Азиатска козметика и грим 15

• 43 557
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм на втора опаковка от Dear Klairs Freshly Squeezed Vitamin Drop и съм доволна, излиза си нормално от пипетката. Иначе е доста мазен и при мен попива най-добре ако го нанасям веднага след измиване, преди тонер. Има значение и какво измивно се ползва, имах едно на Hada Labo и след него всички продукти ми попиваха доста бавно. После четох някъде, че съдържа вазелин или нещо производно и вече избягвам измиващи с такава съставка.

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 17:16 от VeryZen

# 571
Necha, да си срещала случайно из нетските простори някакъв сравнителен анализ на линиите на OHUI? Нещо са ми мътни, а са ми интересни?

При нас студ и реших за седмица поне вечерната рутина да е базирана на Hera Signia.

# 572
Necha, да си срещала случайно из нетските простори някакъв сравнителен анализ на линиите на OHUI? Нещо са ми мътни, а са ми интересни?

При нас студ и реших за седмица поне вечерната рутина да е базирана на Hera Signia.

Agent Provocateur, нищо не съм намерила като информация в мрежата, бях чела отзив на една рускиня за околоочния крем, но друга серия, пишеше, че за бръчки не и е помогнал, но е вдигнал горния клепач с 1 мм.   Взех да търся коя е най-подходящата серия за моята възраст и затова се насочих към First Geniture, още не съм стартирала с продуктите, дано да ми понасят и да имат ефект. Пробвала съм само ампулата и останах възхитена, много хидратираща, лека като усещане, няма омазняване, не лепне, перфектна е за мазна кожа.
Решех да проявя постоянство и да завърша почти всичко, което имам от серията Losec на SU:M37, много съм доволна от продуктите им, но бавно вървят, ползвам само сутрин, а  вечер редувам третиноин и разни изостанали продукти, пак третиноин и  Losec-а с нощната им ампула, тя ми оставя лепнещо усещане, но сутрин всичко е попило, лицето ми е свежо, много добре хидратирано, сочно и с обем.

# 573
Мерси, Неч, ще търся още!

Lozec серията и аз я опитах, много ми хареса, но аз си отлагам удоволствието като десертите Simple Smile

Онази вечер сложих и аз гликолова, след това забравих, че съм слагала и добавих и ретинолов серум и сега съм с 4-5 пресушени и зачервени петна на лицето, които третирам с пантенол и Хера Сигния. Голяма бяла и доста тъпа птица съм, особено когато съм изморена!

# 574
Попитах не за друго, а защото това са пачовете, които за мен наистина НЕ стават. Опаковката е прекрасна, но само това.
От тези, които ползваш/си ползвала единствените, които си заслужават ..до някъде.. са тези на Берисом (останалите са ниско бюджетни и меко казано не вършат никаква работа)

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 21:44 от Не се сърди, човече

# 575
Здравейте момичета, аз от скоро съм завладяна от тази страст по корейската козметика.Чета Ви винаги, когато имам време, но все още ми е трудно да се ориентирам.Моля ви тези от вас, които имат суха и дехидратирана  кожа да пишат от кои продукти или бранд са най-доволни.За сега имам тонера на SKIN WATCHERS и един крем със серамиди на holika holika.Имам поръчани и други неща, но най-вероятно трябва да попълня стъпите на рутината ,за да има резултат.

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 12:19 от mmmariannna

# 576
  • софия
Точно тук преди време някой беше писал, че по принцип пачовете са загубени пари, но това не е повод да спрем да ги купуваме. Така, че явно всеки решава сам за себе си.Заядливите и провокативни мнения, маскирани като загриженост, не допринасят за демократичната и толерантена атмосфера в групата.  Доколкото виждам, коментират се ниско и средно бюджетни продукти и всеки споделя СОБСТВЕНИ  впечатления!

# 577
Такааа, от мен малко отзиви, някои неща са ползвани повече от месец и са почти на привършване вече, други на по две-три слагания, но мисля, че е достатъчно за първи впечатления Simple Smile Напомням, че кожата ми е мазна, със склонност към комедони, боря и хормонално акне на места.

Hyggee Relief Sun Moisturizer - микс филтри. Влиза в топ 3 на любимите слънзецащити за зимата. Първо, напълно отговаря на името си - това е овлажняващ крем със spf. След няколко ползвания спрях да слагам хидратиращ крем под него сутрин, просто няма нужда. Не оставя бял филм, малко лепне, но пък е хубава основа за грим. Не матира, но не ме и омазнява повече.

Blithe Vital Treatment Essence Five Energy Roots - не ми стига за хидратация този продукт самостоятелно, което ме изненада, защото продуктите на Blithe при мен обикновено са самостоятелни бойни единици и ми действат добре. От друга страна пък с някои продукти не се разбира и лепне. Така че, засега е по-скоро неразбираем.

Etude House Soon Jung Mild Defence Sun Cream - физични филтри. Ползвам от няколко дни и от една страна се радвам, че го имам сега, защото направих агресивен среднохимичен пилинг, който пък резултира в нови петна и лечение с хидрохинон. Та, кремът, че е нежен, нежен е. Държи се като слънцезащита с физични филтри в оставянето на лек бял филм по лицето. От друга страна се разнася сравнително добре и не прави кир ефект. Малко омазнява и леко свлича грима. За мен е чудесно решение за плаж, може би е добра опция и за тичащите. Все пак оставам с него докато трае лечението.

Etude House Soon Jung ph 6.5 Whip Cleanser - чудесна пяна, много лека, като облаче, никакъв мирис, справя се добре и с грим (някои вечери нямам сили за двойно, сори), кожата след това не е опъната.

Su:m 37 Secret Essence Mist - ползвам от началото на седмицата, пробвах два пъти върху грим и наистина освежава, в момента ползвам сутрин като first и веднага след това Blithe и се чувствам много добре. Има чудесни хидратиращи свойства. Не мога да кажа за изравняването на тена, което necha коментира, защото след пилинга в момента така или иначе тенът ми е доста добре

PKY Mist Toner - ползвам вечер, за да имам максимално неутрален продукт преди хидрохинона. Много ми харесва, все едно се пръскам с вода, ама някак...по-хидратираща Grinning

Cosrx Perfect Sebum Centella Mineral Powder - супер е, трябва ми едно хубаво нанасяне към обяд, за да си ходя матирана цял ден, в момента се справя дори с омазняването от слънцезащитата на Etude House.

Benton Fermentation Eye Cream - абе, харесва ми консистенцията. Леко размазвам на възглавничката на пръста и след това нанасям по долния клепач. Веднага усещам едно такова отмаряне на очите, явно от въпросния стягащ ефект. Май не бори тъмни кръгове, но подпухването като че ли малко се оправи с него.

Ами, толкова за днес Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 яну 2020, 10:42 от Valandin

# 578
  • Sofia
Valandin, благодаря ти за отзивите. Тая слънцезащита на Hyggee и аз я имам, полезно ми е мнението ти.

На Блит ползвала ли си семената? Аз също съм с мазна кожа, предразположена към акне и черни точки, и от четене на информацията им излиза, че те са най-добре за нея.

Мистът на ПКУ заминава в уишлиста.

Матираща пудра на Косерекс и аз я чакам, ама сигурно ще финишира на лошото място.

Аз имам един доста тъп въпрос. Някой ще ми обясни ли това с високото и ниското ПХ, тъй като си блъскам главата да разбера, ама не ми се получава...

# 579
Valandin, какво хубаво ревю, благодаря Hug
Може ли да ви попитам за тези матиращи пудри, онзи ден видях в кутийката със запаси, че съм си поръчала тази на innisfree, сходната на cosrx(не бях прочела, че cosrx повече се харесва), върху грим ли ги ползвате? Аз всъщност ползвам малко грим, понякога имам бб крем(и то дори не корейски,че са ми много плътни), може ли върху бб крема с пудрата през деня?

# 580
  • София
По темата за пачовете за очи - аз също много харесах бета-глюканите на Petitfee - не се притесявам от свличане, хидратацията ми е пре-достатъчна и временно ми изчезват малки бръчици. Базата ми за сравнение са Secret key Gold Premium, True Island Honey Bee venom и Heimish с розова вода (тези се оказаха най-неефективни). Очакват ме Medi-peel, Berrisom, Petitfee Agave и Benton, така че може и да си променя мнението - действително базата за сравнение е важна.
sunattraction аз съм ползвала семената на Blithe. С мазна кожа съм и отгоре не понасяха много наслагване на продукти, т.е. бяха ми доста подхранващи. Понеже ги взех със скоро изтичащ срок на годност, накрая експресно ги изразходвах с мини-маски с корейски тампончета вечер. Честно казано това приложение ми беше най-любимо - просто перфекнто го попиваше кожата по този начин и направо блестеше без да е мазна.
Относно Hyggee Relief Sun Moisturizer, и аз съм в момента на него - опасявах се, че ще ми мазнее предвид описанието и състава, но дали заради студовете, нямам и помен от омазняване, така че му се наслаждавам напълно.

# 581
  • на брега
BeStrongMoms, аз ползвам innisfree No Sebum Mineral Powder.
Харесва ми, нанасям върху грима (моят е много лек) с нежно потупване по челото, носа и брадичката. Simple Smile
Не знам това ли е правилното ползване, но ми е добре така.
за протокола:
Вчера прибрах малка пратка от пощенския клон, поръчана на 23 декември от J.

# 582
Huggeе  и аз съм си взела по препоръка на една съфорумка, чиито мнения знам, че няма да ме подведат, но още не съм отворила.
Пробвах тези дни ретиноловото олио и коректора на Isa Knox, като ме засърбя, почаках малко но не спира и се измих, искаше ми се да опитам с ретинол нещо, но се чудя да пробвам ли друго, да дам ли шанс пак на isa knox.

Патладжанчето на  Bonajour и новото витамин С са финиширали на митница, а от ибейските поръчки нищо нямам още.

# 583
Тайна разпродажба в стайлкореан:
https://www.stylekorean.com/shop/pr_listtype.php?idx=37&tag= … _source=mailchimp

Код за -10% : VIP10

Кодът важи само днес, разпродажбата предполагам и тя.

# 584
Sunattraction, ползвах семената лятото и ми бяха идеални тогава. Бих ги определила като по-хидратиращи от  корените, обаче е напълно възможно и кожата ми просто да е имала по-различни нужди тогава. Като консистенция са по-воднисти от корените и да, най-подходящи за мазна кожа. Ползвах заедно с фитониацина и слънцезащита тогава, нямах кир ефект или лепнене. 

BeStrongMoms, пудрата ползвам върху абсолютно "пълно лице" грим, то е фдт, то е коректор, то са сенки, спирали... аз без грим не си подавам носа. Много хубаво ми матира и е много нежничка самата пудра, не се набива в пори, фини линии и т.н.

В тази връзка, забравих в големия чаршаф да спомена и тази палитра сенки: https://www.yesstyle.com/en/etude-house-play-color-eyes-palette- … ml/pid.1069369980 Много са пигментирани, издържат 8+ часа с основа за сенки. Не съм ползвала още всички цветове, но засега всичко, което съм носила ми харесва.

Аз след моето новогодишно чудо с пратките, вчера също се оказах с една слънцезащитна пудра на митница. Едно пакетче за 12 долара...

Общи условия

Активация на акаунт