Кога и какво Ви накара да се почувствате жена, за първи път?

• 8 552
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ще взема да дойда и аз у Филибето, да гледам сеир. Мога да ви поканя всички на купон на балкон до покрития мост.

# 211
Ми ей сега го видях менюто на тоя Дуняс. Общо взето типичното за рибен ресторант - редките риби са с цена за 100 грама. И вече ако някой е съвсем нагъл и си поръча калкан, може да излезе повечко. Но иначе цените са типични за пловдивски ресторант в категорията Хепи или Рафи. Не е нещо със звезди на Мишлен.

Обаче примерно калмарите са си стандартна порция и стандартна цена. И бих предпочела да ги ям в рибна таверна, където се предполага, че разбират от риба. А не в някое ресторантче тип "кошмари в кухнята", където ще ми извадят двегодишни калмари от Метро. В смисъл - ако ще водиш жена на среща, не е гот след срещата да се сдобие с хранително отравяне.

Един съвет: водете се на Рахат Тепе. Имат хубава гледка и меню на съвсем прилични цени.

# 212
  • София
Тамън го прилапахме в София, стига и ти сега.

# 213
В София и аз получавам културен шок от цените на ресторантите. В Пловдив сме направо облагодетелствани.

# 214
Организирайте на Пирончо турне - обиколка по големите градове и навсякъде го посрещат жени. Съревновават се къде ще си изкара най-добре. После отзивите във форума... Relieved

# 215
Историята на Пирончо много ми напомня за подобна, дето се разпространява из нета, за девойката, дето си поръчала омар и вино за $100 и после искала мъжът да плати. Та се чудя дали наистина му се е случило или по-скоро е научил за интернет тренда жени да търсят безплатно ядене и сега раздува измислици...

# 216
  • София
Раздува, разбира се. Никоя мома няма да тропне на третата минута -искам там, там. Преекспонира и нагажда според него си.

# 217
Освен това дори да се правиш на интересен, пак яденето на риба в България още не сме го усвоили на такава висота, че момите да тропат за рибна таверна и да разбират от скъпа риба.

То дори и обстановката на нищо не прилича, не знам за тагване или за селфи се ходи там.

Освен това аз съм пловдивчанка и златотърсачка, а от тая тема научих за тия ресторанти. Какво остава за бедни гладни момиченца да ги знаят...то и локацията им е на майната си, а в Пловдив е прието да се сяда на центъра и да се ходи по стъргалото. Сериозно, дори Елиас е на 100 метра от гетото.

# 218
  • Пловдив
Котаранчо никога не си измисля истории. Думата му е бетон! Innocent
 Иначе порцийката риба в "Дуняс" беше 40 лева през 2012 г. и на фона на тогавашните заплати не ми се стори евтинка като за количеството. Сега не зная колко е, но най-вероятно е поскъпнала.
 За ресторанта си права, че обстановката вътре не е кой знае какво. Стори ми се най-обикновено квартално ресторантче, но пък цените бяха световни. Simple Smile Аз също не го знаех къде се намира дотогава, защото е забутан в една уличка и се влиза отзад. И от този случай нататък не обичам да влизам отзад. Последното да се чете буквално.

# 219
Ми нормални са им цените сега, съизмерими със стандарта. Аз 90те какви цени съм виждала в малко от работещите ресторанти...най-високите сметки, които сме виждали, бяха в някакви остатъчни соц ресторанти, вътре мраз и студ. Примерно представи си един сок 15 лева по сегашни цени, такава стойност.

От 2012 нямам особено много спомени, но пак ти казвам - това дали 40 лева за риба е много зависи от колко е лъскава мадамата. Но пак не е нещо фрапиращо, сравнявам с 15 лева за стандартните калмари.

За справка, боя, боядисване, подстригване и прическа е около 50 лева в квартален салон в Пловдив.

Ми не, това не са световни цени, сори. По-височки са, но не минават в лъскавата категория. Това в Лондон ти е фиш енд чипс плюс бира в по-централен пъб.

# 220
Ми нормални са им цените сега, съизмерими със стандарта. Аз 90те какви цени съм виждала в малко от работещите ресторанти...най-високите сметки, които сме виждали, бяха в някакви остатъчни соц ресторанти, вътре мраз и студ. Примерно представи си един сок 15 лева по сегашни цени, такава стойност.

От 2012 нямам особено много спомени, но пак ти казвам - това дали 40 лева за риба е много зависи от колко е лъскава мадамата. Но пак не е нещо фрапиращо, сравнявам с 15 лева за стандартните калмари.

За справка, боя, боядисване, подстригване и прическа е около 50 лева в квартален салон в Пловдив.

Ми не, това не са световни цени, сори. По-височки са, но не минават в лъскавата категория. Това в Лондон ти е фиш енд чипс плюс бира в по-централен пъб.

Е, не е коректно да сравняваш с Лондон в абсолютни стойности. Там средната заплата не е 500 паунда. По-скоро е еквивалентно на 100 паунда сметка в Лондон.

# 221
В Пловдив рибните ресторанти са стратегически поставени на достъпни за жиБове места. Смятай защо е така. Съотношението доходи/риба е нормално за публиката им.

За сто паунда в Лондон ще си намериш доста цивилизовано място. Абе всичко има, само мъжът да прояви малко лидерство и да насочи жената.

Изобщо, Пирончето се навира между шамарите, вместо да води мацки на хипстърските места - какво правиш на мутренските?

В София топ ресторант бил Тенебрис. Може там да го каните, ще си запази анонимността, само ще дрънка в тъмното:)

# 222
  • Пловдив
Какво значи "навирам се между шамарите"? Simple Smile Аз само веднъж съм ходил на рибен ресторант (морски дарове не ям) и това ми беше единственият челен опит с подобни места през живота. Но "Дуняс" не съм забелязвал да е на удобно за жипове места. Simple Smile На много забутано място е, в една стара кооперация и непосредствено до булевард, където няма места за паркиране, освен ако не се навреш да оставиш колата някъде из тесните улички в околността.

От рибата обожавам риба тон, която във Финландия е на много тънки цени (и в консерви по магазините, и в заведенията им) и е качествена. Тук в България съм купувал няколко вида консерви риба тон и са под всякаква критика. Друго "забавно" е, че по разни ресторантчета тип "Даяна" и подобни съм купувал цаца и е била крайно зле, докато цацата в онова долнопробно място на самообслужване, което е на 10 метра от Гребната база, цацата е с великолепен вкус - поне няколкото пъти, когато съм куповал оттам. Та, в тази връзка, и предвид и друг опит с различни храни в някои ресторанти, съм се убеждавал многократно, че скъпата цена не е равна на добро качество. В някои пицарии също се опитват да минат тънко и ползват предварително направени замразени пици с вкус на подметка, които после продават/пробутват на десеторна цена.

Като си говорим за цени, то във Финландия китайските ресторанти и заведенията за бързо хранене за 10-15 евро предлагат качествена храна на корем, която в български ресторанти (дори и да не е със същото качество) е двойно по-скъпа! За пример, има една верига "Kung Food panda" (по подобие на филма "Кунг-ду панда"), където плащаш 10 евро и после ядеш на корем от бюфета всевъзможни китайски ястия! В България подобно нещо за 20 лева няма как да се случи, защото тук има тарикати, които ще се изсипят една тумпа накуп, ще плати само един от тях и после ще ядат 5-10 човека.

Снимка:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 12:38 от Маце писи

# 223
  • София
Между другото, Капана е най-хипстърското място на света!

Иначе аз лично риба извън брега не поръчвам. Приятел с ресторант ми го е казвал. Като си отида в Гърция, си отяждам.

# 224
  • France
https://www.tripadvisor.fr/Restaurant_Review-g295391-d8600453-Re … div_Province.html
За този ли ресторант става дума?! За цени от 10 до 20 € ?! Леле, Крачкин, излагаш се! Да не ти докарам инфаркт дано, но има ресторанти, където порцията буябес е 200€. Отделно вино и десерт. И даже са ме канили, представи си. А ти ми говориш за китайско на корем. Леле! Най евтиното и некачествено ядене в цялото западно полукълбо. Последното ми ходене датира от студентските ми безпарични години.
Представям си как се връщам в татковината и решавам да си разнообразя всекидневието с Тиндър. Хапва ми се риба и си викам "айде, да посетя тази народна таверна". Хич няма да ми хрумне, че пича, който се представя за супер успелият нещоси ще му се досвидят паричките. И цялата история претоплена от 2012. Не се учудвам, че всичките ти преживявания са в минало време Joy
Ех, едно време, какви пързалки имаше...

Общи условия

Активация на акаунт