Кога и какво Ви накара да се почувствате жена, за първи път?

• 8 601
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
  • Страната на чудесата
Да се почувстваш жена в днешно време е лукс. Да бъдеш уязвима, да бъдеш по-слабата и да отстъпиш лидерството на някой по-силен от теб, това е избор, който мога да направя само и единствено с някой, който ме превъзхожда. Но не със заплата или физическа сила, а с благородство, със смелост самият той да бъде уязвим и да не се страхува от собствените си слабости. О, и да има чувство за самоирония и да не се приема твърде насериозно. Иначе, в ежедневието си, съм човек, който не е емоционален и е железен безкомпромисно. Животът ми го налага.

# 106
Ти представяш ли си да го играеш женствена, нежна и разбираща с някой непохватен и ненаучен? Ми той ще те попилее. Спиндермааните искат да лашкат емоциите на жените като Дятлов-РМБК реактор и после се чудят що гърми...

# 107
  • Пловдив
Скрит текст:
Абе мъжете кога ще разберат, че тия качества се проявяват само с правилните хора, не с всички? Ако ги проявиш с всички, ще си най-големия лузър на планетата, силно прегорял и вечно прецакан. Особено пък ако някой от втора среща те тества за добродетелите на Порция и Пенелопа взети заедно, а още не го знаеш що за г§з е...
Една жена (и за мъжете се отнася) или е честна и откровена по същество, или е лицемерка, която с едни се държи лъжливо и не е откровена, а с други играе театралната роля на добричка.
 Нека не изкривяваме темата към това как повечето жени изпробват мъжете, защото е доста обширна тема и е пределно ясна на повечето мъже, които са си имали работа с такива жени. Без да се усещат, доста жени включват сред тези тестове и този с изискването мъжът да плаща и техните разходи (вечери, таксита и т.н.) още от първия миг на тяхното запознанство, като въз основа на това дали той е плащач или не, те решават дали си заслужава да продължат да се виждат и опознават. И после не е рядкост, когато такива "изпробващи и преценящи" жени след това си бият главата в стената, че са избрали даден плащач измежду всички останали ухажори. И тази доста често случваща се развръзка само потвърждава погрешността на този тип тестове, използвани като основа за избор на "най-подходящия".

# 108
"въз основа на това дали той е плащач или не, те решават дали си заслужава да продължат да се виждат и опознават"

Това въобще не е решаващият фактор. Фактор е, но не по причините, по които си мислиш.

# 109
въпреки че Сирената ме е изпреварила:
"най-изконните положителни женски качества: да е фина, нежна, любвеобвилна, разбираща, подкрепяща, със собствено мнение. И да се занимава с нещо смислено. " -
това се случва само във времето, бавно и полека. За да ги усетиш, тази жена трябва да се влюби/обикне. Това няма да стане на 1-я месец/3-я секс. След 26г хората се влюбват много по-внимателно и знаят, че няма смисъл да дават най-доброто от себе си на първия срещнат, а ти ще си такъв- докато не покажеш, че с нещо си по-добър/отговорен/искащ тази жена в цялост, а не само "за кеф".
И от личен опит- когато аз показах тези си качества в първия ден, получих единствено неблагодарност на финала, така че вече знам - един мъж трябва да се докаже, за да му дадеш най-доброто от себе си.

# 110
  • Пловдив
Скрит текст:
въпреки че Сирената ме е изпреварила:
"най-изконните положителни женски качества: да е фина, нежна, любвеобвилна, разбираща, подкрепяща, със собствено мнение. И да се занимава с нещо смислено. " -
това се случва само във времето, бавно и полека. За да ги усетиш, тази жена трябва да се влюби/обикне. Това няма да стане на 1-я месец/3-я секс. След 26г хората се влюбват много по-внимателно и знаят, че няма смисъл да дават най-доброто от себе си на първия срещнат, а ти ще си такъв- докато не покажеш, че с нещо си по-добър/отговорен/искащ тази жена в цялост, а не само "за кеф".
И от личен опит- когато аз показах тези си качества в първия ден, получих единствено неблагодарност на финала, така че вече знам - един мъж трябва да се докаже, за да му дадеш най-доброто от себе си.
Често вета тук жени, които са си патили от един мъж (техният собствен избор на най-идеалния измежду останалите) и после лепват етикет на целия мъжки пол. Доста се набива на очи това пристрастно мнение, което не лежи на никаква обосновка. Да, най-лесно е да се набедят всички мъже за грешни дяволи, незаслужаващи жената да дава от себе си, а само да иска, но не се ли усещате как съветите ви тип "Той трябва да дава, за да усети жената, че това е правилният мъж!" са едностранни и несправедливи!? Хем искате равенство и зачитане и на двете страни, само дето в същото време вие искате да сте по-равни и само мъжът да се раздава още от първия миг, включително и да ви плаща всичко, когато все още сте буквални никакви един с друг и по всяко време без обяснение може да си вдигнете чукалата и да го оставите пред свършен факт. Ако това кара такива като вас да се чувстват жени... хубаво...

# 111
Въобще не го лепкам на целия мъжки пол. Само на екземплярите тип мъжлета, които се опитват да мимикрират между по-качествените мъже.

Иначе не от жена, а от мъж съм чувала репликата "мъж без пари - огън да го гори" и ако знаеш замогнатите, умятни мъже какво отношение имат към мъжленцата - по-зле е от това на жените.

Изобщо, не ме кефят Спиндермааните и това си е...

# 112
  • София
Да не се обиждат списващите, ама тая крайна опявка за жените, бла, бла, бла.....я слушам само от застаряващи егрени.
Младите и готини мъже, хич не ги енят тия работи. Работят, харчат, живеят, пътуват, обичат.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 16:03 от Ms.Gorgeous

# 113
  • София
Аз съм правила краш тестове не от сметкаджийство, а от чиста глупост и дивотия! Сега се сещам, че точно подкрепата на мм в онези моменти, когато се чувствах слаба и глупава жена, определи това той да остане с мен.

# 114
Друга черта на застаряващите ергени е, че ни приемат ни предават. И 100 пъти да му кажат на някой, че със сметкаджийство и големи очаквания какво да получи, а не какво да даде, няма да се хване някоя на въдицата, пак няма да вдянат, ама ей го на.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 20:41 от Елфичка

# 115
  • София
Днес ми светна и ще го кажа и тук. Старите ергени са като крал Джулиан от Пингвините. Едно към едно. Капризни, тъпи многознайковци, които си мислят че знаят всичко за живота и светът се върти около тях.
Но съветът и жените в него всъщност вървят в паралелна вселена на тяхната!

# 116
  • София
С времето ставаме нихилисти- пълни и завършени. Арогантни, знаещи какво имат и могат. И това не е лошо.
Лошото е, че когато не си се пъхнал в тълпата овреме - в периода на захарен памук, безрасъдство и безусловна любов, после става много, много трудно.

# 117
  • София
Аз не се дразня на нихилистите.
Особено много харесвам хора, които знаят какво имат и могат.

Дразня се малко, когато ергени ми дават акъл за семейството, за децата, как да си наредя живота, ей такива неща.

# 118
Мъж може да ме впечатли, ако е добър към хората и животните; ако е щедър и милосърден. Ако това го няма, другото е без значение.

# 119
нещо Крачко, пак си сбъркал. Изобщо не смятам, че всички мъже са лоши и т н. Казвам, че поумнях и не се раздавам "за лудо". И не знам кой какво има и какво може, защото - оказва се, това, което ние имаме за "преимущество", за отсрещния пол може нищо да значи. И нещо не те разбирам, какво значи "искаме да сме равни", това какво общо има? Искам да съм равна при зачитане на мнението ми, не да копая с теб на равно в мината?! А също да кажа, мъжа може по всяко време да си вдигне чукалата или, както е по-честия случай, да "тъче на два стана". И стига с тез пари, че много стиснат и беден звучиш. Сирената, ако пожелае, да ти обясни защо е добре мъжа да "дава" и защо ако не го прави в началото, е сигнал за други бъдещи проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт