Любители на Котки - Тема 140

• 29 993
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Хапчето за вътрешни действа още на същия ден. Ако е имал глисти, вече са щели да се видят.
След две седмици се повтаря.
Три пъти сапун чак е малко излшно, според мен.

# 631

Честита Коледа и от нас със Шони- бони Hug

# 632
  • над кукувичето гнездо
Ади има малко плешиво петънце на гръбчето. Кожата е бяла, няма зачервяване или възпаление видимо, не се чеше и не го боли. Някой да е имал същия проблем?
Пробвай да дръпнеш с два пръста козинка от периферията на оголеното място. Ако излиза с корен, е вероятно да е микроспория. Това е гъбично заболяване, заразно и за хора. Не го целувай, мий се след като го галиш. Трябва да го заведеш на ветеринар да направи изследване. Скоро, защото е заразно за хора. Не пипай косата си и веждите си, ако си пипала котето. Понякога космената покривка не може да се възстанови след окапване. Нашият котак е имал, голите петънца му стоят. Аз се бях заразила от него през първата бременност и се оправих бързо с ветеринарното мазило, след като човешките не успяха. През втората бременност малкият се зарази от друго коте, аз от него. Аз се оправих с мазила, но дребният се лекува две години и то с кофти лекарства, защото имаше упорити поражения и на скалпа. Дано да не е това, но имай едно наум, докато не направите изследване!

# 633
Утре ще го заведем, днес едва ли работи ветеринарят. За мачкането и целуване то, свърши тая.. Не сме спирали. И при вас ли нямаше зачервяване, рана? Отивам да го скубя..
П. С. Не се скубе, изобщо не успяхме да откъснем косъм

# 634
Честито Рождество Христово от Макси!

Търсим си зоомагазин в центъра на Варна, който приема плащания с карта. На повечето се правят, че нямат пос и не ми дават бележки..
Йорки на Бенковска, Пропет на Македония - май съм виждала там пос терминали..🤔

# 635
  • София
Чувствам се много нещастна.
Миналата седмица баща 'ни" купил на Мърчо драскалката от Лидл. В началото се ядосах, викам си "хайде, пак мебели", ама като я разгледах направо се влюбих в нея. Оставихме част от нея за да свикне, до сега не я отразява. Изобщо. Та се чудя ще свикне ли или да я връщам? А толкова много й се радвам, иде ми аз да полегна в нея.

noragami, имаше такъв проблем някой в темата. Не бяха гъбички, но не си спомням какво беше.

# 636
  • над кукувичето гнездо
Утре ще го заведем, днес едва ли работи ветеринарят. За мачкането и целуване то, свърши тая.. Не сме спирали. И при вас ли нямаше зачервяване, рана? Отивам да го скубя..
П. С. Не се скубе, изобщо не успяхме да откъснем косъм
Нямаше друго, освен голите петънца. Не им обръщах внимание. Даже разбрахме вторично, след като изби петно при мен и ме диагностицираха, се светнах откъде е при него и ветеринарят потвърди с изследване.
До колкото нашият вет е казвал, здравата козина наоколо е добър показател. Дано не е това или нещо друго неприятно!

# 637
Дядо Коледааа, къде сииии?!?

Каквоооо, дядо Коледа не съществува?!?
Стигааа, беее!!!

# 638
  • Варна
Джасте, искам да го цуна по нослето Simple Smile 
Аз икейската драскалка поръчах, да видим как ще е ...

# 639
  • София
Честита Коледа!  santa2 madnoel

Ох тази кокорка Мая какви очи има!  Heart Eyes И сините очички на Шони са прекрасни!  Heart Eyes

Майя, коя драскалка взехте? Тази, която е в една повърхност или която има нещо повдигнато от едната страна? Ако е равната пробвай и двата варианта - легнала на пода или закачена на стената. Все единият начин трябва да се хареса. Понякога трябва да мине време, за да я оцени.  Laughing

И аз купих една с цел да я закача до вратата, където редовно късат тапетите докато чакат някой да отвори. Обаче не се замислих, че котката е "обратна" и страната, която е почти права, вместо да е до касата на вратата е от другата страна. Така не могат да се покрият пораженията. Как не са се сетили да направят и от двата вида като посока. Дори не съм я разопаковала. Още се чудя какво да я правя. На земята сигурно ще им хареса, но трябва да я заобикалям.

И да ви споделя за поредното "расово" нещастниче, плод на безотговорно развъждане. На приятелка на дъщеря ми е - светло бежово британче като Клео на Cesari на 7 месеца. Преди 10-тина дни го кастрираха. Кварталният ветеринар не му е направил сериозни изследвания, упойката е отключила вродено заболяване на сърцето и за малко не умря. В ЦВК успяха да го стабилизират и днес се е изправило на крачета, но цял живот ще е на лекарства. Sad Мъка и за котето, и за стопаните. Sad

# 640
Честито Рождество Христово!

Трябва ли да се притеснявам, че оставяме малкия сам на Нова Година? На първи етаж сме и с тези бомбички и фойерверки, дали няма да се побърка? Нямаме на кого да го оставим. Вие взимате ли някакви мерки?

# 641
  • София
Таня,  тази е купена:
Скрит текст:
Не, че нямам място, ама си заема. Мислех да я сложа на балкона вместо наблюдателница, не става, ниска е - 70 см височина.

Asya96, честито Рождество и на теб и семейството ти!
До котка си е.
Аз оставих моя за първата му НГ сам, а той се страхуваше от всичко живо и не живо. От гръмотевици и бури също. Нямаше смисъл да го влача с мен, щеше да се стресира повече. На около 4-5 м беше, но аз съм на 6 етаж. Не ми се видя стресиран като се върнахме.
Но, при нас заря има много често, почти всяка седмица. И аз го взимах ха ръце и му я показвах като му говорех тихо и нежно/ успокоително.

# 642
Размазахме се от спане днес, сигурно 100 идиотски пози нащраках...
гледам филми а бонбона се търкаля до мен #почивен ден

# 643
  • Варна
Mayyal, кажи моля колко са големи гнездата (не знам как да ги нарека)... Искам да преценя дали Котзила ще се събере в тях Laughing

# 644
Пинко, уникален е този твой Шон-Бонбон!
А в сините му очи можеш да се изгубиш. Прекрасни! Heart Eyes

Инак и ние днес къртим яко във всякакви пози. Мая я нападна любвеобилното и е залепена за мен и само иска да я галя, а тя да се търкаля и спи на топличко до мен.
Ето ни и нас как сме се размазали:

Общи условия

Активация на акаунт