивно отслабване, както бях предишния път. И другото което ми се повиши тогава беше холестеролът (в т.ч. лошият). Така и не спадна до първоначалното ниво. Така че следя ги.

# 593
И аз не съм манияк, но тогава се наложиха две кръвни изследвания за други неща, по случайност преди и по време на кетото и си беше ясно видимо.
В крайна сметка изобщо не е окей да се поддържа висока пикочна киселина.. ама хич.

# 594
И аз не съм манияк, но тогава се наложиха две кръвни изследвания за други неща, по случайност преди и по време на кетото и си беше ясно видимо.
В крайна сметка изобщо не е окей да се поддържа висока пикочна киселина.. ама хич.
Бледолилава е писала и сега го пише.
Има скок на пикочната, но е временно.
Лично аз не мога да кажа, защото не съм правила често изследвания.
Но се стабилизира и спада.

# 595
Не е ок, ама и с високите килограми и инсулин също не е ок. А щом е резултат от отслабването повишението на ПК реших за себе си, че ще поема риска. Скокът беше около 2-3 месеца, а в кетоза бях 5. От там нататък ПК ми е под нивото от преди режима, както при Елора. Холестеролът скочи на третия месец, през април 2018 и от тогава насам не пада колкото ми се иска. За година с около единица и половина спадна, но скокът беше с около 3 единици. Но триглицеридите са добре, затова и този риск съм си поела съзнателно. Отделно дето ми се оправи кръвното и спрях бетаблокерите. Така че не го мисля чак толкова.

С инсулин на гладно 47 нямах лукса да търся безопасни пътища. Избирах по-малкото зло. Та аз просто бях с мисълта, че съм на косъм от диабета. Отворих си таблицата с резултатите сега за да си ги припомня тези неща. За 5 месеца с кетони в урината съм свалила 22 кг. След това с либерално ВМ НВХ за 4 месеца 8 кг. Темпото е наполовина. Може и така значи, но просто по-бавно. Всеки си решава. Впрочем останала съм с впечатление, че доста хора се чудят защо някои отслабват с НВ ВМХ, а други не. И всъщност не че не отслабват, ами не ги харесват 2-3 кг като резултат за месец-два. А всъщност точно кетото е разковничето, при него са зашеметяващите резултати. Които си имат и съответната цена разбира се. Всеки сам трябва да си прецени. При мен освен изброените в последните постове странични ефекти имаше и още два - силен косопад и леко увисване на кожата на някои места. Косата вече ми се възстанови напълно, но кожата не съвсем. То и няма как де, на моята възраст Grinning Знам какви грешки допуснах специално за кожата на лицето, загубих и доста колаген с драстичността на режима, но и да се върна назад пак същото ще направя. Както и да го мисля. То и тогава го знаех риска, но реших да не пия колаген заради високия инсулин. Сега не ми е висок, ама вече и няма смисъл за толкова кратко време и малко килограми, които имам за цел да сваля. По-скоро отказът от цигарите би ми оправил малко лицето.

# 596
И защо искаш да си сваляш холестерола? Той не е никакъв проблем колкото и висок да е, ако другите неща са ти наред.

# 597
Бледолилава, при мен инсулинът на гладно е 8.56 ( референтни за лабораторията 2.60- 24.90), според ендокринолозите след обременяването няма Ир, но за всеки случай си се ограничавам от половин година, но не мърдам. Трябва да се вкарам в кетоза, ясно е, обачееее боледувам вече седмица и изчаквам да се излекувам и така. Благодаря!

# 598
И защо искаш да си сваляш холестерола? Той не е никакъв проблем колкото и висок да е, ако другите неща са ти наред.
Просто "едно на ум" си имам. Наясно съм и с новите и със старите теории. Но допускам, че може и да не е нещо наред. Все пак съм от малцинството, при които се вдига от НВ ВМХ. Значи съм някакво отклонение от нормата Grinning

Тия дни всъщност се чудих възможно ли е да направиш инфаркт без да си имал високо кръвно. Следя си го, почти винаги е 80/120, с максимум 5 единици се е случвало да мръдне нагоре или надолу, но в такива случаи съм го усещала още преди да го измеря. Значи не допускам изобщо, че го вдигам без да се усетя. Та ако знам, че без високо кръвно няма риск от инфаркт, съвсем ще ми отпаднат притесненията.

# 599
Риск от инфаркт има, ако имаш системно вътрешно възпаление и увреда на кръвоностните съдове. Високото кръвно е фактор, но не е  причина.
Не знам за инфаркт без високо кръвно, но за инсулт можеш да получиш и без да имаш такова, та вероятно и инфаркт можеш.

Общи условия

Активация на акаунт