ДЕКЕМВРИйчета едно по едно се появяват, мамите за купон да се стягат! Тема N12

• 28 752
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Иви, с някаква специална лепенка, не знам дали трябва, чудя се още 😁

Не знам дали е нормално да ти спрат лохиите толкова бързо, обади се НА АГ да питаш по-добре. А за цикъл е рано, ти нали кърмиш? То докато кърмиш може изобщо да не ти дойде, камо ли толкова скоро след раждане.
Аз имам някакви болки в гърба ли, бъбреците ли 😢 много е неприятно, дали мога да пия Ношпа? И вие как сте с течностите? Аз само сок се насилвам, но вода спрях почти да пия, много ми е трудно...

# 586
Зелено ако имахме ние на 4тия ден през цялото време . След това изчезна сега ни е жълто и от време на време виждам някакви зелени наченки сиг от колики , че виждам че се свива малкия . Пием чай от копър , но доста трудно не винаги го иска . Знам , че ако е на ам задължително трябва да се изплаква устата за кърмата не толкова, но на нас лекарката ни каза и след кърма . От днес вече и лефакс давам знам , че е с натрупване и ако можем възможно най леко да ги изкараме . Аз се боря със събуждането му толкова поспаливо бебе имам на баща си се е метнал , а като казвам метнал искам да вмъкна , че сина ни прилича и на двамата 😁 изключително съм доволна , че нещо и от мен е взел . Аз също вече почти не кървя. Имам леко зацапване само . Гледам че един от шевовете падна но другите 2 или 3 не мога да видя хубаво още не са ми паднали и усещам лек дискомфорт като щипане отдолу . При вас така ли е ? Отделно хемороидите си седят поне не са възпалени  но ходенето до тоалетна е мъка . Аз да ви кажа първите дни след раждането нямах усет да ми се пишка и често се изпусках. Беше много неприятно . Поне това се оправи . Краката също ми спаднаха . Бяха много оттекли след раждането . И съм свалила 11 кг вече . Имам още 10 да свалям . Корема ми е като в 5 6 месец . Все още не се е прибрал , но все пак и аз преди 13 дена родих . Малко очакванията са ми за 1 2 дена а то не става толкова Бързо 😁 .

# 587
И моята имаше зелено ако в болницата, казаха че е нормално.
Ние имаме др проблем. Баткото е с конюнктивит и съм мн притеснена за малката. 😥😥😥
И аз имам още кървене, вчера бях на преглед понеже има мн силни болки на няколко пъти, по скоро в стомаха, но исках да ме прегледат за всеки случей. Червата ми били подути все още и ми изписаха капки за колики 😁
НА малката още не и давам, за сега овладяваме положението.

# 588
Зелено ако имахме ние сутринта. Примесено с жълто. От коликите е предполагам.
На мен ми цапа много слабо бледожълто. Надявам се скоро да спрат, че Кая ставс на 1 месец след седмица.

# 589
Да исках да кажа , че кръв нямам, иначе ми зацапва още някакво там течение жълтеникаво, иначе да кърмя.Вече гърдите ми не са така напрегнати както в началото , дали са се регулирали , защото през повечето време за меки, ако не кърмя повечеот 4 часа вече усещам напрежение..
Моникриси и аз съм така като теб със шевовете, иначе аз имам и достс вътрешни и още не са паднали, и външните имат да падат още, с хемороидите и аз съм така, но поне поспаднаха бая, иначе тоалетната ми е мъка и на мен.... а първите дни и аз не усещах да ми се пишка, просто отивах да проверя дали ше изпишкам нещо и обикновено ставаше😁..сега се оправи това, има съвсем малко напрежение само като пишкам , но мисля че и това ще отмине. Моят мъник днеска много плака и почти не спа заради коликите, дано поотминат, продължавам с Лефакса и Боботика..да видим..

# 590
О, и аз не усещах доста дълго време, че ми се пишка. Казаха ми, че е от катетъра. Оправи се може би към 2рата седмица.

# 591
Чета, чета и си мисля....през колко много неща преминахме и повечето от нас вече са на съвсем различна тема отколкото преди 2-3 седмици...Герои сме момичета, че оцеляхме до тук Simple Smile) а на тези,  които чакат им предстои да станат герои!
Ние с моя малък мъж сме вкъщи от няколко дни. Нон-стоп кърмя. Или той е много лаком или аз не мога лесно да удовлетворявам нуждите му, но честно ви казвам голямо ядене, голямо чудо...В същото време не усещам гърдите си напрегнати и се чудя той ли изяжда всичко или аз този път нямам толкова много кърма. Усещах напрежение само за около два дни, докато с дъщеря ми имам спомен че това продължи седмици, ако не и месец и повече...Та, в този ред на мисли исках да ви питам - по колко наакани памперса сменяте на ден...?
Аз още не съм викала педиатър вкъщи, но ще го нпарвя в понеделник. На вас предписаха ли витамин Д? Какво друго освен това предписват?
Иначе, исках да споделя и да се оплача, че макар и да не изглеждам точно бременна, корема си ми е както беше в пети месец и...малко тъпо се чувствам, да не кажа доста. Знам, че са минали само 6 дена откакто родих, а и че със секцио нещата се случват бавно, но...ми стана тъпо. Още не съм се теглила (съвсем умишлено), но не се чувствам  добре в кожата си и се чудя кога ли ще се възстановя настина. Вие как сте? Към момичетата със секцио - кога мислите да започвате да правите някакви упражнения. Ясно е, че тези за корем са немислими, но дали може други , които изолират корема? Не, че имам някакво време, но в мечтите ми тренирам, възстановявам бързо, кърмя бебчето активно, работя и тн.... Simple Smile  Увлякох се с мечтите май Simple Smile
Относно цикъла...на мен предишния път ми дойде едва когато бебчето стана на 8 месеца и имам спомен, че кърмата ми тогава рязко намаля, но все още имаше де....И при мен лохиите са доста слаби вече- не знам дали е нормално- минала е само една седмица от раждането

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 22:15 от Kalisi

# 592
Ще следя дали ще е зелено, може да е наистина от новото мляко...
Аз съм 18 дни от секциото, като се прибрах бях свалила 6кг,след това всеки ден по един и сега останаха още 6кг,бях качила 18...чедтно казано не ги виждам къде са особено, страшно съм благодарна, че бързо влезнах в старите дънки и като цяло за възстановяването. Корем бременен нямам, а по скоро леко коремче като преяла. Моя док както споменах вчера каза че вече след 20 ден мога да тренирам и да правя всичко. Аз се учудих че толкова скоро, той иронично ме попита цял живот ли смятам да се пазя от тренировки и тежко заради операцията. Grin планирам с новата година да се върна в залата, пък да видим... Относно лохиите последните 2,3 дни са доста слаби и ту ги има ту не.. Честно казано нямам търпение да свършат, някак си си мисля, че тогава ще се почувствам 100% възстановена, а и вече искам да си подновя взаимоотношенията с ММ... Не знам някоя от вас направила ли го е вече и беше ли по различно Grin Thinking
Витамин Д първоначално не ни изписаха, сега от вт сме на пробиотик с вит Д. А за Коликите от днес пак почнах да давам лефакс в АМ. Вие колко пъти пръскат 1 или 2 пъти!?и по колко пъти на 24 часа го давате?

# 593
Моля тези, които са си спрели кърмата по една ии друга причина да кажат как са успели?
Не мисля да се мъча. Гърдите са ми огромни и ми е много трудно, а се пробвам едва 2-ри ден.
Кръстът ме боли зверски. Това си е просто мъчение, което искам да си спестя.

# 594
Моля тези, които са си спрели кърмата по една ии друга причина да кажат как са успели?
Не мисля да се мъча. Гърдите са ми огромни и ми е много трудно, а се пробвам едва 2-ри ден.
Достинекс 1табл дневно 4 дни. Първия ден и половина цедях по малко колкото да облекчава болките след това не. Но Това е хапче изписано от доктор.

# 595
Аз за 4 дни в Болницата бях свалила 11 кг. Не съм се мерила след това, но влизам в няколко чифта дънки (не всички), обаче си премерих корема и съм свалила към 35 см оттам. В момента изглежда като увиснала кожа и силно се надявам че годините ми ще помогнат да се прибере и ще вляза в някаква неовална форма с малко повече разходки и някакъв режим на хранене, колкото позволява кърменето.

Идвам да питам как се казва на близка роднина на мъжа ми, че не искам да гушка беба, щото кашля като магаре? Явно не се усеща сама, не знам какво да направя да не стане луд скандал. Бебето добре че цяла вечер спи, че щях да откача иначе.

# 596
Достинекс 1табл дневно 4 дни. Първия ден и половина цедях по малко колкото да облекчава болките след това не. Но Това е хапче изписано от доктор.

Много благодаря 🤗

Lana, аз директно бих ѝ казала да не го прави.
Ама мило де 😂

# 597
Охх да мрънна. Бебчо пак упорства със спането, пак ми е в ръцете вместо в леглото си. Накрая ще го взема при нас на спалнята, колкото и да не ми се иска, но поне ще се наспя. При мен е спокоен, но оставя ли го сам да лежи в креватчето и почва рев.

Ланче, и аз директно бих си казала. С по-мек тон, но в прав текст...

# 598
"мила извинявай, ама кашляш , а той е още много малък, може ли да спрестим прегръдките за в момента, като оздравееш тогава ще го гушаш, сега е важно за неговото здраве да няма болниоколо него" и така се измъкваш Лани😁❤кажи после какво си казала🍀..
Момичета вие имате ли нощно хранене?
аз сега станах защото той се киселешв и го смених , ама заплачка и търси да яде  и сега се храним, от 4 часа и половина не беше ял.
Беърче и аз съм така през деня обаче..чудя се къде да го замъкна с мен, че като го оставя в кошетката и се съдира..въобще не иска там през деня..през нощта някак го залъгвам.
Аз не знам колко съм свалила, но коремчето ми е увисналичко и все едно съм във 3-тия месец и също така стои потъмняло  не знам при вас така ли е? и кога ще си върне нормалния цвят😁 , а пъпчето ми е по-навътре от преди, ще си върне ли формата..
Вие почнахте ли вече любовните ласки, аз още не мога, но като паднат шевовете ще ме е страх малко и мен..😁

# 599
Д.к. първата една седмица с кърменето е много трудно и няпрягаща, но после става супер приятно и лесно . И аз бях на ръба на няколко пъти . При нас в 3 имаме хранене . Аз го будя за за спазя хранене на 3 часа . Ще го правя докато мине първия месец и се успокоя напълно , че наддаваме както трябва. После ако си спи няма да го будя . То сега ми е жал ама няма как . Лани директно и казвам без даже да ми пука дали ще се обиди или не . Аз сега като цяло ако дойде някой в нас давам бебчо за 5 мин да бъде гушнат и през другото време си спи в леглото . Казала  съм че това не е кукла а и предпочитам по малко контакт да има с хора . В нас дори мм седи с маска пък камо ли някой друг да ми дойде на гости . Безкомпромисна съм по отношение на здравето на малчо . На сестра ми малката сега е болна и съм казала на нашите , че ако отидат при нея после при нас поне 2 седмици след това не искам да идват за да съм сигурна че няма да ми домъкнат някой вирус . Мамите с нормално раждане  кога може да почнем и ние с тренировки. Аз лично имам и а свалям още 10 кг , но лека по лека все пак само 14 дена са минали от както съм родила . Иначе като цяло имам една стрия по време на бремеността на едното бедро  . Други поражения нямам . Вс си е до кожа нито се мажех често Като бях бременна нито след като родих .

Общи условия

Активация на акаунт